Şimdi Ara

Himedia Q3 - Q5 Quad & Q10 Pro (4K+H265+HDR+10Bit) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.265
Cevap
52
Favori
256.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Paylaşırım ama zaten konunun en başında resimleri var. Q5 II'den bir farkı yok.

    SD filmlerde Q5 II de gerçekten iyiydi. 640x270 gibi cep telefonu çözünürlüklerinde bile gayet güzel görüntü veriyordu. Görüntü kalitesinden şüpheniz olmasın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konudan artık pek ses çıkmıyor.Aslında patlamaya hazır bomba ama neyse :))
    @Sancak Bilgisayar ın incelemeden de ses çıkmadı, ürünün gelip gelmeyeceği ya da tarihi hakkında da ..
    @Seko92 hocamın makine yarın eline ulaşınca bizim için detaylı bir inceleme sunar umarım.
  • pch a110dan çıkardığım 3.5luk hddyi q10-II ye taktım, tanımadı, neden acaba
  • @seko92 nin incelemesi olumlu yonde olursa turkiyeye gelmesini beklemeden almayi dusunuyorum..top sende hocam pas yap gol atalim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: feelulive

    pch a110dan çıkardığım 3.5luk hddyi q10-II ye taktım, tanımadı, neden acaba

    pinli kızağı zorlayarak takınca oldu, temassızlık varmış demek ki

    şu an n7player uygulaması ile hdd deki 100000 küsur şarkıyı tarattırıyorum, albüm kapağı,şarkı sözü vs., ayrıca eq ayarları sayesinde çok daha güzel müzik dinlenebiliyor, güzel bir uygulama



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi live2lift -- 7 Eylül 2014; 22:03:45 >
  • Valla yarın cihazı alırım ama çok detaylı inceleyecek veya yazacak zamanım olur mu bilmiyorum. İlk izlenimlerimi yazarım. Fotoğrafları çeker ama sonra yayınlarım herhalde...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Seko92

    Valla yarın cihazı alırım ama çok detaylı inceleyecek veya yazacak zamanım olur mu bilmiyorum. İlk izlenimlerimi yazarım. Fotoğrafları çeker ama sonra yayınlarım herhalde...

    Bekliyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az önce cihazı PTT'den alıp eve bıraktım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Seko92

    Az önce cihazı PTT'den alıp eve bıraktım.

    Az önce ürünü kutudan çıkardım ve siz biraz daha bekleyin diye simdi lavaboya gidiyorum

    Anlık bildirim veriyorsun da inceleme bekliyoruz asıl bu aksam seko..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: guvven


    quote:

    Orijinalden alıntı: Seko92

    Az önce cihazı PTT'den alıp eve bıraktım.

    Az önce ürünü kutudan çıkardım ve siz biraz daha bekleyin diye simdi lavaboya gidiyorum

    Anlık bildirim veriyorsun da inceleme bekliyoruz asıl bu aksam seko..


    Olsun biz yine de bekliyoruz...




  • tuvaletten çıktı mı?
  • Cihazı ancak şimdi kurabildim. Fotoğraf falan da çektim ama şimdi atacak zamanım yok, yarın akşam atarım. İlk izlenimlerime gelirsek, öncelikle HD filmlerde görüntü kalitesi çok çok iyi. SD filmlerde ise beyazlar aşırı parlak ve kalite pek o kadar iyi değil. 3GB'lik AC3 H265 The Wolverine filminin görüntü kalitesi muhteşemdi. Yalnız H265'lerde görüntü H264'lerdeki kadar akıcı değil, sanki ufak tefek takılma oluyor gibi geldi bana. Altyazılarda falan sorun yok, sesler de çok güzel. Sancak Bilgisayarın linkini verdiği yazılımı kurdum ama galiba bu yazılım cihazın içinde gelenle aynı. Yazılım sürümü 1.01 yani daha ilk yazılım bu... 243 Mbit'lik 4K ördek (ducks tale) videosunu da oynattı yalnız sanki anlık takılır gibi oldu. Tabi USB 2.0 sabit disk veri yetiştirememiş de olabilir. Cihazın tepkilerinde bir yavaşlık var, film açarken basınca biraz bekleyip öyle açıyor. Q5 II'deki bazı hastalıklar bunda da devam ediyor. Mesela hala menü dilini Türkçe seçince dosyaları alfabetik sıraya dizemiyor ve avi dosyalarını görmüyor. İngilizce seçilirse sorun olmuyor.

    Cihazın yazılımının biraz daha iyileşmesi gerekiyor. Ama film izlemek için bu haliyle de sıkıntı yaratmaz. İnterneti falan daha deneyemedim ama ağa bağlanması sorunsuz. Üzerinde gelen Çin kanalları da haliyle açılmıyor. Biraz daha kurcalayayım, resim falan da atacağım.




  • Hocam öncelikle hayırlı olsun size de bize de
    Hocam yorumlar için teşekkürler ama sanki aradığını bulamamışsın gibi yada ben öyle hissettim .
    Umarım sizi memnun eder, bu arada sizin yorumlarınıza göre karar verecek olanlar da vardır tahminimce.
    Bu cihazın asıl amacı tabi ki medya oynatıcısı olması ama acaba android platformunun kullanımı nasıl, 2gb lık cep telefonları kadar kullanışlı olsa yeter aslında(web de gezinme felan)
    Ama asıl merak ettiğim sıkıntı çıkardığı bir format varmı, altyazı durumu ne , kablosuz bağlantıda ne kadar sağlıklı iş görüyor.
    H.265 durumuda önemli aslında , acaba sadece sizin izlediğiniz videoyla alakalı bir durum mu , diğer videolar da da aynı sorunlar var mı onları artık zamanla öğreniriz.

    Güle güle kullanın.




  • Teşekkürler. Cihaz daha çok yeni olduğundan yazılımının oturması gerekiyor. Bu, piyasaya çıkan tüm cihazlar için geçerli. Himedia genelde 3 - 4 haftada bir yazılım çıkartır. İki veya üç yazılım sonra pek bir sıkıntısı kalmayacaktır. Sıkıntı çıkardığı bir format yok, altyazılar kusursuz ve her türlü ayar yapılabiliyor. Başka bir H265 video daha indirdim, onu da deneyeceğim. Bu arada söylemeyi unuttum, bendeki test videolarından Planet earth ve Samsung Ocean videolarında görüntü gelmedi. Oynatabildiklerinde sorun yok, 90 Mbit'lik kuş videosu yağ gibi oynuyor. Bir de az önce deneyince farkettim, Q5 II'de Logitech MK240 seti ile yazarken "@" sembolü için AltGr+Q yerine AltGr+Shift+Q yapmak gerekiyordu, bunda o sorun kalmamış.

    Şimdi biraz internet ve oyun deneyeceğim. Antutu yapacaktım ama "Cihazınız bu sürümle uyumlu değil" deyip, kurmadı.
  • @Seko92 size, bu cihazın varlığını açtığınız konu sayesinde öğrenebildiğim için teşekkür ediyor ve cihazınız elinize geçtiği içinde hayırlı olsun diyorum.
    ayrıca @mühbir e de teşekkür ederim, aklımdan geçen soruları sorduğu ve konuyu canlı tuutuğu için.

    -cihazı alıp almama konusunda kararımı @Seko92 nin deneyimleri ve aktaracakları ve @sancakbilgisayar ın (şuana kadar ilgisiz kalmasına rağmen) destek ve satış konusunda tutumu belirleyecek. Zira böyle bir cihaz almak için donanım özellikleri beklentilermi karşılıyor, fakat yazılım endişe verici. farklı alternatifleri de bu anlamda değerlendireceğim. kısacası şuan bekleme ve görme modundayım.
    tekrar teşekkürler.
  • Yazılım konusunda endişeniz olmasın. Himedia sürekli güncelleme çıkarıyor. Q5 II 1.07 yazılımına gelindiğinde neredeyse eksiksizdi. Tereddütü olanlar bir sonraki yazılım sürümünü veya Sancak Bilgisayar'ın cihazı getirmesini bekleyebilirler.

    Ekleme : Digiturkplay ve Youtube kurdum, ikisi de çalışıyor. Hatta Digiturkplay Q5 II'ye göre daha hızlı çalışıyor. İşlemci farkından sanırım...

    Ekleme 2 : Cihaz kullanıcı arayüzünü 720p veya 1080p olarak seçmenize izin veriyor. Ben haliyle 1080p olarak kullanıyorum. Belki de HD filmlerdeki görüntü iyileşmesinin sebebi bu olabilir. Yalnız bunun renkleri de çok canlı. Elimde sürekli izlediğim bazı klipler var ve bunlardaki bazı detayları ilk kez bu cihazda farkettim diyebilirim. Belki de gerçek 1080p çıkış verdiği için SD filmler, klipler bana daha kötü görünmüş olabilir. SD derken cep telefonu çözünürlüğündeki ve Youtube'dan indirilmiş videolardan bahsediyorum, DVDRip filmlerden değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seko92 -- 9 Eylül 2014; 8:42:13 >




  • Hocam cihazin sag salim gelmis hayirli olsun guzel gunlerde kullan..simdi sana sormak istedigim bir kac soru var cvplarsan sevinirim.

    Soru1:cihazi yurt disindan aldigin sitede hi medianin bir cok modeli mevcut ozellikle dikkatimi ceken HimediaQ10 ii modeli yeni cikan Quad core modelinden daha pahali ve farkli sitelerede baktigimda Q10ii modelini daha yuksek paradan satiyorlar..sizcede bu iste bi gariplik soz konusu degilmi.?yeni cikan ve daha ust model olan cihazin daha pahali olmasi gerekmiyor mu.?

    Soru2:Daha once sordum ama sizdende teyit etmek isterim..cihaz menu ve altyazi dili turkcemidir.?(Eger menu dili turkce degil ise cikan yeni yazilimlarla multilangue eklenirmi.?

    Soru3:Bluray iso dosyalarinda alttan ve ustten olan siyah seritleri ortadan kaldirma ozelligi varmi.? (Resmi buyutme ozelligi) ekran daralinca sinir oluyorum..

    Soru4:Kumanda cekim gucu ve modeli eskisiyle aynimidir..?

    Soru5:Yazilim yukleme vs kolaymidir..(Daha sonra konun basligina yazilim yukleme vs anlatim talimati hazirlamayi dusunurmusun.?

    Soru6:pm olarak gonderildi 😃 @seko92 hocam sabahin 7sinde bizi aydinlattiginiz ve bilgilendirdiginiz icin ayrica tskler..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • beytug16 B kullanıcısına yanıt
    Öncelikle teşekkürler. Sorularına gelince :

    1 - Evet eski modelin daha pahalı olması garip. Onlar herhalde satıcıların ellerinde kalmış cihazlar.
    2 - Menü dili Türkçe değil, İngilizce ama sistem ayarlarından sistem dili Türkçe'ye çevrilebiliyor. Türkçe yapılınca bazı sorunlar çıkıyor, onları da yukarıda yazmıştım.
    3 - Bluray.iso dosyam hiç yok o yüzden bilmiyorum.
    4 - Evet kumanda eskisi ile aynıdır
    5 - Yazılım yükleme kolay, bunun için üç yöntem var. İlki, sistem ayarlarından yazılım yükseltme menüsüne gelip online yükseltme yaptırıyorsunuz. Yeni yazılım çıkmşsa cihaz indirip yüklüyor. Yüklerken hangi versiyonu seçiyor (İngilizce veya Çince) ve nereden indiriyor bilmiyorum. İkincisi, aynı menüde bir de USB'den yükseltme var. Bunun için önce yazılımı kendiniz indirip zip dosyasını açmadan bir USB belleğe atıyorsunuz. Sonra da USB'den yükseltme seçeneğini seçip, yazılmı gösteriyorsunuz. Üçüncüsü de kürdan ile yüklemek. Önce yine USB belleğin ana dizinize yazılımı atıyorsunuz. Cihazın sağ yanında USB girişlerinin arasında küçük bir delik ve içinde bir reset butonu var. Buton gözükmüyor tabi. Cihaz kapalıyken bir kürdan ile bu butona basıyorsunuz ve basılı tutarken, ister kumandadan, ister cihazın üstündeki tuştan cihazı açıyorsunuz. Yaklaşık 5 - 6 saniye sonra ekranda ilk yazı göründüğünde kürdanı çekiyorsunuz. Kendiliğinden yazılımı yüklüyor ve cihazı başlatıyor. Bu kadar basit...




  • İlk sayfaya fotoğrafları ekledim arkadaşlar...
  • Güle güle kullanın hocam. Plastik kaplı sanırım ama yine de sağlam bir görüntüsü var(üstün de ki çince yazılar olmasa tabi daha sağlammış hissi verebilir di .
    Fotolar da güzel oldu canlı canlı görmüş kadar olduk.
    Hocam erken ama şimdiden gözünüze çarpan artılar/eksiler nelerdir ilk mesajda paylaşırsanız herkes için kolaylık olur sanırım. 3d iso deneme şansınız olmayacak galiba (eğer olursa güzel olur)

    Digitürkplay fena değil demişsiniz galiba kablosuz bağladınız , kablosuz bağlantıda hızı nasıl? Web browser denediniz mi android tabanlı cepler kadar verimli sayılırlarmı, her hangi bir cep tel modeli ile karşılaştırma şansınız var mıdır?

    Hocam şimdiye kadar ki ve şimdiden sonraki paylaşımlar için teşekkürler, kendi açımdan çok faydalı oldu.
    Kolay gelsin.




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.