Şimdi Ara

Huawei mate 50 pro Deneyimim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Forumda bu telefon ile ilgili pek bir yorum göremedim,almak isteyen arkadaşlar için bir rehber niteliğinde olur diye düşünüyorum.

    YAŞADIĞIM PROBLEMLER

    1)EKRANIN 120 FPS ÇALIŞMAMASI SORUNU

    Mate 50 proda adaptif ekran özelliği bulunuyor ancak bunun hiç düzgün çalıştığını söyleyemem. Mesela ana menüde 120 fps olarak kullanırken youtube revanced uygulamasına girdiğinizde otomatik 60 fpse düşüyor ve bunu düzeltmenin herhangi bir ayarı yok. Şu anda s23 kullanıyorum ve samsungun one ui ı bu işi gerçekten çok daha iyi yapıyor. Sadece revanced ile ilgili de değil. Çoğu uygulamada 120 fps düzgün çalışmıyor. Gbox tamamıyla 60 fps çalışıyor ve bu da telefonu kullanırken kasıyor hissi veriyor. Ayrıca ekrana dokunmadığınızda s23te otomatik 24 fpse çekerken bu ekranda maksimum 60 fpse kadar düşürüyor. Benzer şekilde çoğu oyun da 120 fps olarak açılmıyor. Bunun çözümü olarak ekranı adaptif modda değil de sürekli 120 fps modunda kullanmak gerekiyor ve bu da pili oldukça kötü etkiliyor. Onun dışında ekran oled ve gerçekten piyasadaki çoğu telefondan çok daha iyi ve kaliteli ekranı var ona bir şey diyemem.

    2)GOOGLE KONUSU

    Telefonu alırken googleu o kadar da fazla kullanmıyorum zaten kafasıyla almıştım ama o iş gerçekten öyle olmuyormuş. Şöyle örnek vereyim. Tesla model y sahibiyim ve arabamı kontrol etmek için teslanın uygulamasına ihtiyacım var, bu uygulama huaweinin app galerysinde bulunmuyor ya gboxtan yüklemek lazım ya da apk olarak. Şarj ödemelerini o uygulamadan yaptığım için gboxa güvenmeyerek teslanın apk uygulamasını eski telefondan çekerek mate 50ye yükledim. Uygulama açıldı gayet normal bir şekilde kullanabilmeye başladım ama sorunum burda da bitmedi. Uygulama içerisinde aracımın konumunu gösteren yere girdiğimde play servislerinin gerekli olduğunu söylediği için maalesef arabamın yerini göremiyorum. Aynı şekilde fiat egea aracımın da fiat yanımda diye uygulaması var ve bu uygulama appgaleryde var ama yine konum görme kısmında play servisleri istiyor ve bunun çözümü maalesef ki yok. Tek çözümü gbox ya da gspace kullanmak. Hadi dedim neyse konumu bir şekilde halledeyim boş ver. Bu sefer de bildirim sıkıntısına maruz kaldım. Aracımla ilgili uygulama üzerinden gelen bildirimleri alamıyorum hiçbir şekilde. Gbox üzerinden girersem geliyor ama bazen gecikmeli olarak geliyor. Benzer şekilde gmail uygulaması yerine outlook kullanayım dedim ama orda da bildirimlerin geç gelmesi sorunuyla karşılaştım. (Bazen hemen geliyor bazen gelmiyor, istikrarsız çalışıyor) Whatsapp, instagram, telegram, sahibinden gibi uygulamalarda bildirim sorunu olmuyor ama sadece o uygulamaları kullanmıyorum maalesef. Ayrıca google haritaları kullanmak isteyen arkadaşlar gbox üzerinden bu uygulamaları kullanabilir. Ama yine stabil olmayacak. Bir keresinde tam haritalara ihtiyacım olduğu anda gboxa girmeye çalıştım ve uygulama bir süre açılmadı. Gerçekten sinir bozucu. Ayrıca biri size whatsapptan mapps.google linki attığında linke tıkladığınızda otomatik olarak uygulamada açarken mate 50de tarayıcı üzerinden açıyor ve bu durum gerçekten sinir bozucu. Her seferinde her şey için bir uğraş gerekiyor cidden. Uğraşmıyorum diyen ya yalan söylüyor ya da telefonda çok az uygulaması var.


    3) OTOMATİK DOLDURMA ÖZELLİĞİ ÇALIŞMIYOR

    Mesela bankada hesabınıza giriş yaparken veya bir şey sipariş verirken kredi kartı bilgilerinizi girdiğinizde sms onay kodu istediği anda 2000 liraya aldığınız telefonda bile smsteki kodu artık otomatik olarak dolduruyor. Ne kadar ilginçtir ki 30 küsür para verdiğiniz telefon bunu yapamıyor el ile yazmanız lazım. Çok ufak sorun farkındayım ama neden yani ?


    4) APPGALERY GÜNCELLEME PROBLEMİ

    Buna şöyle örnek vereyim. Halkbank uygulamasını app gallery üzerinden yükleyip yatırım işlemlerinden halka arza girecektim. Bir baktım halka arz menüsü yok. Nasıl olur ya diyip kurcalarken fark ettim. Meğerse app galery üzerindeki halkbank uygulamasının sürümü çok eski. Bu yüzden o menü yok. Yine gittim eski telefonumdan yeni, güncel apkyı atıp yükledim ve işlemimi o şekilde hallettim. Bakın eski telefonumdan attım diyorum. Çünkü halkbank mobil apk yazıp o programı yüklemeye de dötüm yemez yani. Aynı şekilde gbox, gspace gibi yerlerden de kusura bakmayın banka işlemlerini de yapacak değilim. Yine benzer şekilde mesela whatsapp uygulamasına güncelleme geliyor. Diğer cihazlarda otomatik güncellenirken sizin bu güncellemeyi yapmanız için uğraşmanız lazım. Gerçekten can sıkıcı bir durum. Güncellemelerin çoğu zaten güvenlik adına oluyor eski sürümlü uygulama kullanmak güvenmek adına riskli bir durum.


    5) ANDROİD AUTO HİÇBİR ŞEKİLDE ÇALIŞMIYOR


    6)YAZILIM KONUSUNDA OLDUKÇA EKSİK

    İos kullandım, one ui kullandım ve bu cihazlardaki yazılım esnekliği maalesef mate 50 proda yok. Şöyle anlatayım ben öğrenci adamım ve sürekli metin fotoğrafı çekip fotoğraftaki yazıları kopyalamam gerekebiliyor. İos ve oneuida çektiğiniz fotoğrafları galeriden üzerinde basılı tutup kopyalama yapabilirken mate 50de bunun için ayrı uygulama gerekiyor. Çok ufak bir olay ama yani hayatı kolaylaştırıyor. Yine size çok basit gelebilir. Ekrana iki kere dokunup kapatma özelliği samsungtan alıştığım bir özellik ama yok abi. One uida o kadar kişiselleştirebileceğiniz özellik var ki saymakla bitmez gerçekten. Mesela qr kodu okutmak için lens uygulamasına girmem gerekmesin ya. Kamera uygulamasından otomatik tanısın dimi ama yok yani. Mate 50 proda bu yok. Hele one uidaki goodlock olayına girmiyorum bile. Yani şu an aklıma gelmeyen birçok şey vardır ufak ufak mevzular.


    7)OYUN KONUSU

    Telefondan oyun oynayan bir insan değilim. Öyle maksimum 30 dk oynar çıkarım. Arada bir o da. Ama oyun oynamak da gerçekten sıkıntılı bu cihazda. Mesela satranç bağımlısı biri olarak bütün satranççıların oynadığı lichess uygulaması bu cihazdaki app galeryde yok. Neyse apk olarak yükleyim dedim bu sefer de uygulamaya her girdiğimde huawei system webview eski sürümde lütfen güncelle diye hata veriyor. Hayır diyip uygulamayı kullanabiliyorum ama her uygulamaya girdiğimde aynı hata. Neden abi neden her seferinde aynı hatayı görmek zorundayım. Nadiren oynadığım call of duty mobile oyununu yükleyim dedim app galeryden yükledim ama sürüm eskiymiş :D. Gboxtan yükleyim dedim ama uygulamaya girince attı :D Aurora storeden yükleyim dedim, başardım ama bu sefer de 120 fps sıkıntısı falan ay anlatırlen bezdim :D


    Çok uzun oldu, telefonu biraz ezdim biraz da iyi şeylerine değinip kapatalım bu konuyu. Kamera abartıldığı kadar iyi, ekran çok güzel, netflixten film izlemek gerçekten keyifli. 6.8inçlik bir telefon ama kullanırken hissettirmiyor, ağır gelmiyor. Mikrofon ve hoparlör kalitesi gerçekten harika. Parmak izi iyi çalışıyor, telefonda yüz tanıma var ve bunu samsungtaki gibi kamerayla yapmıyor gerçekten bir yüz tanıma sistemi var kapkaranlık ortamda bile düzgün çalışıyor. İphonedaki kadar hızlı olmasa da hiç fena değil. Cihazda kızılötesi sensör var çoğu cihazda bu yok, tvyi projektörü klimayı falan kontrol edebiliyorsunuz bunlar güzel özellikler.


    Edit: Aklıma karşılaştığım bir sorun daha geldi anlatayım hemen. Biliyorsunuz cihazda nfc özelliği var ve nfc sayesinde kredi kartına gerek olmadan telefonu yaklaştırıp ödeme yapabiliyorsunuz. Yani aslında olması gereken bu. Ama maalesef mobil temassı ödeme özelliği bu cihazda çalışmıyor. O zaman niye nfc var ki ? Bu arada appleda da bu özellik çalışmıyor apple cüzdan trde olmadığı için. Ancak s23te tıkır tıkır kullanıyorum. Çile bülbülüm çile.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bişey -- 22 Ekim 2023; 13:24:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Okurken içim sıkıldı. Ne b.k yemeye izin vermezler ki google kurmaya? Aslında gayrıresmi gapps kurulumına destek vermesi lazım huawei nin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hakanbaran kullanıcısına yanıt

    Bootloader kilidini açmaya bile izin yok. Samsung cihazlarda açılıyor mesela. O kilidi açabilsek zate istediğimiz romu kurup halledebileceğiz de işte... s23 aldım rahatladım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun bir arkadaşım da 60 pro almayı düşündü bayağı ama ikna edip S23U aldırdım şu yazdıklarınızı okutayım da anlasın

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.