Şimdi Ara

HUAWEI Matebook D16 // ANA KONU (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
203
Cevap
9
Favori
9.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yaşadığım ve yukarıda anlattığım olaya forumda henüz kimse bir yanıt verememiş. Ben de bu akşam mesaileri bitmeden Huawei Türkiye'yi aradım ve müşteri temsilcisine durumu anlattım. Konuyu anladı ama haliyle bir izahatta bulunmadı. Not aldı ve daha üstlere aktaracak. Bakalım oradan nasıl bir yanıt gelecek? Her ne gelirse burada paylaşacağım.

  • Hocam ne kablo linkini ne hub linkini paylaşmışsınız. Hub ve kablonun teknik özellikleri nedir ne değildir bilmeden nasıl bir yorumda bulunabilir ki?


    Aklıma gelen tek açıklama hub'ın kabloda oluşan kaybı giderdiği yönünde bunu da büyük ihtimalle karttaki kapasitör veya entegre ile yapıyor. Hub'u harici güç istemediğini varsayıyorum.


    Ayrıca her kablo iddia ettiği değerleri her koşulda sağlayamayabiliyor.

  • sasuta kullanıcısına yanıt

    İlerleyen saatlerde hem LED göstergeli kablonun hem de Hub'ın bilgilerini yollayacağım. Ancak peşinen beirteyim: Hub, DARK'ın OEM bir hubı ve de pasif bir hub. Yani çalışması için gerekli gerilimi laptoptan ve/veya LED göstergeli kablodan (dolayısıyla laptopun orijinal şarj adatöründen) almakta.


    Evet kabloda sürekli şarja girdiğinde bir kayıp oluşuyor (pratikte şarj akımı 3A'den 1A'e düşüyor) ama kablo laptopa doğrudan (hub üzerinden geçmeden) bağlandığında ilk 20-30 saniye 3A veriyor da sonrasında bu 1A'e neden düşüyor? Sanki laptop tarafında akımı düşüren bir empedans oluşuyor...???


    Hub üzerinde, USB-C/PD soketinin hemen yanında minik mavi bir LED var. Hub'ı laptopa taktığınızda bu LED yanıyor (demekt,r ki laptoptan gerilimi alıyor) şarj kablosunu huba takınca o LED yine yanmaya devam ediyor. Huba üzerindeki USB3.0 soketinden bir flash bellek ya da harici HDD takılınca haliyle bunlar akım çekiyor. Bu durumda da laptopun bataryası %80 seviyesinde sabitlendiği ve artık çok az bir akım (mA mertebesinde) çekmeye devam etmesi gerekirken kablodaki LED gösterge hareketleniyor ve laptopa 02A-0.5A mertebesinde akım verilmiş olduğu anlaşılıyor (aslında bu akım, sonradan takılan harici komponentleri besliyor; laptopu değil!...)


    Kabloda (bu örgülü bir kablo) hiçbir ısınma yok... Şarj adaptöründe bu son durumda hafif bir ılınma var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 24 Şubat 2024; 1:28:2 >




  • mafaky kullanıcısına yanıt

    Hocam kablo ısınıyorsa sıcaklıkta iletkenliği düşüren etmenlerden.

  • Yukarıdaki mesajımda kullandığım DARK USB-C Hub aşağıda:


    https://www.hepsiburada.com/dark-usb-3-1-type-c-6-in-1-hdmi-tf-sd-kart-okuyucu-usb-3-0-usb-2-0-usb-c-pd-donusturucu-cevirici-hub-dk-ac-u31x38-pm-HBC00002P1YOI?magaza=Hepsiburada


    Aynı mesajdaki USB-C --- USB-C LED göstergeli şarj kablosu da aşağıdaki kablo:






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 24 Şubat 2024; 19:26:32 >




  • arkadaşlar merhaba. lapopta bazı tuşlar tutukluk yapıyor bazen yazmıyor. neden kaynaklanır kronik bir sorun mu? çözümü olan yaşayan oldu mu acaba?

  • Mitrovic kullanıcısına yanıt

    Eğer bir şey dökülmediyse ve garantisi varsa garantiye gönderin. Bahsettiğiniz gibi bir kronik sorunu yok.

  • Merhaba arkadaşlar, ben de i5 işlemcili 2024 matebook d16 alarak aranıza katıldım. Sonradan i9'lu modelini mi alsaydım diye az bir pişman oldum ama umarım 3-4 sene işimi görür. Sağ alt köşede pil yüzdesini göstermiyor, bunu ayarlardan bulamadım ama, var mı acaba açabileceğimiz bir menüsü?

  • Benim i7/16GB/512GB/Win11 Matebook D16'da cihazdan kaynaklandığını tahmin ettiğim donanımsal bir sorun çıktı (deneyimli bir bilgisayar servisi olan ve artık arkadaş olduğumuz kişide de buna benzer bir sorun çıkmış ama onun cihazı Huawei değil...).


    Ciddi ölçüde Film Download'ı yaparım. Bunları da yıllara göre çok sayıda, hemen tamamı klasik (mekanik) HDD'lerde arşivliyorum...


    Huawei'in 512'lik NvMe (SSD) kapasitesini hiç zorlamamak adına 1 TB'lık bir NvMe disk aldım ve bunu Dark marka, çıkış bağlantısı USB-C olan bir bir kutuya yerleştirdim. İndirdiğim her şey bu harici diskte (Buna DiskEXT diyelim) geçici olarak depolanıyor; sonra zaman zaman ilgili olduğu mekanik HDD'li harici disklere aktarıyorum. DiskEXT Huawei'nin sol tarafındaki 2 USB-C porttan birine bağlı; diğerine de zaten şarj adaptörü bağlı vaziyette...


    İlk başta bir anormallik olmadı ama bir süre sonra DiskEXT'de ani (aralığı belirsiz) anlık kopmalar olmaya başladı. DiskEXT bir anlığına kopuyor ve hemen tekrardan bağlanıyor. Bu aralıklar zamanla 10-15 dakikaya kadar indi. Ancak Disk1EXT'den başka bir (mekanik HDD'li) diske aktarma yapılırken bir sıkıntı çıkmıyor, DL yapaken kopmalar olmakla beraber daha seyrek ancak DL yapmıyorken (ama buı süreçte UL yapabiliyorken) kopmalar daha da sık. Elimde içinde kısmi veri olan bir normal SSD vardı; laptopa sağ taraftaki USB3.0 (USB-A) soketinden onu taktım ve benzer arazlar onda da çıktı...


    Huawei'de driverlar güncel (Avast'ın bir Update Driver yazılımı da çalışmakta...).


    Arkadaşımın tavsiyesi ile DiskEXT'i (ucuna USB-C/USB-A dönüştürüc takarak) laptopun yine sağ tarafındaki USB2.0 (USB-A) soketine takarak yeni DL işlemine başladım... ve herşey normale döndü. Saatlerdir hem DL'da hem de UL'da herhangi bir kopma felan oluşmadı!HUAWEI Matebook D16 // ANA KONU Tek sıkıntı USB3.0 girişi olan mekanik HDD'ye aktarma yaparken bunun daha yavaş olması durumu...HUAWEI Matebook D16 // ANA KONU 


    Buna benzer bir deneyim yaşayan oldu mu?HUAWEI Matebook D16 // ANA KONU 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 19 Mart 2024; 0:30:2 >




  • Aşırı ısınma (video izlerken bile 90-100 derece arası) ve şarjının hızlı bitmesinden (ürün özelliklerinde 9 saate kadar yazıyor 3 saat anca gidiyordu) dolayı THHne başvuru yapmıştım.


    Başvuru sonuçlandı iade edip paramı aldım kurtuldum çok şükür..

  • herkese çok selam,


    HUAWEI MateBook D 16 2024 13. Nesil Core i9 16GB+1TB 16 inç Uzay Grisi

    modelini alıp kullanan varmı arkadaşlar aramızda. ben bu modeli düşünüyorum indirim bitmesine az kaldı 31mart son gün.


    tavsiye edermisiniz, çalışması/şarj durumu/stabil olup olmadığı hakkında bilgi sahibi olan varmı arkadaşlar...

  • Huawei kullanıp da acaba honor'un pc manager uygulamasını yükleyip kullanan oldu mu ? (honor marka telefon olduğu için soruyorum)

  • erhanercan kullanıcısına yanıt

    Aslında olması lazım ama bios farklıysa belki olmayabilir. Yalnız Huawei pc manager duruken neden honorunkini yüklemek istiyorsunuz ki?

  • sasuta kullanıcısına yanıt

    Ya Huawei matebook d15 r5500u kullanıyorum 1 küsür senedir, honor 90 aldım, acaba dedim mate 10 pro gibi sıkıntısız multi screen vs yapamazsam onu yükleyebilir miyim diye düşündüm alternatif olarak ondan :/

  • sasuta kullanıcısına yanıt

    Ya Huawei matebook d15 r5500u kullanıyorum 1 küsür senedir, honor 90 aldım, acaba dedim mate 10 pro gibi sıkıntısız multi screen vs yapamazsam onu yükleyebilir miyim diye düşündüm alternatif olarak ondan :/


    Edit: birbirlerine sıkıntısız dosya aktarımı ve çoklu ekran paylaşımı sıkıntısız çalışıyor süper.



    HUAWEI Matebook D16 // ANA KONU
  • 2023 ikinci yarısında aldığım ancak Zoom toplantılarında yakın zamana kadar kullanmadığım Matebook D16 bu toplantılarda katılımcılar tarafında çok rahatsızlık veren bir parazite neden oluyor (tabi ben toplantıda konuşmaya başladığımda....). Başına buna benzer bir tatsızlık gelen oldu mu? Belli ki sıkıntı (ilk izlenime göre...) mikrofondan kaynaklanmakta...HUAWEI Matebook D16 // ANA KONU 


    Bu sıkıntıyı ilk yaşadığımda laptopun çok yakınında çalışan bir MacMini ve buna takılı harici hoparlörler vardı (ancak herhangi bir müzük vs. çalınmıyordu). Ben MacMini'yi kapattım ama bir düzelme olmadıydı. Sadece, o an aklıma gelmemişti ama yine çok yakında çalışan bir WiFi modem (router ) vardı; bunun kablosuz ayarını kapatmayı akıl etmemiştim ve daha sonra bu WiFi yayınının laptopa parazit kaptırdığını düşünmeye başladım. Ama aksini deneme şansım olamadı!



    EDIT: Bu akşam üzeri değişik bir mekanda yeni bir Zoom toplantısında bu sıkıntı yine ortaya çıktı. Bu çok kişinin katıldığı bir toplantıydı. Katılanlardan birisinin TVsi açıktı ve sesi geri plandan geliyordu ama ortada parazit falan yoktu. Evet bu senaryoda da da aktif olan bir WiFi modem (router) vardı ama laptoptan çok uzaktaydı... Ayrıca Matebook'un hemen yanında tee 2012 modeli olan bir MacBookPro vardı ve kusursuz çalışıyordu (Zoom toplantısını Mac'e aktarmak durumunda kaldım...)


    Toplantıdan sonra, toplantıyı organize eden arkadaştan rica ettim; ikimiz için yeni bir seans açtı. Sonuç yine aynı, yani olumsuz çıktı.


    Neşem kaçtı; yepyeni sayılır bir laptopun mikrofonunda neden sorun olsun ki? (Tamam bu Matebook'ların sesi fazla çıkmıyor; yani hoparlörler oldukça zayıf ama şimdi bir de bu mikrofon derdi mi çıktı diye hayflandım...).


    Sonrasında başka bir arkadaşımı bu sefer WhatsAppWEB üzerinden görüntülü aradım. Yani mobil telefondan değil de Matebook'taki WA'dan. Herşey gayet normal. Benim sesim karşı tarafa parazitsiz gitmekte.



    Mikrofonda bir sıkıntı olsa WA'da da olması gerekmez miydi? Şimdi kafam iyice karıştı!!!HUAWEI Matebook D16 // ANA KONU 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 16 Nisan 2024; 21:40:26 >




  • mafaky kullanıcısına yanıt

    Hocam Windows ses kaydedici ile ses kaydetmeyi denediniz mi? Orada da parazit oluyor mu? Whatsapp'da parazit olmaması bence mikrofondan ziyade zoom'un kullandığı ses ya da görüntü işleme protokolü ile alakalı bir sıkıntı olabilir. ya da zoom web / zoom desktop app kullanımında fark oluyor mu?

  • Weisanstein kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler. Teknik olarak dediklerinizi pek anlamadım (o konulardaki pratiğim zayıf) ama önümüzdeki günlerde önce bunları keşfedip deneyeceğim. WA ile yaptığım denemeyi Telegram üzerinden de yapacağım, ayrıca. (Zoom WEB ile Zoom DESKTOP app'ler arasındaki farkı açıkçası anlayamadım...)


    Şu anda elimin altında çalışır vaziyette yok ama Win. 7/10/11 yüklü PC'lerle de deneme yapmaya çalışacağım.


    Artık içim biraz daha rahat: sıkıntı laptopun mikrofonundan dolayı değil.


    Ancak ben Huawei laptopa standart olduğunu varsaydığım Zoom yazılımını indirdim. Hesapta aynı yazılım emektar (2012'den kalma...) Macbook Pro'da var ve yıllardır hiç sorunsuz çalışmakta... Ama bu Huawei laptopu ileride iş için, özellikle yurtdışı ile bağlantılı Zoom toplantılarında kullanmak durumundayım; o nedenle sağlıklı bir çözüm bulmam zorunlu...HUAWEI Matebook D16 // ANA KONU 





  • Yüksek ihtimalle ses codeclerinden kaynaklanıyor. Ses driverını ve zoomu kaldırıp yeniden en güncel sürümleri indirip bir daha denemekte yarar görüyorum. Mikrofonda problem olsa her uygulamada olurdu.

  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.