Şimdi Ara

Hava temizleme cihazları (94. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.011
Cevap
148
Favori
571.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • zafermahmut86 kullanıcısına yanıt

    sağolun hocam. bende dün aldım zero modelini yanında 1 tane filtre hediyeli, ekstra 1 filtre daha aldım 1 tane daha bedava verd. toplam 3 tane yedeğim oldu. en azından 2 3 yıl filtre ile uğraşmayacağım :) Pro ile çok bi fark göremediğim için zero modelini aldım ayrıca filtre hediyeli olmasıda büyük avantaj. Diğer firmaların filtreleri çok pahalı. Reklamlar yorumlar çok güzel umarım performans olarak memnun kalırız. Bende de alerji durumu var ..

  • tonmaister T kullanıcısına yanıt

    benim ürünlerimde yarın gelecek sanırım. hayırlısı olsun hocam. güzel günlerde kullanmak dileğiyle

  • Merhaba evin tozunu alması yada azaltması için bi cihaz düşünüyorum bütçem çok yok

    Blaupunkt LR2000 Aeromaster Hava Temizleyici

    Cihazı önerir misiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bosch air 4000 kullanan var mı? Önerir misiniz?

    Bosch Air 4000 Hava Temizleyici, Beyazhttps://www.amazon.com.tr/dp/B0B5D7H7VP?ref_=cm_sw_r_apin_dp_NNA7D82BPQEVW075R8WC&language=tr-TR

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • cato16 kullanıcısına yanıt
    üründen memnun musunuz ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • emez2005 E kullanıcısına yanıt
    ürün kullanımınız nasıl ? memnun musunuz ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Guzelyali kullanıcısına yanıt

    Çok memnunuz. Hava kalitesi arttı. Klima ile ısıtma yapıyoruz. Bu yüzden hava kuruyor. Nemlendirme sürekli açık, nem hep %50'in üstüne kalıyor. Kapatıp denediğimde nem oranı 40'ın altına düşüyor. Uyku kalitesi arttı. Ancak bakım talimatlarına uymak gerekiyor. Dikkat edilecek tek husus bu. Yalnız fiyati attı. Ben alalı bir ay oldu. 9000'e almıştım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tonmaister T kullanıcısına yanıt

    merhaba benimde radarımda olan bir ürün, sizden bilgi amaçlı ürünü kullanmaya başladınız mı ? ilk izleniminiz nasıl yorumlayabilir misiniz

  • cato16 kullanıcısına yanıt

    Hocam peki filtre değişimi gerekmiyor falan yazıyor sitesinde. Öyle mi bu gerçekten?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • empiss E kullanıcısına yanıt

    Ben 8 gündür kullanıyorum. Genel anlamda güzel bir cihaz. Teknolojik ya da akıllı denecek özellikleri yok. Açma kapama otomatik mode ve devir hızı ayarı yapılıyor. Her ne kadar üzerinde koku sensörü olmasa da ben evimin alt katında açık mutfaklı salona koyunca ve yemek kokusu algılamaya başlayınca fan hızını artırıp bir nevi davlumbaz gibi çekmeye başlıyor. Zaten yemek dumanı olunca ortamda ledi kırmızıya dönüyor duman koku yoğunluğuna göre sarıya dönüp tamamen temizlendiğini hissettiğinde maviye dönüyor. Geceleri auto modda çok fazla düşürüyor hızını, ses yapmıyor ama ben bu tarz hiç bir cihazın teknik olarak motor hızı düştü mü randıman vereceğini düşünmüyorum şahsen.


    Bu cihazlardan evin genel tozunu çekmesini bekleyenler hayal kırıklığına uğrar,

    Bu cihazlardan evin havasını orman havasına çevirip evde dağ esintisi havası yaratacağı beklentisi olanlar hayal kırıklığına uğrar.


    Bu cihazlardan beklenti olarak özellikle toz akarlarının tamamı olmasa da yüksek kısmını çekmesi, astım tetikleyen kokuların dozunu ya da ilk maruziyet etkisini azaltmasını beklerseniz memnun kalırsınız.

    Ben bunları gözle görülür fark ettim mi HAYIR ama şunu fark ettim ileri derecede alerjik astımı olup 12 ay ilaç , fıs fıs, burun spreyi kullanan birisi olarak cihazın çalıştığı ortamda burundan çok daha rahat nefes alıyorum. Bu konuda daha önce bahsedilmiş ama bu tarz şikayetleriniz varsa bu cihaz ile birlikte birde kurutma makinesi edinmeniz gerekiyor.


    Son olarak ne alırsanız alın ilk olarak o makinenin filtre bulunurluğu, kullanım ömrüne göre filtre maliyeti çok önemli. Benim yaptığım araştırmalara göre bu cihazın en önemli avantajı filtre setinden 2 aşamalı filtresinin 3 aylık periyodlu olan karbon filtreden 4 adet ana polen filtreden 1 adet çıkıyor. Karbon filteryi 3 ayda bir değiştirince yılda bir değişmesi gereken polen filtresinin randımanı artıyor. Ayrıca makine üzerinde değiştirilmeyen ama temizlenip yıkanabilen 1. aşama filtre var. Buda diğer filtrelerin randımanını artırıp ömrünü uzatıyor.


    Dipnot Tüm cihazlar gibi Winix son 1 haftada ciddi zam görmüş maalesef...





  • Praétorian kullanıcısına yanıt

    Filtre konusunda Daikin büyük yalancı bu konuda kendi sitesinde 10 yıl filtre değişimine gerek yok demiş. Youtubeda bir Daikin kullanıcısı filtrenin 5 ayda geldiği kirli hali atmıştı.

    Sitesinde şu açıklamayı yapmış Daikin


    https://www.daikin.com/products/ac/lineup/air_purifiers


    This is the standard replacement time until the humidifying capacity drops to 50% of the rated humidifying capacity, assuming that the filters are used 8 hours per day, 6 months per year, and are cleaned regularly following the operation manual.



    Bu, filtrelerin günde 8 saat, yılda 6 ay kullanıldığı ve kullanım kılavuzuna göre düzenli olarak temizlendiği varsayılarak, nemlendirme kapasitesi nominal nemlendirme kapasitesinin %50'sine düşene kadar standart değiştirme süresidir.


    Yani diyor ki yılda 6 ay kullanırsanız, biz 12 ay kullanıcaz 10 yıl düştü 5 yıla, günde 8 saat biz diğer makinelerin hesapladığı gibi 24 saat kullanıcaz o zamanda 5 yıl düştü 1 yıl 8 aya . Yani Daikin filtresini adam hesaplarken diğer makineler gibi hesaplamamış.





  • tonmaister T kullanıcısına yanıt

    cevabınız için teşekkürler, diğer hava temizleme cihazlarını deneyimleyebildiniz mi . ben de iki cihaz arasında kaldım XIAOMI Smart Air Purifier 4 Pro ve winix

  • empiss E kullanıcısına yanıt

    Bu cihazların hepsi büyük bir davlumbaz mantığında ve çalışıyor. Ekstrada bir sensör var hepsinde. Xiaomi'nin elektroniksel özellikleri başarılı görünüyor. Uzaktan kapatma, açma, programlama vs gibi. Mesela Winix çalışırken elektrik gidip gelirse elle tekrar başlatmak lazım ama Xiaomi'de bunu kendiniz programlayıp cihaz wifi'ye tekrar bağlandığı sürece robot süpürge gibi uzaktan kapat aç programla yapabilirsiniz. Winixde bu olay yok.


    Xiaomi Air purifier 4 pro 60 m2 alan için etkili, diyelim ki cihazı daha küçük bir alana koydunuz. Winix Zero 99 m2 de etkili. İki cihazı 40 m2 lik bir alanda çalıştırırsanız o alanda Winix motoru daha kuvvetli olduğu için Xiomi'den daha önce ortamı değiştirebilir diye bir mantık yürütüyorum.


    Xiaomi'de filtre tek hepa filtre ön filtreler olmadığı için etkisini daha çabuk yitirecek ben aldığımda Winix Zero bana içinde çıkan filtreye ek 2 set yani 2 yıllık filtrelerle 8.600 TL gelmişti. Aynı dönemde Xiaomi alsaydım 8.600 makine 2 adet filtre 3.600 TL 12.200 TL ye gelecekti.


    Ayrıca dediğim gibi Winix de filtre setinden 1 tane hepa filtre 3 tane karbon filtre çıkıyor. Xiaomide kaba toz için ayrı bir bez gibi bir noname ürün alıp filtre etrafına takıyorsunuz. Bunu temizlemek içinde tozla bir hayli iç içe kalıyorsunuz. Winix de 4 adet 3 aylık değişen karbon filtre var ve bu filtrenin daha verimli performans göstermesini sağlıyor.


    Şu an alırsanız Winix Zero 9.600 TL + 2 set filtre 4.400 TL 14.000 TL ye gelir. Bu rakama ben tekrar Winix Zero alırmıyım almam. Dediğim gibi makinelerde herkesin gözden kaçırdığı filtre maliyeti. HP yazıcıları hatırlarsanız eskiden yarım dolu kartuşla ucuza yazıcı satıp daha sonra bir sürü paraya orijinal kartuş satarlardı. Bu işde artık öyle olmuş. Cihaz ile birlikte filtre maliyetlerini gözden kaçırmayın bana göre tüm cihazlar arasındaki performans farkı %15'i geçmez.


    Winix Zero alacak olursanız amazon.de fiyatına bakın mutlaka. iyihava.com sitesinde winix filtreleri dönem dönem bir alana bir bedava kampanyaları oluyor o şekilde alırsanız daha cazip olur.





  • Alerjik bir bünyeye sahibim, ailemize yeni katılacak ufaklığın da alerjik olması ihtimaline binaen bir hava temizleme cihazı arıyorum. Günlerdir araştırma yapıyorum. Bir sorum olacak bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.


    Anladığım kadarıyla, bu cihazlar büyük bir oda için tasarlanmış. Yani 100 m2 kapasiteli cihazı alıp 3+1 evimin salonuna koyayım tüm evi havalandırsın diye bir mantık yok. 100 m2 alanlı bir salonda işe yarar ancak yan odaya geçince dahi ciddi anlamda etkisi azalır. Yanlış mı düşünüyorum ? Ana amacım ufaklığın havasını temizlemek ancak ben de alerjiğim, mümkünse tek bir cihaz hem yatak odasını hem bebek odasını havalandırsın isterim. Bu mümkün müdür? Mümkün değilse yüksek kapasiteli, iri ve pahalı cihazlar almama gerek yoktur sanırım ? Bu konuda görüşlerinizi bekliyorum.


    Şimdi gelelim araştırdıklarıma;


    Filtre masrafı olmaması için öncelikle Daikin modellerine baktım ancak ozon salınımı olduğunu öğrendim. Ozon salınım miktarı düşük olsa da bebek için zararlı olabileceğini öğrendiğim için eledim.


    2. olarak Winix Zero modelini araştırdım. ABD'de modelinin C535 olarak geçtiğini ve kapasitesinin 360 sq2 olduğunu Winix resmi sitesinden öğrendim. Aynı ürün TR'de Zero ismiyle satılırken yine resmi Winix sitesinde 99 m2 etki alanı olduğunu yazmışlar. Neye güveneceğimi bilemedim.


    Şuan Winix'in sitesinde 9600 TL'ye ekstra filtre hediyesi kampanyası var ve ayrıca 1 filtre alana 1 filtre bedava kampanyası mevcut. Yani 9600+2000 TL'ye 3 yıllık filtre ihtiyacımızı karşılayabiliyoruz. Bu durum da aklımı çeldi. Kafam daha da karıştı :)


    Son olarak nasıl bir marka olduğunu bilmediğim Robx MS24 isimli bir model buldum. Fiyatı 5600 TL, filtresi 890 TL. Winix Zero ile benzer boyutlara sahip, Özelliklerine bakıldığında Winix Zero 390 m3/saat güce sahipken Robx MS24 400m3/saat güce sahip. Winix Zero'da Aktif karbon filtre yokken Robx MS24'te aktif karbon filtre mevcut (daha gelişmiş koku hapseden karbon filtre) Yalnız buna rağmen Winix 99 m2 etki alanı (USA'de aynı modelde 33m2 belirtilmiş) belirtmişken Robx 49 m2 etki alanı belirtmiş.


    Robx ile Winix'i teknik olarak karşılaştırdığımda Winix'in markasına mı bu kadar para bayılacağım sorusu da geliyor akla.


    Bilgili arkadaşlardan cevap bekliyorum. Teşekkürler





  • tonmaister T kullanıcısına yanıt

    evet xiaomi arasında kalma sebebimde biraz daha teknolejik olması. winix zero almanya fiyatıda 130+67,79£ kargo bedeli bulunuyor türkiye ye göre yine uygun kalıyor. peki siz winix alman diyorsunuz sebep nedir , önerebileceğiniz başka bir model var mı

  • empiss E kullanıcısına yanıt

    Beni Xiaomi'den uzaklaştıran sebep; True Hepa filtre kullanmayıp kendi ürettikleri Xiaomi Yüksek Verimlilikli Filtre ismini koydukları bir filtre kullanıyor. Bu detay beni xiaomi'den uzaklaştırmıştı.


    Diğer taraftan Xiaomi'nin uygulaması üzerinden "Hava kirliliği 50 üstüne çıkınca çalışsın, 10 ve altına inince dursun" veya "her saat 20 dakika çalışsın" gibi talimatlar verebiliyor olmamız da Xiaomi cazibesini artırıyor. Filtre konusu önemli diye biliyorum ama emin de değilim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AkoobLaze -- 24 Ocak 2024; 12:18:12 >
  • AkoobLaze A kullanıcısına yanıt

    Ben de bu tip bir cihaz arayışı içindeyim. Eve ilk girdiğimde evde temiz de olsa bir süre burnuma koku geliyor. Robx MS24 benim de kafama yattı. Hem cihaz hem filre fiyatı uygun.

  • Hobar kullanıcısına yanıt

    Robx MS24 kesinlikle alınabilir bir cihaz bence Xiaomi'den iyidir. En azından filtre maliyeti Xiaomi'nin yarısı. Robx filtresi de tek aşamalı bir polen filtresi arkadaşın belirttiği gibi aktif karbon filtresi yok.

  • tonmaister T kullanıcısına yanıt

    Hocam merhaba, dairemiz 70 m² ve salon mutfak birleşik, üstüne mutfak pencereye en uzak mesafede olduğu için oturma alanında yemek kokuları oluyor. Haricen biz evde yemek yapmasak bile alt ve üst kattakilerin yemek kokuları da dairemize geliyor.

    Hava temizleme cihazları bu kokular için işe yaramakta mıdır? Her gün bu amaçla kullanıldığında filtre ömrü aynı şekilde mi olur? Hava temizleme cihazları yemek kokuları için etkili ise aktif karbon filtreli olması bizim için önemli mi? Teşekkürler




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi natureltiqqy -- 24 Ocak 2024; 16:38:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • natureltiqqy kullanıcısına yanıt

    Hocam hava temizleyici cihazların neredeyse tamamı koku gidermede etkilidir. Koku gidermede karbon filtre devreye giriyor. Evdeki dumanımsı kokular karbon filtreye yapışır. Evde ne kadar çok yemek kokusu olursa aktif karbon filtre o kadar ömrünü yitirir ve işlevselliği azalır. Bu nedenle bütün hava temizleyicilerde standart bir filtre ömrü sunulmaz / sunulamaz. Kimi yerde daha az toz koku duman olur kimi yerde daha çok olur. Sizde 6 ay ömrü olan filtrenin başka bir evde 1 yıl üzeri ömrü olabilir. Üreticiler bu filtreleri takip etmek için filtre arkasına bunu test eden bir sistem koymaktan ziyade arabadaki km gibi bir zaman sayacı koyar ve bu süre doldu mu filtre değişim uyarısı gelir. Sizin evinizde kirleticiler daha fazla ise bu filtrenin zaman sayacı dolmasa bile filtre daha çabuk dolar ve randıman alınamaz hale gelir.


    Benim şahsi fikrim ve mantığımca koku ve toz ayrı ayrı bertaraf edilmesi için bir kaç aşamalı filtre kullanan makinelerin önemi burada ortaya çıkıyor. Winix markası babamın oğlu değil hatta sosyal medyada fazla gazlanmasına ve reklamsal PR yapmasına sinir olsam da bu cihazlar kaba toz için yıkanabilir bir ön toz filtresi kullanıyor. Buradan aşan kokular kaba filtre arkasında karbon filtresinden geçiyor, burada koku, duman vs bertaraf edildikten sonra bir arkadaki polen filtresinde en ince partikül tozlar tutulduktan sonra filtre edilen hava tekrar ortama veriliyor.


    Winix karbon filtrelerin daha fazla kirlendiğinden yola çıkarak bir filtre setinde 4 tane karbon filtresi bir tane hepa filtre sunuyor. Yani diyor ki hepa filtre 12 ay giderse karbon filtrenin ömrü 3 ay. Sen yılda bir hepa filtre değiştir ama karbon filtreyi doğası gereği hepa filtre kadar kullanamazsın kullansan da verim alamazsın diyor.



    Karbon, aktif karbon mevzusuna gelirsek aralarındaki farkların dağlar olduğunu düşünmüyorum (aktif karbon filtrede karbon tanecikleri olması gerekir, sallayınca ses gelmesi gerekir)


    Winix diyor ki ;


    Winix Zero makinede

    Değişmeyen Ön Filtre, True Hepa Filtre, Karbon Filtre


    Winix Zero Plus da


    Değişmeyen Ön Filtre, True Hepa Filtre, Aktif Karbon Filtre sunuyorum.


    Ayrıca Pro modelde koku sensörü var diğerinde yok gibi gözükse de ben açık mutfaklı evimde salonda Zero cihazı kullanırken evde ocaktan gelen en ufak duman kokuda makine kırmızıya geçip devir yükseltip kokuyu bertaraf ediyor. Zero CADR 400 m3, Zero plus CADR 470 m3 kapasitede olduğu için aynı mekanda Pro daha hızlı koku dumanı bertaraf edebiliyor. Evde yemek pişerken koku sıfır mı oluyor, asla. Ama ciddi bir etki görüyorsunuz. Normalde havalandırmadan koku 2 saatte ortamdan kayboluyorsa bu şekilde 30 dakika civarı koku kayboluyor. Yani yemek pişerken evde dağ esintisi olsun olayı yok.


    Yukarıda Robx cihazdan bahsedilmişti güzel bir cihaz ama Xiaomi dahil bu cihazların karbon filtre ve hepa filtreleri üst üste yapışık, karbon filtre daha az ömürlü olduğu için genel makine verimini düşürecek bir etmen gibi duruyor bu olay.


    İşin finalinde koku hassasiyeti olanlar için aklıma gelenler Winix, Daikin, Vigor Plus gibi çok aşamalı filtrasyon kullanan makineler tercih edilmeli bence. En basitinden su arıtma filtresini düşünün 3 tane ön aşama 1 tane membran filtresi olan su arıtıcı sistemi ile tek tip filtrasyon kullanan sürahiler bir olabilir mi?





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonmaister -- 24 Ocak 2024; 17:35:3 >




  • 
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.