Şimdi Ara

HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL (58. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.182
Cevap
31
Favori
123.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • dexter--- D kullanıcısına yanıt

    hocam selamlar. 3 ay olmuş sanırım siz bu sorunu yaşayalı. çözüm bulabildiniz mi bilmiyorum bende benzer bir sorun yaşamıştım belki işinize yarayabilir. benim aracım da 2002 model civic hb di. önceleri aşırı ısınmalarda yolda giderken araç stop ediyordu. eksantrik pozisyon sensörü bozuk dedi usta değiştirdik ve sorun çözüldü. bu seferde kışın soğuklarda zor çalışmaya başladı. aldığım sensör yan sanayi idi. sorun ondan kaynaklanıyormuş. orjinal çıkma parça ile değiştirdim ve düzeldi. baya uğraştırmıştı beni. umarım sorununuz çözülmüştür. iyi günler dilerim.

  • dexter--- D kullanıcısına yanıt

    Burayı epey boş bıraktık .Uzun zamandır girmedik pek rağbet yok diye ama yazanlar oluyor ve iyi kötü cevap bekliyorlar.

    Buna üzüldüm,aylar olmuş hatta yıl olmuş cevapsız sorunlar paylaşılmış.

    Sağolsun bir iki arkadaş cevap yazmışlar er yada geç


    Sorun ne sizde bilemem ama benim başıma gelen şuydu.Arac tek seferde marş basıyor ama geveliyordu,bir defada ama zor basıyordu.Motor sıcak ise baş anında çalışıyordu.

    Uzatmayalım her kafadan bir ses işittim çevremden bende tamircime götürdüm ve o bir defa motor soğuyunca Marsa bastı stop etti ve "LPG ustası baksın, sıkıntı yok bizlik"dedi.

    Yine onların vasıtasıyla tanıştığım usta geldi oda baktı ve teşhis hemen konuldu.O zaman için LPG regülatörü gazı tam kesmiyor dedi.

    Yerine geçtik sobunlu suyla test etti araç stop halindeyken gazı tam kesmiyor gazı yollamaya azda olsa devam ediyor kavak var yani.Oda bujilerin üzerinde donuyor hava soğuk olunca o ıslak gaz buji isinana kadar çalışmasını engelliyor.Kuruyunca marş basıyor vsvs

    Değişti hala senelerdir sıkıntısız devam ederiz .

    İnşallah sizde çözümü bulmuşsunuzdur

    Hayırlı geceler herkese.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayazoglu35 -- 4 Temmuz 2022; 22:42:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yazdım Sanki benzer sorun yaşadım.

    Bitlis yoluna düştük her 80-100 km de şu ekleye ekleye hedefe vardık.

    Bir cam arızası sonucu tesadüf bir usta Allah razı olsun sadece öncee radyatör kapağını değiştir, sonra ustaya bulaş dedi.

    30 TL ye Toyota kapağı buldum Honda yoktu ve cuk oldu,hala da öyle devam ediyorum .

    Sen radyatör de değişmişsin ama Radyatör de değişse bak sıkıntı sadece kapaktan yaşayan arkadaşımız varmış

    @Oasceuis de benim gibi kapak ile noktayı koymuş radyatörü değiştiği halde.

    İnsaallah sorunun çözülmüştür abim.



    Allah'a emanet olun konu üyeleri

    Hayırlı geceler




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayazoglu35 -- 11 Temmuz 2022; 15:51:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi akşamlar herkese,


    Kontağı kapattıktan sonra farlar açıkken, sürücü kapısını açtığımda eskiden far ikaz sesi geliyordu. Ancak artık bu ikaz sesi gelmiyor.


    İkaz sesi olmadığı için 1 kere farları açık unuttum ve akü bitti yolda kaldım.


    Oto elektrikçilere ve özel Honda servislerine gittim, durumu pek önemseyen olmadı. Ancak yukarıdaki küçük arıza, çok daha büyük bir soruna yol açtı ve akünün bitmesi sonucu yolda kaldım.


    Yani her ne kadar çok basit bir arıza olsa da oldukça hayati bir ikaz sesi.


    Bu arızayı yaşamış arkadaşlar var mı, arızanın sebebi kapıdaki switch mi, yoksa içerideki ses kaynağı mı onu anlayamadım.


    Oto sanayilerde de birkaç dükkan gezdim yapan kişi bulamadım. Herkes büyük iş yapma derdinde, bu ufak arıza olduğu için ilgilenmiyorlar.

  • Yukarıdaki sorundan bağımsız olarak,


    aracımla çukurlardan geçerken fazla ses geldiğini düşünüyorum, bir usta normal dedi. Ancak daha yeni model araçlara bindiğimde böyle paldır küldür ses gelmiyor. 2004 model araba ama sonuçta önceden çok daha konforluydu. Birkaç usta ile görüştüm, amortisörleri tamir ettir olmazsa dedi.


    Aramızda amortisör tamiri yaptıran var mı, amortisörcü seçerken nelere dikkat etmemiz gerekir? bugün birçok video izledim, kimi amortisör tamircileri amortisöz armut takozu denilen parçayı kullanmayıp amortisörün daha çabuk arıza yaparak yeniden kendilerine dönmesi gibi bir yönteme başvuruyormuş. Önümüzdeki haftalarda amortisör tamiri yaptıracağım, buradan bir cevap gelirse ona göre rotayı oluştururum.


    Son olarak, araç otomatik şanzımanlı olduğu için, tüm şanzıman yağını makine ile değiştiren bazı videolar izledim. Araca 3 litre yağ ilave edelim diyen ustalar pek içime sinmedi. Ortalama 7 litre şanzıman yağ kapasitesi var. 3/7 oranında bir temizlik olsa da baskın olan eski yağ olacak. Tek seferde yağı tertemiz yapmak varken, neden parti parti değiştireyim? Ankara'da makine ile otomatik şanzıman yağı değiştiren yer arıyorum. Aracım 285 bin km'de. Şanzımandan bir şikayetim yok, tedbir amaçlı yağ değişimi yaptırmak istiyorum. Aracımın orjinal kitapçığı duruyor ve kitapçıkta da yağ değişimi tavsiye ediliyor. kimi yerlerde okuyorum, şanzıman yağı değişmez diye. Tamamen hatalı bir bilgi.





  • carousal C kullanıcısına yanıt

    Yaşamadım böyle bir sorun ve hala ikaz çalışıyor.Swic veya kapı bilmem nedir,nerededir o uyarı ikaz ses,soluk,iyi usta bulmak zor..

    Yine de yapılması gerekir ,o ses gelince aynen el farlara gidiyor mecburen ve kapatılıyor.

    Ben bunca sene sonra bir usta buldum ama oda Gebze de.

    İşinin profu olmuş VESSELAM.

    İnşaallah bir iş ehli ustada sen bulursun abim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • carousal C kullanıcısına yanıt

    Mümkünse değiştir, patlamış olabilir amortisör biri veya hangisi ise.

    İmkan varsa değişim İyidir ve baş ağrımaz.. Orijinal ya hondadan al yada çıkma bulmaya çalış.Olmadi yine pahalı ama orijinalden ucuz dışarıdan gelen amortisörler var.Al geç derim,ben mecburen ön sağ için almıştım ve yıllardır sıkıntısız kullanıyorum.

    Ses alt takımdan da gelebilir .. Bakımlarda genelde Z rot vsvs değişim ediliyor ama yinede ömürleri az oluyor bence.

    Onlardan değilse tabiki amortisörlerde onses sıkıntısı.

    İzmir de iyi ustalar var ama Ankara için bir şey diyemem.

    Ankara'dan arkadaşlar vardır yazarlar, tavsiyede bulunurlar İnşaallah

    Yağ değişimi yaptırdim bir sene önce ama bildiğin kara düzen aç boşalt ve doldur..

    Makine ben görmedim diyeyim.

    En kısa zamanda halledecek yerler bulursun umarım


    İyi geceler abim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne çok "ama" kullanmışım,okuyunca fark ettim, Kusura bakmayın arkadaşlar.Oldu bitti,bir daha ki sefere dikkat ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayazoglu35 A kullanıcısına yanıt

    İyi akşamlar, Ankara'da amortec isimli amortisör dükkanına götürdüm aracı. Amortisör ustası kaputu açıp, sağ ve soldan arabayı vücut ağırlığıyla iyice bir bastırdı. abi amortisörlerinde hiç sıkıntı yok dedi. benim bir de sık kullandığım kadjar var, onla giderken takır tukur ses gelmiyor. 2004 civic ile giderken önden ses geliyor. şikayetimi dile getirdim, usta sorun yok dedi gönderdi.


    Bu arada kapı açılınca far açık uyarı sesi yanmadığını söylemiştim. Şoför kapısında bulunan dışı silikon ya da kauçuk bir kılıfla kaplı bir switch mevcut. Orayı yokladım ve bingo. Altı boş, yani switch araç şasesinin içine kaçmış muhtemelen. Bu sebeple de kapı açılınca açık olan far için ikaz sesi alamıyorum. Torna vida ile switch'i şasiye bağlayan vidayı sökmeye çalıştım, çok sert olduğu için açamadım. Lokma lazım açmak için. Bende de lokma yok. Müdahale edemiyorum arızaya.




     HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL


    Kapı içinde bulunan switch bu şekilde, kapıyı kapatınca iç lamba sönüyor, far ikaz sesi kesiliyor. kapıyı açınca switch dışarı çıkıyor. iç lamba yanıyor ve far açık ise (kontak anahtarı çıkarılınca) ikaz sesi geliyor.



    Yukarıdaki basit arıza sebebiyle aküm bitti demiştim, ömrü 5 yıl olan aküm teknik olarak da bitmiş. 5 yıl önce inci 45 amper akü almıştık. 5 yıl dayandı. Akü almadan önce çok araştırma yaptım, kimileri 60 amper al yazmışlar, ama ben fabrikasyon 45 amper aldım.



    Varta ile inci arasında kaldım, incinin akü yaklaşık 2 ay daha taze olduğu için onu seçtim. Ayrıca inci aknün cold cranking amperage (cca) denilen değeri vartadan oldukça yüksek.



    cold cranking amperage (cca) - soğuk marş akımı, değeri amper olan, akülerde 3 haneli sayı ile gösterilen bir başka değerdir. mesela 45 Ah'lik İnci akünün cca değeri 400 amperdir. 45 Ah'lik varta akünün cca değeri ise 330 amperdir.



    Bizler aslında akülere 45 amperlik derken hata yapıyoruz, doğrusu amper saat olacak. ve birçoğumuz soğuk marş akımı hakkında bilgi sahibi değiliz. sadece akünün ampersaatine bakarak marka seçiyoruz. ampersaatten çok daha önemli bir mevzu, kolay marş alma meselesi doğrudan soğuk marş akımı ile alakalı. aküyü değiştirdim rahat marş alıyor diyenlerin bir kısmı aslında soğuk marş akımı yüksek bir aküye terfi ettiğinin farkında değil.



    İnci akü'nün cca değeri 400A, varta akünün cca değeri ise 330A. Yani kışın soğuk motora marş yaparken inci akü, varta'ya oranla %21 daha güçlü marş basacak.


    Sürekli iki markadan bahsettim, yanlış anlaşılmasın, bir de yiğit akü bölge bayisine gittim. bizde 45 amper ters kutuplu dar akü yok. daha iyi marş bassın diye 60 amper ters kutup dar akü üretiyor artık yiğit akü dedi. almayı kabul etmedim, koysa honda mühendisleri 60 amper koyardı. yiğit akünün tekniğinin japonlardan daha iyi olacağına pek ihtimal vermiyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carousal -- 26 Temmuz 2022; 2:0:19 >




  • önceki mesajımda daha çok amortisör ve akü hakkında bilgiler verdim, son durumu anlattım.


    otomatik şanzıman yağı değişimi için de mesaj attığımdan bu yana derin araştırmalar yaptım. makine ile değişim yapan motul evo servislerinin varlığını keşfettim başka bir şehirde, oraya telefon açtım. ankara'da da bu servislerin olduğunu söylediler. otomatik şanzımandaki tüm yağı motul ile değiştirme kararı aldım, tek seferde. bu işlem biraz pahalıya patlayacak gibi, ama şanzımanı elime almak istemiyorum. aracın kilometresi 285 bin'de. bu araç fiyatları düzelmedikçe de arabayı değiştirmeyeceğim. )


    bir de arka koltuk diz mesafesi bu kadar geniş bir araç bulmak için d segmente çıkmak lazım sanırım. böyle geniş başka araba gerçekten yok. arabaya binen herkes şaşırıyor. honda civic olduğuna kimse inanmıyor. hem düz tavan, hem geniş diz mesafesi. arkada yolculuk yapanlar için çok rahat bir ortam sağlıyor.


    son olarak, sağ ön kapı iç kapı kolunun kromajı kalktı ve orada oturan arkadaşımın elini kesti ciddi şekilde, derin kesik oluştu ve baya kanadı. bu sebeple şu an orayı bantladım ama çirkin duruyor. sedanlardaki iç kapı kollarına baktım, onlarda kromaj göremedim. bu arabanın bu ufak tefek parçalarını bulmak ciddi problem. sağ ön iç kapı kolu (kromajlı) arıyorum. duyurulur.





  • carousal C kullanıcısına yanıt

    Geç de olsa yine yazalım abim..Eline emeğine sağlık..Epeyce bilgiler aktarmışsın ve araştırmacı bir insansın belli oldu.Helal olsun . Akü hakkında hiç bir bilgimiz yok maalesef..Lakin yazdıklarından sonra pür dikkat edeceğim iki iki dört.

    2013 de aldığımda akü varta idi.Lakin 3-4 sene sonra her değişim bana eziyet oldu.İnci takıldı o vardı İyisidir diye ama hep problem yaşattı bana.


    Dikkat ederiz bundan sonra, kışın yazın diye bir algı yoktu bende ,senin yazdıklarından sonra farklı bakmaya başladım akü olayına.

    Attığın görsel ile parçayı da tanıdım :)

    Var evet ,onu yinede sen alet edavat denk olan ustaya gotur açsın baksın.. Zorlamaya gelmiyor zıkkım parçalar.

    Amortisör veya rot,Z rot alt takım bir yerden vardır ses veren yer var demekki seni rahatsız ediyorsa.Lakin aldım alalı bir başka araç ile konfor mukayese edemem.Fazla sert bizim araçlar ..Ses hep var masaallah eksik olmuyor .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • carousal C kullanıcısına yanıt

    Şanzıman için "ne kafana uygun onu yap "derim..

    Teknik işler bilmem anlamam ama becerim yüksektir.Gorursem veya aklım yatarsa ben yaparım bir şeyler.Ne mı?

    Mesela benzin depo kapağını açan yerde sıkıntı oldu kendim yaptım söktüm taktım.

    2018 de sadece o dandik bisiklet veya motorsiklet fren telinin aynısını değiştireceğiz dediler ve 200 TL istediler.

    Kızdım bir çelik dandik tele o para verilmez dedim.Biraz bagaj içerisinden telle aç kapa ettim lakin eziyetli olunca el ile açma yerinden daldım olaya,epey bir yerler söktüm taktım ve yaptım.Zor ve gıcık bir işti.

    Kaç senedir kullanıyorum ve hala yaptığım gibi duruyor.

    Senin arkadaşınin elini kesen zıkkım hafifte olsa benim de elimi kesti.

    Kapı açarken sol elimi kesti.Yine sol ön kapı o meret kırıldı elimde kaldı

    Onu da söktüm kapı içine girdim

    Plastikten ve kaplama olunca ısıttım delikler deldim.. Sağlam telle git gel ederek adeta diktim diyebilirm.Birde üzerine yapıştırıcı sürdüm oda oldu :)

    Kaput açma zımbırtısı da plastik.. Metal kola plastik kafa koymuşlar oda elimde kaldı ..Onun da ulaşım yeri zor ama onuda yaptım oda hala faal.

    Teknik işlerden uzakta olsam yaparım az çok birşeyler.

    Araç geniş, dediğin gibi binen kişiler şaşırıyor.Disardan bakan,dar, basık ve spor bir araç görüyor,taki içine bine ne kadar.

    Arka adeta divan gibi.Genis ve rahat, yüksek kafa göz değmez.

    Bende zaten cesaret edip sat al edemedim zamanında.. Şimdide bu fiyatlar varken asla kıpırdamam,kullanmaya devam.


    Hayırlı günler sana ve herkese


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • herkese merhaba ben aranıza yeni katıldım 2004 model honda civic hb 5 kapı araç aldım 1 yıl önce , aracımdan çok memnunum severek biniyorum ama aksesuar konusunda bazı eksiklerim var ve bulamıyorum.


    önceliğim cam çıtaları krom kaplama yapmak istiyorum ama bulamıyorum yardımcı olacak bir arkadaş var mı

  • olcayhbcivic O kullanıcısına yanıt

    Merhaba, hoşgeldiniz, güle güle kullanın .. Kazasız belasız sürüşler.

    Parça ve aksesuar?

    O yönden sıkıntı var maalesef..Yan sanayisi,yok ön sanayisi vsvs yok parçaların..Hep orijinal ve kendine has bir şeyler..

    Sadece işin kolayına bakarsak Honda yetkili servis ile çözmek lazım çoğunu,krom varmıdır bilmem ama servisin de abuk subuk rakamlarıyla burun buruna gelmekte işin tuzu biberi.

    Benim plastikleri silmekten ve güneşten yarı yarıya aşındı ve pul pul dökülüyor, kromlari alttan gözükmeye başladı

    Öyle bir arayışım olmadı..Bir kaç sene evvel rüzgarlık aradım buna Uygun bulamadım ve hemen pas ettim..Fazla uğraşmadım da .

    Bulursanız araçta siyah ise müthiş renk verir , güzel olur.

    İnşaallah istediğiniz gibi yaparsınız.

    Büyük şehirlerde çareler tükenmez,her şey bulmak veya yaptırmak,yapmak mümkün.

    Sadece işin ehlini yakalamak lazım..

    Hayırlı geceler herkese.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Herkese merhaba arkadaşlar bende 2 ay kadar önce 2004 honda civic hatchback EU8 model sahibi oldum. Gerçekten çok keyifli bir araç. Bu arada ilk aracım. Gel gelelim birçok kişide deyinmiş yedek parça sıkıntısı. Şöyle ki arka stopu kırık aldım. Değiştirmek istiyorum fakat hangi sanayiye parçacıya hatta çıkmacıya gittiysem yok malesef 🙄. Tamir yoluna da gittim fakat çok kırık olduğu için pek bulaşmak istemediler anladığım kadarıyla. Bi şekilde çözüme kavuşturucam artık. Ama yürürüne gidişine şekline bayıldım.Herkese bol keyifli kazasız sürüşler dilerim.  HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL  HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Laxeri53 -- 26 Ağustos 2022; 10:27:26 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Laxeri53 L kullanıcısına yanıt

    Aracınızı güle güle kullanın, kazasız belasız sürüşler inşaallah.


    Bende aldığım zaman iki arka stoplar delik idi,yada kırık diyelim.

    Su girmiyor, ampül değişim yapmadigimdan pek takilmadim.

    İlk alınca almak için servisle irtibata geçtim ama servis uçuk rakamlar söyleyince vazgeçtim.Oyle kullanmaya devam ediyorum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayazoglu35 -- 27 Ekim 2022; 20:1:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Laxeri53 L kullanıcısına yanıt

    - 2002 Stop - isminde bir işletme var, Ankara Şaşmaz oto sanayi sitesinde. Oraya bir telefon et, ya da telefon edip instagram'dan fotoğraf at. Yapabiliriz derlerse söküp gönder stopları. Pişman olmazsın. Çok iyi iş çıkarıyorlar bu konuda.


    Kırık stop ile gezme. Arabanın rengi çok güzelmiş, daha şık gözükür arkadan. Bu rengini hiç görmemiştim bu arada)

  • olcayhbcivic O kullanıcısına yanıt

    Hangi şehirdesiniz?

  • carousal C kullanıcısına yanıt
    İstanbul Anadolu yakasındayım kartal,bostancı oto sanayileri, birçok çıkmacı farcı hepsini gezdim. Kimi uğraşmak istemedi heralde. Çoğu da yok dedi 😇 ankaraya giderim aslınds arada eğer çözemessem dediğiniz yeri mutlaka araştıracağım. Teşekkürler 🤗
    Renk için teşekkür gercekten guzel duruyor. bildiğim kadarıyla bu modelde metalik gri ile birde siyahı var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Laxeri53 -- 16 Eylül 2022; 23:27:37 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar arkdaşlar forumu uzun süredir takip ediyorum. 2006 modeli var bende de aşşağı yukarı 4 yıldır kullanıyorum. genel sıkıntılarına gelecek olursak ufak tefek bahsedeyim. aracın her parçasını çok kolay bulursunuz ama kaporta hariç. 3 ay önce aracıma çarptılar sol önden far ve tampon değiştirmek zorunda kaldım. 10 gün parça aradım tamponu malesef bulamadım ve makyajsız kasanın tamponunu takmak zorunda kaldım. onuda 2500 tl ye aldım. farı yine zor temin ettim. oda 1750 tl tek far hurdacıda tampon var adamlar olmadığını biliyor 4 binlira istiyor. 2021 kasa ciivic in ön tamponu bin tl arkadaşlar gelin siz hesap edin. ama ne olursa olsun aracımı çok seviyorum. ve severek biniyorum. satmayada hiç niyetim yok milyon km ye kadar binmeyi düşünüyorum. şuan 276 binde. ha birde şöyle bir sorunum var sizde de varmı bilmiyorum. araç ışıklarda vs beklerken birden rölanti düşüyor sallanmaya başlıyor hareket etmeye kalksan gaz yemiyor yaklaşık 15 20 sn sonra ya birden silkelenip düzeliyor yada stop edip geri basıyorum düzeliyor. denemediim yöntem kalmadı sibop ayarı boğaz kelebeği temizliği sadece bobin kaldı en büyük şüphe bırakan sanırım bobinin bir tanesi arızalı onun üzerine gelince bu sorunu yapıyor sonra geri düzeliyor. arabada bir devir düşüklüğü yok normalde ama mesela cam açıp kaparken rolanti düşüyor örneğin arka cam ısıtmasına basıyorsun rölanti bi düşüyor ne olduğunu anlamadım bu şekilde idare ediyorum oksijen sensörü hatası da olabilir buda bir ihtimal varmı sizde böyle bir sorun ha birde arkadaşlar ben derimki madem nadir bir araca sahibiz bir wp grubu kuralım ordan haberleşebiliriz yardımlarışırız iyi olur diye düşünüyorum herkese iyi günler dilerim.





  • 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.