Şimdi Ara

Havadan su üreten dünyanın ilk ve tek ev cihazı geliştirildi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
4.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Böyle cihazlar var zaten, havada ki nemi suya dönüştüren cihazları kullanmıştık daha önce.

  • Mylevi M kullanıcısına yanıt

    Zarar dahi verebilir değil %100 zararlı, sakın içmeye kalkmayın, bir yudumu en iyi bünyeyi bile hasta eder. İçi her türlü mikrop, bakteri, virüs kaynayan bir su ve hassas bünyeleri ölüme dahi götürebilir, tadı acımtırak ve kötüdür. Ayrıca bu konuda bu zamana kadar neden göze görünür bir uyarı yok anlamıyorum. O su resmen zehir. Bu yüzden yeri gelmişken bu mesajı okuyan arkadaşlar da çevresini uyarsınlar. Gider borusuna akan da sorun yok ama kova gibi sabit kaplara dolan klima artığı suları çocuklar bilmeden içebilir.

  • Buna nem toplayıcı deniliyor ve piyasada var. Tabi reklamın ve pazarlaman iyiyse havadan su üreten cihaz olarak “yenilikçi” bir buluş olarak tanıtabilirsiniz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Her eve aman her cöle lazım..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ev cihazı dediği aletin 4 adet çamaşır makinasından daha büyük olması 🫣

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kireç nerde abi bizim bünye kireçsiz kabul etmez o suyu klorda önemli, bunlar havada yok bize gelmez !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karacaardıç -- 11 Ocak 2024; 9:13:31 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İsme bak be. Hem WC hem de 100 numara. Koyacak başka isim bulamamışlar mı maksuz mu yapmışlar orası muamma.
    Neymiş balkona entegreli güneş paneli ile günde 100kw elektrik üretecekmişiz. Dalga geçiyorlar. Günde üreteceğiniz 100kw elektriği en fazla 8 saatte güneş varken üretip kalan 16 saatinkini de depolamalısınız.
    30kw/s panel kurarsanız 15kw/s civarında alırsınız. 1kw panel (2*500w) 15 bin tl olsa 450 bin TL sadece panel tutar. Haberi yazana haber verirsiniz gelir 60 tane büyük boy paneli balkonunuza monte eder.
    70kw de gece için depolamanız lazım. 5kw akü 60bin tl olsa, 14x60 840 bin TL de akü tutar.
    Bence yağmur suyu depolasınlar. Daha hesaplı olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeniorGrandMaster -- 11 Ocak 2024; 9:20:20 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Saf su ne zamandan beri içilebilir oldu pek anlıyamadım .Vücudumuzu zehirlemek istersek içebiliriz .Benim bildiğim kadarıyla su saf olarak ìçilemez içinde minerallerin olması lazım yoksa vücudumuza zarar verir.Yanlışım varsa bilgisi olanlar bu konuda yazarsa sevinirim.selamlar.

  • Nem alıcı cihazlar zaten havadaki nemi suya dönüştürüyor. Mantık aynı. Yeni bir teknoloji değil. Mucize değil

  • Bende bu nem alma cihazından var. Yazın zemin katta kullanıyorum.

    25Watt tüketimle iki-üç saatte 5.5 litrelik hazneyi dolduruyor.

    Klimaya göre çok düşük bir enerji tüketimi var.


    Tabi bunun topladığı su saf su olduğu için içmiyoruz. Çoğunlukla bahçe sulamada kullanıyorum. Ütü suyu olarak da iş görür ama o kadar çok ütü suyunu kimse kullanamaz.



    akakce.com
    Trotec TTK 95 E Nem Alma Cihazı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/hava-temizleme-cihazi/en-ucuz-trotec-ttk-95-e-nem-alma-cihazi-fiyati,206334202.html




  • isosonsuz kullanıcısına yanıt
    24 saatte 1KW karşılığında soğutan klimayı yapan kişi Nobel ödülü alır kardeş, hem de birkaç farklı dalda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AREryilmaz -- 11 Ocak 2024; 13:23:36 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • isosonsuz kullanıcısına yanıt

    Elektrik kısmından çok anlamıyor olabilir mesele bu değil mesele şu ki adam hem serinlerim hem üretirim diyor.


    Zaten ossuruğunuzdan çıkan nemle su üreten bu makinaya bu kadar para vereceğinize, klimadan çıkan suyu ozonlayıp (havadan üretilen ozon makineleri (ark) çok ucuz) sonra mineral filtreli pompalı bir arıtıcı takar içersiniz.


    Ozon zaten bir süre sonra buharlaşıp gidiyor size zarar vermiyor.


    Suyun mineralsiz olmasına çok şaapmayın. 1 damacana saf suya 1 bilemediniz 2 şişe maden suyu dökersiniz mevzu biter.


    Deniz suyunu deniz kenarında su ısıtmak için kullanılan güneş enerjisi gibi bir panelden akıtarak distile ettikten sonra sırf steril olması için bir miktar deniz suyunu da normal kaynatıp diğer saf suyun içine döküyorlar mineral ve tad için.


    Su olsun da tek eksiği mineral olsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 11 Ocak 2024; 17:39:42 >
  • HellShot kullanıcısına yanıt

    Klima suyunu bilmiyorum ama kombi suyu aşırı asitli oluyor mermerin rengini değiştiriyor.

  • Tencerede kaynayan su, su buharı, suyun sadece saf kısmı mı oluyor? Yani havadaki asılı su buharı (denizden, nehirden buharlaşan su) saf su mu sadece?

    Suyu elektroliz ile hidrojen ve oksijene ayırınca saf kısmı ayrışıyor, dipte kalan mineraller oluyordur. Tekrar hidrojen ve oksijen ile su oluşturunca saf su elde ediliyor. İşte bu su saf su ama havadaki su buharından elde edilen sanki aynı şey değilmiş gibi geliyor bana (emin değilim ama bu yüzden farkını yazarak sormak istedim.)

    Yine kendi soruma yönelik cevap niteliğinde tenceredeki, çaydanlıktaki suyu kaynattıkça su buharlaşıyor arkasında kireç/kalıntı kalıyor evet tamamı su buharı olmuyor ama su buharının içinde hiç mi minerallerin bir kısmına buhar formunda su buharının içinde kalmıyor?

    tencerenin kapağındaki su buharı yoğunlaşsın, bir kaşık dolusu iç yine su, zarar vermeyecek özellikle.. saflaşmıyor gibi tam manasıyla.. (ben bunları yazarken bendeki bilgileri sorgulayarak yazıyorum, yani tam emin değilim ama su buharının yoğunlaşması ile hidrojen+oksijenin oluşturduğu saf su farklı gibi)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • İlk ve tek mi? Dehumidifier işte nesi yeni bunun? Yine havadan su üretme dolandırıcılığı anlaşılan

  • yine mineral tabletlerine bağımlı bir sistem.saf su sağlığa zararlıdır.

  • fuckulteli kullanıcısına yanıt
    Buharlaşan su saf sudur önce bunu bilmemiz gerek. Çaydanlık dibinde biriken kireç ise mineral dediğimiz kısımı oluşturur bu tortuda genel olarak iyonize kalsiyum ve şebekenin kalitesi ile orantılı olarak mangan demir çinko ve nadiren de olsa toprak bulunur. Ayrıca saf su elektriği iletmez iletkenlik safsızlık belirtisidir.

    Suyun elektroliz edilmesi mevzusuna gelirsek. Evet suyu hidrojen ve oksijene ayırabilirsiniz. Ancak hidrojenle oksijeni öyle ha deyince birleştiremezsiniz mesela döteryum da bir hidrojen izotopudur ancak döteryum içeren suyu içerseniz ölürsünüz çünkü zehir etkisi yapar. Ayrıca oksijen yakıcı hidrojen yanıcıdır. Birleştirince sağlam bir patlama oluşur tepkime kontrollü değilse.

    Metaller çok yüksek sıcaklıklarda buharlaşır saf halde iken. Iyon halindeki metaller ise genelde kararlı hale geçebilmek için tuzları ya da oksitleri oluştururlar (demir oksit pastır mesela). Suya tutunmaları mümkün değildir çünkü su saf madde halinde buharlaşma eğilimindedir. Kaynama ve buharlaşma farkını da unutmamak lazım tabii mesela bazı özel maddeler belirli koşullar altında her sıcaklıkta buharlaşır (su ve etil alkol örneğin).

    Tencere tezinize gelelim şebeke suyunda az da olsa klor bulunur bu klor kaynama sırasında buharlaşır ve suya az da olsa yeniden karışır yani saf suyu elde etmek o kadar da kolay değildir bu işlem defalarca tekrarlanmalıdır.

    Ne olur ki saf su içince?
    Vücudun elektron taşıma sistemi üzerine kurulu olduğunu da var sayarsak en basiti iyon dengeniz bozulur. Sonra yavaşça sodyum potasyum pompaları gibi hayati elemanlar sorun yaşamaya başlar kalsiyum iyonu düşüklüğünden sinirsel faaliyetlerimiz bile bozulabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Klima işte yeni mi bulmuşlar klimayı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dobraokuyucu D kullanıcısına yanıt

    Güzel soruya verdiğiniz güzel cevap için teşekkür ederim.


    Yaşadığım yerin şebeke suyu TDS ölçümü 999. Bu rakam ölçüm aletlerim en yüksek bunu ölçebildiği için böyle.


    Düdüklü tencereden bakır boru çıkartma ve suya daldırmayla basit bir imbik düzeneğim var. PI kontrollü elektrikli ısıtıcı yaptım onunla kontrol ediyorum. Bana distile su lazım olduğu zaman içinde sudan daha hızlı buharlaşan birşey varsa diye suyu önce 60-70 derece daha sonra 80 derece arası biraz kaynatıyorum. Bunu baş suyu diyip ayırıyorum. En son tam gaz buharlaştırıyorum kalan bir miktarı da dip suyu diyerek atıyorum. Baş suyunu en son sistemi temizlemek için kullanıyorum. 2 farklı tds metre var. Ölçüm bile yapamıyor 0-5 arası çıkıyor. Beherde kaynatıp tamamen buharlaştırdığımda ise kalıntı hiç olmuyor. Siyah ve beyaz bezle de silsem birşey çıkmıyor.


    İçme suyu için arıtma cihazı kullanıyorum ama bazen distile su lazım oluyor. Akü, elektronik komponent yıkama gibi işlerden arabamın camlarını içerden silmeye daha öncesinden de bebeğimizin altını silmek için kullanmaya kadar farklı şeylerde kullanıyordum.


    Sorum şu bu ön kaynatmalara gerek var mı ? Baş suyu diye alıp attığım suyla uğraşmama gerek var mı ?





  • Dobraokuyucu D kullanıcısına yanıt
    Mesajınız bana yeni bilgiler öğretti. Kimyanın ilgi çeken kısmını listede sevdim, gazların yayılma hızı, atomların elektron alıp vermeleri orbitaller vs. buraları ancak ders verecek kadar anladım unuttum. Kimya okumadım, mühendis değilim. Yani kimya bilgim sokaktaki insandan biraz fazla.
    buharlaşma kaynama farkını biliyorum, evde çamaşırı kaynatmadan kurutuyoruz..
    çaydanlığın dibinde kalan kirecin içme suyunun (maden suyu olarak bildiğimiz mineralli suyun) içindeki mineraller olduğunu biliyorum.
    (havuzu veya içme suyunu sterilize etmek için klor kullanımını, bunun uçucu/buharlaşan kimyasal olduğunu biliyorum.
    Ben bu bilgilerimle bilmediğim şeyi merak ettim, hiç mi buhar haline bulunan suyun içinde su buharına tutunabilen mineral kalmıyor. Siz kitap gibi yazmışsınız, merak eden birine anlatmak gibi olmamış, ders gibi olmuş biraz.

    Başka bir arkadaş damıtma düzeneği hakkında soru sormuş. Ben bunlar hakkında da bilgi edinmiştim, viski/votka yapımı, distile alkol.. Damıtmanın saflaştırma işlemi olduğunu bilgi olarak bilsem de bazen merak soru sorduruyor.
    saf suyu içelim ne olur gibi bir düşüncem olmadı, kapakta biriken su buharını bir kaşığa alınca bunun tadılmayacak bir su olmadığını söyledim sadece, günlük ihtiyacı karşılayalım, bardak bardak içelim demedim, bambaşka bir kimyasal bileşikleri yutmaktan daha risksiz olabilir. Ben bu merakımı liseden sonra kimya bölümü okumuş arkadaşımla sohbet sırasında sorsam daha rahat sorar ve merakımı gideririm, not ettim..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.