Şimdi Ara

Honda'nın Türkiye'deki fabrikasını kapatacağı kesinleşti (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
1
Favori
7.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • sarkihalindekal kullanıcısına yanıt
    Güzel düşünceleriniz için ben teşekkür ederim.
  • eeeee yanii şimdi senin sayende dünyadan haberimiz mi oldu

  • Üretilecek olan yerli otomobilin bu kararda etkisi olabilir.
  • Honda Motor, Türkiye’de otomobil üretimini 2021 yılında sona erdirme kararı aldı

    Japon otomobil üreticisi Honda Motor, Türkiye'de otomobil üretimini 2021 yılında sona erdirme kararı aldı. Şirket Türkiye'de araç ithalatı ve dağıtımı faaliyetlerini ise kesintisiz sürdürecek.



    Kaynak: Honda Motor, Türkiye'de otomobil üretimini 2021 yılında sona erdirme kararı aldı
  • Hükümet Yerli daha doğrusu Türkiyede üretimi olan bütün otomobillerdeki ötv sıfırlamalıki diğer firmalarda fabrika kursun. Malesef bindirdikçe bindiriyorlar.
    Araç satışlarındaki düşüş de ortada . Ev fiyatına orta sınıf araçlar mevcut oldu. Döviz kuru ötv derken sıfır araç almak orta gelirli için imkansız. Geçinmekte imkansız , orasıda ayrı bir konu.

  • Daha 3-4 gün önce ülkenin durumunu konuşurken aklımdan geçti, yeni sermaye gelmesini bırak adamlar kapatıp gidecek diye... Böyle, bu zihniyetle yönetilen bir ülke koca bir köy olmaya mahkum. Bunun devamı gelir.

    Bakın iran'a... Topraklarından petrol fışkırmasına rağmen ne haldeler. Bizim böyle bir doğal zenginliğimiz de yok petrol gibi para kazandıracak. Artık herkesin aklını başına toplaması lazım. 10 yıl önce farketmediniz ya da iplemediniz ama artık ne ekonomide, ne siyasette daha fazla yanlış yapma lüksümüz yok.
  • alpabi A kullanıcısına yanıt
    Dedikleriniz kısmen doğru olmakla birlikte Honda ülke içinde böyle bir etkiye sebep olmaz çünkü parçalarının %90ını ithal eden ve senelik 30-35 bin araç üreten bir fabrika var. Dediğiniz senelik 300 bin araç üreten ve parçalarının yarıdan fazlasını Türkiye'den temin eden renault ya da Toyota gibi bir firmanın çıkması ile olabilir ancak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Honda fabrikanın kapanması elbet de ülkemiz ekonomisi için iyi değil. ama fabrikanın kapanması sonuç da Honda nın burada ki varlığını ve talebini etkilemez. burada üretim yapmayan bir çok dünya markası çok da güzel satışlarını yapıyor. bence önemli olan bundan sonra ki satış ve servis yapısının daha çok kullanıcı yanında olacak şekilde değişmesi. fabrikanın varlığı bu güne kadar kullanıcıya çok şey kazandırmadı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selcuk_

    Bu mesaj silindi.
    Valla kardes gorduk ıste 3. Koprude turk işçişer hata yaptı japon muhendıs kendı hata yaptı sanıp ıntahar ettı. Bemzer bır durum soz konusu cunku ulkede devaluasyon oluyor bıber 25 tl oluyor boyle bir ortamda kımse ısıno saglıkli yapamaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sreyya

    Honda fabrikanın kapanması elbet de ülkemiz ekonomisi için iyi değil. ama fabrikanın kapanması sonuç da Honda nın burada ki varlığını ve talebini etkilemez. burada üretim yapmayan bir çok dünya markası çok da güzel satışlarını yapıyor. bence önemli olan bundan sonra ki satış ve servis yapısının daha çok kullanıcı yanında olacak şekilde değişmesi. fabrikanın varlığı bu güne kadar kullanıcıya çok şey kazandırmadı.
    Bu konuda yanılıyorsunuz bence. Fabrikaların burada olması bizim için çok çok değerli bu sayede avrupalılardan çok daha ucuz baz fiyatla araç alabiliyoruz. Örneğin clionun Avrupa satış fiyatları ile Türkiye satış fiyatlarını vergisiz oranlar üstünden kıyaslarsanız fabrikaların burada olması sayesinde çok daha ucuza bu araçları alabildiğimizi görebilirsiniz. Honda özelinde de örneğin ingilterede tüm vergiler hariç 20 bin sterline satılan bir civic aracı biz vergiler dahil o fiyata alabiliyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bundan yaklasık 10 sene once falandı.TV de haber izliyorum VW İsci Ucretleri,Sendikalar vs sikayet edip,yuksek bulup uretimi Polonya ya, Cekya ya falan kaydıracagı yazılıyordu.
    Honda Fabrika kurar ucuz iscilik denir cıkar bu defa baska elestiri gelir.Adamlar İngiltere deki fabrikasını da kapatıyor.Ayrıca olaya iscilik olarak bakacaksan orada isci 3000 paund alıyorsa buradaki isci cok azını alıyor.Adamlar dukkanı kapatıyorlar.Japonya da uretecekler.
    Ayrıca elestiri olacaksa Meksika cok mu muhtesem bir ulke adamlar HRV yi orada uretiyor.Binlerce multeci dayanmıslar ABD sınırına , adamlar fabrika yapsa ayrı elestiri gitse ayrı elestiri...
  • edgar1899 kullanıcısına yanıt
    Yanlış hatırlamıyorsam o konuda fabrikanın etkisi yok. Çünkü İngiltere üretimi olan Civic hb için de vergisiz fiyatı burada daha uygun deniyordu. Üstüne bir de oradan buraya taşıma masrafı olduğu halde burada daha ucuza satılıyordu. Hem de fark az değildi yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Tam aksine direkt fabrika ile ilişkili. Tabi ki ülkelere göre firmaların farklı fiyatlandırması var ve ayrıca bizde bayi karları avrupaya göre kur farkından dolayı düşük. Ancak örneğin Toyota corolla hybrid tüm dünyada en ucuz bizim ülkemizde satılıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.