Şimdi Ara

Hazine ödeme yapmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
61
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hazinede ihale yoluyla satın aldığımız tarlamız 2007 yılında orman olduğu gerekçesiyle mahkemelik oldu. 25 dönüm kadar yerimizin tapusunu iptal ettiler. Dava açtık ve istediğimiz tazminatı hiçbir zaman alamadık. En sonunda değerinin çok altında bir meblağa razı olduk , yeterki 10 yılı aşkın süren dava kapansın dedik. Kararın yargıtayda onanması bile 1,5-2 sene sürmüştü yanlış hatırlamıyorsam.Daha sonra avukatımız icra takibi başlattı. Devlete borç olunca kapımıza anında dayanıyor ama alacak olunca 2 seneden fazla bizi bekletti. Biz ödemeyi hemen alabilseydik en azından bir daire parası ediyordu. 2 sene sonra alınca parada ciddi değer kaybı oldu ve daire parasının 5te 2 sini ancak alabilmiş olduk.


    1)Bu zararı karşılamanın bir yolu var mı?

    2)Tazminat bizi hiçbir şekilde tatmin etmedi ve dava neredeyse 15 yıl sürmüş oldu. Bu süreç bizi aşırı yıprattı. Bu konuda AYM veya AİHM başvurusu ile birşeyler yapılabilir mi?


    Bu bahsettiğim tarlanın dışında başka bir tarlada da aynı durumdayız. 2 sene sonra tazminat vermişler ama bugün dönümü en az 2 milyon eden yere karşılık 15bin tl gibi komik bir rakam. Birde tazminatı da eksik yatırmışlar dosya hala açık bekliyor. Avukattan vekaletimi çekecektim son anda farkettim.


    Bıktık , bezdik artık. Bu tür durumlar için bizim durumumuzda insanlar neler yapıyor? Bizim avukata kalsa yapacak birşey yok diyor , umurunda da değil. AİHM'e bu tür mağduriyetler için giden var mı?








  • Onamadan sonra 2 sene sürdüyse icra takibi AYM ve AİHS yolları kapalıdır. İç hukuk yolları tüketildikten sonra belirli süresi (AYM 1 ay , AİHS 4ay) mevcuttur. Bu süreden sonra yapılan başvurular esas incelenmeksizin reddedilir.

    Avukatların AYM AİHS gibi yollara başvurma zorunluluğu ayrıca tahaddüt edip bu konuda sözleşme yapmadığı sürece yoktur. Onu da ekleyeyim. Bazen süreler kaçınca avukat niye başvuru yağmadı gibi bir soru olunabiliyor. Bu yollar ayrıca talep ve ücret ödemesi halinde geçerlidir.

    Açılan dava neydi bilmiyorum devletin tapu sicilinin tutulmasından doğan sorumluluğuna ilişkin ise zararınız karşılanmıştır. Yeni dava açıp kaybetmenin zararı da olabileceği için bütün dosyanızı inceletip görüş almanızı öneririm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 9 Ocak 2024; 22:23:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.