Şimdi Ara

██ HYUNDAI GETZ KULÜBÜ ██ (1026. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32.937
Cevap
125
Favori
2.790.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10241025102610271028
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JETDEVRİYE

    aracında navigasyon cihazı kullanan varmı?

    ben
  • bende almayı düşünüyorum ama pek bilgim yok.senin cihazın markası nedir,alırken nelere dikkat etmem gerekli.ne marka olandan tavsiye edersin.şöyle 200-250 arası bi cihaz arıyorum(yanlız biraz ekranı büyük olanlardan)
    quote:

    Orijinalden alıntı: Niyet 0070


    quote:

    Orijinalden alıntı: JETDEVRİYE

    aracında navigasyon cihazı kullanan varmı?

    ben
  • Arkadaşlar 2006 getz 1.4 sahibiyim araç yaklaşık 65000 km de ve kendi aracımdan başka getz kullanma şansım olmadı.Yakıt tüketimi fena değil direksiyon sertleşmesi filan yaşamadım :) çok memnunum araçtan ama can alıcı bi eksisi var inanılmaz zıplatıyor ve seri kasisli yolda yol tutuşu bozuluyor dağılıyor .Aracı bir kaç kez ustaya servise vesair gösterdim ama sağ arka amortisörün patlak olması dışında bir sıkıntıya rastlanmadı ve dikkat ettim araç lifte kaldırıldığında tekerlerler neredeyse 75-80 cm aşağı indi garibime gitti ancak usta bunun normal olduğunu bu aracın yumuşak amortisöre sahip olduğunu yol tutuşunun harika olmadığını filan söyledi.Danışmak istediğim konu başka getze binmedim ama başka bir çok araca bindim bu kadar zıplamasının mühendislik ve tasarım açısından normal olamayacağını düşünüyorum görüşlerinizi alabilirmiyim acaba getz bu denli yaylanan bir araç mıdır yoksa benim aracımda mı bir sıkıntı var? Teşekkürler...




  • o zıplatma ustanın dediği gibi yumuşak olmasından değil sert olmasından kaynaklı.hatcbak araçların çogunun arkası hafif olduğu için sedanlara göre fazla zıplar araçlar.bide amortisör daha sportif olsun diye sert olunca yaylanır durursun işte böyle:)))
  • bende next 828 var. 750-800 tl civarı. özellikler olarak; istediğiniz gibi ekranı büyük, mp'sini hatırlamıyorum ama düşük mp'li kamerası var ve bu kamerayla eğer uydudan sinyal alarak fotoğraf çekerseniz oranın koordinatını da ekliyor. Daha sonra adres yazmadan fotoğrafa tıklayarak o yere gidebiliyorsunuz (fotonav). film,müzik,e-book okuma sdhc card desteği vs.

    Cihazın donanımı önemli ama benim araştırmalarıma göre harita güncellemeleri de önemli. next'in bildiğim kadarıyla 2013 yılına kadar ücretsiz harita güncelleme desteği var. (başarsoft haritasını kullanıyor ki bu firma google'a (earth) da destek vermektedir. Öte yandan başka bir forumda (pm'den atıcam) nextin teknik desteği sürekli verilmekte. o siteden navigasyonla alakalı çok daha fazla bilgiye erişebilirsin.

    alternatif olarak cep telefonlarındaki gps'leri de kullananlar var. harita olarak google earth'ü de kullanıyor. ama bunlarda bildiğim kadarıyla şebeke bağlantı parası ödemek gerekiyor. Eğer navigasyon cihazı alırsan sadece haritaları güncellerken para harcıyacaksın.

    markasını hatırlamıyorum ama geçen elektroworld'ün broşüründe gördüm galiba ömürboyu ücretsiz harita güncelleme diye. ama hangi haritayı kullanıyor hatırlamıyorum.

    karışık oldu biraz işteyim anca bu kadar yazabildim.

    iyi geceler..


    quote:

    Orijinalden alıntı: JETDEVRİYE

    bende almayı düşünüyorum ama pek bilgim yok.senin cihazın markası nedir,alırken nelere dikkat etmem gerekli.ne marka olandan tavsiye edersin.şöyle 200-250 arası bi cihaz arıyorum(yanlız biraz ekranı büyük olanlardan)
    quote:

    Orijinalden alıntı: Niyet 0070


    quote:

    Orijinalden alıntı: JETDEVRİYE

    aracında navigasyon cihazı kullanan varmı?

    ben





  • merhaba,

    bir arkadaş gps ile ilgili soru sormuş. dilimin döndüğü kadarıyla sitemde bir şeyler yazmıştım gps sistemi üzerine.belki faydası olurhttp://uzakyol.com/?p=25

    başarsoft un haritalarından başka almayın derim. güncelleme ve kalite açısından.

    geçen bir abimize Piranha (modelini hatırlamıyorum) 5" başarsoft haritalı, ekran olarak ta kullanılabilen (kamera, dvd player bağlanabiliyor) bir gps cihazını 250 tl ye almıştık. hoşuma gitti. ihtiyacım olsaydı düşünebilirdim. tomtom güzeldir de almazdım (haritası başarsoft değil) - garmin de in kiler iyidir ve başarsoft haritası kullanır. cep telefonumda nokia 5800 - garmin ve nokia maps yüklü. garmin i kullanıyorum ihtiyaç olunca. nokia maps ı sevemedim. (nokia maps bedava bu arada) navigasyon olarak değil de, npkia maps i adres bakmak için kullanabilirsiniz bence.

    selamlar
    kazasız-belasız
    burak
    nnnnn




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TOTAL_WAR

    Arkadaşlar 2006 getz 1.4 sahibiyim araç yaklaşık 65000 km de ve kendi aracımdan başka getz kullanma şansım olmadı.Yakıt tüketimi fena değil direksiyon sertleşmesi filan yaşamadım :) çok memnunum araçtan ama can alıcı bi eksisi var inanılmaz zıplatıyor ve seri kasisli yolda yol tutuşu bozuluyor dağılıyor .Aracı bir kaç kez ustaya servise vesair gösterdim ama sağ arka amortisörün patlak olması dışında bir sıkıntıya rastlanmadı ve dikkat ettim araç lifte kaldırıldığında tekerlerler neredeyse 75-80 cm aşağı indi garibime gitti ancak usta bunun normal olduğunu bu aracın yumuşak amortisöre sahip olduğunu yol tutuşunun harika olmadığını filan söyledi.Danışmak istediğim konu başka getze binmedim ama başka bir çok araca bindim bu kadar zıplamasının mühendislik ve tasarım açısından normal olamayacağını düşünüyorum görüşlerinizi alabilirmiyim acaba getz bu denli yaylanan bir araç mıdır yoksa benim aracımda mı bir sıkıntı var? Teşekkürler...


    lastik hava basınçlarını kontrol ediniz araç kapı yanındaki değerlere ayarlayınız, lastikçilerin kulaktan dolma saçmalıklarına göre ayar yapmayınız.




  • herkese merhaba. dün gece lastiğim patladı hayatımda ilk kez lastik değiştirmek zorunda kaldım baya da yağmur altında malesef :( neyse sorum şudur ki. patlayan lastiğin garantisi vs. var mı inanın tamir ediliyo mu onu bile bilmiyorum. başına böyle bişey gelen varsa aydınlatabilirse beni sevinirim. bu arada araç 2010 model üzerindeki lastikler de orijinal hankookları. saygılar...
  • Navigasyon için ayrı cihaz almak istemediğim için. Gps alıcısı olan bir telefon aldım. Samsung i5700 aldım. İGO navigasyon yazılımını kullanıyorum.
  • Merhaba;
    2010 model otomatik getz aracım var. Araç şuanda 10.000 km de. Benım sorunum ramazan bayramı donemınde basladı ve ara ara tekrarlanmalta.
    Araç N konumundan D konumuda alınınca bır vuruntu sıcrama oluyor(sag ayak elbette fren pedalında ve sonuns kadar basılı vazıyette) (bu vuruntuyu soyle acıklayım duz vites aracta haraketsız halde arac vıteste ıken ayagınız fende ıken sol ayagınızı debrıyajdan cekersenız araba hafıf bır sıcrama yapması gıbı) Servıse 2 defa goturdum onlarda ıken boyle bır arıza yapmadı, bılgısayara baglladılar arıza kodu cıkmadı hersey normal gozukuyor. Bu sıkıntı daha sonra N den R ye alıncada oldu, 1 kerede hareket halındeyken bunu vıtes gecısınde hıssettırdı boyle bır arıza ıle karsılasan arkadasımız yada bılgısı olan varsa paylaşımlarını beklıyorum. Teşekkurler
  • Arkadaşlar benim de bir sorum olacak.

    2004 model getz 1.3 aracım var. aracı üzerime yeni aldım. 2 gün oldu noterde işleri hallettik. bugün bir tanıdığa evrakları verdim zorunlu trafik sigortası için. bana gönderdiği dosyada ödenecek prim tutarı 350 tl yazıyor. normal midir sizce bu tutar?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BackConnect -- 20 Ekim 2010; 20:36:11 >
  • sene1983,

    aracın hayırlı olsun. ben de yeni 1.4 2009 doch getz aldım. sigortacım Anadolu Sigorta bayisi. Burada bana maliyeti 350 tl civarı olacağı için MAPFRE sigortadan yaptırdı 280 Tl.

    Bu çok şerefli Anadolu Sigortaya gıcığım, başka bir ödememde sıkıntı yarattılar (hakkaniyet duygum vardır ve o konuda %100 haklıydım). Bu heriflere fazla para kaptırmayın. Bildiğim kadarıyla zorunlu trafik sigortası olsun yeter, nereden yapıldığı pek onemli değil. Belki Mapfre den daha ucuzu vardır ama olay 350 tl lik olay değil.

    not. onceden milli bir sigorta olsun, tamamen Türk olsun diyordum. Ama Türk Sigorta şirketi tarafından haksızlığa maruz kalınca (bir de fiyatları pahalı) bir kez daha anladım ki paranın dini imanı milliyeti yok. bu konuda eskiden çok hassastım, artık koydum gitti... yabancı - yerli fark etmez dedirtecek duruma soktu Anadolu sigorta beni.,

    selamlar,
    burak
    nnnnn
  • teşekkür ederim "bryavuz"
    dikkat edeceğim şimdi.
  • 2004 model dizel hyundai getz araç alma niyetindeyim
    aracı görmedim henüz 75.000 km'de olduğu söylendi
    ilk aracım olacak, daha öncede hiç araba alıp satmadım. Bu işlerden pek anlamıyorum
    bana izlemem gereken yol hakkında yardımcı olurmusunuz
  • bütün servisler bu kontrolleri yaparlar mı ? (ben istanbul gaziosmanpaşadayım ) ne kadar zaman sürer bu kontroller
    birde servis okey verdi diyelim, bana bir kağıt verirler mi ?
    sonradan sorun çıkarsa filan yani ben servise gidip, beni yanılttınız zararrımı karşılayın diyebilirmiyim
  • ben de getz aldım 2.el.

    almadan önce Hunko'ya mekanik+kaporta ekspertize götürdüm.

    bazı servisler kaportaya bakmıyormuş. gitmeden telefon açın. kaporta yaptıklarını da teyit edin. randevu alın. ben yanlış hatırlamıyorsam 100 tl civarı birşeye yaptırmıştım (kdv dahil mekanik+kaporta).

    kaportacılar, araçtaki boyalı alanları şak diye söylediler (satıcı arkadaş ta dürüsttü bu konuda).
    mekanikçiler araca bilgisayar bağlıyor ve çeşitli verileri kontrol ediyor. lifte alıp altına bakıyor.

    ben bu muayeneden tatmin olmuştum. yalnız raporu vermemişlerdi. ben faturayı alırken, raporun da bir fotokopisini istedim ve verdiler.

    kendimce bir not:

    mutlaka aracın şase ve motor numarasını kontrol edin. şase numarası yolcu ön koltuğun altında, döşemede kesik bir yer var orada yazıyor. (metale kabartma yazılmış. motor numarası zor okunuyor. bir filtre sokmek lazım gorebilmek için. ekspertizde sokturun, gozunuzle teyit edin bu numaraları.

    not.2 - ben de araba satmıştım 1 ay once. sağolsun işini hakkıyla yapan memur arkadaş koltuk numarasını girmemiş, sistem aracı sattırmamış, bana 3-4 saat beni uğraştırmışlardı.
    şimdiden hayırlı olsun..

    not.3 benim sattığım corsa 1.3 dizeldi. çok ama çok dikkatli kullanıp 24.000 km yapmıştım. bu motorlar çok hassas, turbosunun yağlanması, yağ değişimi, bekletilip stop edilmesi uzun donem kullanım için şart. ben çok dikkatli kullanmıştım. ben satsaydım alacağınız aracı alın derdim. ama kimseye güvenmeyin ve kontrol edilebilir her yerine baktırın almadan once ekspertizde. dizel araçlar için 74.000 km iyi kullanılmamışsa biraz fazla bir km




  • cevaplar için teşekkürler, izleyeceğim yol belli oldu
    şimdi aklıma geldi sigorta nasıl oluyor devir olunca,
    alacağım aracın 1 sene daha sigortası var, benim işime yarıyormu bu
    yoksa sıfırdan sigortamı yaptırmam lazım
  • sanırım alacağınız aracın trafik sigortası 10 gün geçerli, net bilmiyorum. satıcı noter satışını alınca trafik sigortasına bildirir, sigorta iptal olur ve kullanmadığı kısmın parasını geri alır.

    benim izlediğim yol;
    noter satışı olur olmaz satış belgesini sigortacıma faksladım ve araca binmeden sigortayı başlattım. (kaskoyu da aynı şekilde)

    aklıma gelmişken;

    1. aracın muayenesi ne zaman bitiyor bakın
    2. almadan once plakayıhttp://www.otokontrol5664.com/ den kontrol ettirin.
    3. sigortacınıza şase,motor ve plaka bilgileriyle sorgulattırın. bir araba ak sigortadan kaskoluydu ve hizmet hattını aradım, sağolsun hasarları hakkında bilgi verdiler.
    4. bir de bu 2.el araç alım satım işleri tam maymun işi. satıcılarda çakal çok var. 1 ay araştırdım. bir dunya araba baktım. 2 tanesi sadece alınabilecek insandı zaten sonuncusundan aldım. sahibinden.com dan ilanlara dadanan ve al-sat yapan (bir nevi ruhsatsız galeri) bir dunya adam var. bir tanesi bana denk geldi. nedir hasarı dedim. anlattı, anlattı. en onemli şeyi soylemedi, tekerlek ve bağlantıları 2 miyarlık hasar gormuş. sigortasını araştırınca buldum. ne oldu diye sordum. valla araç benim değil kuzenimin dedi. arayım dedi. hesapta aradı ulaşamadı. sanırım "akisi" bir yere çarpmış dedi. (aks ı kast ederek). ben gorusurken bir dunya telefon geldi alıcı olarak. (alıcısı çok hesabı) aratıyor birilerine. 3 kuruşluk beyinle adam kazıklamaya çalışan insanlar var. dikkat edin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bryavuz

    ben de getz aldım 2.el.

    almadan önce Hunko'ya mekanik+kaporta ekspertize götürdüm.

    bazı servisler kaportaya bakmıyormuş. gitmeden telefon açın. kaporta yaptıklarını da teyit edin. randevu alın. ben yanlış hatırlamıyorsam 100 tl civarı birşeye yaptırmıştım (kdv dahil mekanik+kaporta).

    kaportacılar, araçtaki boyalı alanları şak diye söylediler (satıcı arkadaş ta dürüsttü bu konuda).
    mekanikçiler araca bilgisayar bağlıyor ve çeşitli verileri kontrol ediyor. lifte alıp altına bakıyor.

    ben bu muayeneden tatmin olmuştum. yalnız raporu vermemişlerdi. ben faturayı alırken, raporun da bir fotokopisini istedim ve verdiler.

    kendimce bir not:

    mutlaka aracın şase ve motor numarasını kontrol edin. şase numarası yolcu ön koltuğun altında, döşemede kesik bir yer var orada yazıyor. (metale kabartma yazılmış. motor numarası zor okunuyor. bir filtre sokmek lazım gorebilmek için. ekspertizde sokturun, gozunuzle teyit edin bu numaraları.

    not.2 - ben de araba satmıştım 1 ay once. sağolsun işini hakkıyla yapan memur arkadaş koltuk numarasını girmemiş, sistem aracı sattırmamış, bana 3-4 saat beni uğraştırmışlardı.
    şimdiden hayırlı olsun..

    not.3 benim sattığım corsa 1.3 dizeldi. çok ama çok dikkatli kullanıp 24.000 km yapmıştım. bu motorlar çok hassas, turbosunun yağlanması, yağ değişimi, bekletilip stop edilmesi uzun donem kullanım için şart. ben çok dikkatli kullanmıştım. ben satsaydım alacağınız aracı alın derdim. ama kimseye güvenmeyin ve kontrol edilebilir her yerine baktırın almadan once ekspertizde. dizel araçlar için 74.000 km iyi kullanılmamışsa biraz fazla bir km


    dizel araçların km si konusunda katılmıyorum, 5 sene önce çalıştığı şirkette ilk çıkna clio dizellerden vardı ve kimin kullandığı belli bile değildi, sonunda bir gün motor çalışmadı, anlaşıldı ki motoru yemişler bakımları unutulduğu için. sonra rektefe ye gitti geldi ve ilk günki gibi oldukça da verimli yıllarca daha kullanıldı yine herkes tarafından.

    kendi aracım 73500 de hiç bir sorunum olmadı motorla ilgili, o dediğiniz eski tip dizel araçlar için olabilir belki ama şimdi öyle bir sorun yok, yeterki bakımları zamanında yapılsın, bazı firmalar 150000 km ye kadar da garanti veriyorlar, kendi adıma motordan hiç korkmuyorum.




  • 
Sayfa: önceki 10241025102610271028
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.