Şimdi Ara

Hiç Ümidim Yok Arkadaş...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar çok mu karamsarım bilmiyorum ancak ben iş konusunda, gelecek konusunda o kadar kararsın ve ümitsizim ki... Yani ailem ve çevrem beni gözlerinde büyütüyorlar galiba, bu sene sınava girdim sözelim, yani pek bölüm yok biliyorsunuz elle tutulur, maaşı garanti, öğretmenlik deseniz atanması vs. yıllarca beklemek var, Dışa dönük insanlarla rahat iletişim kurabildiğim için Halkla İlişkiler veya Reklamcılık düşünüyordum bölüm olarak, ancak araştırdıkdan sonra pembe hayaller olduğunu öğrendim.. Biraz kafa yorunca gerçektende öyle olduğunu gördüm... Topril muhabbeti bilirsiniz işte...
    Şu hayatta tek istediğim, kendi paramla rahatça yaşayıp gitmek.. Ama nasıl ? Okumayıp ticarete falan mı atılsak yahu ? Siz Ne düşünüyorsunuz ? Ailemden para almaktan utanıyorum şerefsizim...



  • İmzama bak ve bana acı.

    Çünkü bu aralar herkesin yaptığı bu. Babam bile bana acıyor. Benimde bu tepkilere göz alarak bana biçilen rolü oynamak gerek. Nedir onlar? Ümitsiz olmalıyım. Sonra depresif takılmalıyım. Hayata küsmeliyim. Devlete küfür etmeliyim. Neden az daha çalışıp daha iyi bir bölüme girmedim demeliyim. Sisteme haykırmalıyım. Öğretmenlere değer verilmiyor diye halkı küçümsemeliyim.

    Ama bunların hiçbirini yapmıyorum. Üniversitedeyim ve kendimi geliştirmeye bakıyorum çünkü bu müthiş bir imkan. Devlet lisesinden mezun olarak şunu söylemeliyim ki hiç bir okulumun tenis hocası ve kortları olmadı. Anadili Fransızca ve İngilizce olan insanlardan hiç ders almadım. Okulda haftada üç film izleme fırsatım olmadı. Bu filmleri izleyip daha sonra arkadaşlarla yorumla zevkini yaşayamadım. Ve üniversitedeyim ve bütün bu imkanlara sahibim.

    Şimdi iki seçenek var önümde. Biri mesleğimden ve onun öngörülen geleceğinden ötürü öfleyip püflemek. Diğeri de öflemeden bütün bu imkanlardan faydalanmalıyım. İş arama kısmına gelip iş bulamayınca öflerim artık. Hayat o şekilde ya da bu şekilde geçiyor. Kısacık şu hayatınızı bence doya doya yaşayın. İnanın nereden ne sürpriz çıkacağı hiç belli olmuyor. Üniversite okumamışsın ama bir bakmışsın hayallerin olan milyoner bir insan olmuş. Üniversite okumuşsun ama bir bakmışsın hiç tahmin edemeyeceğin şey seni mutlu etmiş. Oturduğunuz yerden hayatını bu denli öngörmeye çalışmayın. O şekilde ya da bu şekilde kapılar sizlere açılıyor.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.