Şimdi Ara

GoPro Kameram Çalındı [ANKARA]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam. Bugün mezun olduğum okulun kampüsüne gitmiştim transkriptimi almak için, fakat arabam çalışmadı ve çekici ile arkadaşım dediğim ve samimi olduğum Ankara/Şaşmaz'da bir tamircinin yanına çektirdim aracımı. Arabaya ilk bindiğim zaman da torpidosuna GoPro Hero 2018 kameramı ve kafa bandımı koymuştum video çekerim belki vs. diye... Arabama da sadece 2 kişi bindi bugün, biri kurtarıcı diğeri de o tamirci dediğim arkadaş. Ancak kurtarıcı sadece arabayı çekiciye bindirmek için 1 dakikalığına falan bindi, o yüzden onu eledim direkt. Çünkü o esnada nasıl uzanıp da alacaktı ki? Tamirci arkadaş da biner binmez torpidodaki sigorta kutusuna baktı ve orayı boşaltmıştı sağ koltuğa. Ancak birçok kez aracın başından ayrıldım ve kontrol ettiğim zaman orada olmadığını gördüm... Bunlar da "Polisi ara" muhabbetine girdiler, ben de tamam dedim fakat polis şikayetçi olup olmadığımı sordu tamirciden, ben de dostum arkadaşım sandığım için olmak istemedim. Orada zaten arabamı da yapamadılar... Birçok başka sorun çıktı ki bunlar bana dün arabamı yapıp veren tiplerdi ve benden fazla para almışlardı ki tamamen çözülmemişti her şey, o yüzden kırgındım bunlara, bugün de böyle bir şey geldi başıma... En sonunda kurtarıcı çağırdılar ve oradaki tip üzerime yürüdü "Bir daha buraya gelirsen seni .." gibilerinden... Adam sandığım, dostum olan insanlardı... Fakat ilkokul mezunu, sanayideki birinden ne beklersiniz ki? Her neyse, herhangi bir ilan sitesinde şu cihazı görürseniz bana özel mesaj atabilir misiniz arkadaşlar? Ürün GoPro Hero 2018, içerisinde 1 hafta önce aldığım Kioxia 64 GB SD Kart bulunuyor. Ön tarafında, kamera çerçevesinde çizikler bulunuyor. Kondisyonu da ön tarafta pek iyi değil, renk atmaları falan var. İlandaydı zaten ürünüm. O yüzden fotoğraflarını çekmiştim.


    GoPro Kameram Çalındı [ANKARA]


    GoPro Kameram Çalındı [ANKARA]


    Ek olarak stolencamerafinder isimli bir web sitesine kameram ile çektiğim ve GoPro Quik ile ulaşabildiğim bir fotoğrafı yükledim. O sayede de kameranın seri numarasına ulaştım. O da "C3321124687130" olarak gözüküyor. Herhangi bir ilan sitesinde, böyle bir ilan bulursanız lütfen bana mesaj atın. Bir şey çıkacağını sanmıyorum. Fakat yine de sizinle paylaşmak istedim... Epey kötü bir gün geçirdim çünkü. Teşekkür ederim ilginiz için. GoPro Kameram Çalındı [ANKARA] 








  • Dostlar bu konuyu güncellememiştim. Başına aynı şey gelebilecek insanlar için yazayım, kameramı buldum! Hatta bulalı epey oldu, yaklaşık 3 ay önce falan rastgele denk geldim... Nasıl mı? Bunu çalan kişilerin bir şekilde internette satacaklarını biliyordum bu kamerayı. O yüzden sürekli sarı site ve kırmızı site arasında mekik dokudum, hatta bir tane ilan gördüm ancak farklı bir şehirdendi, benim kameramdaki deformelere benzer şeyler vardı ancak biraz inceledikten sonra o olmadığına karar verdim... Kamera çalındıktan 2 hafta sonra da kırmızı siteye bir ilan girildi, ve bingo! Benim kameramdı... Hemen alıcı rolüyle konuşmaya başladım ve karşı tarafın numarasını aldım, engellemesin vs. diye. Sonrasında da benim kameram olduğunu, iade etmezse hakkında işlem başlatacağımı söyledim. Bir tarafı tutuşmuş olacak ki karşıdaki kişinin, ertesi gün kamerayı bir taksi durağına bıraktı ve ben de gidip aldım... İçindeki SD kartımdan tutun, kafa bandına kadar her şey oradaydı... Bırakan kişi de bir kızdı bu arada arkadaşlar. Sanıyorum çalan kişi (detaylara gireceğim aşağıda) borcu nedeniyle buna vermiş, bu da namusluyum ben(!) ayağına geri verdi kamerayı... Gelelim başınıza gelmeden, ya da gelirse neler yapmanız gerektiğine...


    Öncelikle, ben kamerayı dediğim gibi arabamdan çaldırdım, ve çalan kişi çekici hizmeti sağlayan tiplerdi... Ve bu kişi arabama yalnızca 1-2 dk bindi ve kamerayı torpidodan aldı. Eğer aracınızda değerli bir eşyanız varsa ve tanımadığınız biri biniyorsa bu eşyayı kesinlikle yanınıza alın, anlık unutkanlıklar olabilir ama kendinize sürekli bunu hatırlatın! Çünkü asla o cihazı bir daha bulamayabilirsiniz.


    Ayrıca kameranızın fotoğraflarını çekin, nerede ne deformesi var ya da nasıl görünüyor vs. mutlaka telefonunuzun galerisinde bulunsun. Bu şekilde sizin cihazınız mı vs. ayrım yapabilirsiniz. Sıfırsa cihazınız, üstüne çıkmayacak bir sticker vs. yapıştırabilirsiniz, ya da kendinizce bir iz bırakabilirsiniz. Gördüğünüz gibi benim kameramda spesifik deformeler olduğu için kolayca ayırt edebildim ve buldum kameramı.


    Kamerayla birkaç fotoğraf ve video çekin, o da hem galerinizde hem de bilgisayarınızda bulunsun. Bu sayede kameranın seri numarasını vs. bulabilirsiniz. Hatta yapabiliyorsanız kameranızın detaylı fotoğraflarını vs. de çekin ki, iyice emin olun... Ve sürekli sarı site ve kırmızı site arasında mekik dokuyun. Günde 1-2 defa kontrol etseniz yeter. Çalan kişiler direkt "GoPro" şeklinde ilan açacaktır modeli kolay kolay bilemeyeceğinden. O yüzden farklı tagler aratarak cihazınızı bulabilirsiniz belki de... Ya da umarım hiç böyle bir şey gelmez başınıza. İnsan gerçekten çok kötü hissediyor çünkü... Ayrıca kurtarıcı hizmeti alıyorsanız, karşıdaki kişinin güvenilir olmasına dikkat edin. Üç - beş fazla verin ve iyi bir yerden söyleyin... Ötesinde, tedbirinizi SİZ alın! Görüşmek üzere. :)





  • geçmiş olsun..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.