Şimdi Ara

HUAWEI MateBook 14'' 2K FullView ekran | AMD Ryzen ™ 4600H 16GB RAM + 512GB SSD (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
395
Cevap
20
Favori
65.210
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir bilgisayar mühendisi olarak ve günü tamamen pc başında geçen birisi olarak gerçekten çok kullanışlı ve bu fiyata alınabilecek iyi laptoplardan birisi olduğunu söyleyebilirim.


    • Ekran kalitesi oldukça iyi. 3:2 oranı ilk başta garip gelse de 1 günde alışıyorsun.
    • APU bakımından diyecek bir şey yok. 4600H render olsun, oyun olsun bayağı işinizi görecek seviyede. Güç tasarruflu bir apu değil yani bir U serisi APU gibi değil. Olur da oyun açıkken, render alırken pilde kullanırsanız kısa sürede pili bitirir. Ama güç tasarrufu ise güç tasarrufuna alıp render, oyun gibi işlerini pilde yapmamak gerekiyor. Böyle olunca 9-10 saat çalışma süresi veriyor ki bu da bir mesai saati için yeterli oluyor.
    • Klavyesi çok rahat, laf söyleyemem..
    • Yanında gelen mouse da oldukça rahat.
    • Touchpad insanı olamadım hiçbir zaman ama o da oldukça rahat.
    • Şu an size bu paylaşımı yaparken APU 35-45 derece arasında çalışıyor. (Spotify, Anydesk ile bağlı olduğum bir pc, Telegram, Whatsapp, Signal ve chrome'da 4-5 tab açık şekilde.
    • Bir tık beklentimden ağır ama sorun edecek kadar değil.


    Sorularınız var ise cevaplamaktan mutluluk duyarım. En kötü işlemcili laptopların 5.000-6.000tl civarında gezdiği bu dönemde 7.700'e böyle bir laptop almak ilaç gibi geldi bana.





  • deliverances outro kullanıcısına yanıt

    Güle güle kullan dostum.


    Ben de bir arka sayfada birkaç ön inceleme sonucu yorumlarımı belirtmiştim, fakat bu kez daha detaylı yazacağım:


    İncelemede hangi testleri yaptım? Yapılan testler: Panel testi, Cinebench R23 işlemci benchmark ve stres testi, işlemciye entegre AMD Radeon Vega 6 GPU testi, SSD benchmark testi, RAM testi, soğutma kabiliyeti testi, parmak izi okuyucusu, klavye, touchpad ve kamera testi, şarj ve pil testi, malzeme kalitesi incelemesi, kulakiçi/hoparlör ses testi, wireless adaptörü testi ve Huawei'nin yazılım/driver desteği.


    Panel: Panel testlerini testufo, lagom ve lcdtech üzerinden yaptım. Cihazda kesinlikle ışık sızması, color banding ve ghosting yok. Siyah/gri renk skalası çok dengeli. Görüntü keskinliği yüksek ve görüş açısı gayet iyi. Işık sızması testi: https://i.ibb.co/C7KY2vq/test.jpg


    İşlemci: İşlemciyi hem pilde hem de şarjda art arda benchmark ve stres testlerine soktum. Kesintisiz testlerde hiçbir crash/donma olmadı. İşlemcinin Cinebench R23 skoru çoklu çekirdekte 7650-8000 puan aralığında değişkenlik gösteriyor. Tekli çekirdek skoru ise 1100-1161 aralığında. Dengeli modda 90, yüksek performansta 99 dereceden üstünü net olarak görmedi (Fanlar, cihazdaki sessizliği sağlayabilmek adına "safe" eşiği aşana kadar çalışmıyor. Dolayısıyla da maksimum sıcaklığın bir tık yüksek olması normal. Sıcaklık arttığı anda, fanlar çalışmaya başlıyor ve sistemi soğutuyor). Genel kullanımda ortalama işlemci sıcaklığı 39-45 derece. Sıcaklık ölçümlerini HWiNFO64 ile takip ettim. Bu test süresince, işlemci hiçbir şekilde throttling olmadı. Açıkça söylemeliyim ki bu işlemci, ev/ofis kitlesi için gereğinden fazla yüksek bir seçim olmuş. Belki biraz daha zayıf bir işlemci kullanılarak, soğutma kanadına bir tık daha destek verilebilirmiş, çünkü laptoplar, masaüstü sistemler gibi değiller ve çok güçlü işlemciler karşısında soğutma seçenekleri mecburen kısıtlı olmak durumunda kalıyor. Yine de bu kadar güçlü bir işlemciye karşı, cihazın kararlı performansını beğendim.


    AMD Radeon Vega 6 GPU: Cihazda harici GPU yok diye üzülmeyin, çünkü işlemciye entegre GPU çok iyi işler çıkarmış. Birçok oyunu test ettim ve sonuçlar şu şekilde: GTA V: 1080p, orta grafik ayarlarında avg. 51 FPS. Forza Horizon 4: 1600x900, orta/düşük karışık ayarlarda avg. 50 FPS. Fifa21: 1080p, orta/düşük karışık ayarlarda avg. 70 FPS. CoD Warzone: 1080, düşük ayarlarda avg. 40 FPS. Rainbow Six Siege: 1080p, düşük ayarlarda avg. 52 FPS. Cihazın ana görevi oyun değil, fakat oyunlarda da kâfi seviyelerde performans sunarak, vakit geçirmenizi de sağlıyor.


    RAM: Belleklerin 2666MHz olduğu söyleniyor fakat CPU-Z ve HWiNFO64 ile kontrolüme göre 3200MHz'de çalışıyorlar. Bellekleri "Windows Bellek Tanılama" aracıyla ve MemTest86 ile tarattım. Hiçbir şekilde hata vermedi.


    SSD: SSD'nin sağlık durumunu Samsung Magician ve CrystalDiskInfo üzerinden kontrol ettim. SSD ömrü %100 olarak görünüyor ve 3368 MB/s okuma, 2452 MB/s yazma hızlarına ulaştı.


    Soğutma: Cihazın sıcaklık konusundaki üst eşiğini görebilmek adına, işlemciyi %100 kapasitede kullandım. Bu senaryoda fanlar, güçlü bir üflemenin dışında bir ses çıkarmadı ve rahatsızlık vermedi. İşlemciyi anında soğutabiliyorlar ve sistemde hiçbir donanımda throttlinge yol açmıyor. Fanları başarılı buldum. Tek eleştirim, uzman kullanıcılar için fanlara ince ayar seçeneği getirilebilirmiş, çünkü ağır işlerde, işlemci sıcaklığını daha fazla düşürmek isterdim. Gerçi bu haliyle de standart kullanıcıları uğraştırmıyor ve işini olması gerektiği gibi yapıyor.


    Parmak izi okuyucusu: O kadar telefon kullandım ben böyle bir parmak izi okuyucusu performansı görmedim. Telefonlardan bile iyi, hassas ve tepki süresi çok iyi bir sensör yapmışlar. Dokunur dokunmaz tepki veriyor ve çok akıcı.


    Klavye, touchpad ve kamera: Normalde laptopların klavye ve touchpad deneyimlerinden nefret ederim, fakat Matebook 14'ün klavye ve touchpad deneyimi çok keyifli. Özellikle de tuş aralıkları ve boyutları iyi tasarlandığı için, yanlış tuşa basmak gibi dertleriniz olmuyor. İnternette bahsedilen "ESC" tuş takılması problemiyle karşılaşmadım. Aynı şekilde touchpad problemine de denk gelmedim. Cihazın touchpad deneyimi de üst seviye. Hiç abuk subuk tepkiler verdiğini görmedim ve Windows 10'un touchpad desteği ile birlikte, çok verimli bir şekilde özelleştirilebiliyor. Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki touchpadin sağ click tuşu alt kısma yerleştirilmiş. En üst-sağ, orta-sağ gibi konumlara basmaya çalışmayın. Touchpadin dizaynına ters ve verimli sonuç alamazsınız. Ek olarak, touchpadin clicklerine basmanıza bile gerek kalmıyor, çünkü iki parmağınızla dokunup bıraktığınızda, sağ click yerine geçiyor. Kamera performansına gelirsek, kameranın verdiği görüntü ortalama üstü. Renk doygunluğunu ve keskinliğini beğendim. Tek eleştirim: Kameranın alt kısma yerleştirilmesi iyi bir düşünce fakat o noktaya yükseltilebilir/şekil verilebilir bir kamera düzeneği konulabilseymiş, çok çok daha iyi olurmuş.


    Şarj ve pil testi: Cihazın en sevdiğim özelliği şarj ve pil ikilisi olabilir. Tam dolumu yaklaşık 1 saatte yapıyor ve bu çok iyi bir değer. Ayrıca dengeli modda, 5-6 saatlik kullanımımda yaklaşık %27-30 civarında bir pil kullanımı gördüm. Pilinizin sağlığı için tavsiyem şu ki cihaz pilini %20-25 altına düşürmeden şarj edin. Maksimum şarjı da %70-90 aralığında, kullanım amacınıza göre belirleyin. Pili tamamen bitirmek ve fullemek, pil ömrü açısından faydalı bir kullanım şekli değil. Huawei'nin PC ile birlikte gelen, "PC Manager" yazılımını kesinlikle kullanın. Bu yazılım sayesinde, pilin en fazla hangi seviyeye kadar şarj edilebileceğini ayarlayabiliyorsunuz (%70 ve %90 seçenekleri var). Bunun yanında, adaptörü de çok hoş buldum. Neredeyse bir telefon adaptörü büyüklüğünde ve cihazın type-c girişi ile şarj olabilmesi sayesinde, şarj cihazı alternatifleriniz bol.


    Ses testi: Cihazın 3.5mm jack portu çok iyi ve yüksek bir ses deneyimi sunuyor. Anakarta entegre ses kartının performansını gayet beğendim. Ayrıca cihazda çift/stereo hoparlör var ve boyutuna göre fena iş çıkarmıyor. Eleştiri getirmem gerekirse, hoparlörleri biraz daha sağlı ve sollu dizayn edebilirlermiş. Böylece, yatak, yorgan gibi yerlerde ses biraz daha temiz çıkabilirmiş. Yine de beğendiğimi söyleyebilirim.


    Wireless adaptörü: Cihazda Wi-Fi 5 (802.11ac) adaptörü var ve modeme 1 oda uzaklıktaysanız, almanız gereken hızı tamamen veriyor, şayet araya duvar ile birlikte 2-3 oda koyarsanız, alacağınız internet hızı yaklaşık %55-60 düşüyor. Bu uzaklıklara göre yeterli ve adaptörün sunabilecekleri doğrultusunda, olması gerektiği gibi bir performans sunuyor. Evinizde ya da ofisinizde, bir modeme bağlı 40-50'den fazla cihaz yoksa ve herhangi bir cihaz, internet bağlantısını limitlerine kadar sömürmüyorsa, Wi-Fi 5 adaptörü sizin için fazlasıyla yeterli olacaktır. Bu adaptör, eğer ki router/modeme yakınsanız 550Mbps'e kadar imkân veriyor, eğer uzaksanız 300Mbps'lere kadar hızı kolaylıkla görebilirsiniz. Türkiye şartları düşünüldüğünde, çoğu kullanıcı bu hızları bile görmediğinden, keşke Wi-Fi 6 adaptörü olsaymış diyeceğinizi asla düşünmüyorum.


    Yazılım/Driver desteği: Normalde laptopların en sıkıcı noktası driver kurulumlarıdır. Bu sebeple de format atmak vs. kullanıcılar için eziyet olur. Huawei, "PC Manager" adlı yazılımı sayesinde bu problemi kökünden çözmüş. Başka firmaların da böyle yazılımları var diyebilirsiniz, evet var ama bu yazılım son derece sade ve kullanışlı. Gereksiz, kafa ütüleyici ayarlar yok ve Windows 10'un sağ alttaki bölümüne entegre oluyor. Bu yazılım sayesinde, "yüksek performans / dengeli performans" ayarlarını seçebiliyor ve cihazınızın en fazla hangi pil seviyesine kadar şarj olabileceğini ayarlayabiliyorsunuz (%70 ve %90 seçenekleri var). Bunun yanında bu yazılım, ekran görüntüsü alma, masaüstü video kaydı alma, bildirimler, hesap makinesi, ses kaydedicisi gibi pratik şeyleri de kolay bir şekilde önünüze getiriyor. En önemlisi ise driver desteği. Yazılımda tüm driverları denetleyebiliyor ve tek bir tuş ile güncelleyebiliyorsunuz. Çok beğendiğimi söyleyebilirim.


    Malzeme/tasarım kalitesi: Cihazın yan tarafları ve menteşeyi bağlayan kısım hariç, diğer tüm bölgeleri alüminyum alaşımdan meydana geliyor. Elmas kesim şeklinde dizayn edildiği için, premium bir dokunma hissiyatı veriyor. Kasanın yan tarafları da alüminyum alaşım olabilirmiş. Bunun yanında, cihazın menteşe bağlantılarından memnun kaldım. Çok sıkı ve bozulacak, kırılacak hissiyatı vermiyor. Çoğu kullanıcı, zamanla kırılan, gevşeyen ve hasar alan menteşelerden rahatsızdır. Bu cihazda, göründüğü kadarıyla böyle bir sorun yaşanılacağını düşünmüyorum. Ayrıca, menteşenin bağlı olduğu noktada elastik bir şerit var ve kapağı hareket ettirdiğinizde bu şerit, ufak tefek çıtırtı sesi çıkarabiliyor. Dikkatlice inceledim ve bu ses o elastik malzemenin yapısından dolayı kaynaklanıyor. Menteşede, kasada herhangi bir yamukluk ya da absürtlük göremedim. Dolayısıyla da bunun tasarım dahilinde olduğunu düşünüyorum (internette bu durumu kafasına takan birkaç kişi olduğunu görmüştüm. O yüzden kafasına takılanlar olmasın diye detaylıca irdeledim).


    Cihaza vereceğim not: 9/10. Yukarıdaki yazıda değindiğim noktalar da olsaymış, 10/10 verirdim. Sonuç olarak, bu cihazı tavsiye ederim. Gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Olur da bir problem ile karşılaşırsanız, cihazınızı iade etmekten asla çekinmeyin. Yasalarımız ve tüketici kanunu, size bu hakkı sonuna kadar veriyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Foley -- 11 Temmuz 2021; 15:28:5 >




  • sağol kardeş, sen de güle güle kullan :)


    Elimde MSI GS43VR 7re olmasına rağmen bu cihazı alma gereği hissettim. Çok düşündüm ama işim bu deyip aldım geçtim.


    Bu arada şu an handbreak ile video dosya boyutu küçültüyorum. Bir ara 99 dereceye fırladı :)) ama şu an Bodrum'da sıcak rüzgar esen bir balkonda çalıştığım için olsa gerek. Dediğin gibi 99'u geçmeyecek gibi duruyor, sanırım o sırada fan rpm yükseltip tutuyor.


    Valla ne yalan söyleyeyim, küçücük fıçıcık içi dolu performans(cık) :)


    uzun lafın kısası, bu rakama alınabilecek en iyi laptoplardan birisi. Sağol AMD, sağol Huawei :)

  • deliverances outro kullanıcısına yanıt

    Hocam, cihazın içindeki işlemci, bir laptop için fazla güçlü. Dolayısıyla da minimalliğin hedeflendiği bir cihazda, daha da güçlü duruyor. Bu nedenle de tam yükteyken ısınması kaçınılmaz oluyor. İncelememde de eleştirdiğim kısım orasıydı. Bir tık daha güçsüz işlemci konulabilirmiş. Gerçi dediğim gibi, cihazı tam kapasitede zorladım ve hiçbir falso vermedi. Zaten 4600H'ın 105C'ye kadar güvenli eşiği var. Hatta bir ara 104C'ye kadar zorladım, yine bir problem çıkarmadı. Fanlar, sessizliği sağlayabilmek adına belli bir sıcaklık eşiğine kadar çalışmıyor ve o eşiğe geldiğinde çalışmaya başlıyorlar. Bu nedenle de anlık sıcaklık piklerinin (sıçramalar ve sistemin gördüğü maksimum sıcaklık) yüksek olması gözünü korkutmasın. Cihaz, soğutmayı kısa sürede yapıyor. Anlık piklerde, biraz fazla sıcak bir kullanım sunması eleştirilebilir, fakat ben de o kadar kusur kadı kızında da olur diye yanıtlarım :D




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Foley -- 3 Temmuz 2021; 9:54:56 >




  • deliverances outro kullanıcısına yanıt

    Kendimi cevaplayayım :) Güzel bir değişiklik yaptım, bilgisini vermek istedim.


    MSI GS43vr 7re model laptopum kenarda duruyordu. O varken bunu niye aldım sorusuna cevap biraz keyfi, biraz mobilite diyebiliriz. MSI laptopumun içerisinde güzel bir killer wifi card olduğunu biliyorum. Dedim ki neden olmasın :) Söktüm MSI'dan killer wifi cardı ve huawei'deki realtek ile değiştirdim. Huawei problemsiz bir şekilde görürken MSI sorun çıkardı ama yakında onu da çözerim. En kötü ihtimal geri değiştirip MSI'ı satılığa koyacağım. Realtek 8822CE ile gereksiz yere kopmalar, wifi card resetlemeler yaşıyordum. Killer ile bu sorun kalkmış olursa bulabilirsem piyasada ax model bir wifi card alıp takacağım.


    Sözün özü; hala gönül rahatlığıyla kullandığım, maşallahı var dediğim bir alet çıktı bu.

  • Merhabalar...


    Bilgisayar Mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim, 13-14" boyutlarında Windows cihazlara bakıyorum.


    Matebook 14'ü çok beğendim diyebilirim. Bu cihazdan önce, Sırasıyla Lenovo Thinkpad Ryzen modelleri, Thinkbook Ryzen modelleri, HP Probook X360 ve HP Envy X360 laptoplarının yine Ryzen işlemcili modellerini inceledim ama içime pek sinmediler. Beğenmediğim özellikleri : Hepsinde olmasa da çoğunda lehimli (artırılamayan ram) ram bulunması ve çoğunun 8GB belleğe sahip olması, 6/6 işlemciye sahip olmaları veya malzeme kalitelerinin düşük olmasıydı. Bu cihazlarla kıyasladığımda en optimum cihaz güncel fiyatıyla "7.729,93 TL" Matebook 14 gibi duruyor...


    MSI GF63 THIN , (i5-8300 , 16GB Ram , 512GB M.2 NVMe. SSD ve GTX 1650 MaxQ) Lenovo Thinkpad E595 (Ryzen 5 - 3500U , 32GB Ram , 1TB M.2 NVMe. SSD) ve Lenovo YOGA 720-15ikb (i7-7700HQ , 16GB Ram , 512GB M.2 NVMe. SSD ve GTX 1050 4GB) olmak üzere üç cihazı da bu cihaza bakmadan önce bizzat kullandım. MSI cihazımın malzeme kalitesini beğenmediğim için satmıştım. Lenovo Thinkpad cihazımı ise rahatsız edici derecede ışık sızması sorunu olması sebebiyle iade etmek durumunda kalmıştım. Lenovo YOGA 720 cihazımız hala aktif olarak kullanımda ve bu üç cihaz içinde en beğendiğim cihaz kalite hissinin hissedilir derecede olması sebebiyle YOGA 720'den yana. Matebook'u bu üç cihaza göre kıyaslayarak -Kalite olarak YOGA'ya en yakın gördüğüm cihaz olması sebebiyle- tercih edeceğimi söylebilirim.


    Konunun birkaç sayfa öncesini okudum, hem forum içi hem forum dışında cihazda çıkması "muhtemel" sorunlar hakkında bilgim var. Sanırım son parti ürünlerde bu sorunların çıkma ihtimalleri daha da düşmüş durumda ve kullanıcı kitlesi "çoğunluk" olarak memnun.


    Ekranında ışık sızması sorunu çıkması (eğer çok belirgin değilse) benim için çok sorun değil açıkcası. Sonuç olarak, ince çerçeve ve IPS ekran teknolojisine sahip her laptop panelinde , harici monitörde veya televizyonda bu sorunların yaşandığını biliyoruz. Ayrıyeten, kullanıcıların ekran konusunda "Ekrana bakan, bir daha bakıyor ; görüntüsünü çok beğeniyor." tabirini kullanması ve 2K çözünürlüğe sahip paneli olması da bu cihazın benim için doğru seçim olduğu kanaatine erdiriyor.


    Benim, kullanıcılara sormak istediğim asıl sorular :


    1- Yazılım geliştirme, modelleme gibi işlerle uğraşanlar cihazın performansından memnun mu? Tabii bunu çok büyük projeleri düşünerek söylemiyorum...

    2- Cihazın Ram'inin artırılamadığını gördüm fakat bu durum SSD için de geçerli mi?

    3- Biliyorsunuz ki, Ryzen 5000 serisi işlemciler piyasada mevcut. Cihazda 4600H olması sebebiyle, bir eski nesil gibi düşünebiliriz. 5500U ile kıyasladığımda hala daha iyi performans verdiğini görüyorum ama acaba bu cihazın 5. nesil Ryzen işlemciye sahip modeli (Ryzen 5 - 5600H) çıkar mı dersiniz?

    4- Cihazın size göre eksik olduğunu düşündüğünüz, beğenmediğiniz yanlarını öğrenebilir miyim?

    5- Huawei firmasının servis durumunda iletişimini beğeniyor musunuz? Ben, MSI ve Lenovo'da servis desteğinde çok sıkıntı çektiğim için önemli bir etken olarak görüyorum...


    Yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkür ediyorum.  





  • Yeni çıkan Matebook 13 R7 modelini deneyimleyen var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arnold3528 kullanıcısına yanıt

    Bu soruyu ben de merak ediyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • deliverances outro kullanıcısına yanıt

    Merhaba bilgisayar mühendisliği okuyacağım. Photoshop gibi grafik tasarım programlarını rahatça kullanabilir miyim? Mobil uygulama geliştirmek istiyorum bu laptopla sıkıntı yaşar mıyım? Bir de ryzen 4800h işlemcili modeli de satılıyor onu alsam daha mı çok işimi görür? Teşekkür ederim

  • tipp T kullanıcısına yanıt

    photoshop çok rahat kullanabilirsin. Mobil uygulama geliştirme konusunda da sıkıntı yaşamazsın. Kendim unity kullanıyorum, hiç sıkıntı yaşamadım.


    4800h'lı modelini görmemiştim, eğer öyle bir imkan var ise tabii ki 4800h al.

  • mevlutucar kullanıcısına yanıt

    Merhaba ne yaptınız?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8 GB 256 LIK modeli düşünüyorum. Işık Süzmesi ve pilin 6 saat gittiği gibi şeyler okudum. ne olacak bakalım. M1 ile arasında kaldım. :(




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi handsome bob -- 5 Eylül 2021; 9:15:1 >
  • tipp T kullanıcısına yanıt
    Yoga 720 cihazıma batarya aldım, kullanmaya devam ediyorum hocam.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • arnold3528 kullanıcısına yanıt
    Dün Huawei satıcısından 9.100TL’ye sipariş geçtim.Tüm forumlara bakmama rağmen R7 kullanan birinin herhangi bir yorumunu göremedim.Ürün gelince Matebook 14’te kronik olarak adlandırılan sorunların olup olmadığını yazacağım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bemozerd kullanıcısına yanıt

    Evet iyi olur ben de merak ettim ama forumda kullanan birinin yorumunu görmedim R7 hakkında?

  • NEWMAN2007 N kullanıcısına yanıt
    Ürün geldi 1 gündür kullanıyorum.Şuan için PC hakkında pek birşey söyliyemem açıkçası.

    Işık süzmesi az bile olsa var yapıcak birşey yok.Zaten bu ekran tipinde oluyor genelde.Normal kullanımda ışık süzmesi fark edilmiyor.

    Azıcık oyun oynadım.Satisfactory’yi en düşük ayarlarda 70FPS sabit oynattı ve bu süreç içinde GPU 70-75 derece arasındaydı.

    Ekran kalitesi gerçekten inanılmaz.Baktıkça bakası geliyor insanın.Touchpad’de bir sıkıntı hissedemedim.

    Dokunmatik ekranı sorunsuz çalışıyor şimdilik.Aklınıza bir soru gelirse yanıtlayabilirim.1 hafta kullandıktan sonra daha net birşeyler yazacağım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bemozerd kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler ilk izlenim olumlu gözüküyor ama detaylı inceleme yapabilirsen çok makbule geçer. Bu arada sana kaça mal oldu ve hangi site ya da linkden aldın?

  • NEWMAN2007 N kullanıcısına yanıt

    Işık süzmesi dışında ilk izlenim olarak olumlu gayet. N11 üzerinden Huawei Türkiye satıcısı üzerinden 9099TL'ye aldım.Lakin Huawei'in elinde stok olmadığı için FixSmart firmasına yollatmış ürünü.Resmi dağıtıcısı olduğu için sıkıntı yaratmadım.

  • bende geçtiğimiz hafta 8200 tl vererek 8gb ram 512 gbb ssd olanından aldım ve gerçekten mükemmel bir bilgisayar ısınma vs kesinlikle sorun yaratmıyor şarjdayken birazcık ısınıyor oyun oynarken bile 50 dereceyi geçmiyor, valo gibi oyunları akıcı bi şekilde rahatça oynatıyor ama vsync gibi özellikler şart yoksa yırtılmalar oluyor ekranda. zaten yukarda arkadaşlar baya detaylı anlatmış klavyesi falan inanılmaz güzel yzarken zevk alıyorsunuz malzeme kaliteside aynı şekilde baya premium hisettiriyor ışık sızmasını gelecek olursak evet var yok değil ama bir çok laptopda var internette biraz gereksiz yerden yere vurulmuş birde gözünüzün gördüğü ile telefon kamerasının arasında dağlar kadar fark var bu sesi yanıltmasın. Genel olarak bakıcak olursak ben aşık oldum bilgisayara çok güçlü çok şık ve kullanımı çok kolay ekranıda bir o kadar iyi . Bir önceki nesil macbook ile karşılaştırdım m1 olamayanı performansı daha iyi ekranının renkleride daha iyi. Uzun lafın kısası alacak olan varsa düşünmeden alsın şuan piyasada bu paraya bundan daha iyi bir bilgisayar olduğunu zannetmiyorum.





  • Bende 1 haftadan uzun süredir bilgisayarı aktif olarak kullanıyorum kendi görüşlerimi belirtmek isterim


    İlk olarak ısınmasına gelince 50 derecenin üstüne çıkmaması gibi bir durum söz konusu bile olmaz bilgisiyar boştayken GPU 40-50 derece arası çalışır zaten.Ben oyunlarda en çok 81 dereceyi gördüm.Oyunlarda fan sesi yüksek malum olarak lakin PC boştayken veya tarayıcıda gezinirken fan sesi kesinlikle duyulmuyor.Çok sessiz çalışıyor.FM oynarken'de fan sesi çok gelmiyor.Apex Legends oynarken GPU 69-75 derece arasında geziyor.Ayrıca Satisfactory oynadım baya ondada 75-80 arası gidip geldi.


    Ekrandaki Işık Süzmesi cidden sinirlerimi bozuyor bazen lakin yapıcak birşey yok.Dokunmatik ekranı gayet düzgün ve iyi çalışııyor lakin ekranı çok leke tutuğu için kullanamak istemiyorrum genelde şimdilik.


    Klavye gayet rahat ve güzel.Touchpad'de keza gayet iyi.Parmak izi okuyucusu çok iyi çalışmayabiliyor bazen.PC'yi açıktıktan sonra birkez daha okutmanızı isteyebiliyor.


    Mikrafon kalitesi gerçekten kötü.Yüksek sesle konuşmanız gerekiyor ve sesi boğuk alıyor.Kameranın konumu dışında herşeyi iyi.Kaliteside gayet yeterli seviyede.


    Hafiflik ve tasarım olarak gayet güzel.Ama en büyük eleştirim'de burada.USB GİRİŞLERİ AŞIRI KALİTESİZ! Bir laptop üzerinde gördüğüm açık ara en kalitesiz USB girişlerine sahip bu laptop.Takması çok zor çıkarması çok zor.Gerçekten çok kötü.


    Pil konusunda da pek bir yorum yapamayacağım ama çok iyi değil gibi geldi şimdilik.Aklınıza birşey takılırsa yazmaktan çekinmeyin.


    Genel olarak PC'den memnunum.Alıcaklara tavsiye ederim.





  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.