Şimdi Ara

Hikvision IPCAM reset problemi (hacklenmeyi önleme)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar uzun bir süredir Çinden aldığım Hikvision IP kameralarım ayarlarında bir sorun olmamasına rağmen sürekli belirli aralıklarla bir iki gün bazen bir hafta sonra kendiliğinden reset atıyordu. Yabancı sitelerde yaptığım araştırmaya göre firmwarede bulunan açıklar sayesinde kameranın hacklendiği yönünde bilgiler aldım. Ve anlatılan yöntemleri uyguladığımda sorun ortadan kalktı. Yapmanız gerekenleri bir kaç madde halinde sıralıyorum.

    * Öncelikle kameralarınızın Kullanıcı Adı: Admin Şifresi: 12345 bunu değiştirin bu olmazsa olmaz bi önlem.
    * Modem ayarlarınızda güvenlik duvarının etkin olduğuna emin olun.
    * Modem ayarlarında DMZ devre dışı olmalı.
    * IP Kamerayı NVR aracılığı ile değilde bağımsız olarak SDK portundan (8000) izliyorsanız port yönlendirmesi yapmanız gerekecek. SDK portu 8000'dir modemden port yönlendirmesi yaparken bu portu 8000 dışında istediğiniz bir port numarası örneğin 8500 ile WAN'a çıkış verirseniz IP'lerde 8000 portu taraması yapan kameranızı hacklemeye çalışan kişilerden kurtulmuş olacaksınız.
    * En önemlisi Modeminizde UPNP'nin devre dışı olması gerekiyor. UPNP devrede olunca kamera 80,443,554,8000 kendi çalışma portlarını modem vasıtasıyla otomatik açıyor ve kameranız başkaları tarafından hacklennebilir hale geliyor.
    Önemli uyarı: Ağınızda bulunan bazı aygıtlar UPNP desteği ile çalışıyor olabilir yapacağınız bu uygulama onların iletişim kurmasını engelleyebilir. Eğer böyle bir sorun yaşarsanız IP Kameralara ayarlarında bulunan UPNP'yi devre dışı bırakmanız yeterli olacaktır. Bu işlemi yaptıktan sonra modemde bulunan UPNP'yi yeniden aktif hale getirebilirsiniz.

    Kamerada UPNP nasıl devre dışı bırakılır.

    Hikvision IPCAM reset problemi (hacklenmeyi önleme)



    Hacksiz günler dilerim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neco1907 -- 7 Kasım 2017; 10:26:7 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.