Şimdi Ara

🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥 (11798. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (1 Mobil) - 9 Masaüstü1 Mobil
5 sn
236.346
Cevap
1.165
Favori
11.827.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1149 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • Bu kaçıncı seviye pişkinlik oluyor?

    🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • "reyiz bir yolunu bulur, seçimi alır " ve-veya "reyiz şapkadan tavşan çıkarır" laflarını sakınmaksızın sallayanlar nerede yahu?

    forum çaptan düşmüş iyice...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zurnanın zırt dediği yere çok uzun zaman kalmadı....

    🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bugün piyasa gene satıcılıydı, mb hiç yoktan 2-3 milyar$ toplamıştır.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Türkiye pazarı zaten şu an bile yabancılar için çok cazip değil


    1 sene daha böyle devam ederiz battı balık yan gider hesabı


    o arada da hem KKM'yi tasifye eder bir de anayasa referandumu sıkıştırırız oldu bitti


    düşük dolar kuru zaten iyi de oy getiriyor referandum için de avantaj


    enflasyon da baz etkisiyle zaten düşecek 1 sene içerisinde yüzde 40'ın aşağısına da gelir tüik enflasyonu


    sonra da bir naslık işi kalır devalin...


    1 sene çok bir şeyler beklemeyin dolardan anlayacağınız...

  • acquiles kullanıcısına yanıt
    Çok saçmaladın be patron sen suri mi çalıştırıyorsun? İşçilik ücreti imalatta % kaç? Asıl para sokan ülkeye koç iş sabancı suri mi çalıştırıyor? Patron patron böylr saçma şeyler söylersen merdiven altında dışardan aldıgın motoru afgan ustaya kaynattıgın saca vidalayan üretici sanıcak millet seni.
    Keşke bugün gitseler tüm mülteciler. Bir mülteci ayda hiç yoksa memleketine 500 dolar gönderiyordur. Sayıyla çarp rakamı kendin gör.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 68023967 kullanıcısına yanıt

    torostan gelen parayı ben olsam otomotiv sektörü hisselerine dağıtırdım.


    froto,toaso,doas,brisa,tuprs,egeen,parsan,jantsa v.s


    neden çünkü otomobil satışından gelen parayı otomobil hisselerine yatırıp 3-5 yıl sonra o parayla 5-10 yıllık otomobil alsan güzel bir hikaye olurdu

  • Arondir kullanıcısına yanıt
    Ülke gerceklerinden çok uzaksınız.
    Yolunuz düşerse esenyurt, kıraç, hadimkoy, taraflarındaki üretim tesislerini bir gezin.
    Ayakkabı atoylelerini, ambalaj malzemesi üreten yerleri özellikle tek kullanımlik olanları. Daha örnek çok siz bu küçük kısım ile bir başlayin:)

    Sonra konuşalım..

    Sabancı koç örneğiniz ise pek sağlıklı bir örnek değil. Koç ve sabancı ya çalışan tedarikçi leri de bir gezin sonra değerlendirme yapınız..
    Koç ve sabancı Tesisleri montaj yapar parça üretmez. İkisi çok farklı şeyler..

    Otomotiv için de aynı şey geçerli. Renault fabrikasini gezip yahu ne güzel şartlar var herksin güzel maaşı imkanları öğlenleri pinpon oynuyorlar bir tane mülteci de yok derseniz.. Bu Malesef ekonomi yönetiminin yaptığı gibi "dar" alanu görüp ülkenin tamaminu oylr zannetmek ya da işine geldiği için öyle kabul etmeye benzer.

    Sayın Erdoğan büyüyoruz diyor ama siz nerede bu büyüme diyorsunuz ben geçinemiyorum.. E o zaman ben de size söyle bir argüman geliştiririm "amma attın be patron, Alacati full, avm ler dolu, ülke büyüyor, kimmiş geçinemeyen?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 6 Mayıs 2024; 18:47:39 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • acquiles kullanıcısına yanıt

    Sadece koç tek başına %7 ihracat yapıyor bana hadımköy ayakkabı imalatçılarını söylüyorsun. koçun tedarikçilerininde sertifasyonları vardır boş firmalar değildir emin ol. Patron mülteciler giderse %33 diyorsun allah aşkına mantıklı mı? Ki bu mültecilerle hiç konuştun mu? 10-15 kişi tek evde kalıyor gider yok parayı napıyorsunuz diye sordum abi memlekette arsalar çok ucuz eve yolluyorum arsa alıyoruz diyor adamlar.

  • Arondir kullanıcısına yanıt
    Konuyu "Koçun tedarikçilerinde sertikasyonlar vardir" cümlesinin içeriğinden malesef bilginiz olmadığını anlıyorum.. Bu noktada tartışmak yersiz olacak..
    Tedarikçi ağı o şekilde basit olmuyor, ana tedarikçi ler ve bir ton alt tedarikçi var aralarında farklı ilişkiler var.. Konuda tedarik zinciri yonetimi dersi anlatmaya gerek yok :)

    Mülteciler gider se giyimden ev eşyasına, mutfak gerçeklerinr, tekstile ıvır zıvır ne varsa yakışıklı bir zam Görürsünüz..

    O nedenle mülteciler ile yaşamaya alışsaniz iyi olur çünkü uzun süre gitmeyecekler, gönderen de çıkmayacak..


    Tabi söyle bir gerçek de var, vasıfsız işlerde Türk ler artık çalışmak istemiyor asgari ücret ya da bir tık üstü için emeğin karşılığının o para olmadığını düşünüyorlar. 20-28 yaş arası özellikle bu noktada çok vahim.. Zira hesaplıyorlar, o para için bir ömür geçmez farklı bir şey yapalım kafasindalar.. O noktada açığı mülteciler kapatıyor zira onların ben bu işi yapmam diye bir kaygıları yok. Gerçi onların da kendi arasında kategorileri oluşyy artık, suri farklı Afgan farklı Türkmen farklı Haiti li farklı..

    İnanılmaz bir sarmal var işçi işveren ilişkisinde.. İş var işçi yok, işçi var iş yok.. İkisi de aynı ülke...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 6 Mayıs 2024; 19:8:37 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • acquiles kullanıcısına yanıt

    Kardeşim siz de zekanızı kendinize saklayın. Tren bu tren. Hızlı da gider yavaş da gider di mi ama. Çok da şey etmemek lazım. 🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥 

  • aslanaslan10 kullanıcısına yanıt
    Sayın aslanaslan10

    Nicki çok çıkaramadım kusura bakmayın, takip ediyor musunuz konuyu sıkça bilemedim o nedenle
    Ve lakin ben mülteciler gitmesin, gitmemeli demedim geçmişte de bu konuda uzun uzun dezavantajlarini dile getirmisimdir.
    O nedenle mesajı hatalı algılayıp söylemedigim bir çıkarımı söylemiş gibi göstermemenizi rica ederim.

    Bir şeyin olacak olması bunu bizim isteyip istememek, ya da destekleyip desteklememiz ile ilgili değildir.

    Türk lirasının değer kaybetmesini ülkesini seven aklı olan kimse istemez, ama bunu olacağıni söyledik, uzmanlar söyledi, geldiğimiz nokta aşikar.
    Asgari ücreti desteksiz, artirirsaniz alim gücü artmaz azalır dedik, bazı kullanıcılar beni "işçi düşmanı" olmakla suçladı, sonuç? Asgari ücret kat be kat artyi ama alim gücü yerle bir..

    Şimdi ne yapalım, asgari ücret artsın çünkü insanlar geçinemiyor, gel de sen geçin bakalım asgari ücretle deyince doğrular değişecek mi?

    Niyet etmekle ekonomi düzelmez.. Düzelseydi şu an her şey muhteşem olurdu..

    Mteciler acilen gönderilmeli, Demografik yapımız ciddi değişecek ve lakin bunu şu an yaptığımızda enflayonist etkisi de olacak..
    Avantajı ise özellikle İstanbul da sebil kiralık daire boşa çıkacak, kamu daki yük azalacak (yardımlar, sağlık hizmetleri vs).. Bir etkinin her zaman pozitif tepkisi olmaz. Artıları da vardır eksileri de..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 6 Mayıs 2024; 20:3:4 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Maliye bakanım benden gizli İngiliz vatandaşı olmuş.

    Öğrenince hemen Külliyedeki piranha dolu havuzda kendisini infaz ettim.🔥 Dolar 32,21 - Euro 34,68 - Altın 2.435 | 11 NİSAN🔥 

  • ozbey08 kullanıcısına yanıt

    hocam sen yapma bari ya bak al dediğin hisselere bu adam şu yazıyı 20 gün önce paylaşıp senin tavsiyeni dinleyip gidip doas alsa şuan toros parasına anca 2.el çin malı motor alabilirdi

    evet birikim yatırım finansal özgürlük vs iyi güzelde bazen fenomenler saçmalıyor vatandaşta onlara ayak uyduruyor apple alma hissesini al kahve içme hissesini al hamburger döner yeme hissesini al ayakkabı giyme hissesini al dön giyme hissesini vs bunlar gerçekten saçma sapan öneriler

    iyi o zaman kimse mal/hizmet almasın hepimiz hisse alalım şirketin borsadaki değeri yükselsin bizde zengin olalım ama fas fakiri gibi yaşayalım

    ne yani geçen yıl honda motosiklet aldım 60k onu almayıp yolcu arabalarında mı sürünseydim ? kar mı edecektim para mı kazanacaktım yoksa bu yıl daha iyi modelinimi alacaktım veya anlatılanlar gibi süper zengin mi olacaktım?

    yoo her gün işe giderken 2 gelirken 2 vasatı yapıp 1.5 1.5 3saatim gidecekti leş gibi ter kokan sigara kokan insanlarla aynı havayı soluyacaktım





  • Arondir kullanıcısına yanıt

    suriyeli ıraklı ve afganların olmadığı sektörlerde millet alın terinin tam karşılığını alıyor

    misal mobilya sektöründe çok varlar işçilikler ölü benim 250 tl ye yaptığım işi onlar 120 ye yapıyor

    hammallık işinde varlar

    bakın araba sanayisine pek yoklar orada ustalar hakkını alıyor tıpkı marketin enflasyonu fiyatlara anında yansıttığı gibi sanayi esnafından ekonomi yönetimi ile ilgili bir tane şikayet duyamazsın onların işine geliyor

    memleketlerine para gönderme mevzusu da doğru birçoğunun ailesi geri döndü burada kalanda arttırdığını yolluyor ben bunu her hafta görüyorum çok tanıdığım var evlerine girip çıktığım bile oluyor o kadar samimiyim yani

    özellikle ırak ta şartlar çok güzel bazen diyorum ki ırak^a mülteci olarak gitsem mi kazandıkları ile geçimleri çok kolay ırak ta

    ortadoğu bile bizden daha refah hayat yaşıyor

  • Fthcyr F kullanıcısına yanıt

    şimdi sen 20 günlük kısacık peryottan olaya bakıyorsun peki doas ın bir de 12 getirisine bak %155


    şimdi soru şu araba fiyatları 1 yılda %155 arttı mı? ayrıca o %30 düşüşün içinde %15 lik kısmı temettü ödemesinden kaynaklı düşüş yani 20 gün önce doas alan biri %15 oranında temettü aldı. yani doas ta 100k parası olan biri 15k temettü aldı.

  • Hamas’ın ateşkesi kabul ettiği haberi var filistinliler sokakta kutluyor ama israil yine bombalamış. Saldırıdan sonra israilin de ateşkes haberi gelirse borsalarda pump görebiliriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acquiles kullanıcısına yanıt

    tüik'in açıkladığı rakama göre kur belirlemek anlamsız .Big mac endeksi ona göre daha anlamlı olacaktır bir ölçüde.. Zaten nebati'nin TL'nin daha da düşecek yeri yok dediği zamanda bile TL değerli gözüküyor sanırım grafikte




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 7 Mayıs 2024; 2:16:53 >
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt

    arkadaş borsa dan hisse alsan zengin olurdun diyenler hep 10x 20x yapanları örnek veriyor neden kimse batan şirketleri son bir yılda hatta 2 yılda ters te duranları göstermiyor !! borsa 500 küsür şirket var adam gidip bist 30 dan hisse alsa onda bile parasını eriten şirketler var

    sende bizim şansa 5 tane egeen alıp 1.5 yıldır elinde tutan arkadaşım gibisin borsa iyi diyor tabgd astor eurpw izenr konya şeker bor şeker den terste oda borsa iyi diyor bak diyor ege ee hadi 1 tane daha öyle hisse söyle yok diyor ee bize boşuna anlatıyorsun bul 2 tane daha ege zengin ol diyorum bön bön bakıyor

    yani milletin ölümüne güzellediği borsa tam bir kumar yeri olmuş ve bunu hiç ekonomi bilgisi olmayan bir vatandaş bile biliyor siz halen daha millete şu hisseyi al diyebiliyorsunuz

    adam gidip kendince en risksiz yatırımı yapmış hiçbirşey bilmiyorsan usd alırsın biraz biliyorsan altın zaten bu işleri biliyorsan nerede ne zaman ne alıp satacağını bilirsin ona göre vaziyet alırsın





  • Fthcyr F kullanıcısına yanıt
    "suriyeli ıraklı ve afganların olmadığı sektörlerde millet alın terinin tam karşılığını alıyor
    misal mobilya sektöründe çok varlar işçilikler ölü benim 250 tl ye yaptığım işi onlar 120 ye yapıyor "

    İşte tam da bu nedenle din kardeşlerimiz yarın evlerine giderse bize ekstra Enflasyon olarak etkisi olacaktır kaçınılmaz.

    Ama olmalıdır da gerçeklerle yuzlezmemiz gerekiyor...

    Arkadaşlar saolsunlar ülkedeki herkesin koç grubundaki sendikalı işçileri gibi çalışıyor zannediyor :) öyle değil maalesef.

    Otomotiv kısmında da aynen dediğiniz gibi (oto sanayi için konuşuyorum parça üretimi kısmında farklı durumlar var), din kardeşlerimiz oralarda pek yok yoklar getir götür ortacı işleri vs ancak.. Eline anahtar alıp motoru sökmek gibi bir dertleri yok, basit ve temel işler. Vasıfsız işçilik..
    Ama ülkenin kendi vatandaşı olup vasıfsız olan tonla adam var, bunlar ne olacak?
    He işte onları düşünen yok bu sistemde..

    E Bi taraftan sevgili yönetim bu gruptan zamanında çok ciddi oy aldı bu da bir gerçek.. Ne ekersen onu biçersin durumu da olmadı değil..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.