Şimdi Ara

Hangi e-ticaret Sitesi-Neden? [anket-paylaşım-muhabbet] (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
230
Cevap
9
Favori
12.990
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki

Hangi e-ticaret Sitesi-Neden? [anket-paylaşım-muhabbet]


(En Son Oy Tarihi: 28.1.2024)
Giriş
Mesaj
  • amazon ve diğerleri tartışmaya gerek yok
  • Bugüne kadar en fazla sırasıyla n11, kitap yurdu, hepsi burada ve amazondan alış veriş yaptım. N11'de satıcıya soru sorulması, birçok ürünün ücretsiz kargo ile gönderilebilmesi, verilen kuponlar ve satıcıya soru sorulabilmesi benim için önemliydi. Hiçbir sorun yaşamadım. Kitap yurdu listede yok ancak birçok kitap alışverişimi oradan yaptım ve memnun kaldım. Hepsi burada ve amazondan bir kez sipariş verdim ve ikisinden de memnun kaldım. Özellikle amazon gönderim konusunda gayet hızlıydı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gittigidiyor avansas amazon

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hey gidi hey,

    Webdenal aktif ki hala, site arayüzü 15 yıldır hiç gelişmeyen, ama satış ve sonrası desteği harika olan az firmadan biri,fiyatlar %1 diğerlerine göre pahalı olsa hep ordan alırdım, garantisi biten ürüne bile haklı sebebiniz var ise, kullanıcı hatası oluşmadıysa değişim vermiş firma.
  • geçen 2 hafatada 3 ayrı sipariş,3 ayrı firmaya sipariş verdim.
    İstanbul merkezi dışındaki (istanbul il sınırları içerisinde) yazlığa istedim.

    1-) Gittigidiyor - Laptop -Yurtiçi kargo = hızlı kargolama,anında dağıtım , çok memnun kaldım hızdan.
    2-) Amazon - Airpod - MNG = Hızlı kargolama ama dağıtım aracında 3 gün gezdi,3.gün akşam 20:00de teslim edildi.
    3-) Applestore- Iphone - UPS = Aynı gün kargolama,ama kargo İstanbul ile komşu il arasında pinpon topu oldu.
    sınır ilçede olduğumuzdan , kargo şubeleri aralarında anlaşamadılar kimin bölgesi kapsamında olduğumuzu.
    En son paketi elinde tutan şubenin dağıtım alanına gidip, adamla biryerde buluşup elden teslim aldım.

    Sipariş verirken artık,eğer yazlığa istiyorsam, benzer fiyattaysa firmalar, kargo dağıtım firmasına bakıyorum.
    Yurtiçi ise tercih ederim. UPS ise zaten kafadan silerim , kocaman ilçede şubeleri yok.
    Ama ben de amazonu severim.ilk açıldığında birkaç alışverişim olmuştu.

    Bugüne kadar hemen hemen hiç sorun yaşamadım firmalarla.
    Ama pandemi dönemindewww.derimod.com.tr 'den 2 ayakkabı sipariş ettim martta. Biri geldi diğeri 2 ay gelmedi.
    Sonrasında iptal ettiler ben mail atınca, parayıda eksik yatırdılar. Bir aydır kalan kısmı almak için uğraşıyorum
    ama ne müşteri hizmetlerine ne de genel merkezlerine telefonla ulaşabiliyorum. Dün Marmara forumdaki mağazasına gitttim olay çıkartmaya ama müdürü çok kibar ve yardımsever davrandı diye nazikçe talebimi ilettim.Bugün ilgililere ulaşıp konuyu çözülmesi için gerekeni yapacakmış. Bakıp göreceğiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realgs -- 2 Haziran 2020; 9:10:50 >




  • engineer037 kullanıcısına yanıt
    Bu PR'lar için çok kapsamlı ve tecrübeli ekipler çalışıyor. Onların gözünden kaçsa yöneticilerin kaçmaz. Kaldı ki 10 Kasım = siren 'dir. Yıllardır her 10 Kasımda siren çalınır. Bunu atlamak için kafayı hiç çalıştırmıyor olmak lazım. Kasıtlı yapıldığını anlamak için çok efor sarfetmeye gerek yok.

    Mağazaların olayla alakası zaten yok, onlara Atatürk düşmanı demedim de zaten, farklı sitelere de aynı ürünleri koyup geçiyorlar. Halk olarak bazı yanlışlara ses çıkarman gerekir ki zaten N11 tek el değil, alternatifi 10 tane yer var. Cezalandırmadıkça adam cebine koyduğu parasına bakar geçer. Cezalandırırsan bir daha böyle küstahlık yapamaz. N11'den de alışveriş yapmayıver bu kadar imkansız bir olay değil, maalesef bizde bilinç sıfır ve balık hafızalıyız. Herhangi bir site hepimizin annesine sövse 10 TL'lik indirim kuponuna yine o site çöker bugün.

    Sen yine N11'den alışveriş yapacaksan yap; ama kendini çalışan hata yapmıştır bilerek de olmamıştır şeklinde avutma hocam. Para kazandırdığın şirketi bil ve tanı.




  • burada Amazon'un 1. sırada olmasına inanılmaz şaşırdım. Neredeyse aradığım hiç bir üründe en uygun olmuyor. N11 ve Hepsiburada genelde daha iyi fiyatlar sunuyor.

    Sırasıyla
    1. N11 ;
    Bence iade politikası ve müşteri hizmetleri iyi, aynı üründen 5-10 tane olması kötü.
    2. Hepsiburada ;
    aynı üründen 1 tane olup satıcıların sıralanması iyi. Fiyat konusunda hep en iyilerden. müşteri hizmetleri bence rezalet. defalarca sorun yaşadım. Asla dedikleri günde kargo çıkışı yapamıyorlar. Özellikle gönderici Hepsiburada yazan ürünlerde.
    3. Gittigidiyor;
    Hiç sorun yaşamadım ancak fiyat konusunda aradığımı yakalayamıyorum genelde.
  • Genelde hepsiburada.com, amazon.com.tr gibi yerlerden alışveriş yapıyorum, ürün satın alırken tek dikkat ettiğim nokta satıcı hb mi amazon.mu çünkü satıcısı kendileri olan çoğu siparişimde sorun yaşamadım.

    sadece hepsiburada'nın 2 canımı sıkan noktası oluyor. bazen ürünü vadettiği sürede kargoya veremeyebiliyorlar ürünü alırken en geç 5 saatte kargoda yazıyor 2 gün sonra kargoya veriliyor o can sıkıyor ama kargo süreci benim bölgemde sorunsuz hepsiexpress ile 1 günde geliyor evime aras ve yk kargo ile en azından benim ikamet ettiğim yerde çalışmamaları çok güzel olmuş. birde müşteri iletişim merkezine kolay ulaşamıyorsun felaket derecede kötü IVR sistemleri var. bunları düzeltmeleri lazım.

    Amazon.com.tr şu ana kadar 2-3 sipariş verdim hiç sorun yaşamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neresi ucuzsa
    Epey.com
    AkakCe.com
    Cimri.com
    Sıcak fırsatlar
    Google alışveriş

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gönül ister otu çöpü aliexpressten alalım ama tekerimize çomak soktular.
    past tense de aliexpress kargom en geç 2 haftada geldi (ptt şubeden almazsanız kayboluyor) 3 haftadır gelmeyen kargom var (Sürat Kargo)

    ahh express Çinli kekim
  • Arkadaşlar ne yaparsanız yapın Hepsiburada'dan birşey almayın. Olursa iade etmek isterseniz aylarca muhatap bulşamıyorsunuz. Resmen paranın üzerine yapıyorlar.Yaşadığım şu olaya bakın.
    30 Nisan Cuma Profilo gfne 7290 derin dondurucu siparişi girdim. Hafta sonu bazı kritik özellikleri olmadığını fark ettiğimden siparişi iptal etmek istedim ancak siparişi iptal et butonu aktif değildi. Ürünü Arçelik/Grundig Türkiye gönderecekti. Pazartesi sabah kargoya hazırlanıyor yazdığı için ilk olarak Grundig müşteri hizmetlerini aradım ve lütfen kargoya vermeyin ürünün siparişini iptal etmek istiyorum dedim. Kendileri not aldıklarını ve bilgilendireceklerini belirttiler. Aynı zamanda Hepsiburada'yı aradım durum hakkında bilgi verdim. Lütfen kargoya çıkarmayın boşuna gelmesin dedim. Ancak ürün yola çıktı. Hepsiburada'yı tekrar aradım. Ürün yolda gözüküyor, ürünü istemiyorum dedim. Bana kargoyu teslim almamamın yeterli olacağını belirttiler. 1 hafta kadar sonra kargo geldi, sevisten aradılar kargoyu teslim almayacağımı belirttim. Tamam dediler ve ürün tarafıma hiç getirilmedi. Bu süreçten sonra 2 hafta boyuca bekledim, ürün bedeli iade olmadı. 10 gün kadar evvel Hepsiburada müşteri temsilcisini aradım, kendisi bana 3 gün içinde bedelin iade olacağını belirtti. Ama dediğim gibi 10 gün daha geçti gelen giden bir şey yok. Velhasıl ürünün bedeli 1 aydır tarafıma iade dilmedi. Defalarca müşteri hizmetlerini aradım, buna rağmen iade edilmedi.Hiçbir şekilde ilgilenmiyorlar. Ne olacak bilmiyorum. Biraz daha cvp vermezlerse Twitter dan olayı yayacağım. Daha da cvp vermezlerse tüketici mahkemesi yolu gözükecek.




  • Her seferinde SATICISI AMAZON olmak kaydıyla Amazon'u tercih etmek isterim. Satış sonrası laga luga etmeden yardımcı olan bir firma. Ama ürünlerin fiyatı her zaman uygun olmuyor. O nedenle puanı yüksek gittigidiyor satıcılarını tercih ettiğim oluyor. Ama amazon'un da artık MNG ile oturup konuşması lazım. Firmanın ciddiyetine zarar veriyor gerçekten.
    Ufak tefek alışverlerde fiyat da uygunsa hepsiburadayı tercih ediyorum. 75 TL üzerine kargo bedava ama olumsuz yorum yaptığınızda hakaret falan filan olmadığı halde direkt reddediyorlar. Yorum yapanların da önemli bir kısmı "çeyimiz için aldım, güzel görünüyor" yazan bir kitleden oluşuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shutterbug -- 2 Haziran 2020; 11:59:31 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FyKy

    burada Amazon'un 1. sırada olmasına inanılmaz şaşırdım. Neredeyse aradığım hiç bir üründe en uygun olmuyor. N11 ve Hepsiburada genelde daha iyi fiyatlar sunuyor.

    Sırasıyla
    1. N11 ;
    Bence iade politikası ve müşteri hizmetleri iyi, aynı üründen 5-10 tane olması kötü.
    2. Hepsiburada ;
    aynı üründen 1 tane olup satıcıların sıralanması iyi. Fiyat konusunda hep en iyilerden. müşteri hizmetleri bence rezalet. defalarca sorun yaşadım. Asla dedikleri günde kargo çıkışı yapamıyorlar. Özellikle gönderici Hepsiburada yazan ürünlerde.
    3. Gittigidiyor;
    Hiç sorun yaşamadım ancak fiyat konusunda aradığımı yakalayamıyorum genelde.
    amazon'un yukarıda olma sebebi kesinlikle hızlı kargo-teslim ve müşteri hizmetlerinin kalitesi.

    3-5 kuruş pahalı olsun amazon olsun diye düşünen tonla insan var. adamlar 50 tl değerinde bir ürün yolluyor sana. iade etmek için talep açıyorsun. bazen diyorlar ki iade talebiniz onaylandı ürünü iade etmenize gerek yok. aldığın ürün sana kalıyor. ben ömrü hayatımda hiç bir e-ticaret sitesinde böyle bir şey duymadım. diğer kan emiciler 5 tl'nin bile peşine düşüyor, baş ağrısı yaratıyor.

    aldığın tv de ölü piksel mi var? ara amazon'u, hemen geri yollayın diyor. parayı da anında geri veriyor. hepsiburada,trendyol falan olsa var ya yandın, süreci uzattıkça uzatıyorlar, oyala babam oyala. amazon'un ise böyle boş şeylere ihtiyacı yok zaten para bol. müşterinin 3 kuruş parasına göz koymuyor.

    bir sorun mu çıktı tak iade talebi oluştur anında tamam .

    daha türkiye'de 1.5 senedir bulunmalarına rağmen iyi bir başlangıç yaptılar bence. ürün katalogları halen 10 senelik diğer rakiplerine göre zayıf, normal bir şeydir bu. ama 4-5 sene içinde tozunu attıracak bence türkiye'nin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 2 Haziran 2020; 12:17:34 >




  • amazon>>

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Amazon.com.tr den satıcısı bizzat Amazon olmayan bir sipariş nasıl iptal edilir? Satıcı mesajlara bakmıyormuş ürün yarın gelmesi gerekirken kargolanmamış bile. Benim için tavsiyeniz var mı?
  • ReaLGz kullanıcısına yanıt
    Galiba burada maksat Trendyol'un Sirenli indirimine gönderme yapmaktı, tabii olay yanlış tarihte kontrolden çıktı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ReaLGz

    Bu PR'lar için çok kapsamlı ve tecrübeli ekipler çalışıyor. Onların gözünden kaçsa yöneticilerin kaçmaz. Kaldı ki 10 Kasım = siren 'dir. Yıllardır her 10 Kasımda siren çalınır. Bunu atlamak için kafayı hiç çalıştırmıyor olmak lazım. Kasıtlı yapıldığını anlamak için çok efor sarfetmeye gerek yok.

    Mağazaların olayla alakası zaten yok, onlara Atatürk düşmanı demedim de zaten, farklı sitelere de aynı ürünleri koyup geçiyorlar. Halk olarak bazı yanlışlara ses çıkarman gerekir ki zaten N11 tek el değil, alternatifi 10 tane yer var. Cezalandırmadıkça adam cebine koyduğu parasına bakar geçer. Cezalandırırsan bir daha böyle küstahlık yapamaz. N11'den de alışveriş yapmayıver bu kadar imkansız bir olay değil, maalesef bizde bilinç sıfır ve balık hafızalıyız. Herhangi bir site hepimizin annesine sövse 10 TL'lik indirim kuponuna yine o site çöker bugün.

    Sen yine N11'den alışveriş yapacaksan yap; ama kendini çalışan hata yapmıştır bilerek de olmamıştır şeklinde avutma hocam. Para kazandırdığın şirketi bil ve tanı.
    Şuan patronlar ve nerdeyse herkesin tek amacı çok para kazanmak iken böyle bir şey yapıp müşteri kaybetmek neden istesinler ki, dediğin gibi yapmış olsalar sonradan niye özür dilesinler? Fb, Gs gibi 3 büyük takımın bile reklamını yapmıyor şirketler çünkü diğer takımdan müşterileri kaybetmemek için, böyle bi durumda Atatürk düşmanlığı yaparak çok fazla müşteri kaybedeceğinin farkında olarak bunu yapmazlar, yani hiç mantıklı değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dün yazmıştım buraya yeni siparişim gelince fotoğraf atacağım diye. Alt üstü 50 liralik kitap aldim. Ki normal degerleri toplam 85 lira üstü. Paketleme bu. Yine 10 numara. Satış sonrası destekten bahsetmiyorum bile ben orası apayri bir konu

    Hangi e-ticaret Sitesi-Neden? [anket-paylaşım-muhabbet]

    Hangi e-ticaret Sitesi-Neden? [anket-paylaşım-muhabbet]
    Hangi e-ticaret Sitesi-Neden? [anket-paylaşım-muhabbet]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sreylare kullanıcısına yanıt
    Ara amazonu. Amazon seni mağdur etmez merak etme

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Satıcı amazon ise diğer siteler ÇÖP. İade veya arıza gibi durumlarda sıkıntı yaşamazsın. Gönül ister amazonbasics ürünleri de ülkemize gelsin.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.