Şimdi Ara

Hoparlör seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
2.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Forumdaki ustaların yönlendirmesi sonucu bir süre daha t sınıfı amfi ile devam edip öncelikle hoparlörlerimi yenileyeceğim. Amfiye pikap bağlı ve çeşitli müzikler dinliyorum. Yaptığım araştırmalar sonucu alttaki hoparlörlerden birini almayı düşünüyorum. Fiyat/performans olarak siz üstadlar ne dersiniz? Benim gönlüm nedense Q Aqousticsten yana

    Q Aqoustisc 3050 (What hifiden beş yıldız almış, 1.000 poundluk hoparlörlerle yarışır deniyor. (tarafsızlığı tartışılır) Yabancı yorumları da oldukça olumlu. 2.700 TL-sıfır)
    Monitor Audio BX8 (3.100 TL-2.el)
    Paradigm 9v7 (3.000 TL-2.el)
    Monitor Audio BX6 (2.300 TL-2.el)
    Polk Audio RTI A7 (3.400 TL-2.el)
    Dali Ikon 7 mk2 (3.300 TL-2.el)

    Teşekkürler.







  • Monitor Audio BX8 (3.100 TL-2.el)
    Paradigm 9v7 (3.000 TL-2.el)
    Monitor Audio BX6 (2.300 TL-2.el)
  • krmkng88888 K kullanıcısına yanıt
    RX6 yla RX8 arasında bas performansı dışında bir faklılık var mıdır, biliyor musunuz? Aralarındaki fiyat farkını amfi bütçesine ekleyebilirim çünkü :)
    BX diye yazmışım ilk mesajımda yanlış olmuş
  • Monitör audio veya polk

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkon 7'nin rx8'den açık ara iyi çaldığını size söylerim gönül rahatlığıyla. Rx serisi teneke gibi düm düz çalıyor. Bunu yeni serisi olan silver serisinde düzelttiler. Silverlar daha yumuşak çalıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Q aqoustics haricinde tüm seçenekler belirtilmiş Benim aklımda o vardı ama bu durumda elemek gerekecek. Dinleyerek almak en mantıklısı sanırım ama monitor audio ve paradgm leri dinleyebilecek bir yer bulamam sanırım. Herkese teşekkürler yorumları için...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cronas

    Q aqoustics haricinde tüm seçenekler belirtilmiş Benim aklımda o vardı ama bu durumda elemek gerekecek. Dinleyerek almak en mantıklısı sanırım ama monitor audio ve paradgm leri dinleyebilecek bir yer bulamam sanırım. Herkese teşekkürler yorumları için...

    MA Silver son gittiğimde görmüştüm yanılmıyorsam Dikmen Müzikte sisteme bağlıydı orada dinleyebilirsiniz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydinsakaryali -- 18 Mayıs 2016; 10:08:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aydinsakaryali A kullanıcısına yanıt
    Tamamdır, çok teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cronas

    Tamamdır, çok teşekkürler.

    Arkadaşım bugün Dikmen Müzik Cem Beyin yanına uğradım,MA yı bırakmışlar son ellerinde kalanları satıyorlarmış,Silver serisi yoktu MR serisi vardı MR6 1.400TL olduğunu son ürünler için kampanya yaptıklarını söyledi.Silver için gideceksen eğer boşuna yorulma sadece MR serisi var ellerinde..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aydinsakaryali A kullanıcısına yanıt
    Almışken bütçem doğrultusunda en iyisini alayım diyorum, mr serisi düşünmem sanırım. Çok teşekkürler bilgi için...
  • İkon7 alınabiliyorsa tabii ki ikon7 tercih edilmeli.. Bu arada buradaki kimse Q Acoustics 3050 dinlemedi ki tabii ki tavsiye etmezler. Siz de buna dayanarak seçeneklerden elemem gerekecek yazmışsınız. Bu kadar dayanaksız ve dinlemeden bir seçeneği elememelisiniz. Bizzat ürünü demoya gidin ürünü geniş geniş demo edin. Benim sıralamam şöyle olur;

    1) Dali İkon7
    2) Q acoustics 3050
    3) Paradigm 9v7

    Diğerlerini short liste bile almam.. Polk büyük bir salonda sinema + stereo kullanım için evet ama direk stereo için hayır.
    Bunları t sınıfı ile ne kadar sağlıklı süreceksiniz peki? Bunlar çok giriş seviyesi olan ürünler de değiller. Çok dengesiz bir setup olur böyle.
  • atalayalper kullanıcısına yanıt
    Ben öncelikle amfiyi değiştirip ardından hoparlör arayışına girecektim fakat forumdaki arkadaşlar tam tersini söylediği için önceliği hoparlöre verdim(mevcut hoparlörlerim oldukça vasat). Yoksa t sınıfı amfinin çok sağlıklı olmayacağının farkındayım bu hoparlörlerle. Yine de bir süre bu şekilde idare edebilirim diye düşünüyorum? Hafta sonu fırsat bulabilirsem bahsettiğiniz hoparlörleri dinlerim, hangisi daha çok hoşuma giderse artık...

    Teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atalayalper

    İkon7 alınabiliyorsa tabii ki ikon7 tercih edilmeli.. Bu arada buradaki kimse Q Acoustics 3050 dinlemedi ki tabii ki tavsiye etmezler. Siz de buna dayanarak seçeneklerden elemem gerekecek yazmışsınız. Bu kadar dayanaksız ve dinlemeden bir seçeneği elememelisiniz. Bizzat ürünü demoya gidin ürünü geniş geniş demo edin. Benim sıralamam şöyle olur;

    1) Dali İkon7
    2) Q acoustics 3050
    3) Paradigm 9v7

    Diğerlerini short liste bile almam.. Polk büyük bir salonda sinema + stereo kullanım için evet ama direk stereo için hayır.
    Bunları t sınıfı ile ne kadar sağlıklı süreceksiniz peki? Bunlar çok giriş seviyesi olan ürünler de değiller. Çok dengesiz bir setup olur böyle.


    Selamlar,

    Q acoustics 3050 vs b&w 685s2 dersek acaba hangisi daha iyidir ? İki hoparlörüde uygun ampli ile eşleştirdiğimizi varsayarak soruyorum.

    Uzun vadeli sistemi yenileme düşüncem var şuan araştırma aşamasındayım bu hoparlörleri şuan için de deneme şansım yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şu an Marantz pm6005 stereo amfi ile Heco Music Style 900 kule hoparlörleri kullanıyorum.
    http://www.heco-audio.de/en/downloads/music-style-900
    http://urun.n11.com/uydu-hoparlor/heco-music-style-900-kule-tipi-hoparlor-P98065937?cid=604001&gclid=CNCSqum85MwCFQso0wod-PoMew&gclsrc=aw.ds

    Yeni bir eve taşınıyorum ve yeni evde salonun kısa kenarını kullanmak durumunda kalacağım. Bendeki hoparlörlerin hava portları arkada olduğundan arka duvara fazla yanaştıramıyorum. Bu sebeple hoparlörler hem çok önde kalacak hem de dinleme mesafesi olarak maksimum 2,5-3mt gibi bir mesafem kalacak. Bu sebeple arka duvara yaslayabileceğim yani hava portu önde olan bir hoparlör almak istiyorum.

    Hava portu önde olan hoparlör olarak bütçeme uygun olabileceğini düşündüğüm aşağıdaki hoparlörleri dinledim. Nacizane yorumlarımı paylaşmak isterim.

    Can Hifi'de kendi Marantz 6005 amfim ile B&W 683 S2 ve Polk Rti A7 modelini yan yana A-B bağlantı ile deneme şansım oldu.
    ***Bu eşleşmede Polk karakter olarak bendeki Heco'ya göre benzer bir karakter gösterdi. Baslar Heco'dan biraz daha toplu ve tok. Tizler Heco'ya göre biraz daha yumuşak ama midler ise birazcık daha geride gibiydi. Atalayalper arkadaşımızın dediği gibi sanki sinema yönünde daha başarılı olacak gibiydi.
    ***B&W 683 S2 ise tamamen farklı bir hoparlör.
    ------B&W'nin kabini daha küçük olduğu için baslar Polk yada benim Heco'ya göre daha zayıf. Ayrıca sanki baslar kabin içinde sıkışıp bozuluyormuş gibi bir izlenim bıraktı. Aynı yorumu kulağına güvendiğim müzisyen ama bu tarz hifi işlerinde deneyimsiz bir arkadaşım da yaptı. Gerçi o dinlediğimiz B&W ne kadar zamandır teşhirde yada ne kadar pişti bilmiyorum, onu sormayı akıl edemedim. Ama yorumlarda baslarının aşırı şişkin olduğunu söyledikleri B&W 683 S2 hiç de öyle bas yoğun gibi gelmedi. Bunda benim amfinin 8 ohm'da verdiği 45w'lık gücün yeterli gelmemesi de sebep olabilir. Sanki daha güçlü bir amfi ile daha iyi bir sonuç verebilir gibi bir izlenim bıraktı.
    -----Tiz ve midler ise Polk'a göre daha dengeliydi. Gerçi bunu anlatmak biraz zor. Polk ile B&W tamamen farklı ses karakterlerinde hoparlörler. Kesinlikle ve kesinlikle dinlenmeli, ve de öyle karar verilmeli.

    Bu ikisi arasında yan yana karşılaştırmada Polk açık ve güçlü sesi ile ilk etapta insanı daha fazla etkiliyor. Ama uzun dinlemelerde B&W sanki daha az yorarmış gibi bir izlenim yarattı. Bir de Polk'tan, B&W'ye geçtiğinizde ses %10 kadar daha düşük seviyede oluyor. Bu da ilk izlenimin Polk'tan yana olmasını sağlıyor. Bu arada iki hoparlörü de başka bir amfi ile de deneyip, ona göre karar vermek daha mantıklı olur diye düşünüyorum.

    Bir de B&W 683 S2'nin liste fiyatı olarak Polk yada benim Heco'ya göre 2000 TL (%50) kadar daha pahalı. Bu sebeple kesinlikle ve kesinlikle dinleyip karar verilmeli.


    Bunların dışında 2 hafta önce Extreme Audio'da Marantz pm8005 amfi ile Focal Chorus 826 ve Focal Aria 926 modellerini deneme şansım oldu. Bu arada alttaki fiyatlar şişik durumda Chorus 826 için yaklaşık 5800 TL, Aria için ise 7000 Tl gibi bir fiyat aldım.
    http://shop.extreme-audio.com/urun-detay/tabid/91/p/24766/c/35/Default.aspx
    http://shop.extreme-audio.com/urun-detay/tabid/91/p/25427/c/35/Default.aspx

    Bu iki hoparlörün arasındaki fark Aria'nın sahnesinin daha geniş olması. Aria'yı dinlerken dinleme mesafesini 1,5mt kadar arkaya kaydırdık ve ancak güzel bir ton yakaladık. Aria için minimum 4-4,5mt'lik bir dinleme mesafesi olması lazım.
    Bunun dışında tonal olarak aralarında çok ciddi bir fark göremedim. Sanki Aria'nın bası bir tık daha güçlü gibi ama tercih sebebini etkileyecek bir farklılık değil.

    Bu iki Focal'i kendi Heco hoparlörüme ve öncesinde dinlediğim Polk ve B&W'ye göre kıyaslarsam, Focal'in baslarının Polk'a göre daha gevşek ve yumuşak olduğunu söyleyebilirim. Tizler Polk'a göre daha az belirgin. Sanki Polk daha parti havasındaki dinamik bir hoparlörken, Focal biraz daha naif ve uysal bir karakterde. Ama birbirlerine çok uzak hoparlörler değiller gibi.

    Özet olarak bu 4'lüden Heco, Polk ve Focal nispeten birbirine benzer belirgin-gövdeli basa sahip ama aynı zamanda sanki biraz parlak çalan hoparlörler. B&W ise bunlara göre biraz daha karanlık ve daha sakin çalan bir hoparlör diyebilirim.

    Bu arada bunlar tamamen benim subjektif gözlemlerim olup doğruluğunu iddia edemeyeceğim yorumlardır. Biri gelip de bu hoparlörleri nasıl aynı kefeye koyarsın aralarında dağlar kadar fark var derse de eyvallah derim, benim kulak aradaki farkı duymuyor olabilir


    Alper, benim denediğim bu hoparlörlere göre Q Aqoustic'i nasıl tarif edersin? Rock, jazz, fusion, blues gibi nispeten daha ritmik ve hareketli müzikler dinleyen birine hitap eder mi? Ona göre 1-2 hafta sonra onu da dinlemeye gidebilirim. Hatta müşteri bulursam hem Marantz'ı hem de Heco hoparlörleri elden çıkarıp bana daha uygun bir kuruluma da gidebilirim. Yorum yaparsan sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 19 Mayıs 2016; 0:51:20 >




  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Onur Merhaba,
    Yeni eve taşınma işin hayırlı olsun.. Görüşemedik ne zamandır.
    Heco'nun sesini çok severim bilirsin sen de ama hecoların altlarını dizginlenmesi zordur kabinleri bir tık daha rijit olsa derim hep kendime. B&W 683 senin marantz ile olmaz daha fazla güç ister siz sürememiş olabilirsiniz büyük ihtimalle o gün 683'leri.. Focal ve Polk almanı da hiç tavsiye etmem.. Büyük mekanlar ve sinema için uygunlar ama stereo için değiller. Q Acoustics konusuna gelince.. Ben bu güne kadar sıfır olarak aldığım en küçük ve en ucuz hoparlörleri kullanıyorum şu anda.. Ama o kadar memnunum ki anlatamam.. Model Q Acoustics 2010i.. Serinin en küçük bookshelfi.. Bu kadar uygun bir fiyata olup bu denli iyi çalan başka bir hoparlör kullanmadım. Bir gövde var bir sahne var insan şaşırıyor.. Yeni seri 3050 yi de şiddetle tavsiye ederim.. Vokaller neredeyse elektrostatik hoparlör kıvamında.. Sahne 3-4 kat daha pahalı hoparlörleri kıskandıracak kadar iyi. Alt frekanslar yerli yerinde uzamıyor uğul uğul değil. Ben 30m2 de 2010i ile mutlu mesut takılıyorum ki 3050 çok daha büyük çalan bir hoparlör.. Timpaniye gidip üst kattaki demo odasında rega apollo - rega brio-r ile bir demo yap istersen. Senin dinlediğin müzik türünü de bildiğim için daha rahat konuşuyorum Q Acoustics'den çok memnun kalırsın tam bir all-rounder. Ayrıca bu segmentte çok rastlayamadığımız enstrüman ayrımı da hissedilir derecede iyi. Yalnız şunu da unutmayalım en az bir 100 saat burn-in süren olacak bu süreden sonra hoparlörler kendine gelecek ve gerçek performansı o zaman alabileceksin. Renk olarak da walnut tavsiye ederim çok şık duruyor kaplaması.




  • Fox90 kullanıcısına yanıt
    685 ikinci ve upgrade edilmiş versiyonu olan s2 ile daha iyi bir hale geldi daha lezzetli oldu ama uygun bir eşleşme ile ben yine de 3050'yi tercih ederim.
  • atalayalper kullanıcısına yanıt
    Merhaba Alper Bey yazınıza istinaden benimde bir kaç sorum olacak bende yeni bir eve geçtim şimdiki oda 12 m2 bu odada fazla bir yerim yerim yok sayılır o yüzden büyük cihazlardan çok daha çok kompkat cihazlar bakıyorum aktif monitör bakarken q acoustics hakkındaki yorumunuz beni etkiledi acaba bende mi alsam diye düşünüyorum dinleme mesafem 1.5 2 metre olacak blues jazz vokal akustik enstrumental tarzda müzik dinlerim ara sırada rock peki bu hoparlörler için t sınıfı amfi uygun olur mu yoksa daha güçlü bir amfi mi bakmak lazım eğer öyle ise önerebileceğiniz markalar nelerdir ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atalayalper

    685 ikinci ve upgrade edilmiş versiyonu olan s2 ile daha iyi bir hale geldi daha lezzetli oldu ama uygun bir eşleşme ile ben yine de 3050'yi tercih ederim.

    Cevap için teşekkür ederim. Bu hoparlör ile iyi eşleşen markalar nelerdir peki ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • walnut ile gloss black/gloss white modeller arasında 1000 liraya yakın bir fark var 3050 de.bu normal mi?ağaç mı farklı yoksa sadece renk farkına mı istiyorlar bu kadar parayı?
    bir de magnat 802 yerine bookshelf düşünüyorum.sizce q3020 fark yaratır mı fiyatı fena durmuyor.

    bu arada ne kadar fikri verir bilmem ama böyle bir video var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 21 Mayıs 2016; 1:23:04 >




  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam arabalarda nasıl metalik renk farkı var ise hoparlörlerdede renk veya kaplama farkı oluyor sonuçta parlak beyaz veya parlak siyah sürekli seri üretilmediği için bir nevi özel olmuş oluyor magnatlara gelince sinema hoparlörleri stereodada bir yere kadar iyi sonrası yok
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.