Şimdi Ara

Huawei P10 Kullanıcı Değerlendirmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 2-3 gündür cihazı kullanıyorum. Bu sebep ile deneyimlerimi sizinle paylaşmak isterim, cihazı almayı düşünen yada almamayı düşünen arkadaşlara bir bakış açısı olsun diye.

    Çok fazla teknik konulara girmeden genel kullanıcı deneyimlerimi paylaşacağım zira teknik detaylar tüm siteler den erişilebilinir durumda.

    Kıyaslamalarımın çoğunu cihaz gelene kadar kullandığım Galaxy S7 ve eşimin kullandığı Iphone 6 ile yapacağım.

    İşlerim sebebi ile konu başlıklarını farklı zamanlar da yazacağım kusura bakmayın.

    KUTU İÇERİĞİ

    Kutu içeriğinde beni en çok ilgilendiren detay, Ekran koruyucunun uygulanarak gelmiş olması ve silikon şeffaf koruyucunun kutu içeriğinden çıkması. Bir çok kişi çok umursamaya bilir ama bence önemli bir konu. Yeni çıkan cihazlara ekran koruyucu almak isteseniz En az 50TL fiyat biçiliyor, bir de kılıf fiyatı ekledik mi gereksiz bir masraf olmuş oluyor. Kutu içeriğinde gelen şarj adaptörü cihazı hızlı şarj ediyor. Gerçekten de hızlı ediyor. S7 de de bu durum aynı idi.

    TASARIM


    Tasarım tamamen kişiye özel bir durum diye düşünüyorum.
    Kasanın hafifliği, inceliği, dokunma anında verdiği hissiyat çok güzel. Elden kayma yönelimi var ama bunu söylemeden geçmeyeyim. Ekran kasa oranı daha iyi olabilirdi ama %71 küsürlük bir ekran kasa oranı bu tarz bir tasarım için kötü değil belirteyim. S8 ve Lg G6 farklı bir tasarım malum. Genelde iphone'a benzediği söyleniyor önden ama arka dizayn çok daha başarılı iphone'lardan.
    Kasanın her detayında ince bir işçilik bariz bir şekilde kendini gösteriyor. Özelikle power tuşunun kırmızı olması siyah telefonda çok şık duruyor. Ben cihazımı siyah tercih ettim. Yaşım biraz daha genç olsaydı mavi tercih ederdim. (36 yaşlı değil tabi :) )

    DONANIM


    Hafıza/Ram : 64 GB hafıza ile geliyor bildiğiniz gibi, son zamanlarda çıkan şu bazı P10 larda farklı tipte hafıza kullanım durumu var ben o konuya hiç girmiyorum, dedim ya önemli olan kullanıcı deneyimi, kağıt üzerindeki değerler beni çok ilgilendirmiyor. Bu hafıza miktarı yeterince iş görür diye düşünüyorum.
    4GB Ram ile gelmekte cihaz. Şöyle söyleyeyim, cihazı aldığım ilk gün kurulumlar, ayarlar vs.. derken arka planda çalışan 60 yakın uygulama açıktı, bu arada arka planda indirmeler güncellemeler vs. Herhangi bir kasılma görmedim. Açık olan uygulamalar arası geçiş, uygulama sonlandırma veya yeni uygulama açma gibi adımlar da herhangi bir sıkıntı yaşamadan işlemlerimi yapabildim. He kağıt üzerinde 0.7 saniye değildir de 0.9 saniyede açıyordur beni çok ilgilendirmiyor, işletim sistemi gayet stabil çalışıyor, hatta bir çok noktada değineceğim gibi IOS vari bir çalışma söz konusu. Bu EMU 5.1 ile sağlanmış.

    Batarya performansı için konuşmak için henüz erken, ama sabah 100% den alıp eve akşam 7 gibi gittiğimde %45 civarı pil vardı.


    USB Type-C :Yine yaşamdan örnek vermek gerekirse USB Type-C olması gerçekten büyük rahatlık her şarja takarken düz mü ters mi derdi ortadan kalkıyor. Kablo uzunlunğu yeterli seviyede.

    Kulaklıklar :Kutudan çıkan kulaklıklar'a gelecek olursak, kalite seviyesi hiç fena değil, Bas lar yeterince güzel, tizlerde biraz hafif kalıyor gibi geldi bana, tabi ki müzik kulağı daha iyi olan arkadaşlar daha tatminkar yorumlar yazabilirler. Kulaklığın sevmediğim tarafı ise ses yükseltme, azaltma yaptığımız kısmın, kulaklığı taktığımız şekil itibari ile elinizle hemen ulaşmak biraz problemli. Daha belirgin olabilirdi tuş yerleri. Kulaklıklar air pod vari bir yapıda.

    Parmak izi okuyucu ise efsane olmuş, S7 veya iphone 6 ile kıyaslamak haksızlık olur. Çok hızlı ve stabil çalışıyor. Ofiste arkadaşlar cihazın okuma hızına inanmadılar. Bu deneyim bir sefere mahsus değil, her seferinde aynı deneyimi sunuyor.


    YAZILIM - GENEL

    Kaldığımız yerden devam edelim :)

    Parmak izi okuyucuya atanan görevleri çok iyi yerine getiriyor. Alışma evresi 1-2 kullanımda tamamen el alışkanlığı yapmaya başlıyor. Geri-Ana Ekran-Son Uygulamalar- Google gibi fonksiyonlara tek yerden erişmek gerçekten iyi düşünülmüş bir ayrıntı. Farklı markalar da da vardı bu kolaylık.

    Arama ekranında Not-Takvim gibi uygulamalara kısa yollar atanmış, konuşma esnasında kullanıma hızlı geçmek için.

    Temaları kullanmak keyifli (İkonların değişmesi de güzel).

    Kamera konusu gerçekten ayrı bir keyif, her telefonda kamera var evet ama bu cihaz sizi fotoğraf çekmeye yönlendiriyor resmen :) Benim gibi çok foto çekmeyen bir insana bile. Boke efekti gerçekten güzel.

    Kişi eklemek için kartvizit tarayıcısı var, deneyin derim bu kadar hızlı okuması ve hatasız kayıt yapması yazılım başarısı, bunu Galaxy S7, LG G4 de denedik, P10 üstü bir şekilde tamamladı.

    Uygulamalara şifre yada parmak izi ile erişim sağlanabiliyor, 3. parti yazılımlar var belki ama yazılım içinde gelmesi güven verici.

    Ekran görüntüsü almak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Ekran parmağınızın dışı ile 2 kere vurun ve işlem tamam.

    Tek sevmediğim konu, Galaxy S7 de yukarıda aşağı indirdiğimde ses için bildirimleri ayrıca kısa biliyordum bu cihaz da yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mobilecom -- 26 Nisan 2017; 12:16:52 >







  • Abi Elinize sağlık Mükemmel Bir Deneyim Olmuş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enemies

    Abi Elinize sağlık Mükemmel Bir Deneyim Olmuş

    Teşekkürler elimden geldiğince yazdım, sorusu olan var sa cevaplayabilirim.
  • Yanlış konuya yanlış mesaj kusura bakmayın sil seceneğini bulamadım .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baxı -- 7 Aralık 2017; 21:24:0 >
  • Hocam aradan gecen sure zarfinda fikirlerinizde degisiklik ya da olumsuz gordugunuz hususlar var mi? Ben de aklimda ip7 varken bu telefona yoneldim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • okan10tr O kullanıcısına yanıt
    Hocam ben iPhone 7’den P10’a geçtim. Ve mükemmel bir cihaz kesinlikle al korkma İPhone'a verilen para değmez.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Türkbey kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim hocam sagolun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkbey kullanıcısına yanıt
    Hocam selamlar,

    Öncellikle inceleme için teşekkürler.Bende bugünlerde almayı düşünüyorum bu telefonu ancak kafamda bir soru işareti var.Yapilan son güncellemelerle sanırım açtığımız uygulamalar kendi kendine kapanıyormuş.Siz böyle bir sorun yaşadiniz mi ?Ayrica bugüne kadar yaşadığınız başka bir sorun oldu mu ?

    Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oguzhan222 O kullanıcısına yanıt
    Öyle bir sorun hiç yaşamadım hocam belki o uygulama ile alakalı bir durum olabilir. Olumsuz hiç bir sorun yaşamadım bugüne kadar gerçekten mükemmel bir cihaz kesinlikle tavsiye ederim alın, pişman olmazsınız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Türkbey kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam çok teşekkür ederim cevabınız için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oguzhan222 O kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.