Şimdi Ara

GTX 970 Oyunlarda Ani Fps Düşüşü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
1.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar işlemci hızını arttırdıktan sonra düzeldi gibi olmuştu sonra tekrar ani fps düşüşleri başladı. Anakart biosu güncel ekran kartı driverları güncel çözemedim sorunu. Windows 10 dan kaynaklı olabilir mi acaba. Oyunlarda 60-70 fpsde giderken aniden 10 fpsye düşüyo ve sonra tekrar yükseliyo. Gta5 de witcher 3 de durum böyle. :)
  • bilerek kartları güçsüzleştiriyorlar.eski sürücü kullanmak şart.gta 5 de aynı işlemci ve mhz de 1 sene önce aldığım performans ile şimdiki aynı değil.
  • Dediğin doğru olabilir dostum. Yeni kartları satmak için böyle bi yol izliyor olabilirler. Fakat sorun şu ki aldığım fpsden şikayetci değilim.60 fps hadi bilemedin 50 fps alıyorum diyelim. Bu stabil değil arada saniyelik 10 fpsye 8 fpsye düşüyor ve sonra yeniden artıyor. İşlemci ısısıda 72 derece civarı afterburnerdan baktığım zaman. 8gb ram var 7.3 gb falan kullanılmış gözüküyor oyunda. Onun yüzünden olduğunu düşünmeye başladım.Fakat bundan 4 ay önce böyle bi sorunum yoktu o yüzden yeni ram alıp boşa para harcamak istemiyorum. Orjinal windows 10 var 8e falanmı dönsem acaba bilemedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redtoblack -- 28 Şubat 2017; 16:49:58 >
  • sorun devam ediyor arkadaşlar. Konunun geride kalmaması için güncelliyorum. İlk yorumda detaylı açıklama yaptım sorun hakkında. :)
  • Sanal bellek yetersiz kalıyor olabilir. Sistemde yüklü ram miktarının 1.5 katı kadar sanal bellek ayrılması gerekli diye biliyorum. Gelişmiş sistem ayarlarında, performans ayarları altında, gelişmiş sekmesi var. Orda sanal bellek ayar kısmı var:
    GTX 970 Oyunlarda Ani Fps Düşüşü

    Yani 8GB ram takılıysa sistemde yaklaşık 12.5GB sanal bellek ayırırsanız sorun düzelebilir. Bu bahsettiğim 12.5GB direk depolama birimi üstünden ayrılacak yalnız. Bunun hangi diskten ayrılacağını falan seçebiliyorsunuz zaten.




  • 5120 mb gözüküyor. ssdde yer çok yok. hdd ye açmamın bi sakıncası olurmu?
    GTX 970 Oyunlarda Ani Fps Düşüşü

    Şu şekilde değerler girdim yeterlimidir? :)
    GTX 970 Oyunlarda Ani Fps Düşüşü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redtoblack -- 1 Mart 2017; 17:40:2 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tolgá

    bilerek kartları güçsüzleştiriyorlar.eski sürücü kullanmak şart.gta 5 de aynı işlemci ve mhz de 1 sene önce aldığım performans ile şimdiki aynı değil.

    Cidden buna inanan varmı be aga. Son sürücü GTX970, BAM BAM BAM oynuyorum oyunlarımı aynı şekilde.
  • Senin sorunun ram darboğazı, o da işlemciye aşırı yük bindirdiği için işlemci kaynaklı gibi görünüyor sana. Sanal bellek artırarak bu sorunu çözemezsin, zaten ram darboğazı sebebiyle sanal bellek zımbırtısı sabit diskine kaydediliyor, ordan işlemci okumaya çalışırken sabit disk ram'e göre çok büyük oranda daha yavaş olduğu için işlemci altından kalkamıyor, anlık stutter yaşıyorsun. Bu işi ya ram ilave ederek çözersin ya da temiz bir format atıp gereksiz arka plan uygulamalarını hiç yüklemeyerek. Rami rahatlatman lazım ki 8 GB yeterli denebilir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • redtoblack kullanıcısına yanıt
    Başlangıca 80.000 en büyüğe 13.000 yazmışınız hocam :) bence başlangıca 12000, en büyüğe 13000 yazıp bir deneyin.
  • Sorun kaynağı HDD+Ram ani iniş çıkışlara genelde işlemci kullanımında sorun yok ise Hdd sebep olur okuma yazma hızı yetersiz kaldığı için Bf4 önceki sistemde Hdd'ye yüklü iken ani düşmelere alıyordum SSD takviyesi+ olarak 8bg ram ilave ile akıyorum uzun süredir benim sorunum hdd ile alakalı idi ram tavsiyesini ileriye yönelik olduğu için tavsiye ediyorum güncel oyunlarda etkisi baya oluyor deneyin görün...olan SSd de yer açın yüklemeyi buraya yapın test edin dediğimi anlarsınız..en azından hdd tune ile bench alın bakın bakalım okuma yazma hızlarına...

    Örnek video elimdeki sistem ile çekilmiş SSD olmadan önce kayıt almıştım...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klement -- 1 Mart 2017; 18:24:21 >




  • video takibini yaparsanız kapalı mekanda hiç fps kaybı yaşanmıyor normalden daha düşük alıyordum fps'leri güncel videoyu bir ara çekip atayım relive ile...
  • Grafik ayarlarını fulleyip 40-60 fps alıyor olun. O şartlarda da anlık olarak 20 nin altına düştüğü falan oluyor mu? Olmuyorsa işlemciden kaynaklanıyordur. Saydığınız oyunlar çünkü işlemci sömüren oyunlar. Mesela witcher 3 te normalde sıkıntı yokken Novigradda birsürü npc nin içinde dolaştığınız zaman bu artıyorsa işlemci darboğaz yapıyordur muhtemelen. Zaten msi afterburnerla oyunu izliyorsanız bunu cpu-gpu kullanımlarından da anlarsınız. Normalde elinizdeki işlemcinin darboğaz yapmaması gerekir. Ama sizde mesela 144hz monitör vardır ve çok fps almak için ayar kısıyorsunuzdur. O zaman olabilir darboğaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 1 Mart 2017; 18:43:52 >
  • i5 4590 + Gtx 970 ile ben darboğaz yaşamıyor iken, arkadaşın i5 4690K + Gtx 970 ile darboğaz yaşayacağına olanak vermiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 1 Mart 2017; 18:51:55 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • techniquest35 kullanıcısına yanıt
    Bir ihtimal diye dedim. Zaten dediğim gibi ayar kısıp yüksek fps almaya çalışılıyorsa olabilir belki. 144 hz monitör varsa falan. Yoksa imkansız. Bana kalsa i5 2500 le bile gtx 970 kullabılabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 1 Mart 2017; 18:53:33 >
  • İki türlü de denemiş arkadaş. Ben de garipsedim. Bir arkadaşımda da Gtx 970 ile CSGO'da fps düşüklüğü sorunu var. Dün düzeldi diyordu. Bugün yine baş göstermiş. İlginç. 300fps alırken artık 50fps oldu diyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • klement kullanıcısına yanıt
    Hızlar hakkında tam bi fikrim yok ama test ederken hdd sürekli değişkenlik gösteriyordu. Fakat şöyle bi olay var 2 ayrı oyun var biri ssd de kurulu diğeri hdd de ben bu sorunu ikisindede yaşıyorum. SSd deki sorun biraz daha az sadece. :)

    GTX 970 Oyunlarda Ani Fps Düşüşü
  • 60 hz monitör var ve lowdada ultradada aynı sorun var. Dikkat ettiğim kadarıyla fps novingrada ilk girdiğim zaman yani ilk yüklendiği zaman düşüyor ve hemen artıyor. Yada çoklu bi yaratık grubuyla ilk dövüş sahnesinde. Yada gtada hızla giderken arabayı bi yere çarpınca. Tabi bunlar herzaman olmuyor. bazen aynı sahnede olurken bazen hiç olmuyor. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redtoblack -- 1 Mart 2017; 19:8:18 >
  • Bendede buna benzer bi sorun var elimdeki ekran kartına göre çok düşük fpsler alıyorum,ekran kartı elime geçeli 1 hafta oldu vatandan aldım, fakat bir türlü çözüm bulamıyorum. GTA V , COD-İnfiniti Warfare gibi oyunlarla test ettim FPSler 40-50-60 arası gidip geliyor, fakat oyun içerisindeyken FPS drop yaşıyorum. COD'ta oynarken 60 ta seyreden FPS birden bazı sahnelerde 20 lere düşebiliyor ve kasma meydana geliyor. League of Legends oyuncusuyum en kötüsüde bu moralimi bozan oyunda 250-300 FPS lerle başlıyorum,fakat aradan 2-3 dakika geçtikten sonra fps 90-130 arası gidip geliyor ve sürekli yükselme düşme sorunu var. Ekran kartı kullanımına baktığım esnada %0-%30-%60 olarak değişiyor %100 kullanmıyor kesinlikle. GTA V ve COD'ta %100 olarak gözüküyor. İşlemci kullanımı ise %50-%60 larda. Daha önce böyle sorunlar yaşayıp çözüme ulaşmış olan varsa açıklarsa çok iyi olur, yoksa ekran kartını iade etmeyi düşünüyorum. Bu arada GTA V te CPU sıcaklığım 50-55 arası dolaşıyor stok fan ile öyle ahım şahım bi ısınma yok,kaliteli bi termal macun sürdüm ve soğutucuda alacağım. Bir türlü çözüm bulamadım, varmı bi fikri olan



    Bilgisayar özellikleri;

    -Asus M5a97 Evo R2.0
    -Kingston 3x4 12GB 1300MHz RAM
    -AMD FX 8150 3,6 GHz işlemci - Cooler Master Stok Fan
    -MSI RX 470 4GB 256bit Ekran kartı
    -Samsung s24d300h 24"
    -Corsair VS550 PSU
    -Sandisk Plus 240gb SSD
    -PowerBoost Deluxe Series VK-G1009B Kasa
    -Cooler Master Maker termal macun

    İşletim Sistemi;
    -Windows 10




  • F355 Challenge F kullanıcısına yanıt
    Arka planda çalışan Kasparsky ve ekran kartı uygulamaları var başka bişey yok gibi. Görev yöneticisinin resmini yüklüyorum buraya dostum.

    GTX 970 Oyunlarda Ani Fps DüşüşüGTX 970 Oyunlarda Ani Fps DüşüşüGTX 970 Oyunlarda Ani Fps DüşüşüGTX 970 Oyunlarda Ani Fps Düşüşü


    Ram almak aklımdaydı zaten fakat kararsızım şuan kullandığım ram GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1866MHz. Sizce aynısındanmı almalıyım o şekildemi 16 yapmalıyım yoksa bu rami satıp farklı bi markayamı geçmeliyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redtoblack -- 1 Mart 2017; 20:53:50 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: JimmyCool1907


    quote:

    Orijinalden alıntı: Tolgá

    bilerek kartları güçsüzleştiriyorlar.eski sürücü kullanmak şart.gta 5 de aynı işlemci ve mhz de 1 sene önce aldığım performans ile şimdiki aynı değil.

    Cidden buna inanan varmı be aga. Son sürücü GTX970, BAM BAM BAM oynuyorum oyunlarımı aynı şekilde.

    kullanıyorum aynı sistemi.gözlemim bu.eskiden min fps 35 altına düşmezdi şimdi 20 lerde.işlemci aynı işlemci ekran kartı aynı kart.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.