Şimdi Ara

██ HYUNDAI GETZ KULÜBÜ ██ (983. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
32.937
Cevap
125
Favori
2.790.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 981982983984985
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • CASTROL MAGNATEC-ELF MOLİGRAF-P.O MAXİMA 10W40 BUNLAR TAM SENTETİK
    SERVİS BAKIMINDA YAĞ TIPASININ DEĞİŞMESİNİN SEBEBİ DIŞARIDA DEĞİŞİP DEĞİŞİLMEDİĞİNİ ANLAMAK İÇİNDİR TIPANIN ETRAFI ANAHTARLA ZORLANMIŞMI ANLAMALARI İÇİN HER SEFERDE DEĞİŞİRLER AMA DIŞARDA BUNLARA GEREK YOK EĞER TIPADA YAĞ SIZINTISI VS. SORUN YOKSA
    YEDEK PARÇACILARDADA METRİK ÖLÇÜSÜNE BAKARAK BULABİLİRİN AMA 3 LİRA CİVARINDADIR...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ABCdiküçgeni


    quote:

    Orijinalden alıntı: ffmsahin



    şuan elinde ne var marka model km nedir?



    99 model vw polo 1.6 hb var. araç çok performanslı. benzinde iken değil getz, reno megane..vs gözünün yaşına bakmaz. uzun yolda passatlarla aşık atarım. yalnız benim şikayetim çok yakması ve parça pahalılığı.


    dostum volkswagen polo ile getzin karşılaştırılmasında söylenmiş olan bir özlü söz (atasözü gibi bişey) vardır hatırlatmak isterim.

    volkswagen polo kullananlar getze bakıp şunu der: KEŞKE ARABANIN MOTORU BUNDA OLSA
    getzler poloya bakıp der ki: KEŞKE BENİM ARABAM DA ONUN KADAR PARA ETSE





  • quote:

    Orijinalden alıntı: ghostmayer

    Cevap yazan tüm arkadaşlara teşekkürler.
    Yazmak istediklerim var ama her yere ayrı ayrı yazmak iyice dallandıracak...

    Şu ayrıntıları belirtmek istiyorum...

    1- 3-4 depoda bir enjektör temizleyici atıyorum
    2- evim ve işim yakın olduğundan ve çok nadir uzak mesafe gittiğimden bu bahsi geçen tüketim genel olarak git-gel 12 km lik yolda elde ettiğim ve şehir içi E5 karışık rakam.
    3- Hızlı kullanma alışkanlığım fazla yok ayda 1 belki 160- 170 görüyorumki o da 5 dk ancak. Yine zaman zaman 0-100 için deviri yükseltiyorum ama 4000 i bulmadı diyebilirim.Bu aşırılıklarıda motor sağırlaşmasın diye yapıyorum.
    4-double up rodaj düzgün olsun ve turbo yağsız çalışmasın amaçlı kullanıyorum. Motor ve turbo aynı yağı kullandığı için double up yağsız dönmenin önüne geçer diye koyduruyorum. Bunu yapma sebebim turbo arızalarının garanti kapsamı dışında tutulması. ( 3 ayrı servisin söylemesi)
    5-lastik cinsi bilgisi için teşekkürler. Yinede denedik memnunuz tarzı bir model ve seri varsa başlangıç için daha iyi olur.( orjinalden büyük ve orjinal jant ile kullanabileceğim)
    6-yapılacak chip işlemi özel bir hyundai servisinde orjinal 110 bg lik versiyonun programının 88 bg lik beyin'e yüklenmesi şeklinde olacak ve fabrika orjinali ayarları şeklinde. Öğrendiğime göre 110- 88 bg farkı zaten beyin programından ötürü imiş. bu konuda ne diyorsunuz ?
    7- Hyundai araçlarda beygirden çok güç yönetimi torq a verilmiştir diye biliyorum . Bunu amiral gemisi sonata versiyonunda fark etmiştim. Bg en yüksek hızı ( vites oranları nedeni ile ) ve hızlanmayı etkilerken Torq o gücün bahsi geçen yükü ne kadar verimli olarak harekete geçireceğini belirler. doğru muyum ?



    sen baya olayı aşmışsın ya.. yana er olarak değil de forumda teğmen olarak dikkate alıp yanıt vermek lazım

    lastik cinsi için türkiye yollarına en uyumlu olan lassa ve bridgestone. tabi bu türkiye yolları derken, neredin asfalt neredin taşlı nerenin köy yolu nerenin otoban olduğu belli olmadığı için türkiye yollarında. bu nedenle lassa çukurlara ve taşlara hızla çarpıp lastiğin ortadan yarılmasını engellemek için özel yöntemlerle yatay çelik kuşaklar falan kullanıyor. o yüzden lassa dayanıklı. ayrıca lassa orta sertlikte lastik, yani yumuşak lastikler (michelin gibi) çakıllı yollarda 2 yılda bitiyor, lassa 4-5 yıl dayanıyor. ayrıca lassa, getz gibi sağa sola kayma savrulma problemi olan araçlar için lastiklerinde topuk takviyesi kullanıyor. yani lastiğin janta oturduğu yer diğer lastik markalarından daha kalın ve çelikle güçlendirilmiş, lastik jantı iyi tuttuğu için sağa sola esneme az oluyor. ben de kullandım bi süre memnun kaldım. bridgestone ise türkiyede birçok araçta sıklıkla görebilirsin.. bu lastiklerde tercih edeceğin şey 4 oluklu olanlarını kullanman. yani lastik ortasında 4 oluk olanlar. bunlar getzin sağa sola kaymasını ve viraşlarda arka tekerleri savurmasını azaltıyor, ayrıca türkiyede bir çok defa ani su birikintilerine hızla girme gibi durumlarda suyu kolay tahliye edebildikleri için savrulmayı önlüyor. lassa da benim başıma geldi, kumho olsaydı uçardım karşı şeride allah korudu, 80le giderken karanlıkta önüme viraj çıktı ve virajda 10cm su vardı, suya girdiğimi anladığımda direksiyon kırmak ve frene basmak zorunda kaldım, başka lastik olsa uçardım karşıya, lassa hemen tahliye etti suyu ve yere bastığını hissettim tekerlerin aracın önünü topladı yırttık yani anlayacağın. bridgestone lassadan daha kaliteli olabilir, ama fiyatı lassanın üstünde.. ayrıca 4 oluklu olan lastiklerin yuvarlanma direnci az olduğu için daha az yakıt harcıyorlar, dikkatine. getzde bridgestone kullanan araçlarda türkiye şartlarında kullanıcı arkadaşlar memnun olduklarını ifade ettiler forumda tercih senin. ben kararımı verdim sayılır, lassa impetus 185-60-14 alacam niyetim bu.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: JimBeam

    Sayın ffmsahin,

    21. maddeden çok müzdaripim. Frenlerimden hiç memnun değilim. ABS olmasına rağmen hiç güven vermiyor. Ne yapmamız gerekiyor ?


    21.maddeyi açıklıyorum.

    kullanılacak malzemeler: tel fırça, az zımpara kağıdı, ortaboy bir beton çivisi, çekiç, orta boy düz tornavida, kriko, teker sökme anahtarı

    1-arka tekeri sökün.
    2-teker sökülen yerdeki fren kampanasının üstünde bi tane büyük vida göreceksiniz. o büyük vidanın kenarlarına doğru küçük bir delik göreceksiniz. o deliğe beton çivisinin ucunu sokarak vidayı çekiçle yavaş yavaş vurarak beton çivisine sola doğru çevirin, sola çevrilmiyorsa sağa çevirin, sökün.
    3-fren kampana kapağını çıkarın
    4- fren kampana kapağının içini (çıkartıp elinize aldığınız kapağı) tel fırça ile fırçalayarak fren balatası atıklarını temizleyin. zımpara kağıdı ile fren balatasının baskı yaptığı yerlere zımpara atın, kabaca temizleyin.
    5- sağda ve solda iki parça fren balatası göreceksiniz. unutmamanız gereken bu fren balataları birbirine yay ve pistonla bağlı. işiniz bittiğinde fren kampana kapağını yerine takarken fren balataları gördüğünüz gibi karşılıklı olmalı ve elinizle yapacağınız ufak simetrik ayarlarla kolayca yuvasına yerleştirebileceğinizdir. o yüzden eliniz kolunuz değip balataların yüksekliğiyle oynarsanız her iki balatayı aynı hizaya getirecek şekilde bunu yapmanız olacaktır. bu frene bastığınızda her iki balatanın da aynı anda devreye girmesi için önemli olabilir.

    gelelim esas icraata:
    6-fren balatalarının fren kampanasına değecek olan uçlarını zımpara kağıdı ile kabaca temizleyin
    7-her iki fren balatasını birbirine bağlayan orta kısımda bir yay ve ayar vidası var. düz tornavida ile tornavidanın ucu dik şekilde aşağıya gelecek şekilde kampana için yayların arasına sokun, orda ayar vidasını göreceksiniz, ayar vidasının kendinize doğru (öne doğru) 3-5 çentik çevirin.

    ideal ayarı nasıl yapacaksınız:
    8-rasgele sayıda ayar vidasını öne doğru çevirdikten sonra fren kampana kapağını kapatın. kapanmıyorsa fren balatalarını aynı hizaya getirerek kapatın, gene de kapanmıyorsa ayarı fazla yapmışsınız balatalar dışarıya taşıyor kampana kapağının içine sığmıyor-girmiyor demektir, ayarı ters istikamette 1 kez yaparak tekrarlayın. bu şekilde geriye doğru ayar yaparken kampana kapandığı nokta ideal ayar noktasıdır.

    9-fren kampana kapağını kapatın ve söktüğünüz şekilde takın..

    aynı işlemi 6 ayda bir tekrarlayın.

    hadi geçmiş olsun.

    neden bu ayarı yapmaya ihtiyaç var? servise gitsen derlerki, efendim fren ayarları otomatik, ayar yapmaya gerek yok. evet otomatik ama o otomatik ayar bi çalışsa..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: biuu

    Arkadaşlar bizimkinin yağ değişimi geldi.

    Araç 2005 1.3gls ,Kullanılan il Aydın

    Serviste bu güne kadar hep 10w 40 petrol ofisi koydular ve 70 tl aldılar.

    Hepsiburada da 5 litre shell 10w 40 46TL.

    Bu yağı kullananan var mı?

    http://www.hepsiburada.com/formula-shell-10w-40-api-sm-sinifi-5-litre-benzinli-motor-yagi/productDetails.aspx?categoryid=26005&productid=otbt10w40

    Ayrıca araç 70bin km de. Bujilerin değişmesi gerekiyor mu? 60 bin bakımında tüm gerekenler yetkili servisinde değişti.


    shel'i de kullandım petrol ofisini de. ikisinin birbirinden hiç bi farkı yok dostum. hangisi ucuzsa onu al. performans bakımından bişey değişmiyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kısır Döngü

    Selam Arkadaşlar,
    ffmşahin arkadaşım, süper şeyler yazmışsın. Ama bu kadar dikkat ederek kullanacaksak yandık :)
    birşey söylemek istiyorum, borpower iyimidir bilmem ama motorsilk kullanılması gereken bir katkı bence. bende toyota var, eşime getz almayı düşündüğüm için forumunuza girdim, toyota ya kullandım, 3.000 km sonra aracın motoru öyle rahat çalışmaya başladı ve performansı arttıki sorma gitsin. yetmiyormuş gibi 7.9 lt yakan araç 7.2 yi geçmez oldu. birde bende 33 yıllık bir taka var, ona kullandım, kullanmadan önce egzos emisyonu değerlerin kötü olur bir türü geçmezdi. kullandıktan sonra son model araçlardan bile temiz çıktı :)
    ben tavsiye derim..


    dostum bu kadar dikkat edersek yanarız tabi, ben yandım zaten o yüzden arkadaşlar yanmasınlar diye diyorum, yani sağlamasını yaptım da söylüyorum

    ben de 32bin kmye kadar hassas kullanırdım ama zamanla zevk almaz oluyorsun. bu nedenle free takılıyorum artık.

    ama forumda arkadaşların meraklarını ve aracın sınırlarını bilmeleri gerekir. bilsinler ama yapmasınlar problem değil, sonra araç onların para veren de onlar binen de onlar, değilmi.. özgürlük işte bu. bilmeden arkadaşlar bi sıkıntı gelmesin kimsenin başına. bildiği halde yapıyorsa bile bile başına getirecek sıkıntıyı, sonra söylemediniz abi nerden bileydim deme lüksü kendini kandırma mazeret uydurma lütsü olmasın demi...

    egzoz emisyonu değerlerinin normale dönmesi gayet olması gereken bişey. çünkü bu katkılar yakıt yolunu ve yanma odasını temizler kirden pasdan sudan ve kurumdan. bu kirli bir tabakta yemek yiyip mikrop kapmaya benzer, tabağı deterjanla yıkarsa (katkıyla temizlerse) insan cırcır da olmaz demi. biraz uç bi benzetme oldu ama idare edin arkadaşlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: biuu

    Castrol, p.o. , shell hangisi tam sentetik o halde? Api sm,sl,sj standartlarına uygun üçüde.

    Birde merak ettiğim servis makbuzunda hep görüyorum.

    Yağ tapa contası
    Yağ boşaltma tapası bunları servisten almak gerekiyor mu? Yoksa çok kolay bulanan bir şey mi?


    yahu onlar servisin uydurması, sanki değiştiriyorlarda.. servisde değil de dışarda bi yerde değiştirince yağı eski tapayı kullanınca araç yağ mı akıtıyor sanki. zaten vidalı contalı bişey, söküp takmayla yağ akıtacak tek kullanımlık bişey olsa motorun sıcaklığında yanar gider olan yağ yola akar. bunlar gayet dayanıklı şeylerdir. takılmayın böyle şeylere. ben de dışarda yağ değiştirdim, hiç de " abi conta getir, tapa getir, tıkayacam tıpayı" falan demedi demez zaten..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ffmsahin


    quote:

    Orijinalden alıntı: JimBeam

    Sayın ffmsahin,

    21. maddeden çok müzdaripim. Frenlerimden hiç memnun değilim. ABS olmasına rağmen hiç güven vermiyor. Ne yapmamız gerekiyor ?


    21.maddeyi açıklıyorum.

    kullanılacak malzemeler: tel fırça, az zımpara kağıdı, ortaboy bir beton çivisi, çekiç, orta boy düz tornavida, kriko, teker sökme anahtarı

    1-arka tekeri sökün.
    2-teker sökülen yerdeki fren kampanasının üstünde bi tane büyük vida göreceksiniz. o büyük vidanın kenarlarına doğru küçük bir delik göreceksiniz. o deliğe beton çivisinin ucunu sokarak vidayı çekiçle yavaş yavaş vurarak beton çivisine sola doğru çevirin, sola çevrilmiyorsa sağa çevirin, sökün.
    3-fren kampana kapağını çıkarın
    4- fren kampana kapağının içini (çıkartıp elinize aldığınız kapağı) tel fırça ile fırçalayarak fren balatası atıklarını temizleyin. zımpara kağıdı ile fren balatasının baskı yaptığı yerlere zımpara atın, kabaca temizleyin.
    5- sağda ve solda iki parça fren balatası göreceksiniz. unutmamanız gereken bu fren balataları birbirine yay ve pistonla bağlı. işiniz bittiğinde fren kampana kapağını yerine takarken fren balataları gördüğünüz gibi karşılıklı olmalı ve elinizle yapacağınız ufak simetrik ayarlarla kolayca yuvasına yerleştirebileceğinizdir. o yüzden eliniz kolunuz değip balataların yüksekliğiyle oynarsanız her iki balatayı aynı hizaya getirecek şekilde bunu yapmanız olacaktır. bu frene bastığınızda her iki balatanın da aynı anda devreye girmesi için önemli olabilir.

    gelelim esas icraata:
    6-fren balatalarının fren kampanasına değecek olan uçlarını zımpara kağıdı ile kabaca temizleyin
    7-her iki fren balatasını birbirine bağlayan orta kısımda bir yay ve ayar vidası var. düz tornavida ile tornavidanın ucu dik şekilde aşağıya gelecek şekilde kampana için yayların arasına sokun, orda ayar vidasını göreceksiniz, ayar vidasının kendinize doğru (öne doğru) 3-5 çentik çevirin.

    ideal ayarı nasıl yapacaksınız:
    8-rasgele sayıda ayar vidasını öne doğru çevirdikten sonra fren kampana kapağını kapatın. kapanmıyorsa fren balatalarını aynı hizaya getirerek kapatın, gene de kapanmıyorsa ayarı fazla yapmışsınız balatalar dışarıya taşıyor kampana kapağının içine sığmıyor-girmiyor demektir, ayarı ters istikamette 1 kez yaparak tekrarlayın. bu şekilde geriye doğru ayar yaparken kampana kapandığı nokta ideal ayar noktasıdır.

    9-fren kampana kapağını kapatın ve söktüğünüz şekilde takın..

    aynı işlemi 6 ayda bir tekrarlayın.

    hadi geçmiş olsun.

    neden bu ayarı yapmaya ihtiyaç var? servise gitsen derlerki, efendim fren ayarları otomatik, ayar yapmaya gerek yok. evet otomatik ama o otomatik ayar bi çalışsa..



    valla ne yaparsan yap getzin frenler bu kadar

    arabayı satmadan önce dediğin herşleyi servis yaptı

    hatta balataları bile değiştirttim

    en fazla 5 gün gitti

    5 gün sonra eski güvensizlik geri döndü




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ffmsahin


    22- ön sol tekerden sürekli ses geliyor veya ön sol amortisörden ses geliyor, servise gidiyorum patlak değil diyorlar, bi anormallik yok diyorlar, tamir ettik diyorlar, sonra çakıllı çukurlu yoldan giderken aynı sesler gene oluyor diyenler için tarif edebilirim.

    sizi yormak istemiyorum o yüzden kesiyorum, verdiğim rahatsızlık için özür.



    @ffmsahin

    Hocam senden rica etsem bu maddeyi de açabilir misin? sen nasıl alt ettin bunu?

    ben şöyle alt edebildim:

    Ben aracı 29.000 de 2. el aldım (araç: 2008 dizel ab+ac+abs; 4 cam ve ayna otomatik, camlar renkli, yol bilgisayarı, kol dayama,vs) Araçta dediğin gibi sol ön tarafında aynen bu tip anormallik vardı. ben de (ufak bi kaldırıma çıkma kazası vesilesiyle de) 4 amortisörü de değiştirdim. hyundai duymasın yoksa garantiyi bozar falan, arkaları orjinal ama önleri kaliteli yansanayi ve daha yumuşak olanlarla deiştirdim. ve araç olumlu yönde bambaşka bir kimliğe büründü, anormallik gitti, araç önden yumuşadı, konforu arttı, yol tutuşu iyileşti ve araç çok daha iyi oldu. arka amortisörler ise orjinal olduğu için sert kaldı ama önler konfor için daha önemli bence (2 kişi olduğumuzdan arkaya kimse oturmadığı için) ayrıca ön yumuşak arka sert olunca yol tutuş da iyi oluyor, arkadan savrulma eğilimi azalıyor, yani aracı yolda sert olan arka amortisörler tutuyor, ama daha önce de belirttiğim gibi bu iyileşmelerde bridgedstone turanza er300 185/60/14 lerin de katkısı çok çok büyük.. keşke arkaların da yumuşağı olsa diyorum bazen ama bu seferde sanırım yol tutuş olumsuz etkilenir...

    Bu arada lastik alacaksın ve lassa impetus 185/60/14 e karar kılmışsın, ama REVO olanı almanı öneririm, 2 olanı değil.. ayrıca ben 5 ay önce bridgedstone turanza er300 185/60/14 lastiklerimi 125 e almıştım ve sonradan bi tanıdığım 120 ye bulduğunu söylemişti. bence araştır bulursun. ama dediğim gibi lassa impetus revo yu da gönül rahatlığıyla alabilirsin, desenleri bile neredeyse aynı çünkü (aynı fabrikadan çıktıklarını zaten biliyorsundur)

    Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baris43544354 -- 21 Nisan 2010; 8:53:31 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: JackDaniels


    quote:

    Orijinalden alıntı: ffmsahin


    quote:

    Orijinalden alıntı: JimBeam

    Sayın ffmsahin,

    21. maddeden çok müzdaripim. Frenlerimden hiç memnun değilim. ABS olmasına rağmen hiç güven vermiyor. Ne yapmamız gerekiyor ?


    21.maddeyi açıklıyorum.

    kullanılacak malzemeler: tel fırça, az zımpara kağıdı, ortaboy bir beton çivisi, çekiç, orta boy düz tornavida, kriko, teker sökme anahtarı

    1-arka tekeri sökün.
    2-teker sökülen yerdeki fren kampanasının üstünde bi tane büyük vida göreceksiniz. o büyük vidanın kenarlarına doğru küçük bir delik göreceksiniz. o deliğe beton çivisinin ucunu sokarak vidayı çekiçle yavaş yavaş vurarak beton çivisine sola doğru çevirin, sola çevrilmiyorsa sağa çevirin, sökün.
    3-fren kampana kapağını çıkarın
    4- fren kampana kapağının içini (çıkartıp elinize aldığınız kapağı) tel fırça ile fırçalayarak fren balatası atıklarını temizleyin. zımpara kağıdı ile fren balatasının baskı yaptığı yerlere zımpara atın, kabaca temizleyin.
    5- sağda ve solda iki parça fren balatası göreceksiniz. unutmamanız gereken bu fren balataları birbirine yay ve pistonla bağlı. işiniz bittiğinde fren kampana kapağını yerine takarken fren balataları gördüğünüz gibi karşılıklı olmalı ve elinizle yapacağınız ufak simetrik ayarlarla kolayca yuvasına yerleştirebileceğinizdir. o yüzden eliniz kolunuz değip balataların yüksekliğiyle oynarsanız her iki balatayı aynı hizaya getirecek şekilde bunu yapmanız olacaktır. bu frene bastığınızda her iki balatanın da aynı anda devreye girmesi için önemli olabilir.

    gelelim esas icraata:
    6-fren balatalarının fren kampanasına değecek olan uçlarını zımpara kağıdı ile kabaca temizleyin
    7-her iki fren balatasını birbirine bağlayan orta kısımda bir yay ve ayar vidası var. düz tornavida ile tornavidanın ucu dik şekilde aşağıya gelecek şekilde kampana için yayların arasına sokun, orda ayar vidasını göreceksiniz, ayar vidasının kendinize doğru (öne doğru) 3-5 çentik çevirin.

    ideal ayarı nasıl yapacaksınız:
    8-rasgele sayıda ayar vidasını öne doğru çevirdikten sonra fren kampana kapağını kapatın. kapanmıyorsa fren balatalarını aynı hizaya getirerek kapatın, gene de kapanmıyorsa ayarı fazla yapmışsınız balatalar dışarıya taşıyor kampana kapağının içine sığmıyor-girmiyor demektir, ayarı ters istikamette 1 kez yaparak tekrarlayın. bu şekilde geriye doğru ayar yaparken kampana kapandığı nokta ideal ayar noktasıdır.

    9-fren kampana kapağını kapatın ve söktüğünüz şekilde takın..

    aynı işlemi 6 ayda bir tekrarlayın.

    hadi geçmiş olsun.

    neden bu ayarı yapmaya ihtiyaç var? servise gitsen derlerki, efendim fren ayarları otomatik, ayar yapmaya gerek yok. evet otomatik ama o otomatik ayar bi çalışsa..



    valla ne yaparsan yap getzin frenler bu kadar

    arabayı satmadan önce dediğin herşleyi servis yaptı

    hatta balataları bile değiştirttim

    en fazla 5 gün gitti

    5 gün sonra eski güvensizlik geri döndü



    Olacak o kadar... ne kadar ekmek o kadar köfte demişler..

    Bende de 1.4 Dohc getz var... alıştım bende frenlerine , biraz hız yapınca kendi kendimi frenliyorum.. diyorum ki hooooppp aracın frenleri kritik yavaş git... iyi oldu aslında sakin gitmeye alıştım... :)




  • herkese merhaba;

    2007 getz 1.5 crdi sahibiyim.

    uzaktan kumanda taktırmak istiyorum aracıma. gittiğim mağazada merkezi kilit olmasına rağmen sol kapıya bir motor takmaları gerektiğini söylediler. ve 90 lira fiyat verdiler, sadece uzaktan kumanda için.

    forumdan okuduğum kadarı ile buna gerek olmadığı(ekstra motora) yazılı mesajlar var.

    detaylı yardımcı olursanız sevinirim. motor takılacaksa ben ne anladım o merkezi kilitten?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baris43544354

    quote:

    Orijinalden alıntı: ffmsahin


    22- ön sol tekerden sürekli ses geliyor veya ön sol amortisörden ses geliyor, servise gidiyorum patlak değil diyorlar, bi anormallik yok diyorlar, tamir ettik diyorlar, sonra çakıllı çukurlu yoldan giderken aynı sesler gene oluyor diyenler için tarif edebilirim.

    sizi yormak istemiyorum o yüzden kesiyorum, verdiğim rahatsızlık için özür.



    @ffmsahin

    Hocam senden rica etsem bu maddeyi de açabilir misin? sen nasıl alt ettin bunu?

    ben şöyle alt edebildim:

    Ben aracı 29.000 de 2. el aldım (araç: 2008 dizel ab+ac+abs; 4 cam ve ayna otomatik, camlar renkli, yol bilgisayarı, kol dayama,vs) Araçta dediğin gibi sol ön tarafında aynen bu tip anormallik vardı. ben de (ufak bi kaldırıma çıkma kazası vesilesiyle de) 4 amortisörü de değiştirdim. hyundai duymasın yoksa garantiyi bozar falan, arkaları orjinal ama önleri kaliteli yansanayi ve daha yumuşak olanlarla deiştirdim. ve araç olumlu yönde bambaşka bir kimliğe büründü, anormallik gitti, araç önden yumuşadı, konforu arttı, yol tutuşu iyileşti ve araç çok daha iyi oldu. arka amortisörler ise orjinal olduğu için sert kaldı ama önler konfor için daha önemli bence (2 kişi olduğumuzdan arkaya kimse oturmadığı için) ayrıca ön yumuşak arka sert olunca yol tutuş da iyi oluyor, arkadan savrulma eğilimi azalıyor, yani aracı yolda sert olan arka amortisörler tutuyor, ama daha önce de belirttiğim gibi bu iyileşmelerde bridgedstone turanza er300 185/60/14 lerin de katkısı çok çok büyük.. keşke arkaların da yumuşağı olsa diyorum bazen ama bu seferde sanırım yol tutuş olumsuz etkilenir...

    Bu arada lastik alacaksın ve lassa impetus 185/60/14 e karar kılmışsın, ama REVO olanı almanı öneririm, 2 olanı değil.. ayrıca ben 5 ay önce bridgedstone turanza er300 185/60/14 lastiklerimi 125 e almıştım ve sonradan bi tanıdığım 120 ye bulduğunu söylemişti. bence araştır bulursun. ama dediğim gibi lassa impetus revo yu da gönül rahatlığıyla alabilirsin, desenleri bile neredeyse aynı çünkü (aynı fabrikadan çıktıklarını zaten biliyorsundur)

    Saygılar.


    evet impetus 2 sağa ve sola, revo ise sadece aracın dışını doğru atıyor herşeyi, dolayısıyla daha iyi yol tutar katılıyorum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: devletemre

    herkese merhaba;

    2007 getz 1.5 crdi sahibiyim.

    uzaktan kumanda taktırmak istiyorum aracıma. gittiğim mağazada merkezi kilit olmasına rağmen sol kapıya bir motor takmaları gerektiğini söylediler. ve 90 lira fiyat verdiler, sadece uzaktan kumanda için.

    forumdan okuduğum kadarı ile buna gerek olmadığı(ekstra motora) yazılı mesajlar var.

    detaylı yardımcı olursanız sevinirim. motor takılacaksa ben ne anladım o merkezi kilitten?


    merkezi kilit olan araba gerek yok dostum. ben kullanıyorum. uzaktan kumandalı alarm alırsan bi sıkıntın kalmaz, motor falan.. ama sadece uzaktan kumanda alacaksan kapıya motor takma ihtiyacı olabilir merkezi kiliti sağa sola çevirebilmek için. 90 lira ona verene kadar 100küsur liraya uzaktan kumandalı alarma ver daha iyi. değilmi?




  • Motor takman gerekmiyor motor merkezi kilt olmayan arabalar içindir.
    elektronik bir kutu takıyorlar sol kapıya.
    Alarm alsan o kutu mutlaka sol kapıya takılıyor çare yok.
    Resimde göreceğin kutuyu takıyorlar
    Bu ve benzer elektronik kutu her merkezi kilit ve alarm sisteminde mutlaka vardır
    Çünki bütün kapılar sol ön kapıdan kitlendiği için komut alımını bu kutudan alıyor uzaktan kumanda
    Ama bu takıldıktan sonra anahtarla sadece anahtarı taktığın kapı açıp kapatıyorsun
    Diğer kapılar iptal oluyor






  • Beyler selamlar...


    Öncelikle cevaplar için teşekkür ederim.


    Ben arabamı çok seviyorum. İhtiyacımı her şekilde karşılayan ve öncesinde iyi incelediğim için hiçbir süpriz yapmayan bir araç.
    çift hava yastığı, 4 disk freni, ABS si , parmak donduranı ( kliması bence gayet iyi ) koltukları herşeyi yeterli.

    Arabamın beni üzen bir yönü var...

    kokpit içerisindeki plastik aksamın kalitesi.


    Bu aksamları kaplatıp, koltuk kılıfı, cam filmi, jant/lastik değişimi, 110 Hp ye yükeltimi dışında arabamda hiçbirşeyi değiştirmeyi düşünmüyorum.
    1 tanesi dışında hepsini nasıl yaptıracağımı sizler sayesinde öğrendim ama şu kokpit içindeki plastik aksamı hakkı ile kaplayacak bir yer var mı onu bilmiyorum.


    Kusura bakmasınlar ama şu kokpit içi kaliteyi yükselttik mi ben arabamı ne golf'e ne de seat yada skoda ya da herhangi birşeye değişirim.
    verimden yada sağlamlıktan yana bir eksiğimiz yok. Keyif e göre Far, gösterge içi ışığı rengi değişimi yada ses sistemi gibi değişiklikler yapılabilir ama bende 3. sıradaki değişiklikler olur.

    Arabamı seviyorum , severek kullanıyorum ve bana hiçbir süprizi olmadı inşallahda olmaz...


    Dip soru...

    120 civarı yoldaki titreşimleri direksiyonda fazla hissettmeye başlıyorum rot/balans a girmem gerekir mi dersiniz ?
    yoksa ön ve arka tekerleri çapraz değiştirip tekrar mı kontrol edeyim ?




  • Eğer direksionda titreme hissediyorsanız lastikleri balansa sokmanız gerekiyor.

    Ayrıca lastik rotasyonunu belli km lerde yapın mesela 10bin km de bir. Fakat çapraz değil ön arka değiştirmeniz daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.
  • Lastikleri normalde her 10 bin km de ön ve arka olarak birbirine boylam olarak değiştirmelisiniz.Çapraz değişim yapılmaz tekerlerin dönüş yönüne göre değiştirilmelidir her zaman.Ama isterseniz bir servise de danışın..
  • lastikle ilgili güzel şeyler var burda, sonuna kadar okuyun

    http://www.halaogullari.com/lastikomru.htm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baris43544354

    quote:

    Orijinalden alıntı: ffmsahin


    22- ön sol tekerden sürekli ses geliyor veya ön sol amortisörden ses geliyor, servise gidiyorum patlak değil diyorlar, bi anormallik yok diyorlar, tamir ettik diyorlar, sonra çakıllı çukurlu yoldan giderken aynı sesler gene oluyor diyenler için tarif edebilirim.

    sizi yormak istemiyorum o yüzden kesiyorum, verdiğim rahatsızlık için özür.



    @ffmsahin

    Hocam senden rica etsem bu maddeyi de açabilir misin? sen nasıl alt ettin bunu?

    ben şöyle alt edebildim:

    Ben aracı 29.000 de 2. el aldım (araç: 2008 dizel ab+ac+abs; 4 cam ve ayna otomatik, camlar renkli, yol bilgisayarı, kol dayama,vs) Araçta dediğin gibi sol ön tarafında aynen bu tip anormallik vardı. ben de (ufak bi kaldırıma çıkma kazası vesilesiyle de) 4 amortisörü de değiştirdim. hyundai duymasın yoksa garantiyi bozar falan, arkaları orjinal ama önleri kaliteli yansanayi ve daha yumuşak olanlarla deiştirdim. ve araç olumlu yönde bambaşka bir kimliğe büründü, anormallik gitti, araç önden yumuşadı, konforu arttı, yol tutuşu iyileşti ve araç çok daha iyi oldu. arka amortisörler ise orjinal olduğu için sert kaldı ama önler konfor için daha önemli bence (2 kişi olduğumuzdan arkaya kimse oturmadığı için) ayrıca ön yumuşak arka sert olunca yol tutuş da iyi oluyor, arkadan savrulma eğilimi azalıyor, yani aracı yolda sert olan arka amortisörler tutuyor, ama daha önce de belirttiğim gibi bu iyileşmelerde bridgedstone turanza er300 185/60/14 lerin de katkısı çok çok büyük.. keşke arkaların da yumuşağı olsa diyorum bazen ama bu seferde sanırım yol tutuş olumsuz etkilenir...

    Bu arada lastik alacaksın ve lassa impetus 185/60/14 e karar kılmışsın, ama REVO olanı almanı öneririm, 2 olanı değil.. ayrıca ben 5 ay önce bridgedstone turanza er300 185/60/14 lastiklerimi 125 e almıştım ve sonradan bi tanıdığım 120 ye bulduğunu söylemişti. bence araştır bulursun. ama dediğim gibi lassa impetus revo yu da gönül rahatlığıyla alabilirsin, desenleri bile neredeyse aynı çünkü (aynı fabrikadan çıktıklarını zaten biliyorsundur)

    Saygılar.


    ön sol tekerlekten ses gelmesinin sebebi, fren balatalarını tutan yaylı düz 10-12 cmlik vidasız uzun bir parça var. frene bastığında kaliper pimi fren balatasını itiyor ve fren tutuyor. bu parça sarsıntılarda üst ve alt kısmına darbe yapıp 1 mm kadar ezilme yapıyor zamanla.. kesin çözüm kaliper pimini 15-20 lira verip değiştirmek, 1-2 sene rahat idare eder. değiştirmeden yapıştırma da yapıyorlar tamirciler, ama sağlıklı olmuyor yazın sıcakta kışın sıcakta deforme olma durumu var..

    araç çamurluktan veya tekerden darbe alıyorsa yapıyor bunu sadece, çukurlu yollara sert girip çıkma da yapıyor malesef. çukurlara tüm teker aksamı dayanıyor ama kaliper pimi dayanamıyor. yani bu meret kayma yapıyor yay ve üst-alt parçasında.. ben 12000, 22000 ve 27000 kmde garantiden 3 kere yaptırdım, çözemediler. 4 saat uğraştılar bi seferinde.. adamlar sesi kesmek için kramiyer burcunu ve viraj demirlerini bile değiştirmeyi göze aldılar. yapıyorlar 1 hafta sonra gene aynı çakıllı yolda.. amortisörü garantiden değiştirmeyi göze aldılar, ama sorunun amortisörden kaynaklanmadığını söylediler.

    bu dertten muzdarip bi arkadaşın ise amortisörünün boyu yanlış üretilmiş. acı ama gerçek. o yüzden garantiden değiştirdiler düzeldi problemi. amortisörün boyunu yanlış ayarlamışlar takarken, nasıl yapmışlar bilmiyorum. l

    benim problemimi kendim çözdüm. 35bin kmde arabayı trabzonda köyüme götürdüm. 16 kmlik yolu 1 saatte gittik 1 saatte geldik dağa çıktık indik. full taş çakıl, sarsıntı son haddinde.. araba o yolda çıkıp inerken amortisörlerin inip çıkmasının sesini duyuyordum cam açık, kaliper pimi öyle bağırıyordu ki gıcırtıdan kopacak sanıyordum. bu esnada hiç frene basmadım çıkarken. inerken yavaş indim mümkün mertebe frene basmamaya çalıştım.

    sonuç, anası ağladı kendi kendine kesti.. (korktu heralde bi daha sokarım o yola diye ;)..

    şu anda da 55bindeyim yaklaşık 1.5 yıl geçti hiç gıcırtı yapmamıştı. bu aralar biraz nazlanıyor çok hafif ses geliyor ama daha başlangıç. öyle gıcırtı yapardı ki eskiden sanırdım ki tekerlek ha gitti ha gidecek kopacak.. halbuki boşta duran bir parça alt ve üst demire çarpıyor sadece, ve bu parçayı tutan tek önemli parça yay..

    bilmiyorum, belki yay gıcırtı yapıyordu yerinden çıkmış veya sıkışmış da o sarsıntıda orjinal yerine girmiş olabilir.. önemli olan sorunumun çözülmesi..

    denemeye değer bence...




  • Arkadaşlar Selamlar,

    Dün sabah yağmur yağarken arabanın içine su damlamaya başladı bu sorunu bilen varmı ? Yukarıdaki kitap okum labmalarının oradan.


    Birde tam 2500 devirde giren ve eğer basmaya devam ederseniz 3000 devirde kesilen bir ıslık sesi var. Vınlama gibi..

    Sadece yüklendiğim zaman çıkıyor. Eski bir forum kullanıcısıyım araştırdım taradım daha önce anlatıldı demişler ama sanırım ben bulamadım.
    Daha doğrusu nasıl arayacağımıda bilemedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim ...

    Saygılar.
  • 
Sayfa: önceki 981982983984985
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.