Şimdi Ara

Hisseli arsa satışında hissedarların anlaşamaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba bir konu hakkında fikir almak istiyorum. Yaklaşık 10 hissedarı bir arsamız var. Hepsinin hisse oranı farklı ancak totalde hissenin yarısından fazlası bizim. Bu arsa uzun yıllardır atıl vaziyette duruyor. Oldukça merkezi konumda ve değerli bir arsa. Geçtiğimiz gün bütün hissedarlarla konuşup satışı konusunda anlaştık. Emlakçıdan fiyat aldık ancak son gün bir kişi caydı. Şimdi merak ettiğim çoğunluk satılması konusunda mutabık. Böyle bir durumda satmak istemeyen hissedarı bu ortaklıktan çıkarmanın bir yolu var mı?


    Bildiğim ve araştırdığım kadarıyla ortaklığın giderilmesi konusunda bir dava açabiliyorum ancak o zamanda söz konusu arsanın tamamını değerinin çok altında satıp herkese dağıtıyor.Bu konuda ne yapabiliriz bir fikir veya yardımda bulunursanız çok sevinirim.herkese iyi forumlar.


    Not: Bu arsanın üstünde 2 ev var bilmiyorum sonuca etkisi olur mu




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Plan-B -- 7 Mayıs 2022; 13:0:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Değerinin çok altında satılmaz siz büyük hissedarsanız ihalede girip alırsınız. Değerli bir yerse rayicininde üstüne çıkar. Ortaklığın giderilmesi açılmadan diğer hissedarların alabildiğiniz hissesini satın alın taraf sayısı azalsın ihalede işiniz kolaylaşır.

    Evler değerine eklenir ancak muhtesat iddiası söz konusu olabilir işi uzatır (evi yapan hissedarlardan biri ise veya belli bir kişilerin mirasbırakanı ile onun değeri sadece o kişilere ödenir tabi muhtesat aidiyetini ispatlarlarsa veya muhtesat konusunda taraflar anlaşırsa)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Storm Raider kullanıcısına yanıt

    Hocam öncelikle vakit ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Ortaklığın giderilmesi davasından önce satmak istemeyen kişinin hissesini alın demişsiniz fakat o miktarı karşılamamız mümkün değil.Öyle bir sıkıntı var.


    Bir haftadır birkaç emlakçıyla konuştum, metrekare fiyatı üzerinden hesaplarsak 5-6 milyon ama konumu çok iyi olduğu için 8 milyondan satılır diyorlar. Aynı emlakçılar bu değer düşüklüğü davası açılırsa ihalede 2 milyona bile gider değerinin altında satılabilir diyor ben anlamadım bu işi..


    Birde son olarak evler üzerinde bildiğim kadarıyla muhtesat söz konusu değil. Biz olurda bu ortaklığın giderilmesi davasını açarsak hem arsanın değeri hemde arsa üzerindeki binaların değeri toplanıp mı hesaplanıyor ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.