Şimdi Ara

Harman Kardon® DVD 37 + HKTS 11 + AVR 247 (Resimli + İnceleme)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
419
Cevap
5
Favori
72.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Harman Kardon® ürünleri olarak aşağıda belirttiğim ekipmanları almayı ve uyumlu bir Ev Sineması Ses Sistemi kurmayı düşünüyorum. Odam 14 m2 civarında (Yaza doğru 24 m2 olacak inşallah. Aşağıda Simülasyonu mevcut. Şuanda Yemek odası ile oturma grubunu arasındaki duvar henüz açılmadı).

    Ses sistemi olarak %50 DVD Film - TV, %50 Müzik ağırlıklı ses beklentim var. Bu sisteme ayrılacak bütçe yada yapılacak yatırım yerindemidir onun kararını vermeden önce sistem hakkında olumlu veya olumsuz yada alternatif görüşleri almak isterim.

    Ayrıca odam parke ve aşağıdaki resimde görüldüğü gibi arka iki cephe komple cam. Ayrıca iki kapı olacak. Buna göre ses sistemi şekildeki gibi yerleştirildiğinde akustik anlamda yankı yada sesde bozulma oluşabilirmi. Şimdiden teşekkürler.

    Harman Kardon® DVD 37
    Fiyat : 550 YTL
     Harman Kardon® DVD 37 + HKTS 11 + AVR 247 (Resimli + İnceleme)



    Harman Kardon® AVR 247
    Fiyat : 1640 YTL
     Harman Kardon® DVD 37 + HKTS 11 + AVR 247 (Resimli + İnceleme)

     Harman Kardon® DVD 37 + HKTS 11 + AVR 247 (Resimli + İnceleme)



    Harman Kardon® HKTS 11
    Fiyat : 1165 YTL
     Harman Kardon® DVD 37 + HKTS 11 + AVR 247 (Resimli + İnceleme)




     Harman Kardon® DVD 37 + HKTS 11 + AVR 247 (Resimli + İnceleme)


    - Sistem Yerleşimi


     Harman Kardon® DVD 37 + HKTS 11 + AVR 247 (Resimli + İnceleme)


    - 14 m2'lik Odanın görüntüsü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet.mercan -- 3 Haziran 2008; 19:12:33 >







  • Dün Harman Kardon DVD 37'yi renklerimize kattık. Daha önceden Philips DVD 5980 kullanıyordum. Philips DVD'yi iade ettim. İade sebebim promosyon olarak verilen HDMI kablosunun 25 gündür tarafıma gönderilmemiş olmasıydı. İyikide gelmemiş. Gerçi verecekelri kabloyu takacakta değildim. Altın uçlu philips marka HDMI kablosu elimde mevcuttu.

    Böylece yaklaşık 2.5 kat daha pahalı olan DVD 37 almak için sebebim oldu. İyiki almışım. Bariz kalite farkı var. DVD 37 tüm bağlantı uçları altın kaplama, DVD sürücüden içinde DVD veya CD yokken abuk sabuk sesler gelmiyor. Kutudan HDMI, S-VIDEO, Component ve Stereo kablo çıktı. Kumandası ayrıca çok kullanışlı. Vermiş olduğum farkahakkını verdi. Bu sebeple Harman Kardon AVR 247 ve HKTS11 kullanmadım ama incelediğim kadarıyla da almak nasip olursa memnun kalacağıma eminin. Şuanda var olan Stereo sistemi ile bile çok farklı bir ses elde ettiğime göre AVR247'yi düşünemiyorum :) DVD 37'de USB bağlantı desteği yok. Philips'de vardı da ne oldu diyorum. Western Digital External HDD görmedikten sonra flash memory ile de bu iş zor oluyor. Performans yeterli olmuyordu.

    AVR 247'yi Future proofing prensibine dayalı olarak bir çok ürünü uzman olmasamda inceledikten sonra kendi kullanımım için yeterli hatta fazla bile buldum. Ama yinede bu konuda bilgisi olan arkadaşların fikirlerini paylaşmalarını dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet.mercan -- 27 Mayıs 2008; 2:41:43 >




  • biraz pahalı olmuş ama hayırlı olsun
  • Teşekkürler. DVD 37'mi pahalı. En uyguna bulduğum fiyat böyleydi. Aşağı yukarı her yerdede aynı fiyat. Pahalı marka alıncada biraz insan yetkili bir yerden almak istiyor açıkcası. Ama daha receiver ve hapörlör seti var sırada. Bilgin varsa yönlendirebileceğin bir yer eyvallah derim.. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet.mercan -- 27 Mayıs 2008; 2:42:16 >
  • dvd 37 nin ederini bilimiyorum ama bir dvd payer için fazla olmuş idareten samsung philips falan alabilirdiniz,ilerde nasıl olsa hd dvd player almak isteyeceksiniz sanırım.konunmum itibarıyla burada electroworld var harman kardon ürünleri satılıyor,ayrıca netten srcelektronik var fiyatları iyidir.bir de enplus.
  • İdareten almadım gerçi. HD DVD'ye uzun süre geçmem herhalde. Orjinal DVD bile pahalı kalırken HD DVD malum. DVD 37'ye geçiş sebebim hem kalitesi hemde kurmak istediğim sistemin bir bileşeni olduğundan ayrıca Philips DVD 5980 iade etme imkanı doğduğundan oldu. ;)

    Spesifikasyonlara bakınca AVR 247 ve HTKS11 iyi bir performans sağlayacak gibi görünüyor. Bu bileşenleri olanlar bu topiği görür inşallah. Bende diğer ekipmanları almadan önce iyiden fikir sahibi olurum. Gerçi Akusta bu konuda yardımcı olacak dinleme imkanım olacak. Ama son kullanıcı yorumunu tercih ederim açıkcası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet.mercan -- 27 Mayıs 2008; 2:43:16 >
  • hkts 11 i electroworld te görmüştüm çok şık ve büyük bir subwoofer u var kolonlar da kaliteli görünüyor ama dinleme imkanı olmadı,forumda bu seti alanlar olmuştu bir arama yapın.
    ayrıca ht dergisinin yorumu aşağıda;


    http://www.htdergi.net/v2006/urunler/detail.asp?id=262
  • hkts 18 bile çıkmış ama memleketimizde hala 11 satılıyor.11 ile ilgili netten araştırma yaparsanız bir sürü yerli ve yabancı yorum bulabilirsiniz,onlardan biri aşağıda ama zaten gidip dinleyecekmişsiniz bu yorum okumaktan daha iyidir.

    http://www.turkeyforum.com/satforum/archive/index.php/t-172610.html
  • İlgin için teşekkürler. HKTS 11'i bugün dinleme fırsatım oldu. Gerçi AVR 645 ile sürülüyordu sistem. AVR 645 receiver olarak HKTS11 için fazla gelen bir model. Ama onda bile son ses'de dağılma olmadı. Subwoofer dediğin gibi büyükçe ve siyahlarıda piyano kasa denilen malzemeden. Ayrıca uydularda göründüğünden çok ağır ve kaliteli. HKTS18'i bende gördüm WEB'de dolaşırken. Onun gelmesi zaman alır daha.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet.mercan -- 27 Mayıs 2008; 2:44:21 >
  • Demirhome mağazalarının %18 KDV bizden kampanyasını kaçırdım maalesef. %18 indirim + kartlara vade farksız taksit imkanı bu gibi hobi işler için bulunmaz fırsattı. Neyse biraz daha bekelemek zorundayım sonuçta. Bu ekipman için yorum yazmak içinde aslında can atıyorum. Alan arkadaşlar ya memnun değil yada çok memnunlar zevku sefadan vakit bulamıyorlar yorum yapmaya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet.mercan -- 11 Şubat 2008; 11:19:27 >
  • HKTS 11 için "home cinema olarak iyi ancak müzik dinlemek için vasat" gibi yorumlar duydum , siz katılıyor musunuz performansını her iki kullanımda değerlendirir misiniz.
    Benim kullanım amacım yüksek olmayan volümlerde HomeCinema ve Sound olacak , odam küçük olduğunda (3x5 mt) büyük bir speaker set düşünmüyorum , apartman şartlarında ve gece kullanacaığım için sesi kısık tutmam gerekiyor , bu doğrultuda tavsiye eder misiniz?
  • Hayirli olsun. Istinye Park'ta Harman Kardon'un bir temsilcilisi var. Gecen gun gidip dinleme firsatim oldu. Sagolsun calisanlar da bilgilendirdiler. Pahali urunleri var ama kendileri icin odenilen her kurusun hakkini veriyor cidden. Ses kalitesi inanilmazdi. Nazire yapar gibi Tiesto In Concert DVD'sini koymuslardi. Gerisini siz dusunun.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Astrx

    HKTS 11 için "home cinema olarak iyi ancak müzik dinlemek için vasat" gibi yorumlar duydum , siz katılıyor musunuz performansını her iki kullanımda değerlendirir misiniz.
    Benim kullanım amacım yüksek olmayan volümlerde HomeCinema ve Sound olacak , odam küçük olduğunda (3x5 mt) büyük bir speaker set düşünmüyorum , apartman şartlarında ve gece kullanacaığım için sesi kısık tutmam gerekiyor , bu doğrultuda tavsiye eder misiniz?


    Merhaba ilk önce anfi olarak elinizde ne var. HKTS11 yabancı forumlar dahil hep olumlu görüşler almış. Benim sesden anladığım kaliteye gelince orta volume'da aldığım hazı kısık sesde ve en son sesde dağılma veya kayıp olmadan verebilen sistemin çıkardığı sesdir. HKTS11'i Harman Kardon AVR 347 ve AVR 645 ile sürülen bir sistemde dinleme şansım oldu. Sinema performansı son sesde kayıpsız ve netti ki doğru ayarların bile yapıldığından emin değilim.

    HKTS11 Hoparlör sistemi olarak bence çok kaliteli hem malzeme hemde işlev açısından. Daha profesyonel sistemler var mutlaka. Ama dediğiniz gibi bu tip sistemler ilk önce kullanım alanı + amacı + kısıtlar + fiyat açısından karar verildikten sonra seçilmeli. Bende kısık sesde dinlemek zorundayım. Ailem açısından. Ayrıca yüksek seside pek tercih etmiyorum. (Komşu problemi gibi bir derdim yok.) Bu sebeple kısık sesde bas tiz ve efekt kaybının olmadığı bir sistem arayışı içerine girerken AVR 247 ve HKTS11'in hem stereo hemde sinema performansı olarak 5 yıldızlı profesyonel olmasada iki yada üç yıldız arasında olduğunu söyleyebilirim.

    HKTS11 tek başına çok kaliteli ama unutmamak gerekir ki anfi seçimi çok önemli. 2300 YTL gibi toplam bir fiyata AVR 247 ve HKTS11 alınabiliyor. Bütçenize uygun ise AVR 247'nin ve HKTS11'in sahip olduğu özellikler uzun bir süre hem işlevini yerine getirir hemde teknoloji açısından sizi yarı yolda bırakmaz. . Kalite olarak Harman Kardon zaten tartışmaya değmez. İkiside çok uyumlu ekipmanlar. Kısacası Stereo ve Sinema keyfi beklentinizi fazlasıyla karşılar kanısındayım. Bende bir an önce sistemi almak için can atıyorum. Almış olsam hem ayarlar hemde ses performans testlerini yazmayı düşünüyorum ama kullanan arkadaşlardan bekliyoruz ses çıkmadı daha :) Eğer çok profesyonel bir sistem düşünmüyor ve Anfi ayrı DVD ayrı istemiyorsanız. Harman Kardon HS500 öneririm size. HKTS11 hapörlör sistemi ile birlikte geliyor. Anfi ve DVD bir kutuda :)


    Sistemleri inceleyebileceğiniz ve dinleme şansı bulabileceğiniz yerler Akmerkez-Demirhome, İstinyePark/Kanyon-Akusta , İstinyePark-Darty



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet.mercan -- 27 Mayıs 2008; 2:48:02 >




  • Birbirimize benzer süreçlerdeyiz gördüğüm kadarı ile , ancak bende henüz hiç birşey yok. Sistemi kafamda kurdum , önümüzdeki 10 gün içinde de alışverişi biticeğim.
    1-Kesin olan dvd (Pioneer dv-400) ,
    2-Sizin yazdıklarınızdan sonra yerini kuvvetlendiren speakers HKTS 11 (bunun da china oluşu canımı sıkmıyor değil ancak USA speakerlar Ülkemize gelmiyor diye duydum)
    3- Ve işin büyüğü amfi , henüz net değil ancak onkyo txsr 674 en kuvvetli aday bir de pioneer'ın orta seviye bir modeli var harman kardon avr için hiç bir fikrim yok
    Üç şıklı listeden anlaşıldığı üzere hepsi bir aradaları düşünmüyorum.

    Siz avr için HK'u çok araştırarak mı seçtiniz (kullanıcı yorumları olmadığı için sizin seçim sürecindeki kriterlerinizi öğrenmek isterim




    quote:

    Orjinalden alıntı: mehmet.mercan

    quote:

    Orjinalden alıntı: Astrx

    HKTS 11 için "home cinema olarak iyi ancak müzik dinlemek için vasat" gibi yorumlar duydum , siz katılıyor musunuz performansını her iki kullanımda değerlendirir misiniz.
    Benim kullanım amacım yüksek olmayan volümlerde HomeCinema ve Sound olacak , odam küçük olduğunda (3x5 mt) büyük bir speaker set düşünmüyorum , apartman şartlarında ve gece kullanacaığım için sesi kısık tutmam gerekiyor , bu doğrultuda tavsiye eder misiniz?


    Merhaba ilk önce anfi olarak elinizde ne var. HKTS11 yabancı forumlar dahil hep olumlu görüşler almış. Benim sesden anladığım kaliteye gelince orta volume'da aldığım hazı kısık sesde ve en son sesde dağılma veya kayıp olmadan verebilen sistemin çıkardığı sesdir. HKTS11'i Harman Kardon AVR 347 ve 645 ile sürülen bir sistemde dinleme şansım oldu. Sinema performansı son sesde kayıpsız ve netti ki doğru ayarların bile yapıldığından emin değilim.

    HKTS11 hapörlor sistemi olarak bence çok kaliteli hem malzeme hemde işlev açısından. Daha profesyonel sistemler var mutlaka. Ama dediğinizi gibi bu tip sistemler ilk önce kullanım alanı + amacı + kısıtlar + fiyat açısından karar verildikten sonra seçilmeli. Bende kısık sesde dinlemek zorundayım. Ailem açısından. Ayrıca yüksek seside pek tercih etmiyorum. (Komşu problemi gibi bir derdim yok.) Bu sebeple kısık sesde bas tiz ve efekt kaybının olmadığı bir sistem arayışı içerine girerken AVR 247 ve HKTS11'in hem stereo hemde sinema performansı olarak 5 yıldızlı profesyonel olmasada iki yada üç yıldız arasında olduğunu söyleyebilirim.

    HKTS11 tek başına çok kaliteli ama unutmamak gerekir ki anfi seçimi çok önemli. 2300 YTL gibi toplam bir fiyata AVR 247 ve HKTS11 alınabiliyor. Bütçenize uygun ise AVR 247 'nin ve HKTS11'in sahip olduğu özellikler uzun bir süre hem işlevini yerine getirir hemde teknoloji açısından sizi yarı yolda bırakmaz. . Kalite olarak Harman Kardon zaten tartışmaya değmez. İkiside çok uyumlu ekipmanlar. Kısacası Stereo ve Sinema keyfi beklentinizi fazlasıyla karşılar kanısındayım. Bend ebir an önce sistemi almak için can atıyorum. Almış olsam hem ayarlar hemde ses performans testlerini yazmayı düşünüyorum ama kullanan arkadaşlardan bekliyoruz ses çıkmadı daha :) Eğer çok profesyonel bir sistem düşünmüyor ve Anfi ayrı DVD ayrı istemiyorsanız. Harman Kardon HS500 öneririm size. HKTS11 hapörlör sistemi ile birlikte geliyor. Anfi ve DVD bir kutuda :)


    Sistemleri inceleyebileceğiniz ve dinleme şansı bulabileceğiniz yerler Akmerkez-Demirhome, İstinye Park/Kanyon-Akusta , İstinye Park-Darty




  • selam,
    Ben de aynı durumdayım.
    bugün media markta yamaha 661 ve onkyo 674 deniyordum focal hoparlor seti ile.
    sonra orada hk 247 yi gördüm. bir de ona bakalım dedik.. bana göre inanılmaz fark vardı. bir anda 180 derece döndüm
    661 mi 674 mü derken bir de 247 çıktı.. ama benim için bariz ses farkı vardı. uygun fiyata hk 247 bulabilirsem hiç düşünmeden alabilirim. media mark da 1349 ykb ile 5 taksit..
    bir de doğu bank ın oralara gittim. orada da herkesin merakla beklediği onkyo 605 i gördüm.. ve fiyatı daha da uygun geldi.. tabii cebinde parayla gidersen o tatlı cazibeye kapılacaklarını düşünüyorum. 1100 YTL gibi bir fiyata alınabilir 605.
    şimdiki araştırmam hk 247 ve onkyo 605 üzerinde yoğunlaştı...
    şu anfi işinden sonra diğer bela hoparlor işi kalacak.. elimizde anfi kapı kapı dolaşcaz artık




  • Şimdiden hayırlı olsun inşallah. AVR 247 çok araştırdım. Özelliklede yurtdışı forumlarda çok tavsiye ediliyor. Ayrıca özelliklede arka bağlantılarının olduğu resimleri bu topiğe ekledim ki detayları daha net görünsün. HDMI desteği üst seviyede. Hemen hemen tüm bağlantı şekillerini fazlasıyla destekliyor. Mesela oturma odasında Sinema keyfi yaparken. Misafir odasında FM, CD Player, iPod'dan müzik dinleyebiliyorsunuz. Tabi bunun için sistemi ona göre kurmak gerekiyor. Biraz daha ayrıntılı birşey ama sonuçta bu desteğin olması güzel bir özellik. Sistemi aldığımda kullanmak isterim bu özelliğini. Ancak şuanda oturduğum eve sistemi bu şekilde kurmak zor olur açıkcası. Kısmet olursa yeni eve çıkarsam altyapıyı ona göre tasarlamak ve sistemi ona göre kurmak istiyorum açıkcası.

    HKTS11'in Pioneer ile uyum sağladığını okumuştum bir yerlerde. Ama AVR 247 'yi incelemeden diğerlerine karar verme derim. Bir tabloda tüm özellikleri karşılaştırıp fiyat performans ve teknik yönlerini masaya koymak lazım. Bu konuda ben biraz taraflı olacağım için sana en uygun hangisi gelirse onu seçmeni tavsiye etmek zorundayım. Harman Kardon AVR serisi cihazların tasarım olarakta hoşuma gidiyor. Yani DVD 37 ve AVR 247 bende güzel bir görüntü ambiyansı uyandırıyor. Cezbediyor kalitesinin yanında. Tabiki seçim nedenim bu değil. Mesela AVR 347 neden seçmiyorsun diye sorabilirsin AVR 247 = AVR 347 diyorum tek fark çıkış güçlerinde. Biri 50x7 @ 8 Ohms diğeri 55x7 @ 8 ohms bir kaç bağlantı girişi çıkışı farklılığı ve A-BUS® Ready diye bir özellik var okadar. Benim açımdan 600 YTL gibi bir farkı vermek gereksiz geliyor.

    Ben seçim yaparken şunları göz önünde bulundurdum. HDMI desteği mutlaka olmalı dedim. En az 2 Adet HDMI input sınırı koydum. 5+1 destekleyecek. Digital girişleri olacak. vs vs. En azından HDMI üzerinden DVD palyer ve HD Receiver (Digitürk Plus) veya PSIII direk Anfiye sürebileyim istedim. Kablo kirliliği azalsın ve görüntü Receiver üzerinde dahada kaliteli işlenerek aktarılsın. Direk ses dağılımı seçilen kaynak üzerinden switch etsin istedim. Bütçeme uygun olsun ve bir kere yatırım yaparak en azından teknoloji kapasitesi açısından 3-5 sene idare etsin. Bu kriterleri göz önünde tutarak uzun bir araştırmadan sonra. Harman Kardon DVD37 + AVR 247 + HKTS11 tercih ettim. Özelliklede Alman forum sitelerinde çokça yazı var. %90'nına yakını olumlu yorumlar yazmış. Alman memnunsa vardır bir bildiği diyerek bende yakın takibe aldım içime de siniyor açıkcası. Fiyat aralığı olarakta çok çok uçuk değil.

    Sonuçta paket ev sinema sistemlerine bakınca iyisi diyebileceğimiz sistemler 1500 YTL'den aşağı değil. Sesleride teneke kutu gibi. Efekt var ama Doğan ve şahinlere takılan abart egzos gibi geliyor bu sistemler bana. Ayrıca DVD playeri bozulsa tüm sistemi değiştirmek lazım gerekir ki bu sisteme bağlı hapörlor sistemine uygun bir Anfi-DVD modülü bulunurmu ve uyum sağlarmı oda tartışılır. Bu sebeple DVD + Anfi + Hoparlör sistemi üçe bölerek 2 yada 3 yıldıza denk gelen profesyonel bir sistem almayı tercih ediyorum.

    Şuanki eğilimim başlıkta belirttiğim ekipman. Herşeyden önce kulağıma gelen ses hoşuma gidiyor. Bu aslında hep gözden kaçırılan bir konu. Herşeyden önce alınan yada alınacak sistemler görüntünün yanında kulağa istenen sesi o beklenen hazı veriyormu. Mesela bana çok güzel gelen ses forumdaki diğer arkadaşalra yetersiz belki kalitesiz geliyor olabilir. Belli bir noktadan sonrada zevk meselesi.

    Bu gibi cihazları açıkcası Doğubank'tan almayı tercih etmiyorum. Tanıdık olmadan zor benim için. 200-300 YTL için riske değmez gibi.

    Evdeki DVD37'ye ait kareler :

     Harman Kardon® DVD 37 + HKTS 11 + AVR 247 (Resimli + İnceleme)


     Harman Kardon® DVD 37 + HKTS 11 + AVR 247 (Resimli + İnceleme)


     Harman Kardon® DVD 37 + HKTS 11 + AVR 247 (Resimli + İnceleme)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet.mercan -- 27 Mayıs 2008; 15:07:22 >




  • Yorum ve tavsiyeler için sağol , HK AVR için henüz yeterli bir araştırma yapmadığım için yalnızca okuyor ve üzerine yorum yapamıyorum . Hoparlörleri için çok sayıda olumlu görüş dinleyip okudum ve Hk hoparlörlere çok sıcak bakmaya başladım (gerçi china oluşu hala tadımı biraz kaçırıyor) , şimdi biraz da avr'larına kafa yoralım , ( ancak aklımın bir kenarında ONKYO 674 de hep var ). Dur bakalım nerelere gideceğiz , bu seçim süreçleri bazen sürprizlerle dolu olabiliyor.



    quote:

    Orjinalden alıntı: mehmet.mercan

    ...
    HKTS11'in Pioneer ile uyum sağladığını okumuştum bir yerlerde. Ama AVR 247 'yi incelemeden diğerlerine karar verme derim. Bir tabloda tüm özellikleri karşılaştırıp fiyat performans ve teknik yönlerini masaya koymak lazım. Bu konuda ben biraz taraflı olacağım için sana en uygun hangisi gelirse onu seçmeni tavsiye etmek zorundayım. Harman Kardon AVR serisi cihazların tasarım olarakta hoşuma gidiyor. Yani DVD 37 ve AVR 247 bende güzel bir görüntü ambiyansı uyandırıyor. Cezbediyor kalitesinin yanında. Tabiki seçim nedenim bu değil. Mesela AVR 347 neden seçmiyorsun diye sorabilirsin 247=347 diyorum tek fark çıkış güçlerinde. Biri 50x7 @ 8 Ohms diğeri 55x7 @ 8 ohms bir kaç bağlantı girişi çıkışı farklılığı var okadar. Benim açımdan 600 YTL gibi bir farkı vermek gereksiz geliyor.

    Ben seçim yaparken şunları göz önünde bulundurdum. HDMI desteği mutlaka olmalı dedim. En az 2 Adet HDMI input sınırı koydum. 5+1 destekleyecek. Digital girişleri olacak. vs vs. En azından HDMI üzerinden DVD palyer ve HD Receiver (Digitürk Plus) veya PSIII direk Anfiye sürebileyim istedim. Kablo kirliliği azalsın ve görüntü Receiver üzerinde dahada kaliteli işlenerek aktarılsın. Direk ses dağılımı seçilen kaynak üzerinden switch etsin istedim. Bütçeme uygun olsun ve bir kere yatırım yaparak en azından teknoloji kapasitesi açısından 3-5 sene idare etsin. Bu kriterleri göz önünde tutarak uzun bir araştırmadan sonra. Harman Kardon DVD37 + AVR247 + HKTS11 tercih ettim. Özelliklede Alman forum sitelerinde çokça yazı var. %90'nına yakını olumlu yorumlar yazmış. Alman memnunsa vardır bir bildiği diyerek bende yakın takibe aldım içime de siniyor açıkcası. Fiyat aralığı olarakta çok çok uçuk değil.

    Sonuçta paket ev siname sistemlerine bakınca iyisi diyebileceğimiz sistemler 1500 YTL'den aşağı değil. Sesleride teneke kutu gibi. Efekt var ama Doğan ve şahinlere takılan abart egzos gibi geliyor bu sistemler bana. Ayrıca DVD playeri bozulsa tüm sistemi değiştirmek lazım gerekir ki bu sisteme bağlı hapörlor sistemine uygun bir Anfi-DVD modülü bulunurmu ve uyum sağlarmı oda tartışılır. Bu sebeple DVD + Anfi + Hapörlor sistemi üçe bölerek 2 yada 3 yıldıza denk gelen profesyonel bir sistem almayı tercih ediyorum.

    Şuanki eğilimim başlıkta belirttiğim ekipman. Herşeyden önce kulağıma gelen ses hoşuma gidiyor. Bu aslında hep gözden kaçırılan bir konu. Herşeyden önce alınan yada alınacak sistemler görüntünün yanında kulağa istenen sesi o beklenen hazı veriyormu. Mesela bana çok güzel gelen ses forumdaki diğer arkadaşalra yetersiz belki kalitesiz geliyor olabilir. Belli bir noktadan sonrada zevk meselesi.

    Bu gibi cihazları açıkcası Doğubank'tan almayı tercih etmiyorum. Tanıdık olmadan zor benim için. 200-300 YTL için riske değmez gibi.





  • Onkyo, Yamaha gibi markalarda tartışılmaz aslında. Üst seviyelerde seçim yaparken artık durum değişiyor. Alternaitf çok. Kasa aynı donanım farkları var. BMW mi Mercedes mi gibi bir seçim kalıyor. İkiside kolay kolay adamı rezil etmez :) Zevke kalıyor iş. Harma Kardon HKTS11 malzeme olarak çok kaliteli. Home Technologie dergisindeki yorumda bez koruma demiş aslında alüminyum koruma var üzerinde. Şu gerçeği hiç unutmmak lazım. Büyük kasalı hapörlorlerin yerini asla tutmaz. Ama benimde onları koyacak ne yerim nede göz zevkim var. Sesine birşey diyemem tabi. Bu sebeple hem sesdeki hemde malzeme olarak kullanılan kaliteye göre HKTS11'i başarılı buluyorum. Made in China olayını bende bir araştırayım. Özelliklede o sınıfta tasarım olarakta öne çıkan bir ürün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet.mercan -- 27 Mayıs 2008; 2:55:42 >
  • Bence çin malı olarak bakmayın, çinde montaj yapıldığını bilin yeter. Yani orada işçilik ucuz olduğundan üreticiler montaj maliyetini düşürme yoluna gidiyor. Önemli bileşenlerin orjinal olduğunu duymuştum. Neyse.

    MediaMarkt ta ürünü dinleme fırsatım oldu. Çok iyi ses verdiğini söylemek istiyorum. Bu sırada birçok efekti denedim. Zaten cd de surround kaydedilmiş. Kolonları HK avr 347 ile sürmüşlerdi. Aslında 347 bu kolonlara göre lüks bence. AVR 147 bile yeterlidir.

    Ne yazık ki sinema performansını test etme olanağım olmadı. Ama en yakında alıcı gözle dinlemek istiyorum.
  • Yorumun için teşekkürler. AVR 347'nin fazla geldiğini bende düşünüyorum. AVR 147 dediğin gibi yeterli. Ama AVR 147 ile AVR 247 arasında özellikler arasında özelliklede HDMI desteği göz önünde bulundurulursa açık farklar var. Fiyat aralığı okadar açık değil ama. Bende HKTS11'i AVR 645 ile dinleme şansım oldu. Sinema ve Stereo performansı son sese yakın seviyede çok iyiydi. Sesde bozulma yoktu. Ama bu güce uzun süre nasıl dayanır bilmiyorum açıkcası. Ben kısık sesde yeteri kadar performans alınabileceğini düşünüyorum.

    Kesin olarak almaya gideceğim zaman (2-3 ay gibi bir süre sonra ancak) parayı cebe koyduğumda tüm sistemleri tek tek test ettiririm öyle alırım. Markayı göze kestirdik sonuçta model arasında o günkü şartlara göre tekrar karar verip seçim yapacağım. Bu iş araba almak gibi birşey. Dış kasaya markaya bakarak olmuyor. Biraz araştırma biraz test ve kullanım zevki diyeceğim ama doğru ve kendine uygun olacak sistemi almak için bayağı bir araştırmak gerekiyor :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet.mercan -- 27 Mayıs 2008; 2:57:27 >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.