Şimdi Ara

Havadan su üreten dünyanın ilk ve tek ev cihazı geliştirildi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
4.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Turkiye su an su acisindan zengin degil ileride de su fakiri olacak deniyor. En azından kullanim suyu icin (icme suyu degil) devlet boyle buyuk tesisler yapsa ev sebekelerine saf su gonderse iyi olmaz mi? Tabi su an var olan suyu gondermeye gore cok daha buyuk maliyet.
    Ama ileride mecbur kalana kadar bugünden arge, gelistirme, planlamalar yapılsa iyi olur. Bu işlerle ilgilenen birimlerin aklına geliyor mu acaba boyle seyler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi general4242 -- 12 Ocak 2024; 20:45:29 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Editör bey, ufak at ta civcivler yesin.


    "Havadan su üreten dünyanın ilk ve tek ev cihazı geliştirildi."


    BÖH!


    Günümüzdeki anlamıyla dehumidifier sistemleri 1900'lerde kullanılıyordu ( https://studylib.net/doc/8076101/100-years-of-air-conditioning ). Bir kabın içerisine koyup eve sokma fikri de maalesef onlara ait değil, sanırım günümüzde klima nedir bilmeyen yoktur. İşin garibi, her sene icat ediyor birisi bu teknolojiyi, iyi mi!


    Bu tarz absürt "haberler" arada bir "reklam" formatında fonlanarak yayınlanıyor. DH'a özgü bir şey değil bu uygulama ama DH'taki yönetimin yıllar geçtikçe ne seviyelere düştüğünü çok güzel resmediyor.


    Bu haberi sizinle birlikte paylaşan outletleri görmek için şuraya bakabiliriz:

    https://www.google.com/search?q=WaterCube%3A+World%E2%80%99s+first+home&sourceid=chrome&ie=UTF-8#ip=1





  • Chembond kullanıcısına yanıt

    Yani, buzdolabı bile su üretiyor, motor üstünde buharlaştırma kabı olur hatta.

  • California eyaleti yasal olarak kanalizasyon suyundan içme suyu yapıp sebekeye veriyor diye biliyorum ..mis gibi bol mineralli ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Antor kullanıcısına yanıt
    Asıl ben teşekkür ederim. Mesajim biraz ukalaca olmuş anlayabiliyorum. Öncelikle kimya konusunda profesyonel bir eğitim almadım onu belirtmek isterim olurda karşıdan okuyan bir profesyonel benim zır cahil olduğumu iddia edebilir hakkıdır, haklıdır.

    sadece eski bilgilerime dayanarak şunu demek isterim tek bildiğim suyun hava ile temas ettiğinde havadaki çeşitli şeyleri üzerine temas etmesi sonucu içine alıp zamanla safsızlaşmasinın mümkün oluşu. Mesela zamanında sıvı soğutma konusunda buna değinilmişti eğer şu zamanla hava ile temasindan dolayı safsızlaşmasa akvaryum sistemler toplanırdı diye. Tabii konumuz bu değil, konumuza dönecek olursak bende ütü suyu olarak kurutma makinesinin yoğuşma tankındaki suyu kullanıyorum bazen güvenemiyorum o zaman kaynatıyorum. Bahsettiğimiz teknik konular hakkında kesin birşey söylemem mümkün değil ancak yaptığınız imbik düzeneğınin yöntemi teorik olarak çok mantıklı. Kendim yapıyor olsam bunu kesinlikle aynısını yapardım. bence uğraştığınıza değiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • fuckulteli kullanıcısına yanıt
    ben genel bir bilgi topluluğu oluşsun havada soru işareti kalmasın diye o kadar lafı uzattım . Ancak görünen o ki ukalalık seviyesine varmış yaptığım davranış. Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Daha öncede dediğim gibi profesyonel değilim bu konuları bir profesyonele danışmanız daha isabetli olacaktır

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen size katılıyorum bu teknoloji yıllardır var hatta Bursada yerli üretim yapan firma var tüm dünyaya ihraç ediyor afrikada proje yürütüyor enerjisini de güneş panellerinden sağlıyor yeni bişey değil yani

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.