Şimdi Ara

HAVA ER EĞİTİM TUGAY KOMUTANLIĞI - KÜTAHYA (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.748
Cevap
13
Favori
734.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • valla ben dün aldmıştım bu çamaşırları, alırken konuştum. dedim havacı felan çıkarsa deiştiricem dedim, ok dediler. ama burda yazılanları okuyunca gazlanmadım deil, sanki ordunun en kıymetli askerleri modundaymışız gibi :)
  • @ Hellmarch eywallah hocam sen öyle diyosan, çünkü hepimiz kendimizi yeşile adadık ona göer alışveriş yaptık :) en aızndan atletleri mavi almak lazım ama bence çünkü yakadan yeşil gözükmemesi gerek hadi donu kimse görmüo da .
  • beyler şimdi bizim askerlik şubesine bir daha gitmemiz gerekiyor mu? cülüs falan deniyordu? yoksa direk kütahya mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vosvos450

    ha bi de herkesin dediği süper bir yere düştüğümüz ama dağıtım sonra kütahyayı özleyeceğimiz , tek sorun soğukmuş. ben izmirde yaşıyorum burası bile kışın soğuk, doğuya çıkanları görelim, halimize şükredelim...

    bende izmirden kardeşim neresinden?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: unfeigned


    quote:

    Orijinalden alıntı: vosvos450

    ha bi de herkesin dediği süper bir yere düştüğümüz ama dağıtım sonra kütahyayı özleyeceğimiz , tek sorun soğukmuş. ben izmirde yaşıyorum burası bile kışın soğuk, doğuya çıkanları görelim, halimize şükredelim...

    bende izmirden kardeşim neresinden?

    üçyol. sen?
  • quote:

    Mayıs 2009 itibarıyla askerlik görevimi kısa dönem hava piyade çavuş olarak bitirip döndüm. Tabii askere gidip de tecrübeleri yazmamak olmaz :) Askerliğin en sıkıntılı kısmı genelde acemiliktir o yüzden yazının başlığına acemi birliğimi yazdım. Usta birliğimde Ankara'daydım. Burayı da anlatacağım elbette. Havacı olacak herkesin yolu Kütahya'dan geçiyor ancak Ankara'da herkes var. Yazacaklarım daha çok benimle aynı yere düşenlere hitap edecek olsa da, diğer asker adaylarının da faydalanacağı maddeler olacak.

    Yazıya geçmeden önce bir hatırlatmada bulunayım. Bu yazıda geçecek sıfatlar, sivil hayatta kullandığımızdan farklı. Örneğin rahat ya da iyi gibi sıfatlar sivil anlamlarından sıyrılmış, askeri ortamda yeni anlamlar kazanmıştır. Askerliğini yapmış biri size 'orası iyidir rahat edersin' derse siz bunu elinizde olmadan sivildeki anlamıyla yorumlayacaksınız. Halbuki askeriyede rahatlık bazen temiz tuvalet veya sulu bir yemeğin içinden et çıkması olabilir. 329. dönem gidecekler yaza denk geliyor ama okumalarında fayda var yine.


    quote:

    Teslim olma günü, verdikleri kağıtta yazıyor. Geçirmeyin. En erken giden ise, yemin töreninde kütüğe plaket çakacak. Güzel bir şey tabii. Ama eğer sesiniz zayıfsa, bağramıyorsanız ya da uzun süre bağıramıyorsanız, hiç bulaşmayın. Zira o törende yapılacak her şey, bir hafta boyunca her gün defalarca prova ediliyor. Kütüğe plaket çakan arkadaşın sesinin sağlam olması onun menfaatine. Erken gidenler ise erken çıkmıyor onu da belirteyim.

    Birliğe en son gelen de olmayın. İçerideki işlemler çok uzun sürdüğünden, karanlık ve soğukta beklersiniz. Öğlen 12'ye kadar girin, akşam yatağınızda olun.

    İçeri girdikten sonra bütün gününüz işlemler için sırada bekleyerek geçecek. Bu esnada yedek subay sınavı gününüzü hatırlayacaksınız :) Oradan oraya koşturduktan sonra ilk gün bitecek. Bugünün detayları önemli değil. Neye uğradığınızı şaşıracaksınız sadece. İşlerin yetişmesi için müthiş bir panik içinde olacak herkes. Siz de uyum sağlayacaksınız ve zaman akıp gidecek. Önemli detayları daha sonra anlatacağım.

    Eğitim tugayında geçecek günlerinizi daha rahat geçirmek için, sıra tugaya götüreceğiniz malzemelere geldi.


    quote:

    Acemilik döneminizde her yere grup halinde gidiyorsunuz. Tek başınıza bir yere gitmeniz yasak. Çavuş ve onbaşılar sizi götürürse gidebilirsiniz ama genelde zahmet etmezler. Bu yüzden tugayda kantin imkanı iyi olmasına rağmen, sadece yemekhanede bulunan kantine gidebiliyorsunuz. Çok kalabalık olduğundan, sıra zor geliyor, gelse de kritik malzemeler çabuk tükeniyor. Yeniden gelmesi uzun sürebiliyor. 3.Erbaş için durum buydu. Diğer bölüklerin de farklı olduğunu sanmıyorum.

    Dolaplarda yer çok sınırlı. Ve elbette kafanıza göre dizemiyorsunuz. O yüzden sadece kritik ihtiyaçlarınıza ağırlık verin.

    İç çamaşır: Bölükte son hafta hariç kuru temizleme servisi düzenli geliyor. Haftada bir uğruyorlar. Çamaşırları kurutma derdiniz olmaması güzel zira başka seçenek yok. İç çamaşır yığınağı yapmanıza gerek yok. Ancak yazın gideceklerle kışın gidecekler arasında fark olabilir bu konuda. Kışın ter sorununuz olmuyor. İki günde bir değiştireceğinizi ve haftada bir yıkatacağınızı düşünerek alın. Giyip çöpe atmayın.Yeşil de alabiliyorsunuz ama onlar doğal olarak mavi veriyor. Miktar ve ölçü olarak kesinlikle yeterli gelmez o yüzden yanınızda götürmeniz şart. Yetmezse kantinde sıkıntısı çekilmeyen malzemeler bunlar.

    Çorap: Çorap miktarını da yüksek tutun tabii. Her gün değiştirdiğinizi düşünün. Kışın gidecekler kışlık çorap alsın.

    İçlik: Kış için kaliteli bir içlik alın. Onlar da veriyor ama siz beni dinleyin.

    Tuvalet kağıdı: Bu iş için selpak mendil alın. Bol miktarda almanızı tavsiye ederim. Tuvalet kağıdı daha hacimli olduğundan dolapta çok adetli saklayamazsınız. Selpakları ise dolabın arkasına üst üste dizebilirsiniz. Tek tek almayın. Tek jelatin içinde toplu olarak satılıyor. Böyle alın ki dolabınızda dağılmasın. Tuvalet kağıdı da satılıyor ancak sürekli bulunmuyor(du). Gereksiz hacim. Ayrıca hasta olmanız neredeyse garanti olduğundan selpakla işiniz daha çok olacak.

    Tıraş Bıçağı: Yüzünüzün alıştığı bir tıraş bıçağınız varsa götürün. Bıçaklarını da yedekleyin. Zaten sadece beş hafta sıkıntı çekeceksiniz. Usta birliğinizde kantin imkanınız daha fazla olacak. Çarşı izniniz olacak en kötü. Eğer kendi bıçağınızı götürüyorsanız onların verdiğini almanıza gerek yok. Parayla verdikleri için, gereksiz harcama olur o telaş içinde alıverirsiniz. Bunları koymak için ufak bir çanta alabilirsiniz. Onlar da veriyor gerçi.

    Tıraş jeli: Yine yüzünüze uygun bir jel vs. kullanıyorsanız yanınıza alın zira her zaman kullandığınızı orada bulamayabilirsiniz. Gillette ürünleri var genelde.

    Temizlik malzemeleri: Ufak bir sabun ve sabunluk, şampuan ve banyo lifi götürün. Deodorant da alın. Yazın gideceklerde ihtiyaç daha fazla olacak.

    Diş fırçası ve macunu: Diş fırçasını ve macunu siz götürün. Onların vermesi bizde iki hafta sürdü ve fazla standartlar.

    Temiz/Kirli çamaşır torbası: Onlar da veriyor ama siz de ekstra kirli ve temiz çamaşır torbası alın. İç çamaşırınızı ve çoraplarınızı dolaba yığmayıp, bunların içine koyacaksınız. Gerçekten de dolabı düzgün tutmanın başka yolu yok. Bizim dolaplar normalin yarısı büyüklüğündeydi. Bir başka deyişle bir dolabı iki kişi kullanıyordu. Usta birliğine kadar tıkış tıkış bir dolabınız olacak. İlk geceden itibaren çamaşırlarınızı bu torbalara koyun rahat edin. Hatta evde bile o şekilde dizip gidebilirsiniz.

    Kalem: Yanınıza kolay çıkmayan bir kalem alın. Eşyalarınızın üzerine adınızı yazarsınız. Özellikle yıkamaya verdiğiniz eşyalara mutlaka yazın. Kepe de yazın.

    Askı: Bazen dolaplarda eksik olabiliyor. İki tane bulunsun.

    Bot fırçası: Bota bulaşan çamurları temizlersiniz. Boya yapmadan durumu kurtarmanıza yardımcı olur. Yazın gerekmeyebilir.

    Cüzdan: Hırsızlık olmuyor içiniz rahat olsun. Bu daha çok usta birliği için bir önlem. İster normal alın ister boynunuza asın. Dolabınızda ya da herhangi bir yerde unutmadığınız sürece sorun yok. Bot kilidi vs de hiç gerekmedi. 'Yer değiştiren' olmadı.

    Tabanlık: Kış için kalitesinden emin olduğunuz bir tabanlık alın. Bot bütün soğuğu ayağa veriyor.

    Telekom Kontörü: Bol miktarda alın. Acemilikte bulmakta sıkıntı çekebilirsiniz.

    İğne iplik veriyorlar, kantinde de satılıyor yanınızda götürmenize gerek yok. Yatak yorgan için çengelli iğne kullanan olmadı ama o da çıkıyor. Bot boyası almayın veriyorlar. Bot verilirken size numara soruluyor. Bir boy büyük alın. Özellikle kışın kalın çorap giyeceğiniz için, ve tabana da tabanlık koyacağınız için boşluk payı gerekiyor. Ben tabanlık ya da vatka kullanmadım. Daha doğrusu aldığım tabanlık adi çıktı ve küçülüp ayağıma battı ben de attım.

    Bir numara büyük aldığım bot ayağımı hiç vurmadı. Çamaşır filesi ve elbise poşeti de veriyorlar götürmeyin. Terlik de veriyorlar götürmenize gerek yok. Bere de almayın. Boyunluk, kar maskesi hatta eldiven bile götürmeyin. İlk ikisine zaten izin yok. Ancak verdikleri eldiven de kalitesiz. Çok çabuk sökülüyor. Kantinden yenisini alırsınız sökülünce. İlk verdiklerine oranla oldukça kaliteli. Burdan almayın rengi mengi tuıtmaz çavuşla muhatap olmaya değmez :) Size bir de asker çantası verecekler. Kocaman bir şey. Epey eşya alıyor. Usta birliğinize bunu da götüreceksiniz. Gelirken de yanınızda olacak. Buradan giderken ekstra büyük bir çanta götürmeyin.

    Eşofman veriyorlar ama bir takım da siz götürün. Zira hemen vermiyorlar bunları. Ufak not defteri ve kalem de veriyorlar. Yanınızda fazla para taşımayın gerek yok. İki tane 50TL ve birkaç tane 5TL olsun yanınızda. İlk gün bazı şeyler için para lazım oluyor. Sigorta yapıyorlar örneğin. Onun dışında her şey ucuz ve zaten yemekhane haricinde bir yerden yemek de yasak. Sigara bağımlıları daha fazla para taşımalı tabii. Bir sigara için ne hallere düştüğünüzü görünce belki de bırakırsınız. İçen biri olsam, sırf içmek için izin almak ya da izin verilmesini beklemek gerektiğinden bile bırakırdım.

    Elektronik her şey yasak. Radyo dahil. İlaç götürmeniz de yasak ancak yanınızda götürdüğünüz ilaçları alıp vizite çavuşlarına veriyorlar siz de onlar aracılığıyla kullanmaya devam edebiliyorsunuz. Ama ilacı kaybolan ya da başka bölüklere giden de oldu.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: vosvos450

    beyler şimdi bizim askerlik şubesine bir daha gitmemiz gerekiyor mu? cülüs falan deniyordu? yoksa direk kütahya mı?


    Direk Kütahya.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .ZeuS.


    quote:

    Orijinalden alıntı: vosvos450

    beyler şimdi bizim askerlik şubesine bir daha gitmemiz gerekiyor mu? cülüs falan deniyordu? yoksa direk kütahya mı?


    Direk Kütahya.


    saolasın. cülüs falan neyin nesi o zaman? bu arada alıntı yaptığın güzel bilgiler içinde teşekkürler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vosvos450


    quote:

    Orijinalden alıntı: unfeigned


    quote:

    Orijinalden alıntı: vosvos450

    ha bi de herkesin dediği süper bir yere düştüğümüz ama dağıtım sonra kütahyayı özleyeceğimiz , tek sorun soğukmuş. ben izmirde yaşıyorum burası bile kışın soğuk, doğuya çıkanları görelim, halimize şükredelim...

    bende izmirden kardeşim neresinden?

    üçyol. sen?

    yeşilyurt :)
  • TERTİPLERİM HEPİMİZE HAYIRLISI OLSUN ´HV. K. ER EĞT. TUG. K.LIĞI KÜTAHYA GUZEL YERE CIKTIK

    İZMİRDEN GELECEK VARSA

    erdemonen@hotmail.com 535 4988156



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zekvesvas -- 10 Aralık 2009; 4:24:48 >
  • tertipler bende kütahyadayım . Gitmeden bi ortam oluşturalım
  • Yeni gelen arkadaşlara selamlar. Gözünüz aydın.
  • Güzel bir yazı buldum. Buraya kopyalayacaktım falan ama acaip uzun ve detaylıydı. Hem Kütahya hakkında hem de orada olup bitecekler hakkında harika fikirler veriyor. Okumanızda fayda var.

    http://www.pclabs.com.tr/2009/07/03/kutahya-hava-er-egitim-tugay-komutanligi/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: unfeigned


    quote:

    Orijinalden alıntı: vosvos450


    quote:

    Orijinalden alıntı: unfeigned


    quote:

    Orijinalden alıntı: vosvos450

    ha bi de herkesin dediği süper bir yere düştüğümüz ama dağıtım sonra kütahyayı özleyeceğimiz , tek sorun soğukmuş. ben izmirde yaşıyorum burası bile kışın soğuk, doğuya çıkanları görelim, halimize şükredelim...

    bende izmirden kardeşim neresinden?

    üçyol. sen?

    yeşilyurt :)



    BENDE İZMİR ÜCYOL . BILETI ALDIM ANADOLU SEYAHATTEN ZTN DAHA GUZEL GIDEN ARABA YOK GIBI
    CUMARTTESI 9.00 SELAMLAR ( 11,30 du degıstırdım )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zekvesvas -- 10 Aralık 2009; 9:36:20 >




  • İyi yolculuklar dostum Ben de yarın gider alırım biletimi.
  • bende kütahyadayım devrelerim hayırlı ugurlu olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .ZeuS.

    Güzel bir yazı buldum. Buraya kopyalayacaktım falan ama acaip uzun ve detaylıydı. Hem Kütahya hakkında hem de orada olup bitecekler hakkında harika fikirler veriyor. Okumanızda fayda var.

    http://www.pclabs.com.tr/2009/07/03/kutahya-hava-er-egitim-tugay-komutanligi/


    zeus saolasın çok değerli bilgiler paylaşıyosun...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: biyo.ademaktas

    bende kütahyadayım devrelerim hayırlı ugurlu olsun



    Sağolasın abi. Aramıza hoşgeldin
  • Merhaba tertipler, ben de geliyorum.

    Tek derdim çantaya doldurduğum yeşil donlardı (12 çift don, 3 çift içlik) zira belli olmadan biraz önce çamaşır makinesine atıp yıkamaya başlamıştık :) haliyle artık değiştirme şansım yok. (zaten alışverişi istanbul'da yaptım ama antalyadayım şu an)

    İçten içe havacılık da istiyordum. üstüne bir de sonuçları beklerken konuştuğum lise arkadaşımla da tertip olduk :) okuduklarım da beni daha mutlu etti.

    12'sinin sabah 7.00'da Antalya'dan yola çıkıyoruz. 12 gibi Kütahya'dayız.
  • Ya Ankara'dan Kütahya'ya Hızlı Tren'den bahsediliyor ama seferlerini bulamadım. Otobüsle 4,5 saatmiş. Hızlı trenle daha iyi olur diye düşünüyordum ama sanırım Eskişehir'den daha ileri gitmiyor.
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.