Şimdi Ara

Hadi Biraz Warcraft Dota Konuşalım....Dota Bildiklerimizi Ögrenmek İstediklerimizi Paylaşalım... (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
354
Cevap
0
Favori
41.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar dün akşam ilk dotAmı oynadım:) sabah da oynadım ancak saat 3te bi kere daha gireyim dedim, oyuna basıyorum channel a geri geliyor. bir daha deniyorum odaya girmeyi..tekrar channel a geri geliyor. bu neden olabilir? arada girdiğim oluyor yani çok nadir olarak girebildiğim yerler var bide sadece noob odalara girmeye çalışıyorum girebildiğim oda bulmak 1 saatimi alıyor yardım edermisiniz
  • Rakibe saygı duymaya karşı olduğumu söylediğim ya da imâ ettiğim bir yazı yoktur. Ben her oyunda eğer rakip adam gibi, erkek gibi oyununu oynayıp yılışmadan, yavşamadan mizahını da dalgasını da yaparsa oyun sonunda tebrik eder, herkesi de bir sonraki oyunuma davet ederim. Genelde all konuşmalarını da kapatmam, bir problem ya da hile hurda olduğunu düşünen varsa istediği gibi özgürce dile getirsin isterim. Eğer taraflardan en az biri haklı ya da haksız olduğu bir konuda gerilmeye başlarsa hiç hoşuma gitmemesine rağmen all chat'i kapatırım. Kendi takımımdaysa "Tamam sakin ol, alt tarafı bir oyun. Bittikten 10 dakika sonra hakkında bir şey hatırlamayacağın insanlar için oyunun şu dakikasında kendi moralini bozma, bizi de germe." der, pozitif telkinde bulunurum. Gerilen eleman rakip ise all kapattıktan sonra whisper atarım, gönlünü alırım bir şekilde. Bunun yalnızca bir oyun olduğunu, taraflar isterse tekrarını açabileceğimi söylerim. Hatta şunu da söyleyeyim, oynamak istemesem de arkadaşlarım ve/ya yeni oyun attığım oyuncuların isteği üzerine oyun açıp öyle takılmışlığım, ama herkesi memnun etmişliğim de yok değildir. Böyle ince düşünen birinin dediklerine katılmamakta serbestsiniz ama benim fikirlerime saygı duymak zorundasınız. Burada benim fikirlerime saçma diyerek aksini savunduğunuzu sandığınız fikirleri dile getirip (Aslında aksi falan değil, zaten ben son dediklerinizden farklı bir şey söylemedim. Kişilerin karakterlerinde bir ayna görevi yapan übermensch biriyim demeye getirmiyorum sözü ama olsa olsa siz dediklerimden farklı bir şey anlamışsınızdır. Bunu patavatsızlık ya da aşırı özgüven olarak değil de, kendini ve ne bildiğini bilmek olarak nitelendirelim.) beni kendinize rakip olarak görmüş oluyorsunuz (Buna bir dediğim yok, bir şeyin iki farklı kutubundaki insanlar farklılıklarını kabul edemeyip kendi fikirlerini sürekli olarak karşısındakini iknâ edemeyeceğini bilmelerine rağmen fütursuzca dile getiriyorsa o iki kişi en amiyane tabirle rakiptir). Rakibe karşı saygı göstermenin mantığı diyorsunuz ama bana, görüşlerinize katılmadığınız birine saygı göstermekten acizsiniz. Fikriniz ile zikriniz, dediğiniz ile yaptığınız uyuşmuyor. Argüman hatası yapıyorsunuz. Mantık hatası yapmaya temayüllü biriyle tartışmak hak verirsiniz ki fazlasıyla sıkıcı oluyor. Karşımda güzel, sahte de olsa sarı saçlı dalyan gibi bir cinsi latif olsa sabır sınırım ve sohbet arzum ardışık sayılarla katlanmıyor mu? Katlanıyor. O da acı bir gerçek.

    Gerçekçi olalım, senin benim burada bir tarafımızı yırtarak yaptığımız "Türk oyuncuları çok rerörerö. Galibiyete sevinmeyi de, yenilgiyi kabullenmeyi de beceremiyörler ayol." temalı tartışmalarımız Aldous Huxley romanlarındaki gibi uç noktada mükemmelliyeti aşılayan sağlam bir üslûpla edebi bir eser kalitesinde olsa da yine adamı kastırdı oçecililer tarafından karakterimiz nevrozlanmaya devam edecek. Yani burada, kağıt üzerinde yaptığımız tartışmalar kimsede yeni bir ufuk açmayacak, bir elinde tırpan öteki elinde meşaleli köylüler cadı avına gidermiş gibi "Rakibine saygı duymanın mantığını kavrayamamış Tiny" 'lerin evini basıp bilgisayarlarını hunharca ellerinden almayacak. Ben buraya ne kadar doğru şeyler yazsam da birkaç kataraktlı arkadaşım tarafından "Adam haklı beyler." denilecek, geçilecek.

    İsteğime göre oyuncu şekillendiremediğimi göz önünde tutarsak benim oynadığım serverlardaki tipik Türk oyuncu karakterine "Ben Dotacının zeki, çevik, ahlâklı, rakibine saygılı, Riki'ye Lothar yapmayanını severim. Naix'e Aghanim yapanların ayak parmaklarından biri kopmuş demektir." şeklinde nitelendirilebilenlerden daha çok benzeyen, yani rakibe ya da bana saygı göstermek zorunda olmayan, bu lanet yuva yıkıcı şeytan icadı gaddemit oyunu sadece eğlenmek için oynayıp en çok eğlencenin galibiyetle elde edildiğinin farkında olan bir oyuncuyu (Kendisi Tiny ile özdeşleşmemiş olsa dahî) tercih ederim. Eğer Türk oyunlarının vaziyetini gözardı edip, Harry Potter izledikten sonra hayatı olduğundan daha fantastik görmeye başlayıp impasibıl iz natink abi modunda oynayacağımız kişilerin ruh halini ve tıynetini biz seçebiliyorsak, bu sefer hiç gereği yokken küfür etmeyen ve iyi oynayan bir Tiny'i tercih ederim. Zaten imajiner bir şeyden bahsediyoruz, hayal gücümüzü sınırlamanın manası yok. Olmuşken iyisini hayal edelim, değil mi?

    Bakın, siyah ya da beyaz kadar sert şekilde ayrılmamıştır taraflar, yaşamımızda da öyle. Etrafımızda çoğu şey grinin tonlarıdır, siyah ve beyazın değil. Delilik ile dahilik, zekilik ile eziklik gibi kavramların fonetik olarak ne kadar birbirine yakın olduğuna dikkat edin. Aslında köşeli çember dediğimde "Muah oksimoron yaptı. Köşeli çember mi olurmuş lol:))9" şeklinde baştan bir tepki almak yerine "Hmm zıtlığın muhteşem uyumu." demek, "Bardağın diğer yarısı nerde monacoyim." demek yerine "Aaa harbiden bardağın yarısı dolu. Vay bee. İşte, Japonlar abi. Yapıyorlar." demek daha hoş. Her ne kadar bizi sınırlandıran, içimizdeki ehlileştirilmemiş vahşiyi dışarı çıkartıp "Düşündüğümü dile getirip aklıma geleni yapıyorum Mahmut. Beni tanı kızım ben buyum. Freedooooooooom." dememize engel olan Ahlâk Kuralları, Görgü Kuralları, Din Kuralları ve Hukuk Kurallarına göre hoş olmasa da. Zıtlıklardan eğlenmeyi beceremeyen, her şeyin uyumlu ve pozitif ilerlemesinden, lay lay loom negzel anlaşıyoruz gel öpücemcilerden (en az diğerleri kadar) haz almayan anarşist ruhlu bıçkın gençler ne demek istediğimi anlar düşüncesindeyim.

    Herkesin mizacının aynı olduğu bir ortamda farklı renklere, farklı seslere âşinâ olmayan gözlere ve kulaklara hitap edip onları dediğimin doğru olduğuna ikna edemem. Rahatsız oluyorsam /squelch komutu ile o kişinin yazdıklarına bilfiil ya da dolaylı yoldan taraf olmaktan kendimi koruyabilirim. Bir oyun çok da uzun sürmüyor. Sorunun istatistiksel olarak anlamlı bir yüzdesi problem yaratan arkadaş ise foruma veririm, ceza almasını sağlarım. Oynadığım serverda böyle bir imkân var, diğerlerinde işler nasıl yürüyor bilmiyorum.



    ~

    Dipnot Şeysi:

    Bir de, bu kadar safsatadan bağımsız olarak bir şey eklemek istiyorum. Yazmayı, aklına geleni duyguları rehberliğinde kağıda ya da bilgisayar ekranına dökmeyi seven biriyim. O yüzden işbu yazıdaki gibiler için "Upuzun yazmış, uzun yazınca haklı olunduğunu sanıyor galiba DÜRRRÜKKKKK!!!!!11!" demeden önce gerçekten de tartışmalarda kim haklı kim haksız olursa olsun, sonuç ne olursa olsun yazmayı sevdiğimden dolayı böyle uzun yazılar yazdığımın bilinmesini isterim. Bazı sözlük sitelerinde de yazmayalı 3 yıla yakın bir süre geçti, eskisi gibi çok yazan biri değilim. Yazılarımı gönderdikten sonra hata tespit amacıyla baştan okuyup sık sık "Vay babağun kemüüne. İnsan okuyacak bunu, insan!" diye mırıldandığım oluyor. Yazıyoruz işte, öylesine. Birkaç boş insanı kandırırım da bu Atlas Silkindi'yi aratmayacak kurgusuyla uzayan yazım okunur ümidi ile.

    Kamuoyuna duyurulur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: melih81

    arkadaşlar dün akşam ilk dotAmı oynadım:) sabah da oynadım ancak saat 3te bi kere daha gireyim dedim, oyuna basıyorum channel a geri geliyor. bir daha deniyorum odaya girmeyi..tekrar channel a geri geliyor. bu neden olabilir? arada girdiğim oluyor yani çok nadir olarak girebildiğim yerler var bide sadece noob odalara girmeye çalışıyorum girebildiğim oda bulmak 1 saatimi alıyor yardım edermisiniz


    Girmek istediğiniz oyunun haritası bilgisayarınızda yüklü değil ya da harita doğru yerde değil demek. Noob odalar dediğinize göre muhtemelen Garena'da oynuyorsunuz. Benim dediğim Wepla serverı için geçerli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nicholai Hel


    quote:

    Orijinalden alıntı: melih81

    arkadaşlar dün akşam ilk dotAmı oynadım:) sabah da oynadım ancak saat 3te bi kere daha gireyim dedim, oyuna basıyorum channel a geri geliyor. bir daha deniyorum odaya girmeyi..tekrar channel a geri geliyor. bu neden olabilir? arada girdiğim oluyor yani çok nadir olarak girebildiğim yerler var bide sadece noob odalara girmeye çalışıyorum girebildiğim oda bulmak 1 saatimi alıyor yardım edermisiniz


    Girmek istediğiniz oyunun haritası bilgisayarınızda yüklü değil ya da harita doğru yerde değil demek. Noob odalar dediğinize göre muhtemelen Garena'da oynuyorsunuz. Benim dediğim Wepla serverı için geçerli.

    yok usta garenada değil eurobattle diye bişe(doğru yazmamış olabilirim) getdota diye bir site varya oraya girince 2 tane indirilcek harita var. onları indirdim bir tek. haritaları nereye koymam lazım? garenaya geçsem düzelir mi acaba?




  • az çok oynamasını bilirim. bencede eskimeyecek bir oyun favorim mortreddir. normal bir oyunda 1267 felan çaktım crit. millet 3-4k çakmış bi biz göremedik valla
  • Oyunun kurulu olduğu kök klasörde Maps diye bir klasör var. Ona çift tıklayıp açın, içinde download yazan klasör varsa indirdiğiniz haritayı onun içine atın. Yoksa kendiniz el ile yaratıp içine atın. Garena'da haritayı arıyor mu bilmiyorum. Belki sorununuz bu olmayabilir de. Benim başıma birkaç kez modayı takip edemediğimden eski haritayla Bnete girdiğimde aynı olay geldi, haritayı indirip doğru klasöre attığımda düzeldi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nicholai Hel

    Rakibe saygı duymaya karşı olduğumu söylediğim ya da imâ ettiğim bir yazı yoktur. Ben her oyunda eğer rakip adam gibi, erkek gibi oyununu oynayıp yılışmadan, yavşamadan mizahını da dalgasını da yaparsa oyun sonunda tebrik eder, herkesi de bir sonraki oyunuma davet ederim. Genelde all konuşmalarını da kapatmam, bir problem ya da hile hurda olduğunu düşünen varsa istediği gibi özgürce dile getirsin isterim. Eğer taraflardan en az biri haklı ya da haksız olduğu bir konuda gerilmeye başlarsa hiç hoşuma gitmemesine rağmen all chat'i kapatırım. Kendi takımımdaysa "Tamam sakin ol, alt tarafı bir oyun.



    peki ilk alıntıladığım paragraf ile bu çelişmiyor mu? rakip istediği hakareti seçmekte özgürdürü ben istediği gibi saygısızlık yapar olarak anlıyorum he herhalde hakaretleri siz sevgi cümlesi olarak görüyorsunuz.




  • Güçlü olan taraf oyun içinde istediği hareketi seçme özgürlüğüne de sahiptir yazmışım, hakareti değil. Bu cümlede anlatılmak istenilen şey, güçlü olanın, oyun içinde her aksiyonda gücünü hissettiren tarafın oyunu istediği kadar uzatıp istediği zaman bitirebilme, istediği zaman Roshan kesebilme özgürlüğüne sahip olmasıdır.

    Sadece ilk paragraftaki yazıları okuyup onları yorumlamanız, diğerlerini okumadığınızı veya okuyup haklı bulup onlarda sizin düşüncelerinizle çelişen bir tanım bulmadığınızı düşündürüyor bana.

    Bence okuduğunuzu gayet anlamamışsınız. Ya da anlak yeteriniz çok düşük.
  • usta senin dediğin yere koydum yine olmuyor ya :S garena yükledim orda da odalar dolu gareda tr room 8de kurdum bir tane v6.68 gelcen mi öğretirsin bana
  • Müsait değilim malesef. Şimdi senin problemin oyunların ismine çift tıkladığında, yani oyuna girmek istediğinde seni kanala geri atması mı? Oyuna tıkladığında kayan ekranın oyuna giriyormuş gibi kayıp sonra hiç girmeden tekrar çıkıyormuş gibi kayması (Nasıl bir cümle bu!?) oyunu kurandaki haritanın sende aynı yerde olmamasına delalettir. Bir de aynı haritayı Frozen Throne klasörüne atmayı denesene.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vasto Lorde

    az çok oynamasını bilirim. bencede eskimeyecek bir oyun favorim mortreddir. normal bir oyunda 1267 felan çaktım crit. millet 3-4k çakmış bi biz göremedik valla


    biraz daha abarsanıza nan diyemedin mi x). Normal bir oyunda ve o oyun içindeki şartlarda çok zor.
  • hayır anlama yeteneği düşük ya da başka bir sorunum olduğu doğru değil sadece bir kelimeyi - ki karıştırdığım kelimeler çok yakın- yanlış anlamamdan dolayı bu yakıştırmayı yapmanız beni düşündürdü diğer yazılarımda sürekli kavga çıkarmaya çalışan arkadaşlardan hiçbir farkı olmadığınız da dikkatimi çeken başka özellikleriniz aasında bulunuyor. sizin yazdığınız hareketler kelimesiyle bile anlam değişmiyor rakibi ezmeye yönelik hareketler de olduğundan dolayı rakibe saygısızlık devam ediyor. genelde all kapalı olur oyunlarımda küfür mute boş konuşmaya veya hareketler de önce uyarır sonra ise kicklerim bu yüzden de banlistimde yaklaşık 1.5k kişi bulunuyor 1 ayda bir sıfırlandığını düşünürsek 1 ayda 1.5k kişinin banlanması da türklerle oyunu oynamak yanlış olduğunu gösterir. herhalde oyunuma girip bu hareketleri sergileseniz banlistime bir kişi daha eklenmiş olurdu.

    @ vasto lorde
    normal şartlarda 3-4k kritik çok zor ancak öyle bir denk gelmiştir ki armoru çok düşük bir hero slardarın ultisini yemiştir vengefulun damage aurası vardır 3-4 divine kasmıstır ki bunların bir araya gelmesi gerçekten zor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: VII_outLaw


    quote:

    Orijinalden alıntı: Vasto Lorde

    az çok oynamasını bilirim. bencede eskimeyecek bir oyun favorim mortreddir. normal bir oyunda 1267 felan çaktım crit. millet 3-4k çakmış bi biz göremedik valla


    biraz daha abarsanıza nan diyemedin mi x). Normal bir oyunda ve o oyun içindeki şartlarda çok zor.

    eger öle bise varsa bir bm ye kendine tek atar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AmeLe_STaR


    quote:

    Orijinalden alıntı: VII_outLaw


    quote:

    Orijinalden alıntı: Vasto Lorde

    az çok oynamasını bilirim. bencede eskimeyecek bir oyun favorim mortreddir. normal bir oyunda 1267 felan çaktım crit. millet 3-4k çakmış bi biz göremedik valla


    biraz daha abarsanıza nan diyemedin mi x). Normal bir oyunda ve o oyun içindeki şartlarda çok zor.

    eger öle bise varsa bir bm ye kendine tek atar

    neye yarar sende olursun 5k canın varsa ayrı tabi...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elitacilan

    hayır anlama yeteneği düşük ya da başka bir sorunum olduğu doğru değil sadece bir kelimeyi - ki karıştırdığım kelimeler çok yakın- yanlış anlamamdan dolayı bu yakıştırmayı yapmanız beni düşündürdü diğer yazılarımda sürekli kavga çıkarmaya çalışan arkadaşlardan hiçbir farkı olmadığınız da dikkatimi çeken başka özellikleriniz aasında bulunuyor. sizin yazdığınız hareketler kelimesiyle bile anlam değişmiyor rakibi ezmeye yönelik hareketler de olduğundan dolayı rakibe saygısızlık devam ediyor. genelde all kapalı olur oyunlarımda küfür mute boş konuşmaya veya hareketler de önce uyarır sonra ise kicklerim bu yüzden de banlistimde yaklaşık 1.5k kişi bulunuyor 1 ayda bir sıfırlandığını düşünürsek 1 ayda 1.5k kişinin banlanması da türklerle oyunu oynamak yanlış olduğunu gösterir. herhalde oyunuma girip bu hareketleri sergileseniz banlistime bir kişi daha eklenmiş olurdu.








  • Garenada kanalda boş konuşan 1-2 salak dışında (Neveraeh,Athena^ , Mostdanqerous vb) tanıdık oyun olunca gayet sarıyor bence.9-10 saat oyun attığımı bilirim
  • Bir organizasyon yapalım o zaman, hemen hemen herkes garena kullanıyor zaten. Oyun atalım, klan kuralım vs.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: melih81

    arkadaşlar dün akşam ilk dotAmı oynadım:) sabah da oynadım ancak saat 3te bi kere daha gireyim dedim, oyuna basıyorum channel a geri geliyor. bir daha deniyorum odaya girmeyi..tekrar channel a geri geliyor. bu neden olabilir? arada girdiğim oluyor yani çok nadir olarak girebildiğim yerler var bide sadece noob odalara girmeye çalışıyorum girebildiğim oda bulmak 1 saatimi alıyor yardım edermisiniz


    eğer girdiğin oyunlardan sonra chat odasına tekrar donuyorsan host ( oyunu kuran ) seni kickliyordur.
    oyuna girdiğinde eğer sende kurulu oyunun mapi yoksa indirmeye başlar. isminin solunda 100 e kadar yüzdeliği dolar. sende bu dolmayı goren host seni kicklemiş olabilir. veya seni tanımıyordur, veya slot lazımdır vsvs...




  • Valla arkadaşlar nasıl tanımlasam dengesiz, kafadan çatlak, yukarıda bahsi geçen oyunculardan kurtulmak için sağlam tecrübelerim var. 3 yıllık eurobattle oyuncusuyum. Aynı zamanda 1 yıldır hostum. Artık lobbydeyken oyunuma giren adamın noob mu, pro mu, dengesiz mi olduğunu oyun başlamadan kestirebiliyorum. Nickinden, yazdıklarından ne idüğü belli oluyor. %83 başarı gösteriyor bu yöntem. Mesela oyuna 10. oyuncu yeni girmiş, ping kontrolleri falan yapıyorsun, eğer birisi q0 yazıyorsa anında kickle. Hiç durma. go go go diye spam yapıyorsa hiç acıma. hadi başlattt hadiiiii diyenleri de atın bi tarafa. Kaldı mı 7 kişi, 3 kişi çıktı ya bizim koyun mantığıyla 2 kişi daha çıkar. İşte kalan 5 kişi sağlam oyuncu olma ihtimali yüksek oyuncudur. Biraz daha reklam atarsın oyunu böyle böyle doldurursun.
    Yöntem müthiş bir şekilde işe yaramaktadır. Çok yaşadım, bir adam girer, aklımdan bunu atsam mı sakat gibi gözüküyo derim. Neyse boşver başlatayım derim başlatırım. Her seferinde o adam sorun çıkartır. Her seferinde de çıkartır mı yahu. Dota oynadığımdan daha iyi adam seçerim lobbyde. Paranoyak olmaktan korkuyorum. Banlist de 850 kişi odu.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ÇayLaK KRaL

    Valla arkadaşlar nasıl tanımlasam dengesiz, kafadan çatlak, yukarıda bahsi geçen oyunculardan kurtulmak için sağlam tecrübelerim var. 3 yıllık eurobattle oyuncusuyum. Aynı zamanda 1 yıldır hostum. Artık lobbydeyken oyunuma giren adamın noob mu, pro mu, dengesiz mi olduğunu oyun başlamadan kestirebiliyorum. Nickinden, yazdıklarından ne idüğü belli oluyor. %83 başarı gösteriyor bu yöntem. Mesela oyuna 10. oyuncu yeni girmiş, ping kontrolleri falan yapıyorsun, eğer birisi q0 yazıyorsa anında kickle. Hiç durma. go go go diye spam yapıyorsa hiç acıma. hadi başlattt hadiiiii diyenleri de atın bi tarafa. Kaldı mı 7 kişi, 3 kişi çıktı ya bizim koyun mantığıyla 2 kişi daha çıkar. İşte kalan 5 kişi sağlam oyuncu olma ihtimali yüksek oyuncudur. Biraz daha reklam atarsın oyunu böyle böyle doldurursun.
    Yöntem müthiş bir şekilde işe yaramaktadır. Çok yaşadım, bir adam girer, aklımdan bunu atsam mı sakat gibi gözüküyo derim. Neyse boşver başlatayım derim başlatırım. Her seferinde o adam sorun çıkartır. Her seferinde de çıkartır mı yahu. Dota oynadığımdan daha iyi adam seçerim lobbyde. Paranoyak olmaktan korkuyorum. Banlist de 850 kişi odu.


    güzel sistem x))

    5 yıldır bende oynuyorum gene diğer yerlere göre eurobattle daha temiz ( mh olayından diyorum bunu)
    artık kim noob kim değil uğraşmıyorum herşey sıkıyor aman diyorsun.Artık şanssız tarafta kalırsan noob da çıkarsa takımından bahtına yorumla x)




  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.