Şimdi Ara

Heco ve magnat hoparlör seçimi hakkında değerli yorumlarınızı almak istiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba değerli forum dostlarım. Öncelikle hayırlı ramazanlar diliyorum. Uzun bir süredir kullanmış olduğum Wharfedale vardus vr- 400 hopları revize etmeyi düşünüyorum. Bu manada değişiklik için tercih sebeplerimden olan ve bütçeme yakın sayılabilecek Heco ve Magnat hoplar hakkında karakteristik ve kullanılan malzeme kalitesi bakımından nasıl bir fark var bilemiyorum açıkçası. Heco kanadında düşündüğüm Victa Prime 602 ve Victa Prime 702 olarak belirledim. Bu 2 hopların arasındaki temel fark hopların çapları sanırım extra olarak bir fark varmıdır bu 2 hop arasında ?

    Magnat kanadında ise Supreme 2002 ve Supreme 1002 var seçeneklerim arasında karakteristik yapıları nasıldır bu hopların ? Bu hopları kullanmış olduğum Pıoneer A30K ampli ile süreceğim sert karakteristik bir yapıya sahip olmasını istemiyorum büyük çoğunluk enstrümantel müzikler dinlediğimden yumuşak bir tonlamaya uygun bir model seçmek istiyorum.

    Doğru olanı aslında yerinde dinleyerek bu kararı vermek bunu biliyorum lakin hiç boş zaman ayıramıyorum kendime sizin gibi değerli dostlarımın , hocalarımın ve bu ürünleri kullanan dostlarımın yorumları tavsiyeleri benim için gerçekten çok büyük önem arz etmektedir.

    Teşekkür ederim hepinize sağlıklı , mutlu günler dilerim.







  • Heco hakkında bilgim yok dinlemekte hiç nasip olmadı ama Magnat bass konusunda mükemmel özellikle sinema hoparlörü olarak kullanılabilir...
    Tabikide akustik ortamın çok büyük farkı var ama Magnat ile film izlediğinizde filmde patlama ve yere ağır bir cisim düştüğünde çıkan bass sesleri sadece duymuyorsunuz bass-mid-tiz ayrımındada oldukça dengeli ve başarılı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sert karekter istemiyosaniz magnattan ziyade hecolari tavsiye ederim.hecolar hakkinda iyi yorumlar var.gsa orhan beyden detayli bilgi alabilirsin.iki markayida satiyolar bildigim kadariyla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Naykimayki kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim değerli yorumunuz için birkaç yorumda bende o şekilde okumuştum karakteristik bakımından sert bass ağırlıklı bir hop olduğu yönünde .
  • headbanger6 H kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim tavsiyeniz için bende öyle düşünüyorum heco hoplar daha müzikhal kalitede olan hoplar
  • Merhabalar, ürünleri yerinde incelemiş biri olarak tavsiye vermek gerekirse. Supreme serisi daha çok film amaçlı üretilmiş. Ben olsam, Hecodan yana kullanırım. İki markayı da güncel olarak dinlemiş biri olarak, fiyatina göre güzel sonuçlari var. İki marka arasında ki belirgin farkta budur bana göre. Şuan ürünler disb satışı yapılmakta bildirim kadarı ile.

    http://forum.donanimhaber.com/m_93054656/f_//tm.htm#106873271 Magnat in incelemesini yapmiştim. Benim için üst düzey hoparlörler açmişlardi ama Ankara' da iseniz ziyaret edebilirsiniz bence. Fİkriniz daha da ileriye taşınmış olur.
  • gokhan2 kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için heco daha çok ağır basıyor öyleyse sanırım tercihim heco victa 602 olacak gibi
  • Heco victa 602 yerine heco victa 702 veya 502 daha mantıklı olucaktır yanlız bu hopların maksimum 200 saat pişme süresi var ilk bağladığımda şok olmuştum bumu diye ama pişmeye başladıkça keyif vermeye başlıyor
  • eğer geniş bir odada uzak mesafe dinleme pozisyonunda kullanacaksanız ; 17 cm alt - orta frekans sürücüleri ve gövdeli kutu tasarımı yönünden 702 önerebilirim . ama eğer ki dinleme pozisyonunuz kısa mesafe ve dar bir oda ise tavsiyem 602 olacaktır . 12 cm çapındaki hoparlörler işini gerçekten hakkıyla yapıyor . alt frekanslar için kullanılan 3 adet hoparlörler , 12 cm bir hoparlör için olukça dolgun ve hissedilebilir derecede kuvvetli çalıyor . alt frekans tepki karakter yapısı oldukça yumuşak . orta frekanslarda başarıyı üst çıtaya taşıyan 12 cm çaplı hoparlör yapısı 602 lerde de dikkat çekiyor . müziğin ritmine oldukça hızlı tepki ile cevap verebilen ve markanın cross-over yapısı ile de bütünleşen orta frekans sürücüler kesinlikle 5 üzerinden 5 yıldızı hakediyor . üst frekanslar için kullan hoparlörler tüm seride aynı yapıda . cross-overda yapılan kesim frekanslarına göre farklılık gösteriyor . 702 serisinde yüksek frekanslar daha sert ve uzak atımlı çalıyorken , 602 modeli daha yumuşak ve geniş çalmakta . alt frekanslarda başarı yönünden 702 modeli kullanılan 2 adet 17 cm alt frekans hoparlörleri ile ile bir adım önde . fakat belirttiğim gibi eğerki geniş bir dinleme odanız yoksa bu size dezavantaj olarak geri dönecek , dinlediğiniz müziğin keyfini azaltacaktır . sevgiler




  • Öncelikle değerli yorumlarda ve tavsiyelerde bulunan tüm arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.

    Birçok konuda gerçek anlamda aydınlandım desem yeri vardır hepinizin tavsiyeleri anlatımı benim için altın değerinde bilgilerdi , tercihim kesinlikle heco victa serisi olarak belirdi artık son rütuşlar kaldı gökhan2 hocamın kablolama ve ek sisteme takviye önerileri ile birlikte en yakın zamanda siparişini vericem nasipse
  • tema59 T kullanıcısına yanıt
    Mangaldamı pişiriyoruz hocam bunları😊şaka bir yana yeni Hop.ların hayırlı olsun,keyifli dinletiler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bu sıcakta mangala gerek yok sabah evden çıkmadan radyoyu açıyorum akşam eve gelene kadar çalıyor

    eyvallah üstad çok teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.