Şimdi Ara

GÜNEŞTE KURUYAN BALKON CAM FİTİLİ HESAPLI DEĞİŞTİRME

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
87
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Balkonları kapamak amacıyla yapılan açılır kapanır temperli camlardan yapılan sistemleri bilirsiniz. Bende bir balkona yaptırmıştım. Fakat 2 sene geçmiyor platik fitiller kuruyup kırılıyordu. Bunlara değişik harfler veriliyor H, Y gibi. Önce pimapenci bir usta ile görüştüm hallederiz dedi. Maliyet 3-4 tutar dedi:)) Tamam dedim bi düşünelim. Daha sonra plastiklerden kırılmayan birini aldım ve İstanbul Sultanbeyli de Tema alüminyum diye bir yer buldum. Bende ki ölçü 1.47 cm diydi. Toplam 14 parça vardı. Alüminyum ve plastik bu malzeme 6 metrelik satılırmış onu öğrendim. Yani 1 taneden 4 adet çıkıyordu. Tanesi 100 liradan 4 tane aldım ve orada demir testeresi ile kestim ve araca da sığmış oldu. 2 tane de arttı.

    Bunların içinde yapıştırıcı bant yok. Temperli camların da eni 8 milimetre. Oralara sığacak kadar çift taraflı bantlardan ince şerit olarak kestim ve aldığım parçaları da üzerine oturttum. Süper oldu. Maliyet yakıt dahil 500 lira. Yapmak isteyen yapabilir. eski platik olan ve yeni halini ekledim

    GÜNEŞTE KURUYAN BALKON CAM FİTİLİ HESAPLI DEĞİŞTİRME


    GÜNEŞTE KURUYAN BALKON CAM FİTİLİ HESAPLI DEĞİŞTİRME



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omeravalar -- 3 Nisan 2024; 18:15:31 >







  • Öncelikle hayırlı olsun, bir dertten kurtuldunuz. Ama bu alüminyum balkon çıtası hazır satılıyordu sanırım araştırmadınız😄 Tabi maliyet işin içine girince belki işler değişir. Yaptığınız işlemin (çıtaların) detaylı resimleri var mı ? Resimleri paylaşabilir misiniz? Bende bu tür gir arayış içimdeyim ama hazır mı alayım kendim mi yapayım karar vermeedim.
  • çıtaları alırken elimde eski plastik olanla gittim. sizde öyle yapın zira cam kalınlıkları değşebilir ama standrat olan 8 mm cam. bu aldığım çıtalar da 8,5 mm. ürün görünüm olarak plastikle birebir aynı. Benim aldığım y diye geçiyordu sanırım. h de olabilir. Bu o kadar önemli değil zira elinizde olursa aynısını veriyorlar zaten. İki sorun var. Birincisi boyu 6 metre (plastiklerde pvc parça temincilerde aslında 6 mt satılıyormuş) Ama orda demir testere ve tezgah var , kesimi de zor değil zaten. Önemli olan düzgün kesmek. İkimcisi ise çıtanın cama yapıştırılması. Bende çift taraflı 1 cm lik basit bir bant vardı. Boyu 1.47 olarak kestim. Sonra da bunları ikiye keserek incelttim. Yani 0.5 cm lik 1.47 cm çift taraflı bantlarım oldu ve bunları kullandım. Çıta boşluğuna bantı sokmak zor bu nedenle önce tek tarafı camın enine yapıştırdım. Sonra da çıtayı biraz dikkat ederek yerleştirdim. Bana silikonla yap demişlerdi ama silikon yapınca çıkması imkansız hale geliyormuş . O da çözüm ama ben eldeki malzemeyi kullanmış oldum. Plastik olanlar karşılıklı oluyor ama bende 14 plastik çıta vardı ama bazıları (düz olan yerlerde bir çıta daha iyi göründü ve toplam 10 tane yetti. Fotoğrafta olan tek çıta. Normalde 2 plastik vardı ama dediğim gibi gerek olmadı hem daha güzel. size de kolay gelsin. Boşa para kaptırmaya değmez. İşlem basit ve zevkli. Ha bu arada çıtaları yapıştırmadan camların enlerini temizdi ama gene de güzelce sildim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omeravalar -- 4 Nisan 2024; 0:36:40 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.