Şimdi Ara

HAVA ER EĞİTİM TUGAY KOMUTANLIĞI - KÜTAHYA (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.748
Cevap
13
Favori
734.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kiss of Life

    .ZeuS. @ Tertip çok sağol peki diğer ihtimaller hakkında bir bilgin var mı.?


    Rica ederim tertip. Elimden geldiğince bilgileri toparlamaya çalışıyorum sağdan soldan.
  • Yani Etimesgut dışında burada acemiliğini bitirenler nerelere dağıtılmış.? Heralde hepsi Etimesguta dağıtılmamıştır değil mi.? Ankara olursa iyi olur orada tanıdıklar var :)
  • quote:

    askerliğini kütahyada yapacak şanslı ve torpilli arkadaşlar için bir kaç tavsiyede bulunalım.
    -ilk gittiğinizde size oyakbanktan pam kart satmaya çalışacaklar, sadece o kartın kullanıldığını para gecmediğini söyleyecekler, yanlış. almayın.
    -yine kayıt kabulde cep telefonunuzu soracaklar, not alacaklar. gizleyin, söylemeyin.
    -koğuşlarda tuvaletler alafranga.130 kişi toplam 4-5 tuvaleti kullanıyor ona göre tedbirinizi baştan alın.
    -ayak vurmasına karşı vatka götürmeyi ihmal etmeyin.
    -orada bulunduğunuz süre için sıralarda en önde ve en arkada durmayın, mıntıka için seçilirsiniz.
    -mimar, ıvır zıvır mühendis var mı şeklindeki anonsları duymamazlıktan gelin, ortaya çıkmayın.


    quote:

    yeni baslayacaklara yol gostermesi acisindan kisa donem olacaginizi varsayarak;

    oncelikle ne kadar sansli oldugunuzun farkina varin turkiyenin askerlik icin en ideal yerlerinden birinde askerlik yapacaksiniz

    ilk olarak kutahya ya bir iki firma disinda otobus bulamazsiniz ama ulasim konusunda bir zorluk cekmezsiniz cunku askere alma donemlerinde servis sayilarini arttirirlar. kutahya terminalinin disinda tugaya gidecek askeri bir otobus yakalama sansiniz olsa da taksiye binebilirsiniz ancak kutahya ekonomisinin buyuk bir yuzdesini askerler olusturdugundan siz taksiye binmeden once pazarlik yapin.

    tugaya vardiginizda sizi nizamiyeden iceri alacaklar ve genel bir canta aramasi yapacaklar, eger sigara iciyorsaniz girmeden yakin bir tane cunku uzun bir sure icemeyeceksiniz. yaninizda yiyecek ve ilac goturmeyin cunku kapida birakma ihtimaliniz cok yuksek, birakin bir hafta sonu aileniz nasil olsa getirir. genel aramadan sonra sizi bir siraya sokup bir anket dolduttururlar daha sonra tekrar siraya girip karsi binaya gidersiniz. bu binada berber, hamam (dus desek daha dogru), bazi formlari doldurdugunuz ve catanizin arandigi standlar vardir. dikkat edin tugaya elektronik cihaz, kesici alet, ilac ve yiyecek sokmak yasaktir (tras bicagi kesici alet degildir ancak ustura kesici alettir ve elektrikli tras makinasi da elektronik alettir) burada kisa suren islemleri bitirdiginiz zaman hemen yan oda gibi gorunen yerde banklara oturarak tekrar siraya girersiniz ve iceriden berberler koyun secer gibi adam alip tras ederler (ben gelirken afilli asker trasi oldum diyenler genellikle ilk kirpilanlardir) berber itina ile sizi tras eder ancak kesilen saclari temizlemez ayrica bu berberlere para ve bahsis verilmez. bu safhadan sonra cantanizi vezne gibi bir yerden verip karsiliginda don, havlu ve terlik alirsiniz, buraya dikkat! dusa girin donunuzu cikartin dusu acin ve suyun altinda durun ancak bunu yaparken yesil donunuzu uygun bir yere koyun islanmasin daha sonra yesil donunuzu giyin kurulanin ve cikin havlunuzu eski donunuzu teslim edin ve tekrar siraya girin, boy kilo tespitinden sonra size intahara meyilli olup olmadiginiz ve diyabet, kalp rahatsizligi gibi hastaliklara sahip olup olmadiginiz sorulacak. sunu unutmayin kimseyi bu cocuk intihara meyilli diye geri gondermiyorlar durust olun. daha sonra asinizi olacaksiniz aslinda iki adet igne yiyeceksiniz birini duymayacak digerinde ise bagiracaksiniz ama bagirmayin. buranin cikisi ise kiyafetlerinizi alacaginiz yer. dikkatli olun alacaginiz elbiseyi uzun bir sure giyeceksiniz o bakimdan aman ne olacak demeyin degistirin ozellikle botlarinizi tam ayagina gore alin cunku buyukler de ayaginiza vurur. giyindikten sonra cavuslar sizi bolugunuze gotururler, sizi almak icin, eger bolunuzu uzaksa, otobus gelebilir sorun varsa bekleyin (siraya girerek) bekleyin yurumeyin. tabi ayrilirken cantalarinizi ve eski donunuzu almayi unutmayin.

    bolugunuze gittiginiz zaman muhtemelen cantalarinizi bir yere birakacaksiniz veya yatacaginiz yatagi gosterecekler daha sonra bazi formlari doldurmaniz gerekecek bunun icin cok uzun bir kuyruga gireceksiniz hemen onunuzdeki ve arkanizdakiler ile muhabbete baslayin bu sizin caniniz sikildiginda bir sigara molasi icin siradan ayrilmanizi kolaylastirir. bu is bittikten sonra saate gore ya yemek yiyecek ya da yat saatine kadar bos bos duracaksiniz eger vakit yat saatine yakinsa tras olun bu sizi sabah buyuk bir dertten kurtarir. yat saati 22:00 dir ve ertesi gun o saatte nasil uyudugunuza siz bile hayret edeceksiniz. dolabiniza hemen yerlesmeyin cunku ilerleyen gunlerde takimlara ayrilacaksiniz ve yatacaginiz yer degisecek. saat 6 da kalkip tars olmaniz gerekiyor eger geceden olduysaniz muhtemelen 10 dakikalik bir kozalak temizleme operasyonuna dahil olacaksiniz eger kurtarabilirseniz yaniniza biraz bzuk para olmasinda buyuk fayda var cunku makinadan keyfinize gore sicak cukulata, espresso, cay, nescafe gibi bir icecek alabilirsiniz. saat 7 de kahvalti baslar tika basa yiyin ve askerde boyle bir kahvalti bulabildiginiz icin sukredin. saat 8 ictima saatidir duruma gore egitim alaninda veya boluk binasinin yaninda siraya girerek boluk komutanindan bir hosgeldiniz konusmasi dinleyeceksiniz. sonrasi egitim egitim egitim.

    burada gecirdiginiz gunlerde unutmamiz gereken seyler ise;

    orda bulunan herkes sizinle aynidir ve sizin hic bir ayricaliginiz yok (eger hava kuvvetleri kurmay baskaninin ogluysaniz ozel bir odada bile kalabilirsiniz ama cogunluk degildir)
    burada acemiligini yapanlarin buyuk cogunlugu hava kuvvetlerinin cesitli yerlerine dagilir
    en iyi arkadasliklar burada kurulanlar olur dua edin sevdiginiz insanlarla ayni yere gidesiniz
    agustos doneminde gidecekler icin 30 agustos tatildir aylak aylak dolasirsiniz veya geziye gidersiniz
    burada cavuslar kendilerine komutanim diye hitab edilmesinden hoslanir
    sizde kisa bir sure sonra cavus olacaksiniz
    her sey cavuslarda biter eger birini ayarlayabilirseniz egitimlerden hatta cuma gunu yapilan torenlerden bile kaytarabilirsiniz
    kantinde tuvalet kagidi bulunur
    her gun belli saatlerde sicak su olur hamama gitmeyin isinizi boluk icinde halledin
    butun tuvaletler alaturkadir
    nefte denilen seyi dikmek icin ugrasmayin cakmakla halledebilen biri bulunur
    bir kazaya kurban gitmemek icin herkese ozellikle de arabalara selam verin (taburun dusunda sizin kisa donem olup olmadiginizi bilmezler)
    toren alaninin yakinlarinda elma agaclari vardir
    eger kendinizi kotu hisssederseniz viziteye cikin
    eger viziyete ciktiysaniz mutlaka yatak izni alip almadiginizi kontrol edin.




  • .ZeuS.@ Tertip bende ilk ekşideki yorumları okumaya başladım.Kendi kendime söyleniyorum ne ballıyım diye. Bende birşeyler buldukça paylaşırım tertip
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kiss of Life

    Yani Etimesgut dışında burada acemiliğini bitirenler nerelere dağıtılmış.? Heralde hepsi Etimesguta dağıtılmamıştır değil mi.? Ankara olursa iyi olur orada tanıdıklar var :)


    Ben sadece Kütahya'da kalan ve Etimesgut'a gidenlerden eminim. Diğer yerler konusunda bilgim yok maalesef.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kiss of Life

    .ZeuS.@ Tertip bende ilk ekşideki yorumları okumaya başladım.Kendi kendime söyleniyorum ne ballıyım diye. Bende birşeyler buldukça paylaşırım tertip


    Aynen ben de okudukça öyle düşündüm. Hatta çoğuna inanmamıştım abartıyorlardır diye ama başka kaynaklardan da aynı şeyleri okuyunca, inandım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .ZeuS.


    quote:

    Orijinalden alıntı: nc39


    quote:

    Orijinalden alıntı: .ZeuS.


    quote:

    Orijinalden alıntı: nc39

    banada il jandarma çıktı...arkadaşlar bunun için bir konu yok herhalde bende burdan sorayım... orayı bılen arkadaslara 1 2 sorum var , 1.orası çok sogukmudur :) 2 , egıtımı zorlugu felan nasıldır :)


    Soğukmuş abi. Zaten oranın tek kötü yanı -25'lere varan soğuğuymuş. Yazın bile sabahı dondurup öğlene terletirmiş. Sen yine hazırlıklı git.


    baba senın dilin ne soyluyo ya , ben kutup a yakın memlekette yasadım oyle bır soguk gormedım duymadım... zaten basur var bizde , valla yedık armudu...

    birde kısa donemlerı acemelıkten sonra il dısına dagıtıyolar mı yoksa , aynı ıl ıcınde mı dagıtım yapılıyor .




    Normalde il içerisinde dağıtım yapılıyor ama Kütahya'da cemilik yapıp Etimesgut'a gidenler var. Ben de tam emin değilim.


    etimesgut olayı havacılar ıcın mı gecerlı sadece, ben il jandarmaya dustum ama ya , bızım de ank gıbı bı sansımız var mı ? nolur var de.




  • Zeus verdiğin alıntılar süper ya fazla gaza getirme bizi..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nc39


    quote:

    Orijinalden alıntı: .ZeuS.


    quote:

    Orijinalden alıntı: nc39


    quote:

    Orijinalden alıntı: .ZeuS.


    quote:

    Orijinalden alıntı: nc39

    banada il jandarma çıktı...arkadaşlar bunun için bir konu yok herhalde bende burdan sorayım... orayı bılen arkadaslara 1 2 sorum var , 1.orası çok sogukmudur :) 2 , egıtımı zorlugu felan nasıldır :)


    Soğukmuş abi. Zaten oranın tek kötü yanı -25'lere varan soğuğuymuş. Yazın bile sabahı dondurup öğlene terletirmiş. Sen yine hazırlıklı git.


    baba senın dilin ne soyluyo ya , ben kutup a yakın memlekette yasadım oyle bır soguk gormedım duymadım... zaten basur var bizde , valla yedık armudu...

    birde kısa donemlerı acemelıkten sonra il dısına dagıtıyolar mı yoksa , aynı ıl ıcınde mı dagıtım yapılıyor .




    Normalde il içerisinde dağıtım yapılıyor ama Kütahya'da cemilik yapıp Etimesgut'a gidenler var. Ben de tam emin değilim.


    etimesgut olayı havacılar ıcın mı gecerlı sadece, ben il jandarmaya dustum ama ya , bızım de ank gıbı bı sansımız var mı ? nolur var de.


    Etimesgut'da Hava Lojistik Komutanlığı mı ne var. O yüzden oraya çıkıyor. Jandarma olayını bilmiyorum maalesef. Onlarda durum farklıdır büyük ihtimalle. Benim fikrim, büyük ihtimalle aynı yerde kalırsın. Çünkü normalde kısa dönemler ya aynı yerde kalıyor ya da İl içerisinde yer değiştiriyorlar.




  • Merhabalar, ben de kütahyadayım :)

    eksi sözlükten alıntı:
    askerliğin geçirileceği güzel acemi birliklerinden bir tanesidir fakat daha güzeli bu birlikten sonra dağıtılacağınız yerlerdir. hatırladığım kadarıyla balıkesir(bandırma), ankara(etimesgut+akıncı+bir iki radar), istanbul(alemdağ+yeşilyurt+bir iki yer daha), izmir(nato+çiğli), afyon, antalya, adana, batman, diyarbakır, kayseri, malatya, amasya'ya düşme ihtimaliniz yüksektir. başka varmı bilmiyorum ama aralarında en kötüsünün istanbul alemdağ 15. füze üssü olduğu söylenirdi.

    buralar düşebiliyormuşuz. bilemiyorum tabi ne kadar doğru??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .ZeuS.


    quote:

    Orijinalden alıntı: nc39


    quote:

    Orijinalden alıntı: .ZeuS.


    quote:

    Orijinalden alıntı: nc39


    quote:

    Orijinalden alıntı: .ZeuS.


    quote:

    Orijinalden alıntı: nc39

    banada il jandarma çıktı...arkadaşlar bunun için bir konu yok herhalde bende burdan sorayım... orayı bılen arkadaslara 1 2 sorum var , 1.orası çok sogukmudur :) 2 , egıtımı zorlugu felan nasıldır :)


    Soğukmuş abi. Zaten oranın tek kötü yanı -25'lere varan soğuğuymuş. Yazın bile sabahı dondurup öğlene terletirmiş. Sen yine hazırlıklı git.


    baba senın dilin ne soyluyo ya , ben kutup a yakın memlekette yasadım oyle bır soguk gormedım duymadım... zaten basur var bizde , valla yedık armudu...

    birde kısa donemlerı acemelıkten sonra il dısına dagıtıyolar mı yoksa , aynı ıl ıcınde mı dagıtım yapılıyor .




    Normalde il içerisinde dağıtım yapılıyor ama Kütahya'da cemilik yapıp Etimesgut'a gidenler var. Ben de tam emin değilim.


    etimesgut olayı havacılar ıcın mı gecerlı sadece, ben il jandarmaya dustum ama ya , bızım de ank gıbı bı sansımız var mı ? nolur var de.


    Etimesgut'da Hava Lojistik Komutanlığı mı ne var. O yüzden oraya çıkıyor. Jandarma olayını bilmiyorum maalesef. Onlarda durum farklıdır büyük ihtimalle. Benim fikrim, büyük ihtimalle aynı yerde kalırsın. Çünkü normalde kısa dönemler ya aynı yerde kalıyor ya da İl içerisinde yer değiştiriyorlar.


    hımm anladım dostum , çok saol verdğin cevaplar için... sorum olursa yarrın senı rahatsız ederım :) ii sabahhlar




  • Her zaman PM ile ulaşabilirsiniz. Sık sık kontrol ediyorum. Zaten orada da görüşürüz mutlaka.
  • vosvos450 @ Çok sağol tam aradığım bilgiydi.Ekşide 1 sayfa okuduğum için kaçırmışım :) Düşülebilecek yerlerde iyiymiş.
  • vosvos tam da ben şimdi o entry i okuyodum ben de bilmiyorum ne kadar doğrudur?
  • Tertipler bende buraya düştüm. 331. kısa dönem er olarak aranızdayım :) Okuduklarıma inanmakta güçlük çekiyorum. Bİ dolu karacı donu almıştık onları deişelim bari :) Burda fanila ve don mavi deil mi? Peki kazak felan nasıl? Bunları bi dedemiz detaylıca yazarsa ne götürelim, ne renk olsun, mesela içlik renginin önemi var mıdır? gibi detaylar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Barbo

    Tertipler bende buraya düştüm. 331. kısa dönem er olarak aranızdayım :) Okuduklarıma inanmakta güçlük çekiyorum. Bİ dolu karacı donu almıştık onları deişelim bari :) Burda fanila ve don mavi deil mi? Peki kazak felan nasıl? Bunları bi dedemiz detaylıca yazarsa ne götürelim, ne renk olsun, mesela içlik renginin önemi var mıdır? gibi detaylar...

    Yahu verecekler donunuzu tumanınızı. Hava kuvvetleri kara kuvvetlerine benzemez beyler. Don neyim satılıyor orada zaten. İsterseniz beyaz giyin ister mavi ister yeşil. Açıpta bakan olmaz.
  • Barbo, herkes farklı bişey dio kesin bilgi ne bilmioruz yeşil don aldık 10 tane napcaz onları şimdi acaba :)
  • Bence don ve içlik olayını kafaya takmayın arkadaşlar. Sorun olmayacaktır. Değiştirme imkanınız varsa tabi değiştirin ama yoksa da onları kullanır, duruma göre de kantinlerden yenilerini alırsınız.
  • Tertipler ben istanbuldan gidicem.İstanbul-Kütahya arası kaç saat sürer.? Eğer kısa sürerse 12 aralık sabahı yola çıkarım diyorum.? Ne dersiniz.?
  • ha bi de herkesin dediği süper bir yere düştüğümüz ama dağıtım sonra kütahyayı özleyeceğimiz , tek sorun soğukmuş. ben izmirde yaşıyorum burası bile kışın soğuk, doğuya çıkanları görelim, halimize şükredelim...
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.