Şimdi Ara

HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
348
Cevap
22
Favori
8.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
71. Sırada  bugün en iyi #71
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Hepinize kazasız belasız sürüşler diliyorum. Hyundai Ioniq 6 siparişimi teslim almak ve aranıza katılmak üzereyim.


    Sizlere araçla ilgili bir konuda danışmak istedim. Aracını evde 7.4 KW ile şarj eden var mıdır acaba? Mavi Adaptör vb. çözümlerden bahsedildi bana. Sağlıklı mıdır, buna göre eve altyapı kurmak istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim. İyi forumlar dilerim.

  • oricin kullanıcısına yanıt
    şimdiden hayırlı olsun, kazasız belasız olsun. hocam 7.4kw lik cihazlar monofaze(220volt) ve 32A ile 7.4kw gücü verir. bizim araçlar AC şarjda 16A destekliyor. 7.4kw lik cihaz kullanırsanız o cihazdan alacağınız güç 3.7kw olacaktır.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • trifaze (380volt) hat çektirme imkanınız varsa ya 11kw ya da 22kw lik cihazlar tercih etmelisiniz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ftrpist F kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim, hepimize, cevap için de. Gayet açıklayıcı oldu. Araçla birlikte verilen şarj cihazını normal ev şebekesine bağlarken sıkıntı yaşamıyoruz değil mi, uzun şarj süresi haricinde tabi?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • oricin kullanıcısına yanıt
    uzatma kablosu kullanacaksanız tek parça olsun yani 2-3 tane üçlü prizi birbirine bağlamayın, tabiki kaliteli bir kablo kullanın, şarj anında kabloda hafif bir ısınma normaldir ama aşırı ısınıp ısınmadığını ara ara kontrol etmek lazım. yazın güneşin altında şarj etmeyin, kablo ekstradan ısınıp yangın riski oluşturabilir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ben memlekete gidince babamların evinden aşağı 15mt lik 3kw ye kadar destekli uzatma kablosu kullanıyorum. tabi ekstradan aldığım şarj cihazıyla kullanıyorum, riske atmamak için 14A ayarlıyorum. araçla gelen cihaz zaten max. 12A veriyor. ben bu kabloyla 14A ile sorun yaşamadım, kablo şarj süresince ılık diyebileceğimiz kadar ısınıyor. tabi şartlar kış ve gece. yazın daha dikkat etmek lazım

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ftrpist F kullanıcısına yanıt

    bendeki yazılım sizinkinden eski diye bir çıkarım yapıyorum çünkü "son kısım" sürümün çıkış tarihini (sizdeki 2 Kasım 2023) gösteriyor gibi.


    Bayiinin aracı satarken yazılım güncelleme yapmaması şaşırtabilir ama ben şaşırmıyorum çünkü aracı satın alırken bayii kaynaklı yaşadığım talihsizlikler gözümün önüne geliyor.


    İlk fırsatta yazılımı güncelleteceğim hocam, sonrasında size tablela okuma ile ilgili bilgi veririm.









    HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR




  • kullanicininDigerAdi K kullanıcısına yanıt
    güncellemeyi usb ile kendim yaptım belki ISLA ayarları gelir diye ama gelmedi. dün servise götürdüm hafta sonu diye merkezle irtibata geçemeyiz hafta içi gelin dediler. hatta öncesinde bu özellikle alakalı ayarların araçta olmadığı ve bu yüzden kullanamadığımı söyledim. uzman(!) arkadaşı çağırdılar ve böyle bir özellik zaten yok dedi ısrarla :) öndeki araç durunca bu da durur sonra hareket edince bu da devam eder vs gibisinden ACC’den bahsetti. neyse sonunda derdimi anlatabildim, bayideki advance paket araçta gösterdim ayarlar menüsünü, bir de benim araçta olmadığını gösterdim de ikna edebildim. bi ara müsait olunca götüreceğim tekrar. benim tahminim beyinden kapalı olabilir, vag grubu araçlarda beyinden açılınca menüde görünen özellikler oluyordu. hyundai’de nasıldır bilmiyorum. aslında gizli engineering mode menüsüne girebilsem belki bir tik atıp açılacaktır ama ioniq 6’da nasıl girilir bulamadım. dealer mode’a girebildim ama orda pek bir şey yok. ya da obd2 ile bağlanıp işlem yapabileceğim bir uygulama vs olsa halledebilirim. servistekilerin ne kadar uzman olduklarını görünce insan kendisi birşeyler yapmak istiyor haliyle

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Müstakilde oturuyorum kapımda prizim var aracın yanında ki şarj cihazı uzun vade de işim görürmü yoksa wallbox mutlaka alınmalı mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • blackeagle76 B kullanıcısına yanıt
    araçla verilen cihaz 2.5kw ile şarj ediyor. %0-100 şarjı yaklaşık 21-22 saatte yapar. ama kimse %0-100 şarj etmez zaten önerilmiyor da. önerilen %20-80 ve bu da yaklaşık 13 saat civarı sürer. hatta günlük kullanımınız fazla değilse şarj seviyesi daha yukardayken de şarja takabilirsiniz, ki müstakil evde oturuyorsunuz, araç boşta olduğu her an şarja takma imkanınız var, bunda bir olumsuzluk yok. Ac şarjı max %80 ayarlarsınız %50 altına düştüğünde takarsınız(ya da boşta kaldığı her an) yaklaşık 6-6.5 saatte araç %50-80 şarj eder. %30 luk bir şarj en az 90-100 km hatta daha fazla menzil sağlar ve bu da günlük kullanıma yetecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ftrpist -- 25 Mart 2024; 13:2:42 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • eğer alt yapı monofazeyse ve trifazeye çevrilemiyorsa, wallbox olmaz daha doğrusu bizim araç için çok büyük artısı olmaz. monofaze ile alınacak en fazla hız 7.4kw ama bizim araç bunu desteklemiyor. 7.4kw lik bir sistem kursanız bu 32A ile o hızı verir ama bizim araç 16A destekli olduğu için 3.7kw çekebilir. yani bizim araçlar için (16A destekli) trifaze hat çekilemiyorsa araçla gelen şarj cihazını kullanmak f/p açısından daha mantıklı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ftrpist -- 25 Mart 2024; 13:10:40 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ftrpist F kullanıcısına yanıt

    Aracın kendi yazılımında şu saatler arasında şarj et gibi bir komut var mı varsa bunu uzaktan bir uygulama ile kontrol mümkün mü? Müstakil ev garajı önümüz yaz olduğu için gündüz doğal olarak ısınacak mümkünse gece 9-10 gibi arabayı ne zaman bırakırsam o zaman başlayıp sabah 6-7 gibi bitmesini isterim şayet böyle bir seçenek sunuyorsa.

  • Tinúviel kullanıcısına yanıt
    evet istediğiniz saat aralıklarında şarj edebiliyor. hatta sabah 8 de araca binecekseniz ayarlıyorsunuz o saatte aracın içini istediğiniz dereceye getiriyor. ama bu özelliklere uzaktan erişim yok. çünkü istediğiniz o özelliği kullanabilmeniz için lazım olan bluelink ülkemizde aktif değil.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar bu ioniq 6’ların 2024 modelleri ne zaman gelecekmiş? Nisan ayına gireceğiz hala 2023 modeller satılıyor. Bilgisi olan var mıdır?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • blackeagle76 B kullanıcısına yanıt

    Wallbox alın mutlaka, ben 2-3 gün prizde kullandım sonra wallbox ı taktırdım, 30 saat şarjda beklersiniz prizde. Tam bilgi sahibi olmamakla birlikte bu arabaların sürekli prizden şarj edilmemesi gerektiğini düşünüyorum, hem pillerin tasarımı ac dc istasyonlara göre yapılıyor hem de 20-30 saat aynı prizden aynı yükü çekiyor olmak evin elektrik sisteminde bir risk oluşturabilir gibi düşündüm. Prizden şarj aparatı bir acil durum yöntemi gibi bence.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tvdelisi -- 25 Mart 2024; 22:32:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ftrpist F kullanıcısına yanıt

    Trifaze hat çekebilirim o zamanda 11kw wallbox uygun olacak sanırım. 7.4 lük wallboxlar fiyat olarak biraz daha uygun ama yaparsam 11kw takmak daha akıllıca gibi. Bir süre stock şarj cihazını kullanıp deneyimleyeceğim. Kapıda her an şarja takma imkanım var çünkü garajda prizde var altyapıda iyi kablolama olarak kaldıracağını düşünüyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ftrpist F kullanıcısına yanıt

    Evet stock cihazı kullanmak benim için mantıklı gibi. Yoğun yağmurda falan bir sorun olurmu acaba üstü açık garajın


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • blackeagle76 B kullanıcısına yanıt
    dışardaki neredeyse tüm şarj istasyonlarının üstü açık. aracın soketinde sorun olmaz ama diğer uç için önlem almanız lazım

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • blackeagle76 B kullanıcısına yanıt
    hocam 7.4kw cihazlar bizim araçta 3.7kw hız veriyor sakın almayın. daha önceden de belirttim ben wallbox’tan ziyade park yerine trifaze priz çektirip portatif şarj cihazı kullanılmasını öneririm. cihazı yanınıza alıp trifaze priz olan herhangi bir yerde de şarj etme imkanınız olur. aşağıdaki ürün fiyat performans ürünü ve Türkiyedeki depodan gönderildiği için ek vergi ya da uzun kargo süresi yok.
    11kw olanı alabilirsiniz
    https://www.aliexpress.com/item/1005005354326121.html?srcSns=sns_Copy&spreadType=socialShare&bizType=ProductDetail&social_params=60554554723&aff_fcid=2f10fda8a866495d9d1057b7c4b75685-1711402110848-00486-_EwV4rHx&tt=MG&aff_fsk=_EwV4rHx&aff_platform=default&sk=_EwV4rHx&aff_trace_key=2f10fda8a866495d9d1057b7c4b75685-1711402110848-00486-_EwV4rHx&shareId=60554554723&businessType=ProductDetail&platform=AE&terminal_id=3f4cde3e0f6b4574aef71af504edd525&afSmartRedirect=y

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • 18 yerine performantaki 20 inch'lik ölçüleri taksak ne kadar menzil kaybı olur acaba?

  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.