Şimdi Ara

Harman Kardon Avr1710s Kurulu hakkında uzman sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar

    Harman Kardon avr 1710s cihazım var. (5+1 ses sistemi). Bağlantısında takıldığım bir nokta var. Biraz karışık gelebilir.

    Öncelikle bu cihaz 4K 30 fps destelemektedir. Benim televizyonum 4K 60fps (Sony) destekliyor. Bununla beraber Himedia q10 pro (Medya oynatıcısı) adı altında film izlemek için kullandığım cihaz var. 4K 60fps desteklemektedir.

    Benim amacım optik kablo kullanmadan sadece HDMI ile ses ve görüntü alabilmek. Normalde sistem şöyle çalışıyor. Ses sistemi ile TV arasına HDMI ve optik ses kablosunu bağlıyorum. Bunun dışında Himedia ve PS cihazlarımı ses sistemine bağlıyorum. Ama böyle yaparsam 4K 60fps alamıyorum. (Çünkü ses sistemi desteklemiyor)

    Himedia ve TV 4K 60 fps desteklediği için HDMI üzerinden birbirlerine bağlıyorum. Buraya kadar görüntü de sıkıntı yok. Ses'i de ses sisteminden almak istiyorum. Optik kablo ile Ses sistemini Himedia bağlarsam DTS HD ve Dolby True HD sesleri alamıyorum.(Optik kablo desteklemediği için)

    Hiçbir şekilde Optik kablo kullanmadan HDMI üzerinden bu üç cihazı nasıl birbirine bağlayabilirim. Aslında HDMI hem ses hemde görüntü aktarabiliyor fakat ben optik kablo olmadan ses'i bir türlü alamadım. Bütün ayarları denedim ama malasef başaramadım.

    Bu konuda bilgisi olan, avr1710s cihazı daha önceden kullanmış arkadaşlar belki yardımcı olabilirler.

    Teşekkürler







  • DTS HD ve Dolby True HD optik desteği yok hdmı kablo üzerinden desteği var optik bağlantıyı kullanmayın
  • Merhaba,

    Haklısınız fakat benim tv sony xd8505 . Sony kendisi dışından ses sistemlerinde optik kablo olmadan ses aktarmayı engellemiş. Sırf bu yüzden avr'ye giren cihazlarım da da optik kullanıyorum.
  • Sorunuz Harman Kardon Avr1710s ile değil genel olarak versiyon 2.x'in altında HDMI destekleyen tüm AV receiver'ları kapsıyor.

    Bazı kaynak cihazlarda çift HDMI çıkışı oluyor, biri sadece audio için...

    Seçeneğiniz çift portlu HDMI çoklayıcı bulmak ve almak. En az HDMI 2.0 desteklemeli... (Daha sonraki versiyonlar 2.0a, 2.0b ve 2.1)
    http://en.0wikipedia.org/index.php?q=aHR0cHM6Ly9lbi53aWtpcGVkaWEub3JnL3dpa2kvSERNSQ

    Bulup link verirseniz makbule geçer. :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.