Şimdi Ara

Hellblade: Senua's Sacrifice (2017) [PC ANA KONU] (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
217
Cevap
7
Favori
10.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • anlayan birisi sonunu spoiler içinde anlatabilir mi yahu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: feriox

    Aynı sorun benimde başıma bela oldu. Grafik ayarını yüksek veya düşük ayarlıyorum 15 fps değeri değişmiyor anlamadım. Bu sahil kısmı ve dağın içinde ilerlemek zulüm oldu bana, hele o boss kapışmasında yoktan yere bir kaç kez öldüm. Oyun'un sonunu nasıl getiricem bilemiyorum.


    Bu gün gelen patch ile AMD gpu lardaki sorunu çözmüşler şükür oynanabilir seviyeye geldi tekrar oyun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feriox -- 18 Ağustos 2017; 16:51:56 >
  • Kafamda Deli Sorular (Ve Cevaplar!) - Hellblade: Senua's Sacrifice İnceleme

  • Kamera açısından rahatsız olanlar bu videoya bakabilirler.

  • Geçen haftasonu parayı bahiste kaybedince korsan olarak indirdim oyunu. Açıkçası bir saatten biraz fazla oynadım ancak ufaktan bir hayal kırıklığı oldu gibi. Kafamızdaki yankılanan sesler çok orijinal ve rahatsız edici bir fikir, grafikler 30 dolardan çıkmış bir oyun için süper, kamera açısı çok rahatsız edici, dövüş sistemi çok basit ve hep aynı animasyonları yapıyor ve oyun tahminimce kendini çok fazla tekrar edecek gibi duruyor. Zaten kafamızdaki yankılanan seslere alışınca onun da orijinalliği gidiyor ve geriye Senua'nın güzelliğinden başka bir şey kalmıyor. Açıkçası biraz baş ağrısı ve göz bulanıklılığı yaptı oyun kamera açısı sebebiyle. Zaten mouse hassasiyeti de çok düşük kızı çevireceğim diye mousela dövüşüyorum ve bir hassasiyet ayarı da koymamışlar. Yani bilemiyorum orijinal olarak almayı en azından yakın zamanda düşünmüyorum bunun üzerine. Yapımcıları çok sevimli adamlar epey de emek harcadılar hemen her hafta geliştirici günlüğünü izledim ancak oyun mekanikler anlamında sıkıntılı gibi. Hikaye ise güzel duruyor, bizi de böyle sevecek bir kız bulunur mu?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: meydey45

    https://www.durmap lay.com/tr dan 43 tl karsılığı aldım desteklemek amaçlı

    diğer oyunlarda fiyatları makul bir seviyeye gelsede alınsa..

    Destek olmak istiyorsanız steamden almanızı öneririm. Key sitelerinden oyun almamazı istemiyor oyun yapımcıları. Sektörün kanseri olduğunu belirtiyorlar.
  • beni pek sarmadı oyun yarıda bıraktım
  • Arkadaslad mouse hassasiyet ayari yok galiba oyunda.
  • YSN_94 Y kullanıcısına yanıt
    Oyuna kısa süre önce gelen 1.02 güncellemesi ile mouse hassasiyeti ayarı oyuna eklendi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Terminator T-800

    Oyuna kısa süre önce gelen 1.02 güncellemesi ile mouse hassasiyeti ayarı oyuna eklendi.

    Saolun hocam
  • Çok fazla ölünce hakikatten oyun yeniden mi başlıyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AsterixOburix

    Çok fazla ölünce hakikatten oyun yeniden mi başlıyor?

    Hayır hocam yalanmış o durum
  • psycho90 kullanıcısına yanıt
    Sağolasın. Aslında az ölmüştüm ama alevlerin takip ettiği yerde ölüp durdum.
  • Kendi fikrimi söyleyeceğim, 50 küsür liraydı sanırsam ve benim de Steam hesabımda 50 küsür lira olmadığı için korsan indirmiştim.
    İyi ki de para vermemişim gerçekten.
    Bıraktıktan sonra başım falan dönmeye başladı, Nvidia GeForce GTX 960M ekran kartıyla bile 10-15 FPS alıyordum, kamerayı döndüremiyordum ve bulmacalar da zordu.
  • Oyunu dun bitirdim arada yasadigim fps dususleri haricinde güzel oyundu. Daha once bir arkadasta değinmişti oynayinca hak verdim. Taslardan dinlediğimiz hikayeler biraz gereksiz olmus onun yerine ana hikayeyi uzatsalarmis daha iyi olurmus.

    Genel olarak guzel bir oyun sans verin derim.
  • Ara ara oynayarak tam iki ay gibi bir sürede bitirdim ki hiç huyum değildir. Ancak gerek bulmacalar olsun gerek oynanıştaki diğer hantallıklar olsun arada girip bir kaç saat oynamaktan öteye götüremedim. Yalnız bitirdikten ve kısa filmi de izledikten sonra şunu söyleyebilirim ki senaryo olarak ve dar bütçeye karşılık teknik olarak da müthiş bir emek var. Zaten oyunun en sevdiğim kısımları ara videolarıydı, savaşların tekdüzeliği bir de etrafta harfler aramak bir süre sonra acayip boğuyor. Bu tarz oyunlarda - İlk aklıma gelen örneklerden biri Evil Within - keşke şöyle animasyon çizgi dizisi falan olsaydı diyorum. Çünkü bir taraftan hikayeyi ölümüne merak ediyorsunuz ancak diğer taraftan da oyun oynanmayacak kadar kötü dizayn edilmiş oluyor.
  • Zebercet kullanıcısına yanıt
    Hocam. :) Bende ara ara oynayip dun gece bitirdim. Ardindan yapim filmini de izledim.



    Ortada buyuk bir emek var. Animasyonlar ve mocap zaten asmis durumda. Tek sikinti bulmacalarin tekduzeligi ve lock combat sistemi. Birde fps droplari ve ses goruntu kaymalari. Bu tercih meselesidir ama hack & slash konusunda usta sayilan bir firmanin bu sekilde karsimiza cikmasi uzdu beni. Sonuc olarak fiyati ile, turkce olmasi ile alinip oynanmasi gereken bir yapim olmus.
  • Oyun baya güzeldi. Sonunu öğrenmek isteyenler için açıklama


    Oyundaki dünya, haritalar, yollar bosslar ve Helana denilen tanrı. Tamamen hepsi sahte. Oyundaki tüm senaryo Senua'nın zihninde olan bir hayalden ibaret. Zaten karakterimizin ağır psikolojik sorunlarının olduğunu biliyoruz. Sevgilisinin ölümünü bir türlü kabullenemediği için bu duruma düşüyor. Oyunun sonunda Helena dediğimiz tanrı gelip bizi öldürdüğü zaman hayal dünyasından çıkarak sevgilisinin öldüğünü tamamen kabulleniyor. Zaten dikkat ederseniz bize öldüren Helena aslında Senua'nın ta kendisi..
    Oyunun devamı gelecek diyede açık kapı bırakıyor bize.


    Karakterimizi modelleyen kızımızı buradan görebilirsiniz =)
    https://www.youtube.com/watch?v=gFhzVtHwJjA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 1 Ocak 2018; 17:5:4 >




  • Tek oturuşta 7 saate yakın bir sürede bitirdim. Oynanış biraz tek düze, mekanikler az olsa da, oyunu çok sevdim. 6-7 saatlik mükemmel bir deneyim yaşattı oyun bana. Ara sahnelerin, görüntülerin, seslerin kalitesi zaten tartışılmaz. Oyunun her anında hikaye anlatılmaya devam ediyor ve gördüğünüz her kısmın aslında buz dağının görünen kısmı olduğunu anlıyorsunuz. Bunu oyunu 1 saat oynayıp bırakanlar için söylüyorum. Hikayenin aşk, mitler, psikolojik sorunlar ve aile ilişkileri gibi şeylerin hepsine aynı anda değinmesi çok cesur geldi. Bir oyunda anlatılması çok zor olacak ağırlıkta bir hikayeyi yapılabilecek en iyi şekilde aktarmışlar. Uzun bir süre oynadıktan sonra "tamam yine mi aynı bulmacayı çözecez?" dediğim kısımlar oldu. Oyun genelde yürü, aynı tür bulmacaları çöz ve birazda olsa çeşitliliğini koruyan ama mekanikleri değişmeyen düşmanlarla savaş şeklinde ilerliyor. Bu oyun için bir eksi olsa dahi ben oynarken hikaye açılsın ve bir ara sahne daha izleyeyim, biraz daha şey öğreneyim gibi düşüncelerle hiç sıkılmadan devam ettim. Oyunun sonu havada kalmamış bence, hemen hemen her şeyi açıklamışlar. Sadece kafanızda gerçek mi değil mi sorusu kalıyor. Oyunun yapımcılarının koyduğu videoyu izleyince o soru da kalkıyor. Oyun beni karaktere çok iyi bağladı. Öyle ki karakter kendi psikolojik sorunlarıyla baş edip yorgun düşerken yada gerilirken aynı hisleri siz de yaşıyorsunuz. Tabii bu kimine rahatsız edici veya yorucu gelebilir.
    Karakterimiz çoğu kahraman gibi çok güçlü olmadığını, korktuğunu ve bazen yenik düşüp vazgeçmeyi düşündüğünü bilmekte çok hoşuma gitti.
    Dövüş sistemine de hemen değineyim. Dövüş sistemi başarılı, tek sıkıntısı tek bir dövüş sisteminin olması. Oyunun sonlarına doğru çok fazla düşmanla mücadele ettiğimiz kısımlarda, o duyduğumuz müzik ve karakterimizin hırsını hissetmemiz ile dövüş bana çok keyifli geldi. Boss dövüşlerinde sadece ilizyon tanrısı ile dövüştüğümüz kısım çok iyiydi. Gerisinde pek bir numara yoktu.

    Artıları: Başarılı bir hikaye ve çok başarılı bir hikaye anlatımı. Grafikler, sesler, müzikler. İyi yazılmış ve içi doldurulmuş bir karakter.
    Eksileri: Bulmaca ve dövüş mekaniklerinin yavanlığı ve oynanışın tekrar etmesi.




  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.