Şimdi Ara

HUKUK FAKÜLTESİ HAKKINDA TÜM MERAK EDİLENLER (Sadece gerçekçi yanıtlar) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
305
Cevap
28
Favori
29.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam Marmara Hukuk kazandım ve İngilizcem hiç yok ileride meslegime katkısı olması için kendimi ingilizcede geliştirmek istiyorum ancak aklıma takılan bir konu var bunun için doğru olan zaman okul bittikten sonrası mı yoksa daha ilk sınıftan veya 2. 3. sınıftan itibaren mi fikriniz nedir ? (Erasmus gibi bir amacım yok)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OemiarSrn -- 17 Ağustos 2022; 0:1:29 >
  • OemiarSrn O kullanıcısına yanıt

    Valla ne diyeyim. İngilizce için geç kalmışsın. Kursla mursla o iş olmaz. Dersler zaten ağır. İngilizcen sıfırmış. Boğaziçi, Galatasaray kurslarına gitmen lazım ama onlarda da program ağır. Derslerde başarısız olursun. İşin zor.

  • rekabet hukuku tıkandı mı(üç yıl sonra mezun olacak,bu konuda çevresi olmayan ve muhtemelen legal500e giremeyip staj bitince kendi ofisinde başlayacak biri için)bilişim hukukuna yönelmem daha mı mantıklı öyleyse yazılım da öğrenmeli miyim

  • hocam sizi aktif yakalamışken sorayım. 3.sınıfa dair varsa önerileriniz nedir? herkes çok zor bir sene olduğunu söylüyor siz de söylemiştiniz :D bir de 3.sınıfta keşke yapsam dediğiniz neler var? pişman olduğunuz şeyler varsa neler?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KalkülüslüDiferansiyel -- 19 Ağustos 2022; 14:26:46 >
  • Mamga kullanıcısına yanıt

    Rekabet tıkanmaz. Her zaman verimli bir alan uzmanına. Uzmanlaşmadan yol alamazsın. Bilişim için yazılımcı olman gerekmez ama ilgili olmak mecburiyetindesin. Ayriyeten kod okuyabilirsen bilirkişi olabilirsin. Buna ilaveten bilişim dosyalarında elin güçlü olur.

  • KalkülüslüDiferansiyel kullanıcısına yanıt

    Medeni Usul, İnsan Hakları ve Ticarete yüklen. Dersleri sakın sınav dönemine bırakma. Her hafta ne işleniyorsa o konuyu o hafta pratiklerle pekiştir. 3.sınıfta soyut bir ders bulamazsın. Artık hep somut şeyler olacak. Somut şeyleri ise gerçek hayattan, uygulamadan örnekler ile pekiştirmeden sadece kitap okuyarak not okuyarak halledemezsin. Uygulamaya çok meraklı ol. Uyap'ı öğren. Medeni usulü hatim et. Yoksa 8-9 bütle dönemi kaparsın. Benim en büyük pişmanlığım o dönem uygulamadan kopuk olmaktı. Kitabı, notu okudum okudum geçtim. Sonra mesleğe atılınca o okuduklarımın hiçbirinin aklımda kalmadığını hiçbirini anlamadığımı fark ettim. Aşırı zorlandım. Dava dilekçeleri, yargıtay kararları, yerel mahkeme dava süreçleri, dava nasıl açılır, tensip zaptı nedir, ön inceleme nedir, dilekçeler teatisi nedir, dava dilekçesinde cevaba cevapta neyi talep etmezsen sonradan talep hakkını kaybedersin, ıslah kurumu nedir, istinaf ve temyiz süreçleri nasıl işliyor, AİHM'e nasıl başvurulur, adil yargılanma, etkili başvuru hakları nedir, anonim şirketlerde genel kurul yönetim kurul süreçleri, rüçhan hakları, sözleşmeler hukuku, tüm bu saydıklarımı çok çok iyi pekiştirmelisin. Sonra meslek hayatında öğrenemediğin her şey zaaf olarak değerlendirilecek, aşağılanacaksın ve bundan maddi olarak ücretinden kesmek suretiyle yararlanacaklar. Son olarak seni ayak işleri için kullanmayacak, gerçekten sana değer verip yetişmeni önemseyecek babacan ve abi/abla bir Avukat bulursan yapış yakasına, alsın seni yanına. Bedava bile olsa çalış.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Det.Harvey Bullock -- 19 Ağustos 2022; 15:12:49 >




  • Det.Harvey Bullock kullanıcısına yanıt
    çok sağ olun hocam tavsiyeleriniz benim için çok değerli hepsini not aldım. tekrardan çok ama çok teşekkür ederim. meslek hayatınızda başarılar dilerim.
  • hocam bir ara pmye bakar mısınız

  • up

  • Derse dair tavsiye isterseni kesinlikle ortalama kasmak istiyorsanız birinci sınıfta kasın nispeten daha kolay. Birde en zor sınıfınız üçüncü sınıf ayrıca üçüncü sınıftaki bilgilerin hemen hemen hepsi her davada karşınıza çıkacak kesinlikle boşlamayın unutmayın bizim hukukumuzda usul esastan her zaman önce gelir siz istediğiniz kadar haklı olun kanundaki sürelere, zamanaşımlarına uymazsanız haklılığınızın bir önemi kalmıyor. Ders çalışmaya gelince her gün düzenli çalışın yeterli gidip de son 1 2 aya sıkıştırmayın YE TİŞ MEZ. Fakülteye yeni başlayacak olan veya ikinci sınıf olan arkadaşlara tavsiyem kesinlikle ama kesinlikle borçlar geneli çok iyi öğrenin özel hukukun temelinin yüzde 80'i falan borçlar genele dayanıyor. Ceza geneli özeli falan bir şekilde geçersiniz ama borçlar genel hem çok temel bir ders hem de düzgün anlamazsanız borçlar özelde, ticarette, eşyada, usulde kısacası çoğu özel hukuk dalında çok zorlanırsınız. Medeni Hukuktaki ehliyet kavramını, hak türlerini çok iyi öğrenin, zilyetliği iyi öğrenin eşya hukukunda çok işinize yarayacaktır.




  • Şu an napıyorsun hocam nerde çalışıyorsun
  • Eğer tercih dönemindeyseniz Bilgisayar mühendisliği - İTÜ, ODTÜ, BOÜN Ekonomi okumanızı öneririm bir stajyer avukat olarak. Yine de bu yolda girdiyseniz hukuk güzel bölüm avukatlık güzel meslek soğutmayın kendinizi.

  • Justinian J kullanıcısına yanıt
    keske okumasaydim diyor musunuz
  • Justinian J kullanıcısına yanıt

    2.unı olarak hukuk dusunuyorum..fen kasıp ecz olabilri ama her iki iş dalındakiler aglıyor..avukatları bılmesem de ecz altında mılyonluk arac anlamadım..

  • OemiarSrn O kullanıcısına yanıt

    ing toefl seviyesine getir puanını al ameriakda 2 yıl denklık ogrenımını tamamla amerıkada avukatlık yap..youtube cok ornek var..en bilineni marmara mezunu ayhan ogmen sun anda amerıkada gocmen huk uzerıne kendini geliştirmiş bir avukat..

  • napiyorm N kullanıcısına yanıt

    Demiyorum işletme iktisat okusam yaptığım iş beni tatmin etmezdi ama kişiye bağlı bu

  • Det.Harvey Bullock kullanıcısına yanıt
    Hocam iş ve yurtdışı durumları nasıl? C2 İngilizcem var dil benim için problem değil, eğer yazarsam da büyük ihtimalle en kötü ankara hukuk kadar sıralama yapacağım gibi duruyor tm'den (ne olacağını kimse bilemez ama az buçuk tahmin de yapılabilir). Hukuk çok ilgimi çekiyor ama malum ülke durumu ya da milletin avukatlar asgari ücrete çalışıyor muhabbeti cidden insanın canını sıkıyor. Şu an odtu fle bıraktım ve hazırlanıyorum sınava, o kadar uğraşıp üzerine mezun olunca cidden dedikleri kadar berbat bir piyasaya düşmeyi de kimse istemez bence.

    Yani dil bilmek, sosyal becerilerinin yüksek olması ve üzerine de iyi bir okuldan iyi bir şekilde mezun olmak tıpkı mühendislikte vs. Olduğu gibi çok şeyi değiştirir mi ?

    Bir de hocam ben en erken 26 yaşımda mezun olabilirim, bu çok sıkıntı yaratır mı?



    Not: yazım hataları vb. Tamamen samsungun aptal oto klavyesinin suçu, daha berbatını görmedim yahu.




  • arkadaşlar ben de bu sene yeterli puan alabilirsem girebilmeyi düşünüyorum tavsiye eder misiniz bölümü okumayı? 23 yaşındayım kamu kurumunda memurum. Matematiğim kötü devlet üniversitesi gelmez ancak üç büyükşehirdeki özel üniversiteler ve kıbrıstaki özel üniversiteler geliyor hesaplarıma göre. Sizce okunur mu? özelden devlete yatay geçiş yaparım diye düşünüyorum. hem iş hem okul çok zorlar mı beni? okul bitince yaş 30 olacak hakimlik savcılık zorlaşır büro açıp çalışmak nasıl olur? Sıradan bir devlet memurluğundan daha iyi olur diye düşünüyorum prestij ve rahatlık olarak?

  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.