Şimdi Ara

Hangi oyunları tavsiye edersiniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mayıs,Haziran gibi playstation super slim modelini almaya karar verdim alıcağım ürünün fiyatı 2 dualshocklusu 800 Tl bunun yanında hiç oyun yok
    Ürünü kırdırmayı kesinlikle düşünmüyorum dolayısıyla orjinal oyun alcam yanlız bazı kafama takılan soru işaretleri var bunlar hakkında sizden yardım istiyorum.
    1. Ps3 e kendi hdd si dışında dışardan başka bir hdd takabilirmiyim
    2. Ps3 ün sizce 12 Gb mi 500 gb lik mi modelini almalıyım
    3. Super slim hakkında internetde kalitesi slim modelinden daha düşük diyenler var bu doğru mu
    4. Eğer 12 Gb modelini alırsam bana yeter mi ?
    5. oyuna ayırabileceğim bütçe ortalama 500 Tl yarış ve futbol oyunlarından özellikle konsolda hoşlanmıyorum o yüzden rpg ve fps türü oyunlarda bana ne önerebilirsiniz.
    6. Aslında ben hala ps3 mü ps4 xbox 360 mı almalıyım konusunda kararsız durumdayım ps4 ü almak istemememdeki sebep cihazın yeni çıkmış olması ve ps3 super slim den oldukça hantal olması ve ps3 de olduğu gibi ps4 ün de tam olarak adam yani super slim modelinin çıkması 1-2 seneyi bulur diye düşünüyorum.
    7. Ps4 ile ps3 arasında oyunlarda beni etkileyecek çok fark var mı ?
    8.Ps3 alırsam ne kadar daha oyun çıkartırlar ?
    9.Yeni çıkan oyunlarda ps3 kasma donma yapar mı?
    Bilgilendirmeleriniz için şimdiden teşekkür ederim Saygılarımla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhancan755 -- 20 Şubat 2014; 20:31:05 >







  • 1) Evet, PS3'e her dahili 2.5 inç SATA HDD takılır.

    2) 12 GB kutulu oyunlara bile yetmez. Her kutulu oyun PS3'e bir miktar kurulum yapar. Genelde 500 MB - 4 GB arasındadır ama 8-10, hatta 13 GB'a çıkan kurulumlar vardır.
    Eğer evde yüksek boyutlu fazladan dahili 2.5 inç SATA HDD'in varsa, 12 GB PS3 alıp evdeki HDD'ini tak. Yani yüksek boyutlu bir HDD PS3'e şarttır.

    3) Super Slim'de disk koyma yeri diğer PS3'ler gibi otomatik değilde, PS2 gibi eski tarz olduğundan dolayı öyle diyorlar. Ona bakarsan Fat PS3'ün de on/off tuşları dokunmatik ama Slim'inkiler klasik.
    Her yeni model çıktığında malzeme kalitesi biraz düşer.

    4) "2"de yazdım.

    5) Öneriyi PM'den yaparım. Aklıma pek gelmiyor şuan.

    6) Slim PS4'lerin çıkması 2-3 yıl sürer.

    7) PS4 BF4'te 64 oyuncu olurken, PS3 BF4'te 24 oyuncu var. Bu tarz detaylar.
    Oyun çeşitliliği ise şimdilik pek yok ama yakında coşacaktır.

    8) Rahat 2-3 yıl oyunlar gelir. Sonra yavaş yavaş sadece spor oyunları çıkar.

    9) Kesinlikle kasma yapmaz.




  • Cok tesekkur ederim yanliz 7. Cevap da multiplayer da oynanabilecek oyuncu sayisindan mi bahsettiniz tam anliyamadim
    Evimde 750 gb pc de kullandigim normal bir hdd var o yuzden 500 Gb modelini almayi dusunuyorum fazladan sata hdd yok
    Birde ps3 ün blueray oynatıcısını normal dvd player gibi kullanıp film falan izleyebiliyoruz dimi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhancan755 -- 20 Şubat 2014; 21:45:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar parayı PS3'e vereceğine PS4'e ver, daha mantıklı olur bence.
  • O kadar fark dediğiniz biri 800 Tl diğeri 1600 TL yarı yarıya fark var yani arada

    Neden 12Gb alırsan SSD tak dediniz normal Hdd'ler olmuyormu yoksa oluyorda sdd daha mı iyi
    Normal 500 gb modelini alırsam ssd mi olmuş olcak içinde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhancan755 -- 20 Şubat 2014; 21:58:09 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayhancan755

    Cok tesekkur ederim yanliz 7. Cevap da multiplayer da oynanabilecek oyuncu sayisindan mi bahsettiniz tam anliyamadim
    Evimde 750 gb pc de kullandigim normal bir hdd var o yuzden 500 Gb modelini almayi dusunuyorum fazladan sata hdd yok
    Birde ps3 ün blueray oynatıcısını normal dvd player gibi kullanıp film falan izleyebiliyoruz dimi

    Rica ederim.

    Biraz acelem olduğundan mesajı hızlı hızlı yazdığımdan tam detaylara değinmemişin. Evet, PS4'teki BF4'te aynı anda 64 oyuncu ile oynarken, PS3'teki BF4'te aynı anda 24 oyuncu ile oynarsın.
    Dur hatta yeniden cevaplayayım.


    quote:

    7. Ps4 ile ps3 arasında oyunlarda beni etkileyecek çok fark var mı ?


    Grafiksel olarak Killzone Shadow Fall hariç çok uçuk grafikli oyunlar yok.
    Doğal olarak konsol daha yeni çıktı, fazla oyun yok. Mevcut oyunların çoğu da eski nesilede çıktıklarından ve "ilk oyunlar" olduklarından pek "Vuhuu" dedirten oyun yok.

    Ama yakın zamanda grafik, fizik, oyun alanı ve online oyunlardaki farklar kendini gümbür gümbür gösterecektir.




  • Ya zaten bf yi en fazla 5 kişi ile oynarım ben o yüzden o konu beni çok fazla etkilemez ama ilerde asıl ps4 için çıkan oyunlar benim ps3 de kasma donma yaparsa o zaman kötü olur benim için birde internette edindiğim bilgilerde okuduğum yorumlarda ps3 ün hatta ps4 ün bile belli bir zaman sonra ısınma yaptığı hatta hatta az da olsa kasmalar yaşattırdığı hakkında duyumlarım var bunlar doğru mu ?
  • 800 TL bence ps3 için fazla. Tamam henüz zamanı var, ps3 destekli halen oyun çıkıyor pekala ölmedide. Ama o kadar para yatırmak bana pek mantıklı gelmedi açıkcası. Arkadaşın dediği gibi, biraz daha ekleyip ps4 satın almanız daha mantıklı olacaktır. İllaki ülkemizden almanıza gerek yok. Yurtdışı ps4 de düşünebilirsiniz. Ps3 de kararlıysanız ve yeni nesile geçmeyi düşünmüyorsanız hiç olmazsa ikinci eli tercih edin. Garantisi devam eden, neredeyse sıfır olan yanında ekstra ds3 ve oyunlar veren bir çok ilan görebilmeniz mümkün. Hatta ben kendim bir düzine oyunla 500 gb makinemi 600 liraya satmıştım. Garantisi devam eden bir ürünü aldığınızda cihazı satın aldıktan sonra bir sorunla karşılaşırsanız satıcı ile değil garanti ile muhattap olursunuz. Tıpkı sıfır cihazda olacağı gibi. Yedinci sorunuza cevaben: Ps4 ve ps3 arasında sizi etkilecek bir çok faktör olduğunu düşünüyorum. Sonuçta ps4 yeni nesil ve geleceğe yeni çıkacak oyunlara grafiksel yatırım olarak düşünün. Dualshock 3 e nazaran ds4 çok daha iyi. Oyunlarda ve cihazda sesli komut özelliği mevcut. Misalen Tomb Raider'da sesli komut ile silah değiştirebiliyoruz. Ps4 Kamera ile cihaz yüzünüzü tarayarak oturum açabiliyor, sesinizle komutlar verebiliyorsunuz. İçinizdeki çocuğu öldürmediyseniz sırf playroom için bile ps4 tercih edilebilir.

    Özetle, o kadar parayı ben olsam ps3 e harcamazdım. İkinci el alıp değerlendirir, sonradan parayı denkleştirdiğimde cihazı satarak ps4 e geçiş yapardım. Tabii seçim size kalmış. İyi akşamlar.




  • Ps4 hem pahalı hem de yeni çıkan bir cihaz olduğu için ve de super slim'in gelecek olduğu için almamayı düşünüyorum xbox mantıklı mı sizce ?
    2. el ps3 konusuna gelirsek kutusunu benim açmam başka bir şey bir de nasıl ne şartlarda kullanıldığını bilmediğim bir kişinin artığını evime sokmam hele hele 200 Tl fark için ben 2. el konusuna soğuk bakıyorum sizin anlıyacağınız ps3 e rakip olarak xbox düşünebilirmiyiz ?
    Ayrıca benim konsolda aradığım özellikler oyunun kasma donma yapmaması sizin dediğiniz aksesuar özellikler benim için önemli değil sesli kontol veya yüz ile açılma veya kamera olmamasa da olur benim için önemli olan oyun performansıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhancan755 -- 20 Şubat 2014; 22:42:54 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayhancan755

    Ps4 hem pahalı hem de yeni çıkan bir cihaz olduğu için ve de super slim'in gelecek olduğu için almamayı düşünüyorum xbox mantıklı mı sizce ?
    2. el ps3 konusuna gelirsek kutusunu benim açmam başka bir şey bir de nasıl ne şartlarda kullanıldığını bilmediğim bir kişinin artığını evime sokmam başka ben 2. el konusuna soğuk bakıyorum sizin anlıyacağınız ps3 e rakip olarak xbox düşünebilirmiyiz ?
    Ayrıca benim konsolda aradığım özellikler oyunun kasma donma yapmaması sizin dediğiniz aksesuar özellikler benim için önemli değil sesli kontol veya yüz ile açılma veya kamera olmamasa da olur benim için önemli olan oyun performansıdır.

    Anladım hocam. Bende zaten ps3 cihazımı geçen senenin başlarında sıfır almıştım. Bende ikinci ele karşıydım. Hatta sattığım cihaz netten ilk 2.el alışverişim oldu. Sizi anlıyorum. Fakat cihazı alıp biraz süre geçtikten sonra keşke cümleleri çıkabiliyor veya düşündürebiliyor insanı. Para sıkıntısı yoksa ikinci el önerimi görmezden gelebilirsiniz. Yeni nesil konsolda sesli komut ve kamerayı örnek verirken sadece bunlarla sınırlandırmamıştım. Mesela Tomb Raider Ps3 e nazaran Ps4 grafikerlini daha çok beğendim. Aynı şekilde Ac4 de öyle. Ps3 ve ps4 fifa14 arasında epey fark var. Ben ileriye dönük yatırım olarak düşünmenizi istemiştim sonuçta ikiside eğlendiriyor. Xbox kullanmadım, fakat ps3 de geçirdiğim bir sene boyunca oldukça eğlendim. Hemen hemen oynadığım her oyunu bitirdim. Hiç kasıldığını, donduğunu, ısındığını kapandığını falan hatırlamıyorum. Yeni çıkan ve cihazın sınırları aşırı zorlanmış Gta V de bile herhangi bir sıkıntı yaşamamıştım. Oyun performansından şüpheniz olmasın.




  • İlgilendiğiniz için teşekkür ederim akşam akşam başınızı ağrıtdığımın farkındayım ama bu konularda acemiyim kafama takılan soruları bir bilen olarak size soruyorum haliyle kusura bakmayın
    PS de multiplayer bedava oynanılıyor dimi xbox da multiplayer 6 ayda bir 5 $ mış sanırım zaten xbox türkiye ye pek yayılmış bir kullanımı yok ps ler arası karar aşamasındaydım hazirana kadar da kararım değişmezse 800 tl ye 2 dualshock 3 lü 500 gb hafızalı super slim ps3 almaya karar verdim peki hazirana kadar ps4 ün ya da ps3 ün fiyatında düşme olurmu yoksa aynı mı kalır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhancan755 -- 20 Şubat 2014; 22:56:36 >
  • Fat PS3'ler ilk başta sağlam izlenimi veriyordu ama zamanla kronik sorunları (sarı ışık, kırmızı ışık, fan gürültüsü vs) bir bir ortaya çıktı.

    Slim ve Süper Slim PS3'lerde ise kronik sorunlar giderildi. Genel olarak sorunsuzlar. Ama sonuçta elektronik cihaz. Arada sorunlular çıkabilir.

    PS4 daha yeni cihaz. Şimdilik iyi gidiyor ama kronik sorunlar için şimdiden hüküm vermek yanlış olur. Zaman lazım.

    PS3'te online oyun bedava ama PS4'te paralı.
    Plus üyelik var, yılda 100 TL'ye 45 küsür oyunu bedava veriyor. Mükemmel bir sistem.

    İşte bu Plus sistemi PS3'te tercihe bağlı iken, PS4'te şart. Ama her ay verdiği oyunlara bakarsan değiyor.

    Xbox 360'ta da Gold üyeliğe her ay 2 oyun veriyorlar, Xbox One'da da yakında verecekler.

    Ayrıca PS3'e 800 TL bence de verilmez artık. Daha ucuzlarına bakmalısın.




  • Son sorunuza özel mesaj ile cevap verdim.
  • bence 800 tl çok fazla garantili 2. el almanı öneririm
  • Ps3 de ps4 oyunlarini oynayabilirmiyim ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 500 gb bir playstation 3 al daha oynamadığın birsürü oyun vardır god of war gibi bunları bitir hevesini al daha sonra ps3 satar bitane ps4 alırsın hem ozaman kadar ps4'de rayına oturur.
  • Düşüncem de tam olarak bu zaten
    Benim şu anda pc için almış olduğum logitceh f710 wireless gamepad var onu ps3 de kullanabilirmiyim ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhancan755 -- 21 Şubat 2014; 17:26:15 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.