Şimdi Ara

Gtx 980 Bellek Frekans Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, son bir kaç gündür böyle bir sorun türedi başıma, BF 4 oynarken yaklaşık yarım saatlik bir kullanım sonrası bellek frekansı 3505 mhz den 3005'e iniyor yani nedense 500 mhz'lik bir düşüş yaşanıyor ve fps yerlerde sürünmeye başlıyor. Bugün sürücüyü güncelleyerek denedim yine aynı sorun devam etti, reset atana kadar da düzelmiyor. tabi reset atsam da yine yarım saat oyun sonrası aynı durum yaşanıyor. bir fikri olan var mıdır

    edit: sorun yabancı forumlarda da görüp denediğim gibi ancak formatla düzeldi. yukarıda da bahsettiğim gibi kısa bir kullanım sonrası ekran kartı ve işlemcinin sıcaklık değerlerinde hiçbir sorun olmamasına rağmen birden7010 mhz den 6010mhz e düşüyordu, tabi izleme aracında bu değer 3505 ten 3000 mhz e inmiş olarak görünüyordu. haliyle fps yerlerde sürünüyordu. sorunu araştırdığımda formattan başka bir çözüme ulaşamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starrlight -- 28 Ağustos 2016; 2:50:10 >







  • Starrlight S kullanıcısına yanıt
    İşlemcin ya da ekran kartın aşırı ısınıyor bundan dolayı bellek hızları sabit kalamıyor olabilir .
  • gravelyn G kullanıcısına yanıt
    yok üstad o değerlerle ilgili bir sorun yok bir kaç yabancı forumda daha karşılaştım aynı sorunu yaşayanlarla, ancak formatla çözmüşler, formatladım bakalım sorun düzelmezse garantiye göndereceğim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starrlight -- 28 Ağustos 2016; 2:45:29 >
  • Starrlight S kullanıcısına yanıt
    Kartınız ne kadar ısınıyor o yarım saat oynayış içinde bunu test edin. Oc sanırım yapmadan bu sorunla karşılaşıyorsunuz, öyle ise nvidia denetim masası içinden 3d ayarları bir reset yapın daha sonra bf4 oyununu, program ayarları içinden bulun gözükmüyor ise ekleye tıklayıp bf4.exe'sini (yada kısaltması ne ise) seçin içinden güç yönetim modunu max. performans getirip uygulayın, birde oyunu o şekilde oynamayı dener misiniz.

    Ayrıca bu sorun sadece bf4 için mi yoksa genel bir sorun mu? kartın garantisi var mı.?
  • Normalde GPU Boost sadece gpu hızını düşürür diye biliyorum ama sizinki belki farklı bir sorun olabilir, hangi sürücüyü kullanıyorsunız?
  • selamlar, sorun ancak formatla giderildi, en azından donanımsal bir arıza olmadığını görmek içimi rahatlattı. ilk mesaja da editleyeyim.
  • # Ace # kullanıcısına yanıt
    sorun geneldi üstad, sıcaklık vb hiçbir değerde bir anormallik yoktu keza işlemcide de bir sorun yoktu fakat kart kendi kendine 7010 mhz den 6010 a iniyordu, formatla düzeldi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.