Şimdi Ara

GRID Autosport Oyununu Redmi Note 9s İle Deneyin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Cihazım Redmi Note 9s 64/4Gb modeli. Sırf 2 GB fazladan ram değerine sahip olmak için bir dönem takas yapmayı bile düşündüğüm bir telefondu benim için yakın zamana kadar. Çünkü bazı oyunlardaki optimizasyon sıkıntısını cihazımın 6Gb ram değerine sahip olmayışına bağlamıştım.

    Üç gün önce yükleyip, bir YouTube kanalı vasıtasıyla cihazıma tam optimize hale getirdiğim GRID Autosport oyunu kafamdaki bu karamsar düşünceleri bir çırpıda sildi. Oyun, android/data klasöründeki "preferences" adlı bir metin dosyası üzerinde yaptığınız değişiklikler ile cihazınızda mükemmel görselliğe kavuşuyor.

    Oyun Google Play'de 67 lira bir fiyata sahip. Ama yükleyip birazdan daha detaylı olarak bahsedeceğim adımları yaparsanız, telefonunuzda görüp görebileceğiniz en üst düzey grafiğe sahip bir şahesere bu fiyata sahip olmanın fedakarlığı olarak ödediğiniz bu ücreti gerçekten kafanıza takmayacaksınız.

    Öncelikle oyunu şiddetle satın almanızı tavsiye ediyorum. Ama bir şekilde lisans dosyasını inaktif edip oyunu APK olarak yükleyip oynamayı becerenler için de aynı şeyleri yapmasını isteyeceğim. Oyunun Android/data/com.feralinteractive.gridas/files/feral_app_support klasörünü dosyalama programımız vasıtasıyla buluyoruz. Burda "preferences" adlı metin dosyasını yine bir metin yazma/okuma uygulaması vasıtasıyla açıyoruz. Ben bunun için metin düzenleyici adlı bir uygulama kullanıyorum. Sonra dosyayı açtıktan sonra gfx_config ayarları satırları var. Metin dosyasının baya bir alt kısmında. Burayı bulduktan sonra bu dosya üzerinde gölgeler, şekiller, ağaçlar, bulutlar, ışıklandırma, msaa, fxaa, araç yansımaları, görsellerle ilgili birçok satır mevcut. Bu satırları high-medium-low-ultralow şeklinde yeniden değistirebiliyoruz. Bazı özellikler ise on/off şeklinde değiştirilebilir.

    Metin dosyası çok uzun olduğu için burda bütün satırları paylaşmam çok zor. Ama isteyen arkadaşlara yedeklemiş olduğum dosyayı gönderebilirim. Sonucu kendiniz görün.

    Mevcut değişiklikler ile ekran resmi de aldığım haliyle 30-33 FPS arası bir değere ulaşabiliyorum. Ve şimdi sıkı durun! Oyunda GPU kullanım değeri %99, CPU kullanım değeri %51 oldu. Oyunu Google Play'den aldığım şekliyle değişiklik yapmadan oynadığımda bu değerler %30 larda idi her iki işlemci bileşeni için. Bir örnek de şöyle vereyim; lag ve FPS düşmelerinden bıktığımız Call Of Duty Mobile ve PUBG gibi oyunlarda da bu değerler %50 lerde. Yani gerçek manada grafik işlemcisinin gücünü kullanamayan optimize edilmeyen oyunlar bunlar. Elinizdeki cihazın neler başarabildiğini daha iyi anlamanız için yardımcı olmak istedim. Herkese iyi forumlar.

    GRID Autosport Oyununu Redmi Note 9s İle Deneyin


    GRID Autosport Oyununu Redmi Note 9s İle Deneyin


    GRID Autosport Oyununu Redmi Note 9s İle Deneyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • GRID serisi her zaman düşük donanımlarda bile çok güzel grafikler verebilen oyunlar olmuştu. Şaşırmadım.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.