Şimdi Ara

Hava temizleme cihazları (96. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.007
Cevap
147
Favori
569.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Araştırıp çıkmaza girdiğim anda haftasonu gittim Philips AC0850/11 aldım. Zarif, küçük ve etkili. Akıllı ve sade. Beğendim ve dün gittim bir tane daha yatak odasına aldım. Nemlendirme cihazı olarak da mediamarktta bulunan Levoit Clasisic 300S Pro Ultrasonic modelini aldım. Nemlendirme cihazına bu kadar para vermeye gerek yok belki ama herşey akıllı sistem olsun dedim. Evde papağanımız var işteyken kontrol altında tutmak istedim.

    Hava temizleme ve nemlendirme cihazını aynı anda çalıştırmaya gerek yok tavsiyesi almıştım. Evet nemlendirme cihazını özellikle aromaterapik uçucu yağ ile çalıştırınca temizleyici havayı kirli algılıyor. Fakat belli bir süre temizleyip uygun nem oranına gelince ikisi beraber kardeşçe çalışıyor :-) Şimdilik gayet memnunum bakalım... Ama nemlendirme olayına girecek olanlar temizlik yönergelerini ve videolarını iyi izlesinler. Sonra hava soluyacağım diye bakteri, küf solumasınlar. Nemlendirme cihazını ayrı tercih etme sebebim buydu aslında. Bakımına ayrıca özen göstermek.




  • evimde 2 kedi var üstüne 2 paket sigara içiyorum. yedek parça bulunurluğu açısından en mantıklısı ve anlık olarak da fp ürünü olan ( ben 4400e aldım) senelik vereceğim 1000 tl filtre parası bana dokunmaz derseniz xiaomi 4 lite en makulu görünüyor. dün gece odada deneyimleme şansım oldu hem sigara kokusunu yok etti hem de nem oranını 75 lerden 55lere düşürdü. 10000-15000 rakamlarına çıkıp 3 gün sonra filtreyi temin edememekte belirleyici oldu benim seçimimde. ben sigara kokusu anlamında memnun kaldım bir tane de işyerindeki odama alacağım

  • epivep E kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler arkadaşlar. Winx zero pro fiyatı 13bin TL civarına gelmiş. Hem biraz pahalı hem de 110metrekare diyor. Sadece mutfak için yeterli benim için. Benim de anladığım uv veya diğer koku teknolojiler salınım yapıyor. Havayı Çek filtreden geçir ve bırak bana böyle bir şey lazım. Tabi filtreler iyi olmalı ki bir şeye yarasın. Çok fazla marka ve model var. Karar vermek zor.

  • srkndmr26 S kullanıcısına yanıt
    Ben zero aldım amazon almanyadan. Gelince sonucu yazarım.
  • dulcet kullanıcısına yanıt

    Ama nemlendirme olayına girecek olanlar temizlik yönergelerini ve videolarını iyi izlesinler. Sonra hava soluyacağım diye bakteri, küf solumasınlar. Nemlendirme cihazını ayrı tercih etme sebebim buydu aslında. Bakımına ayrıca özen göstermek.


    Hocam sizin cihazın temizleme yönergesini kolayınızdaysa paylaşabilir misiniz? Bende markasız bir nemlendirme cihazı var, yönergesi yok, sizin yönergeye göre yapayım

  • Nemlendirme cihazı tavsiyesi olan var mı?
  • Tcl a2 yi bugün açıp denedim. Su haznesi var ama uygulamada nem ile ilgili bilgi yok

    Arayüzü nem oranını gösterir diye düşündüm ama


     Hava temizleme cihazları

    Nemlendirme yapıyor ama neye göre yapıyor, nem ölçebiliyor mu cihaz anlamadım. Bi de bunu ölçmek için nem ölçer mi almam lazım ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 3 Şubat 2024; 0:27:6 >




  • AkoobLaze A kullanıcısına yanıt

    Hocam 1 hafta oldu alalı cihaza hep tatlı su koydum. Kireç önleyici tabletler satılıyor fakat TR'de bulmak zor. Aliexpress'te ve amazonda var. Bu tür ürünler gümrükten geçiyor mu göreceğiz bakalım. Amazon'da TR'de satılan bir tane demineralizasyon kireç önleyici tablet bulmuştum aldım onu. Başka marka cihaza aitti ama sistem aynı ultrasonik nemlendirme cihazı o da... Marka farketmez sanırım ama başka da yok, bulamadım... Mineral olayı ise suyun içindeki mineraller direkt olarak etrafa yayıldığından zamanla plastik yüzey veya sert yüzeyli eşyalarda gri tabaka bırakabiliyormuş diye okumuştum.


    Bunun dışında yabancı kaynaklarda çeşme suyu kullanılacak ise bakterileri etkisiz hale getirmek için yüksekliğe bağlı olarak 3 dk kaynatma öneriyorlar. Ben direkt tatlı su kullanıyorum. Hem kireç hem de bakteri riskini aza indirmek için. Bunun dışında cihazın su haznesinin rutin temizliği konusunda ise haftada 1 beyaz sirkeyi yarı yarıya su ile karıştırarak haznede en az 30 dk bekletmek şeklinde yapılması gerektiği belirtiyor. İçindeki filtrenin de yine 3 ay gibi periyotlarda kirliliğine bağlı olarak yıkanması gerektiği belirtilmiş bazı kaynaklarda...


    Dediğim gibi cihaz henüz yeni... Fakat bu tür soğuk nemlendirme cihazlarında temizliğin çok önemli olduğu konusunda tüm kaynaklar hemfikir. Hatta bir videoda birisi ölümden döndüm şeklinde bir anlatım yapmıştı, enfeksiyonla alakalıydı sanırım yanlış hatırlamıyorsam... Şahsi fikrim de su haznesinin sürekli kontrol edilip temizlenmesi ve taze su ile nemlendirme işleminin yapılması yönünde...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dulcet -- 3 Şubat 2024; 1:27:40 >




  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

    Hocam hayırlı olsun. Nemlendirme nedeniyle benim de baktığım bir cihazdı... Fakat nemlendirmesinin yetersiz kalabileceği söylenmişti. Şöyle diyeyim hem nemlendirme cihazında hem de ufak nem ölçer cihazımdan kontrol ettiğimde kış aylarında mecbur yanan kalorifer nedeniyle nem oranı 25lere düşüyordu. Nemlendirme cihazı ile ancak 40 - 45 lere çekebiliyorum. Nem oranı için 40 - 60 seviyelerinde olması gerektiği belirtiliyor çoğu kaynakta. Ben de o yüzden ayrı bir nem makinesi almaya karar verdim. Hava temizlemeyi de bu yüzden Philips'ten aldım. Arayüz güzel, memnunum. Umarım siz de memnun kalırsınız.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: winrar48

    Nemlendirme cihazı tavsiyesi olan var mı?

    Biliyorum pahalı ama evde yokken de akıllı olsun diyorsanız Levoit veya Winix markalarının modellerine bakabilirsiniz hocam. Bunun dışında diğer odalar için de klasik trendyolda satılan minik usb li cihazlardan aldım. Onlar da fena değil. Burada hazne arttıkça fiyat artıyor genel itibariyle akıllı özellikleri bir kenara bırakırsak.


    Benim aldığım şu :



    Fakat UV ışıklı bakterileri etkisiz hale getiren şu Winix modeli de aklıma takıldı çok :


    Yanıbaşımızda duran bir cihaz için UV tabirleri bile bazıları için itici gelebiliyor ama psikolojik olarak...





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dulcet -- 3 Şubat 2024; 1:25:51 >




  • dulcet kullanıcısına yanıt

    nem için hangi cihazı aldınız hocam?


    ben iade etmeyi de düşünüyorum, zaten teknosda kullanılmış cihaz göndermiş. içinde önceki adama kestikleri fatura duruyor kutunun. adam faturayı kutuya koyup iade etmiş, bunlar da kutuyu açmadan bana göndermiş.  

  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

    Bir üstteki mesajda bahsettim hocam detaylı. :-)


    LEVOIT Classic 300S Pro Hava Nemlendiricisi mediamarktlarda bulunuyor. Amazon'da daha pahalıydı.


    Bu arada iade ürünü faturasıyla size satmaları da ilginçmiş. İade niyetiniz varsa gayet makul bir nedeniniz de var hocam. Ama nemlendirme makinesi için tamamen kişisel zevke kalmış çok para vermek. Çoğunun çalışma sistemi aynı çünkü... Üstteki mesajlarda da yazdım temizlik konusuna çok dikkat etmek gerekir.

  • dulcet kullanıcısına yanıt

    biraz yüksek geldi hem fiyatı hem m2 olarak etki alanı.

    levoit düşük hacimli olanları var 3-4 bin liraya. onlardan mı alsam diyorum.


    işin aslı benim hava temizleyici ihtiyacım yok gibi çok şükür. hava kalitesi iyi diyor zaten cihaz sürekli. nemlendirici alsam daha iyi olacak sanırım. 3lt depolu 25m2 etkili Levoit alsam  

  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

    Hocam kesinlikle pahalı. Daha düşük kapasitede olanları ya da ne bileyim amazon'da satılan diğer alternatifler de düşünülebilir. Dediğim gibi çoğu aynı prensipte çalışıyor bunların. Sadece akıllı özellikler bulunanları ve haznesi büyük olanları daha pahalı oluyor. Üstte de dediğim gibi evde bizim gibi evde evcil hayvanı olanlar için akıllı özellikler işe yarıyor. Ama yoksa şart da değil sonuçta. İşteyken de evin durumunu kontrol ediyorum uygulamadan. Bir de UV ışınları ile bakterileri yok eden veya hem sıcak hem de soğuk çalışanları var. Çok bakmadım o kadar. Lakin kaloriferi yakınca evdeki nem oranının 25lerde gezdiğini görünce ve burnumuzun içi kuruyup kan tutunca hava cihazı dışında nemlendirme cihazı almak geldi aklıma... Salona bu cihazı koydum yatak odasına da trendyolda satılan minik usb ile çalışanlardan aldım. Aslında büyük olanı belki yatak odasına koyabilirim belki çünkü burun solunum kuruluğu özellikle uykudan kalkınca kendini hissetiriyor.


    Mediamarkt'da Medisana'nın pro modelini gördüm UV filtreli. O da 4.400-TL civarında ama diğer modelleri 2 bin küsür civarlarındaydı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dulcet -- 4 Şubat 2024; 18:37:51 >




  • winrar48 W kullanıcısına yanıt

    winix zero almayı düşünüyordum ama levoit amazonda en cok satanalrdna ve filteleri de cok ucuz sanırım sizce ne yapılmalı


    odun sobası yakılan ve zemın komple halı olan duvarlar da dekoratıf tas olan kare seklınde 40 m2 ofisimizde soba da yemek yapıyoruz bazen


    levoit 300 modeli iş görür gibi


    sigara içilmiyor ama soba tütüyor yada odada toz oluyor duman çıkabiliyor biz farketmeden amac havayı temizlemek


    winix zero da telefon ıle kontrol yok


    levoit ise wifi li oontrol var ve arada hem filtre hem de cihaz fiyatlarında 2 kat fiyat var


    amazonda levoit suan yedek fitlre orjinal değil ama yorumu gayet iyi 2 li firltre 800 tl lerde


    cihazda 3.800 lerde levoit 300s modeli yanı cok uyguna geliyor acaba kalite olarksa winix ile kapısır mı ?


    amazon
    Levoit hava temizleyici H13 HEPA hava filtresi, küf ve toz kokularının karşı hava temizleyici, 4 yedek filtre seçeneği, CADR 187 m³/h, 40 ㎡ sigara içme odası için, zamanlayıcı, sessiz uyku modu
    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B07VVK39F7/ref=ox_sc_act_title_2?smid=A3O5TP4R0OZYXZ&psc=1



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PES_21_Murat -- 4 Şubat 2024; 15:39:52 >




  • PES_21_Murat kullanıcısına yanıt

    Leviot de Winix de ABD'de de çok satan alanında bilindik markalar sanırım. Ben nemlendiricisini aldım piyasanın üzerinde fiyatı var ama kaliteli belli. Hava temizleyicisini de alacaktım fakat elden almayı tercih ettiğim için ve siyahını bulamadığım için Philips aldım 2 adet. Yoksa Levoit alabilirdim onu da. Levoit'in kendi sitesinde baya patentli ürünleri var ve satış olarak da hava temizleme cihazlarında en çok satan cihaz olmuş 2020 yılında sanırım.






    Accomplishments

    We gathered a few of the numbers we’re most proud of.


    127

    Patents*⁺

    19

    Softwares*

    152

    Trademarks*

    15+

    Product Design Awards*



    #1

    in Air Purifiers**

    #2

    in Air Fryers**

    #3

    in Small Appliances**

    #5

    2019 Overall US

    E-Commerce**


    *As of November 29, 2020

    ⁺PRC registered patents only

    **In terms of 2019 retail sales on Amazon in the U.S. (Frost & Sullivan report, 2019)





  • PES_21_Murat kullanıcısına yanıt
    Levoit ve Winix en popüler 2 markadan biri. Ben amazon.de den winix zero tercih ettim. Levoit 300 vs Winix c535 videosunu izlemenizi öneririm. 2. tercihim levoit 300 olacaktı. Mobil uygulama kontrolü sadece bir gösteri. Benim için gerekli değil. Üstündeki tuşlarla aynı kontrolleri mobil uygulamadan yapmak fonksiyonellik katmıyor maalesef. Mobil uygulama kontrolünü hava temizleyicide bir tercih kriteriniz olmasın lütfen.
  • winrar48 W kullanıcısına yanıt
    Aslında winix zero pro almaya nşyetlendim 2. El olarak fakat iyihava.com da filtreleri 2.500 TL 1 alana 1 bedavası da yok

    Yarın arayacam zero olana kampanaya var filtrelerde pro olana yok sanırım
  • PES_21_Murat kullanıcısına yanıt
    Büyük odaya zero pro, küçük odaya levoit 300 koyabilirsiniz.
  • Çok mesaj geliyor. Henüz hava temizleme cihazım gelmedi. Kullanmadan size zero almanızı öneremem.
  • 
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.