Şimdi Ara

HUAWEI MateBook 14'' 2K FullView ekran | AMD Ryzen ™ 4600H 16GB RAM + 512GB SSD (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
395
Cevap
20
Favori
65.210
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tarayıcada vs gezerken masa üzerinde 30 derecede kullanıyorum boştayken hiç bie şey yapmıyorken 20 küsür derecelerde geziyor kardeşim çölde falan yaşıyorsun herhalde boştaki gpu 50 derecede çalışıyor.

  • malik54 M kullanıcısına yanıt

    Tam gerçek değerler paylaşır mısın? Benim GPU boştayken 35 38 civarında. CPU'da tarayıcıdakyen falan 40 civarında oyun sırasında 90a çıktığını bile gördüm.O zaman benim PC'de bir sıkıntı var.

  • dokunmatik dediniz benim pc dokunmatik değil ryzen 5 lerde dokunmatik var mı?

  • malik54 M kullanıcısına yanıt
    Benimki ryzen 7 4800H

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar malum dolar kurları sebebi ile zamlar yansımadan bir laptop almayı düşünüyorum ve bu pc ile anlamadığım bir kaç soru var yardımcı olursanız sevinirim. izlediğim bir sürü inceleme ve buradaki bazı mesajlar aklımı karıştırdı.


    2021 yılı matebook i7-11370h işlemcili modeli şuan satılmıyor mu? Kendi sitesinde R7 li model veya 14s versiyonu var.

    r7li versiyon 2020 modeli değil mi 2021 için güncellediler mi anlayamadım. İncelemelerde r7 incelemesi göremedim?


    1165g7 işlemcilisi 2020 model 11370h işlemcilisi 2021 model mi? ve bu serilerin bazılarında dokunmatik panel var bazılarında yok. Konuya hakim bir arkadaş varsa bizi aydınlatabilir mi...


    Sonuç olarak bu pcyi almayı düşünen ve uzun süreli kullanmayı düşünen biri için hangi işlemcili modeli önerirsiniz. r7li 14 mu, i7 1165g7li 14 mu, i7 11370h li model mi veya 14s mi şimdiden yorumlar için teşekkür ederim:)

  • ARIFYASIN kullanıcısına yanıt

    Ben şuan R7 model kullanıyorum ne yazık ki diğer modeller hakkında pek bir bilgim yok.O yüzden yardımcı olmayıcağım.Ama yardımcı olabileceğim birşey olursa sorarsanız yardımcı olmaya çalışırım.

  • Bemozerd kullanıcısına yanıt

    Dostum batarya ömrüne dair bir fikrin oluştu mu?

  • Ed - kullanıcısına yanıt
    Daha bataryasına o gözle bakmadım daha hiç.Ama genel olarak bataryadaki kullanımlarda oyun olsun , dersler olsun bir sıkıntı çekmedim.Birdahaki sefer %100 iken sarj sarjdan çıkarıp ölçeyim senin için dengeli ayarlarda.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ed - kullanıcısına yanıt

    Daha sağlam bir şekilde ölçemedim ama bana gayet yeterli geldi.Uzun süreli kullanımda parlaklık orta derecedeyken tahmini bi 5-6 saat götürdü.FM oynarken ise 2 saate yakın gitti sarjı.

  • Klavyede tüm tuşlar sessiz ancak enter tuşuna basınca biraz daha fazla ses çıkıyor normal midir?

  • Arkadaşlar merhabalar, matebook 14 r7 alarak ben de aranıza katıldım:) İzninizle görüşlerimi paylaşacağım.


    Öncelikle neden bu cihaz?

    14s mi bunu mu alsam diye arada kaldığım bir cihazdı fakat aradaki fiyat farkına (yaklaşık 5bin) değmeyeceğini düşünüp 14s' i almaktan vazgeçtim. Laptopları araştırırken farkettiğim Asusun oled ekranlı Zenbook ux serisi laptopları da çok dikkat çekiciydi. Fakat hepsi 13 inc ve 16/9 formatında. Her ne kadar ekranı beni çok cezbetse de hem 13 inç' in bana çok küçük gelmesi hem de o boyuttaki bir ekranın 16/9 formatı internet deneyimini ve word/pdf kullanım deneyimini olumsuz etkiliyor. Ekranı sizi büyülese de cihazı kapatıp bir de kapanmış haliyle de görün bence . Eski netbooklar kadar küçük ve malzeme kalitesi matebooklar kadar iyi gelmedi bana.14 inç olanları henüz Türkiye' ye gelmedi ve yurtdışı 14 inç ux oled incelemelerinde de 13 incliklere göre hem kasanın kalınlaşması hem de büyüttükleri kocaman adaptörü görünce asus için beklemekten de vazgeçtim. Macbook Air almayı da bir süre düşünsem de açıkçası 15 yıldan uzun süredir windows pclere alışıp yeni bir platforma girmeyi ve kullanım alışkanlıklarımı yok saymayı göze alamadım. MacOs kullanım videolarını da ciddi ciddi izledim. Androidden iOS' a geçmek kadar kolay olduğunu düşünmüyorum bu geçişi... Özetle matebook şuan alınabilecek benim gözümdeki en iyi cihaz.


    Laptop hakkındaki düşüncelerime gelecek olursak. Cihaz gerçekten çok güzel. Malzeme kalitesi beni fazlasıyla mutlu etti. En önemli alma kriterlerimden biri de çift taraflı typce-c kablolu 60w lik adaptörü oldu. Adaptör boyut ve ağırlık olarak çok iyi. Laptop adaptörü ile telefonumu şarj edebilmek hoşuma gitti. Samsung note 10+'ın 45w lık kendi adaptörü telefonu super hızlı şarj ile 100dkda tam dolduruyor. Huawei' nin 60wlık adaptörünü takınca telefon super hızlı şarj 2.0 olarak tanıyor. 60 dakikada şarj ediyor. Tek adaptör ile iki cihazı da şarj edebilmek güzel. Hoparlörler gayet temiz ses veriyor fakat baslar bir miktar az. Onu da normal karşıladım. Rap dinliyorsanız bt ile evdeki hoparlörünüze bağlayabilirsiniz. O kaliteyi bir laptoptan beklemek zor tabi:) Touchpad beklediğimden iyi fakat mouse ile kullanmayı tercih ediyorum alışkanlıktan ötürü. Fakat seyahat sırasında mouse taşımayı düşünmüyorum gayet performasnlı.


    En önemlisi, ekrana gelecek olursak bence 16/10 veya 3/2 ekran oranı internette gezinirken küçük ekranlı laptoplar için ideal. Apple da bosuna Macbook Air' larda 16/10 ekran kullanmıyor:) 13-14 inç laptoplarda 16/9 formatında pdf okurken, internette gezinirken sürekli scroll kaydırmak insanı belli bir aşamadan sonra rahatsız ediyor. Bir miktar ışık sızması ne yazık ki benim cihazda da var. Kapkaranlık bir ortamda siyah ekrana bakınca gözüktüğü için çok kafaya takmadım. Normal kullanımda farkedemedim anlamak için geceyi bekledim. Beklediğimden fazla olması biraz üzdü ama normal kullanimda göremediğim için unutuyorum:) Cihazın ekranı dokunmatik ve hassasiyeti gayet iyi fakat ekranda parmak izi kalıyor diye pek kullanmıyorum. Sanırım yalnızca 14 r5, 14 r7 ve 14s' lerde dokunmatik panel var. 14 i5 ve i7' lerde araştırdığım kadarıyla dokunmatik panel yok. Yanlışım varsa kullanan arkadaşlar düzeltirse sevinirim yeni alacak arkadaşları da yönlendirmiş oluruz. sRGB renk gamutununun %100' ü karşılasa da Asusun oled ekranlı laptopları gibi %100 DCI-P3 renk gamutunu desteklemiyor. Çok abartmamak lazım. Yan yana görünce Oled insanın aklını çeliyor açıkçası:) Hernekadar oled yanığı konusunda önlem alınmış olsa da sonuçta bu risk her zaman mevcut.


    2k monitöre bağlayıp kablosuz klavye mouse ile cihazı kullanıyorum. Merak edebilecekler için paylaşıyorum. Hdmı-type-c kablo ile laptopun type-c çıkışından görüntü aktarımı oluyor. Fakat Monitörden üzerinden şarj olmuyor. Sanırım monitörün hdmı üzerinden şarj aktarımı yapmadığı için. Oyüzden monitor icin hdmi çıkışını kullanıyorum.


    Beğenmediğim veya olmasını istediğim konulara gelecek olursak.

    Wifi 6: Sene 2021 ve ne yazık ki aldığım üründe wifi 6 desteği yok.(2021 üretim i7li, i5li modellerde var) Cihaxın uzun ömürlü olması açısından olmasını isterdim. Araştırmama göre sanırım wifi kartları, ram gibi anakarta gömülü değil. Değiştirilebiliyor olması lazım. İleride wifi 6 destekli modem kullanırken deneyeceğim. d14 ve 13 için disassembly videoları olsa da 14 için göremedim o yüzden net konuşamıyorum. Henüz çok kullanan yok sanırım.


    Deneyen olursa diye söylüyorum youtube üzerinden 8k videoları prize takılı, performans modunda kasılarak oynatıyor. i7 işlemcili olan arkadaşlar da deneyip tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.


    Edit: İmla




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARIFYASIN -- 27 Kasım 2021; 21:9:50 >




  • Merhaba ,


    HUAWEI MateBook 14'' 2K FullView ekran | AMD Ryzen 5 4600H 16GB RAM + 512GB SSD

    1 yıllık sıfır ayarında cihaz fiyatı ne kadar olmalı sizce ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bir süredir kullanıyorum aşağıya bir incelem yazmıştım genel olarak aslında mutluyum ama bir kaç kötü noktası var onlara değinmek istiyorum.

    1-Işık Süzmesi çok arttı yanı bu laptop için ciddi bir sorun.Normal kullanımdada biraz rahatsız etmeye başladı.

    2-Isınma sorunu underclock’lu değilken devam ediyor.Çok ısınıyor işlemci.Ama underclock’lu iken hiç kasmadan oyunları bile oynatıyor.Hiç sırıtmıyor.O yüzden öyle kullanıyorum.

    3-Touchpad’i çok hassas herşeyi algılıyor ve biraz kalitesiz.

    Onun dışında memnunum çok şık hafif rahat ve hızlı bir cihaz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hocam benim cihazda da ışık suzmesi var ozellikle cerceveyi kasayla birlestirilen yerlerde... Fakat nornal kullanimda anlasilmiyor karanlik bir ortamda ancak.

    Siz ilk aldiginizda durum nasildi. Normal kullandan kastiniz isikli alanda veya siyah olmayan ekranda da mi hissediyorsunuz artik.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ARIFYASIN kullanıcısına yanıt
    Yani discord ve steamin siyah yerlerinde belli oluyor mesela.İlk aldığımda çok sıkıntı değildi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 9300 liraya alayim ki? Zamlar gelmeden acil bir sey almak istiyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi cihazda isik sizma olayi neredeyse hepsinde var mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam benim cihazda sıfır ışık olmayan yerlerde kullandığımda siyahlarda çok anlaşılmıyor yok gibi.

  • Ekran IPS panel olduğu için az çok çogu cihazda IPS glow/ışık sızması gibi sorunlar oluyor. Bu cihazda ekran kasa oranının bu kadar yüksek olmasından ötürü (çok ince bir ekran çerçevesi var) bu oran biraz daha fazla olabilir.


    9k fiyat r5 8gb modelidir diye tahmin ediyorum zira r7ler 17k civarına yükseldi. bu dolar kuruyla 9k çok uygun bir fiyat fakat 8gb ramin yeterliliği tartışılır

  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.