Şimdi Ara

Gtx 1660 Ryzen 2600 Kasma Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, 1 hafta önce topladığım bilgisayarım ile ciddi sorunlar yaşıyorum. Gtx 1660 ekran kartı, Ryzen 5 2600 işlemci, 8 gb 2666 ram, A320M anakart, 500watt 80+ güç kaynağım var.
    Battlefield 1'de 64 kişilik harita 1080P çözünürlükte oynuyorum. FPS bir türlü sabit kalmıyor. Sürekli olarak anlık düşüşler droplar yaşıyorum. FPS 80-90 civarındayken aniden 30-40 'a düşüyor sonra tekrar 80-90 'a çıkıyor. Oyun sürekli bu şekilde anlık FPS düşüşleri ile ilerliyor. Monitörüm GSYNC destekliyor. Onu açık bırakıyorum. VSYNC'i kapatıyorum. Anti Aliasing ise TAA kullanıyorum. FPS düşüşlerini nasıl engelleyebilirim yardımcı olabilir misiniz lütfen ? Tüm sürücüler güncel ve bilgisayarı yüksek performans modunda kullanıyorum. Benzer durumu Insurgency Sandstorm oynarken de yaşıyorum. Dünya para verdiğim bilgisayarda bunları yaşamak gerçekten çok üzücü. Problem RAM yetersiz geldiği için olabilir ama emin olamıyorum. Sonuçta RAM yetersiz geliyor olsa oyunda 80 yerine 60 FPS alırım ama yinede anlık FPS düşüşleri olmaz diye düşünüyorum.







  • Değerli bilgiler için çok teşekkür ederim. O zaman ilk iş olarak RAM ekliyor olacağım. Ayrıca çift kanal RAM olunca performans daha da artar umarım.
    Msi afterburner ile sıcaklıkları kontrol edeyim. Isınma nedeniyle de bu durum oluyor olabilir. GPU ve CPU en fazla kaç derece olmalı sizce ?
    Evet, windows 10 1809 versiyonunu kullanıyorum. Tüm sürücüleri güncel tutuyorum. Modu da daima Performans olarak ayarlıyorum.
    Güç kaynağım Thermaltake 500W 80+. Oradan yana bir sıkıntı yoktur diye düşünüyorum. Bir 8 gb 2666 hz RAM daha takacağım. Bakalım FPS droplar çözülecekmi.
  • Son nvida driverında gtx 1060 da anlık fps çaıklması yaşadım. SOn driver yüklüyse sorun o olaiblir.
  • Ram eklersen sorun kökten çözülür.

    Hem Zen sistem kuruyorsunuz hem de tek stick düşük hız bellek ile.

    Kim öneriyor bu sistemleri size :)? A320 anakart da cabası olmuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lana-Del-Rey -- 31 Mart 2019; 9:56:59 >
  • A320M anakart ve 2666mhz tek slot 8gb ram almanızı kim söyledi? Neden böyle bir seçim yaptınız? İşlemci ve ekran kartı gayet güzelken anakart ve ram malesef dengeyi bozmuş. Ayrıca güç kaynağının markası nedir? Her 80+ güç kaynağı 80+ olmayabiliyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar aslında şu şekilde. Ekran kartına ve işlemciye parayı bayılınca geriye bütçem kalmadı. Sırf mecburiyetten tek bir Ram almak durumunda kaldım. Overclock düşünmediğim içinde en ucuz olan A320M anakartı aldım. Güç kaynağım Thermaltake. Bugün aynı Ram den bir tane daha sipariş ettim. Evet Nvidia'nın son sürücüsü yüklü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilturkel -- 31 Mart 2019; 13:51:2 >
  • ramden önce anakartı değiştirin.overclock için bile değil 2600 turbo ile bir hıza çıkar normalde ama şu anda stok hızında bile çalışmıyor bence işlemci anakartın TDP değeri yüzünden ya da işlemciye güç yetiştiremediği için diyeyim.ikinci 8gb son kaymak olur ama o anakartla 4x8gb bile yapsanız fps düşmesi bitmez anakart kanser.
  • anilturkel A kullanıcısına yanıt
    Alalı 1 hafta olduysa rami iade edip 3200mhz alabilirdiniz. Oc yapmayacağım diye sistemi çalıştıracak en ucuz anakart alınmamalı derler. Doğru olduğunu bir kez daha gördük.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Battlefield çok oyunculu multiplayer modunda ram'e çok yükleniyor diye biliyorum, battlefield 5te 12gb ram kullanımı görmüştüm sanki testlerin birinde.
    Ram hızı benim de benzer, battlefield 1de sıkıbtı yaşamadım, ama 16gb ramim var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seçilebilirkişi -- 31 Mart 2019; 13:59:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Piyasadaki bilindik pc toplama şirketlerinin ucuz/kampanyalı hazır sistemleri neredeyse tamamı boyle. "Başlıkları r5 2600 gtx 1660 Efsana İndirimli sistem" şeklinde yapıyorlar. Ama cahil halkımız diğer bileşenlere bakmıyor. bile. Neredeyse hepsinde a320 ve tek modül 2400MHZ 8 ram ile satıyorlar insanlara. Sonra bunun gibi başlıklar birikiyor.
  • g3nj kullanıcısına yanıt
    Hocam her yerde söylüyorum buraya da yazayım. İtopya sayfasında hala var mı bilmiyorum. R5 2600 + rx590lı bir sistem vardı. İndirimli falan diye baya bi reklam yaptılar. Anakart çöp, ram tek slot 2400mhz. Ve en önemlisi güç kaynağı Highpower 500watt. Güç kaynağında 1 tane pci-e 6+2 pin güç çıkışı var ekran kartında ise 1 tane 6+2 pin 1 tane de 6pin. Adamlar ekran kartının 6 pinlik girişini molex çevirici ile ayarlayıp gönderiyorlar ve 500watt rx590 için sınır değer. Güç kaynağı tam yükte çalışacak. Düşün nasıl ısınır nasıl fan çevirir o güç kaynağı. Bunu alan adam ne yapacak bu sistem nasıl çalışacak düşünen yok. Hazır sistem alınmaz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar emin misiniz ? A320M anakartta Ryzen 2600 turbo frekansa yani 3.9 Ghz'a çıkamıyor mu ? Açıkçası böyle birşey olsun sanmıyorum. Sadece overclock olmaz. Turbo yine çalışır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilturkel -- 31 Mart 2019; 14:50:5 >
  • Battlefield ultra ayarlarda GPU %95'i geçmiyor. CPU ise %60'ı geçmiyor. FPS 100-120 arası. Ayrıca işlemci turbo hızda çalışıyor. İlginç bir şekilde ram kullanımı 6-7gb arası gösteriyor. Onu anlamadım. Ama droplar var işte. Sıcaklıklar normal mi sizce arkadaşlar ?

    Gtx 1660 Ryzen 2600 Kasma Problemi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilturkel -- 31 Mart 2019; 17:13:4 >
  • Battlefield 1'de 8 ram yetmiyormuşmuşmuş da hızı düşük geliyormuşmuşmuşta. i5 4460 , gtx 1060 , 2x4 cl8 1600küsür mhz ramle ben bile high settingsde 60 fps aşağısı görmüyorum. Dostum farklı oyunlarda aynı sorun oluyor mu ona bak bir. Oynadığın oyun orijinal değilse eski sürüm olduğu için olabilir. Bir de oyun açıkken sıcaklık değerlerine bak. Parça değiştirmeden bir hallet bunları.
  • anilturkel A kullanıcısına yanıt
    Sıcaklıklar normal.Benim pc de 8gb ram vardı squad oynarken ram kullanımı 6-7 gb seviyesinde geziyordu ve arada fps düşüşleri yaşıyordum.Yanına 8gb daha ram aldım ve aynı haritada şuan 11-12 gb arasında ram kullanımı var fps düşüşleri ise çok çok azaldı.Tahminime göre sizde ram yetersizliğinden dolayı sistem hdd yi kullanıyor ve gecikme süreleri ramlere göre çok yüksek olduğu için fps düşüşleri yaşıyorsunuz.
  • anilturkel A kullanıcısına yanıt
    Arka planda acik olan tum uygulamalari kapatin. Sikinti kesinlikle RAM den kaynaklaniyor. Islemci ve ekran kartinda bir sikinti yok, sicakliklar normal. RAM i ciftlediginizde Drop sikintiniz cozulecektir. Ek olarak imkaniniz varsa oyunu SSD ye kurun. HDD nin teklemesinden de ara ara FPS drop yasanabiliyor.
  • oc ye izin vermiyor diye öldürdünüz a320 anakartları.
  • forvet09 kullanıcısına yanıt
    8+2 faz saatlerce 3.9 kaldırır di mi panpa?
  • Arkadaşlar selam, birçok yerli ve yabancı forumu araştırdım. Söyleyebileceğim tek şey şu. Anakart taş gibi. Overclock olmaması dışında hiçbir problem yok. İşlemci sıkıntısız bir şekilde turbo hızda çalışabiliyor. Birçok test yaptım ve bizzat kendim de gözlemledim.

    Oyunu SSD’e kurdum. Ramler henüz gelmedi. 2.Ram’i takınca hiçbir problem kalmayacaktır diye düşünüyorum. Hepinize yönlendirmeleriniz için çok çok teşekkür ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilturkel -- 1 Nisan 2019; 17:27:31 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.