Şimdi Ara

Huawei Orjinal Recovery Yükleme + Orjinal Roma Dönüş ( Ascend Mate )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
28.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ÖNEMLİ: BU ANLATIMI KAYNAK ALARAK YAPACAОINIZ GÜNCELLEME GİBİ DURUMLARDA KARŞILAŞACAОINIZ PROBLEMLER İÇİN HERHANGİ BİR SORUMLULUK KABUL ETMEYECEОİMİ BİLDİRMEK İSTERİM. ANLATIM ASCEND MATE İÇİN YAPILMIŞTIR. DİĞER HUAWEI MODELLERDE KENDİ MODELİNİZE GÖRE ROM'U İNDİRİP DENEMEK SİZE KALMIŞTIR. TÜM SORUMLULUK UYGULAYICIYA AİTTİR.

    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    TERİMLER:
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    ROM : Telefonun tüm işletim sistemini barındıran paket
    STOCK ROM: Telefon için telefon üreticisi tarafından hazırlanan sistem paketi.
    CUSTOM ROM : Telefon için geliştiriciler tarafından hazırlanan ve genelde ya orjinal sistemden daha ileri özellikli ya da orjinal sistemden daha çok arındırılıp hız kazandırılmış sistem paketleri.
    RECOVERY: Telefonlara işletim sistemi kurabilmek için hazırlanmış bilgisayardaki CMD ya da BIOS ekranı benzeri standart komut işletim bölümü.
    TWRP / CWM : Recovery bölümünün geliştiriciler tarafından daha da işlevsel ve rom paketlerini birkaç tıklamayla yükleyebilen akıllı halleri.
    ROOT : Android telefonlar Linux tabanlı sistemlerdir. Linux tabanlı sistemlerde sistem klasörlerinde değişiklik yapmak için izinler düzenlenmelidir. Root atmak kısaca telefonun sistem klasörlerine olan erişime izin vermektir. Telefonun bizim kullandığımız arayüz tarafına da aynı anda SuperSU ya da Superuser programları kurularak bu alana her programın erişiminin önüne geçilir. Böylece telefon ile beraber gelen ve bizim istemediğimiz ya da kaldıramadığımız reklam vs gibi onlarca sistem yazılımını kaldırabilir telefonda değişikliklere gidebiliriz.

    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Merhabalar,

    Dün ilk defa büyük ekranlı bir telefon bakarken karşılaştım Mate ile. Eski bir X5 kullanıcısı olduğum için biraz inceleyerek aldım telefonu. Telefonu telefoncuya satan kişi baya bir kurcalamıştı ve üzerinde Slim diye bir rom ayrıca TWRP kuruluydu. Bence kötü görünüyordu. Acaba orjinale dönmeyi becerebilir miyim kuşkusu ile telefonu satın aldım. Eve geldim ve araştırmaya başladım. Normal piyasası olan bir telefon için internette binlerce anlatımla karşılaşabileceğiniz malum fakat bu model için hiçbir anlatım yoktu. Ya da ben bulamadım. Yabancı kaynaklardan saatlerce yaptığım araştırmalar sonucu telefonu orjinal haline çevirebildim.

    Aslında Huawei telefonlara rom yüklemek çocuk oyuncağı gibi fakat telefon benimki gibi recovery değişikliği geçirdiyse işte o zaman recovery dosyasını orjinale çevirmek gibi bir zorluk çıkıyor karşımıza. Çünkü normal yükleme yapmak için kullanılan tuş kombinasyonu burada işe yaramıyor. Yüklemenin başlamasını beklerken kendimizi TWRP ekranında buluveriyoruz.

    Herneyse gelelim orjinal recovery'ye dönme adımlarına. Önceliklewww.huawei.com adresine girerek Support ve oradan da For Consumer altında bulunan Downloads bölümüne geliyoruz. Aşağıdaki şekilde arama yaparak telefonumuza ait romu indiriyoruz. 1 gb kadar bir romumuz var. İsterseniz telefonunuzdaki müzik resim rehber vs gibi özellikleri yönetmek için HiSuite'i de indirebilirsiniz.

     Huawei Orjinal Recovery Yükleme + Orjinal Roma Dönüş ( Ascend Mate )


    Daha sonra aşağıda benim hazırladığım ve yüklediğim paketi indiriyoruz. İçinde orjinal recovery'e dönmek için gerekli tüm şeyler mevcut.

    Huawei Dosyalar

    Dosya indikten sonra içerisindeki 3 programı bilgisayarımıza kuruyoruz.

    - AdbDriverInstaller.exe
    - minimal_adb_fastboot_v1.2_setup.exe
    - huaweiupdateextractor_0.9.7.9_setup içindeki setup.exe

    huaweiupdateextractor programı Huawei sitesinden indirdiğimiz romun içerisinden Recovery ve Boot dosyalarını araklamamıza vesile olacak. Benim gibi Mate kullanan arkadaşlar için indirme linki oluşturdum. Aşağıdaki linkten Mate kullanıcıları ilgili dosyaları alabilirler.

    Mate için hazır Recovery ve Boot dosyası

    Şimdi tüm adımları tek tek geçelim.

    Huawei sitesinden telefona ait romu indirdik. Zip halindeki romu bir hafıza kartına zipten çıkardıktan sonra dload klasörü olarak koyuyoruz. Yani SD Kartta dload diye bir klasör ve içinde UPDATE.APP olacak.

     Huawei Orjinal Recovery Yükleme + Orjinal Roma Dönüş ( Ascend Mate )


    Daha sonra HuaweiUpdateExtractor ile Huawei sitesinden indirip zipten çıkardığımız romun içine giriyoruz. İçinden boot ve recover dosyalarını ctrl'ye basılı tutup seçip sağ tıkla resimdeki gibi çıkarıyoruz.

     Huawei Orjinal Recovery Yükleme + Orjinal Roma Dönüş ( Ascend Mate )


    Dosyalarımız hazır. Şimdi uygulamaya geçebiliriz. (Telefonumuzun şarjının dolu olmasını atlamayalım lütfen ) Önce dosyalarımızı C:\Program Files (x86)\Minimal ADB and Fastboot\ klasörüne koyuyoruz. Minimal ADB and Fastboot uygulamasını kullanabilmemiz için dosyaların aynı klasörde olması gerekli.

    Şimdi kısayolunu sağ tıklayarak yönetici olarak açı seçip Minimal ADB and Fastboot uygulamasını açıyoruz. (Bu arada Huawei sitesinden inen rom dosyasının olduğu sd kart telefona takılmış olmalı.)

     Huawei Orjinal Recovery Yükleme + Orjinal Roma Dönüş ( Ascend Mate )


    Şimdi telefonumuzu kapatıyoruz ve ardından ses kısma tuşuna basılı tutup telefonumuzu sağlam bir usb kablo ile bilgisayara bağlıyoruz. Telefon Huawei ya da Turkcell açılış ekranı ile açılıyor ve bilgisayarımız telefonu tanıyor. (Sürücüleri bilgisayarın tanımaması durumunda ilk indirdiğiniz klasörde bulunan alternatif sürücüleri kullanabilirsiniz)

    Sonra ekrana önce aşağıdaki kodu giriyor ve enter tuşuna basıyoruz

    fastboot reboot-bootloader

    Bağlantı kuruluyor ve ikinci kodumuzu yollayarak BOOT dosyasının yüklenmesini sağlıyoruz.

    fastboot flash boot boot.img

    Son olarak üçüncü kodu giriyoruz ve recovery dosyasını transfer ediyoruz.

    fastboot flash recovery recovery.img

    Telefon dosyaları tanıdı. Burası önemli işte. Okuyup yapalım

    Telefon açılınca android sürüm yükseltme vs işlemlere başlayabilir. Yani kafası karışacak. Bende öyle oldu :) Bir problem de olmadı. Bu aşamayı beklememek için power tuşuna basılı tutup telefon kapanana kadar bekliyoruz, telefon kapatır kapanmaz yeniden açılacak. Açılınca tekrar kapatıp açmak vs işlemlere dönmemek için kapanınca hemen power tuşu ile beraber ses açma ve ses kısma tuşlarına da basıyoruz. Böylece aşağıda görülen ekran gelecek ve telefonumuz orjinal imaj dosyasını yüklemeye başlayacak. Şayet yükleme başlamazsa kartımızdaki rom dosyasını kontrol etmeliyiz.

     Huawei Orjinal Recovery Yükleme + Orjinal Roma Dönüş ( Ascend Mate )


    Sabırla yüklemenin bitmesini bekliyoruz. Dile kolay 1 gb yüklenecek :)

    Eğer yükleme sonucunda büyük harflerle FAIL yazısı görürseniz endişe etmeyin. Bende de öyle oldu fakat telefon sıkıntısız açıldı ve şu an hiçbir problem olmadan kullanıyoruz.

    Hayırlı uğurlu olsun. Umarım sorunsuz kullanır ve hiçbir sıkıntı yaşamazsınız.

    Huawei telefonlara çok aşina değilim bir hatamız olur ise affola.

    Not : İlla ki destek isteyenler olacaktır. Sürekli pc başında olamadığım için zaman buldukça sorulara cevap vermeye çalışacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~SeBi~ -- 14 Mart 2015; 23:45:26 >







  • Yararli konu icin teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba bu işlemleri yapmak için daha önceden telefon kilidini açtım telefon saftbrick oldu şimdi frp unlock benden frp unlocked olmasını istiyor ama telefon açılmadığı için geliştirici seçeneklerden oem kilidini etkinleştir yapamıyorum.
  • Ben güncelleme yaptım 7 gectim sarj hızlı bittiği için 6 geri dönmek istedim buradaki uygulamayı yapıyorum yanlız yüklenmiyor onlarca rom yükledim olmayor hard reset attım bu seferde telefondaki bütün uygulamalar gitti telefon içi bomboş olarak açılıyor öyleki klavye uygulaması bilen yok
  • hocam bu frp hatasını bir türlü geçemedim, chromedan qsh ve google manager indirme metodu var ama chromdan indrince aç diye bi buton gelmiyo
  • ben yapamdım instegram adresniz fln varmı acaba ordan konuşalım
  • UPDATE.APP içinde BOOT ve RECOVERY.img dosyaları yok bende. Neden acaba? Romu orjinal indirdim. Y9 PRİME 2019

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.