Şimdi Ara

Hipertansiyon, vücut geliştirmeye engel mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar vücut geliştirme için spor salonuna kaydolacağım. Sağ böbreğimde küçülme var. Tansiyonumu düzenli olarak ölçüyorum ve normal çıkıyor, şuana kadar ciddi bir rahatsızlığım da olmadı. Ama spor yapabilir raporunu maalesef tansiyon sıkıntı diyerek vermiyor ve doktordan doktora yönlendiriyorlar. Normalde aile hekiminin 5 dakikada vereceği rapor için kardiyolojiye yönlendiriyorlar. Özelde 400 lira test ücreti isteniyor. Bu hafta eğitim araştırma hastanesinde randevum var ve doktor rapor vermeyecek diye korkuyorum. Ne önerirsiniz? Sırf böbreğim küçük diye spor yapamayacak miyim ben?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • Öncelikle hipertansiyon spor yapmaya engel bir durum değildir. Hipertansiyon ile yapılan bir araştırmada erkek futbolcuların %7 sinde hipertansiyona rastlandığına dair bir sonuç elde edilmişti. Araştırmayıda aradım bulamadım. Ama genelde hipertansiyonun yanında böbrek rahatsızlığı, beyin ile bir rahatsızlığı, büyük damarlarda genişleme gibi rahatsızlığı olan bireylere genel olarak spor önerilmiyor. Benim sana nacizane tavsiyem bir spor hekimine gitmen ve kapsamlı bir test yaptırman. Ben sporcu olduğum halde örnek veriyorum beyin cerrahına gittiğimde spor yapma neden yapıyorsun dendi, ortopediye gittim bu dizle oynama dendi. Spor hekimi ise nasıl yapacağım üzerine düşündü hep. Ve şuanda allaha şükür bir sıkıntım yok. İstanbulda yaşıyorsan baltalimanı kemik hastanesinde spor hekimliğinde Canan GÖNEN AYDIN hoca var. Ona da bir danış. Testlerini yaptır ve hekimin kararına güven :)

  • MCA90 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyorum cevabın için, peki spor hekimi için devlet hastanesinden randevu almak mümkün mü peki yoksa kardiyoloji hekimine muayene olmam yeter mi?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 182 den veya https://www.mhrs.gov.tr üzerinden "spor hekimi" bölümünü seçerek direk randevu alabilirsin. Spor hekimi uygun görürse sana ekg de çektirir. Başka yere randevu almana gerek kalmaz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.