Şimdi Ara

his 9800xt'ye fan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • slm arkadaşlar bende his excalibur 9800xt war ama artık aletin fanı nanay durumda.deiştirim diorum ama artık pci-express almak lazım. su an sistemi deiştirip pci2ex'e gecme durumum yok o yüzden yawaşlayan ve gürültü yapan fanını deiştirip biraz o.c. ile ugrasim diorum.Bunun fanını bulabileceim bi yer bilio musunuz istanbul ya da izmir olabilir.



  • ya sen fanın aynısını bulmayla neden uğraşıyosun bi tane 4-5 cm lik bi fan al soğutucu üzerine iki ucundan japon yapıştırıcıyla inceden yapıştır onların elektrik girişleri 4 pindir cd rom unki gibi bi tane elektrik kablosu tak olsun bitsin 9800 xt nin orjinal fanını nerden bulacaksın
  • Zalmanın vf700 veya vf 900 lerine bakabilirsin. Vf 900 daha yeni ve etkin tasarım. Hem ilerde pcie yaparsan sistemi bu fanı çok rahat yeni kartlardada kullanabilirsin. Tasarım itibariyle neredeyse tüm kartlara uyuyor. Ama hava dolaşımı kasa içinde olduğu için kasa soğutmanında ortalama üstü olması lazım.
  • Ati Silencer da düşünebilirsin.8 cm fanla olmaz o iş,çünkü 9800 XT aşırı ısınan bir kart,soğutma verimi çok iyi olması gerekiyor.
  • güzelce sök

    tamamen fanı parçala ve temizle sonra gres yağı ile bir güzel yağla geri topla

    sonuç sessiz ve çalışan bir fan
  • Silencer al ama 9800Xtye uyumlu olan zor bulunuo
  • His 9800XT de vga silencer var yanlış hatırlamıyorsam. Bu soğutucuyu gözden çıakrdıysan sana tavsiyem, soğutucunun üzerindeki plastiği çıkar sadece Alüminyum blok kalsın. Tak o bloğun üzerine 8cm lik bir fan hem eskisinden daha iyi soğutur hemde ses çıkarmaz. Bendekide eskiden açılışta ses yapıyordu aynen bu anlattığım şekilde yapacaktım düzelmeseydi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 19 Haziran 2006; 19:48:34 >
  • 9800XT'lerin fanları hem büyük,hem de soğutucu üzerinden kanal şeklinde hava akımı oluşturarak sıcak havayı yanlardan atacak tasarıma sahip.Eğer soğutucu üzerine düşük devirli bir 8 cm fan takarsanız o fan yeterince soğutamayabilir.Ben 9500 pro'ya yapmıştım,soğutucunun ortasına yerleştirilmiş bozuk 5 cm fanı çıkarıp yerine 6 cm fanı soğutucu üzerine takmıştım,hızlı olmasına rağmen orijinali kadar iyi soğutmadı,zaten o da ses yapmaya başlayınca silencer taktım.9800 XT dediğim gibi çok fazla ısınan bir kart,o yüzden işi şansa bırakmamak lazım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: WanDoGa

    güzelce sök

    tamamen fanı parçala ve temizle sonra gres yağı ile bir güzel yağla geri topla

    sonuç sessiz ve çalışan bir fan


    Aman diyim, bu tip fanları gres yağı ile yağlamayın, gres yağı kaba parçalar içindir, pas giderici ve temizleme özelliğine sahip elektronik aksamlarda kullanılabilen ince yağlar var, mümkünse onları kullanın.
  • Geleneksel kartlar ve fanlar için dediğin doğru, yalnız his de silencer var benim bildiğim. Silencer da yeteri kadar büyük ve fanın altında (hava üflediği yerde) kalan derin bir heatsink olduğu için (neredeyse cpu heatsinki gibi) sorun olmaz. Anlattığın gibi geleneksel ekran kartlarında fanlar havayı aşağı (karta doğru) değil yanlara doğru yani heatsink'in yapraklarına doğru üfleyerek heatsink üzerinden ısıyı alır. Böyle standart bi vga heatsinkinde fan direk karta doğru üflerse giden havanın hedefi heatsink yaprakları olmaz, heatsink yaprakları fanın çevresinde kalır. Silencerda bu durum farklı, klasik CPU heatsink yapısına benzer şekilde olduğu için yani fan takıldığında yapraklar yanlarda değil fanın aşağısında kaldığı için gayet iyi bir çözüm oluşturur. Hatta güçlü egsoza sahip kasalarda silencer dışarı yeteri miktarda hava atamadığından çok iyi soğutma yapamaz. Örneğin benim kasada egsoz çok kuvvetli, içeri hava üfleyen fan yok. Kasa içinde resmen hava basıncı düşüyor, kasa kapağı kapalı ve egsozlar açıkken (yani makina standart halde çalışırken) Silencer dışarı gram hava üfleyemiyor yani heatsink üzerindeki hava akımı çok düşük oluyordu. Dediğim şekilde yapsaydım eminimki benim kasa içerisinde standart halinden daha iyi soğutma yapacaktı çünkü dediğim gibi benim kasada standart halde fan hiçbir işe yaramıyordu. Ayrıca benimde başıma geldiği için fan sesi durumu içinde oldukça düşük maliyetli ve iyi bi çözüm olması açısından arkadaşa şiddetle öneririm. Eğer kart üzerindeki soğutucu silencer ise mutlaka anlattığımı dene, sıcaklıkları ölç eğer eskisine göre çok daha kötü olursa (ki hiç zannetmiyorum) eski haline dönersin yada yeni bi çözüm arayabilirsin.

    quote:

    Orjinalden alıntı: Elbruz

    9800XT'lerin fanları hem büyük,hem de soğutucu üzerinden kanal şeklinde hava akımı oluşturarak sıcak havayı yanlardan atacak tasarıma sahip.Eğer soğutucu üzerine düşük devirli bir 8 cm fan takarsanız o fan yeterince soğutamayabilir.Ben 9500 pro'ya yapmıştım,soğutucunun ortasına yerleştirilmiş bozuk 5 cm fanı çıkarıp yerine 6 cm fanı soğutucu üzerine takmıştım,hızlı olmasına rağmen orijinali kadar iyi soğutmadı,zaten o da ses yapmaya başlayınca silencer taktım.9800 XT dediğim gibi çok fazla ısınan bir kart,o yüzden işi şansa bırakmamak lazım.




  • Eğer üzerinde silencer varsa 8 cm fan direk üzerine takılarak çözüm olabilir,ama silencer takılı olan model Iceq modeli,normal fan takılı modeli de var.
  • Dediğimi silencer olması şartıyla dedim zaten yoksa hiç bi halta yaramaz. Ama silencer var ise güzel bi çözüm olur.

    quote:

    Orjinalden alıntı: Elbruz

    Eğer üzerinde silencer varsa 8 cm fan direk üzerine takılarak çözüm olabilir,ama silencer takılı olan model Iceq modeli,normal fan takılı modeli de var.
  •  his 9800xt'ye fan

    sana önerim fanı söküp temizle sonrada biraz yağla
  • Tabi yağlamanın nasıl yapılacağını da söylemek lazım.

    Fanı çıkardıktan sonra,alt tarafında muhtemelen etiket vardır,onu da çıkarınca fanın milini ve mili tutan lastiği göreceksin.Lastiği parçalamadan,en azından tek bir yerinden kırılıp geri takınca tutabilecek şekilde çıkar,kanat kısmı yerinden çıkacaktır.Sonra mile biraz gres yağı sür ve geri yerine tak ve lastiği sabitle.
  • Bende onun asusu vardı sıcaklık 80 70 lerdeydi su ile soğutum sıcaklık 40 50 arası oldu :)
    güzel de o/c yaptım 3dmark 3749 alıyordum o tarihte p4 3.0 ve 2*512 corsair ile fikir olur diye bu bilgileri veriyorum

    su pahalı ve baya uğraştıran tarafı sen uygun Ati Silencer kulabilirsin
  • saolun arkadaşlar bi parçalayım ben bi fanı bakalım yağlayalım nolcak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.