Şimdi Ara

hdmi 2.0b to Dual Link DVI-D çevirici bulunabilir mi? 120 Hz'ye çıkabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    MSI Aero ITX GT 1030 ekran kartı satın aldım. Satın aldıktan sonra da üzerindeki dvi portunun single link olduğunu, benim monitörümün (1080p) tazeleme hızı olan 120 Hz'yi verebilmesi için dual link dvi portu gerektiğini öğrendim. kartı değiştiremedim maalesef.

    Kartın üzerindeki HDMI portu ise 2.0b imiş. Aşağıdaki linkte de HDMI 2.0b'nin 1080p'de 240 Hz tazeleme hızı verebildiği yazıyor.
    https://www.asus.com/tr/support/FAQ/1035215

    Kartı kullanabilmek için aklıma gelen tek yol HDMI 2.0b portunu Dual link DVI-D portuna çevirici ile dönüştürüp monitörü bu porta bağlamak.

    Bu işlemin işe yarama ihtimali nedir, herhangi bir çevirici iş görür mü yoksa özellikle 2.0b - DL-DVI-D çevirici mi bulmak gerekir? Özellikle böyle bir çevirici lazımsa nasıl bulunabilir? konularında bilginize başvurmak istedim.

    Teşekkürler...







  • cs go mu oynuyorsunuz ?
  • hayır. tek amacım eski bilgisayarımın ekran kartını yenilemek ve belki bir-iki oyunu da düşük ayarlarda oynayıp vakit geçirmekti.

    yeni bir sistem toplayacaktım ama şu meltdown-spectre meselesi yüzünden askıya aldım o işi. Bu açıklar belki beni etkilemeyecek ama bunların olduğunu bildiğim işlemcilere para vermek içime sinmedi.

    çevirici yöntemini deneyeyim mi denemeyeyim mi diye merak ediyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.