Şimdi Ara

HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
352
Cevap
22
Favori
8.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hyundai ioniq 5-6 ve sonrası modelleri ile ilgili kullancıları tarafından paylaşılan durumların, kişisel tecrübelerin, araç için gelen yeni güncellemelerin aktarılması için kurulmuştur
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • quote:

    Orijinalden alıntı: kullanicininDigerAdi

    Hocam sık kullanılan önemli bir parkuru paylaşmışsınız teşekkür ederim.


    Ankara-Mersin parkuru deneyimi paylaşayım;


    2 yetişkin,1 çocuk, full bagaj ile,

    %96 dolu şarj ile yola çıkıldı,

    Seyahatin genelinde sıcaklık 4 ile 7 C arasındaydı (son 1 saat hariç), kesintisiz hafif yağmur vardı.

    İlk 50 km 100-110 arasında gidildi, kalan güzergahda 120 km sabit yarı-otonom sürüş açıktı. Klima 22.5 C oto olarak ayarlandı


    1. parkur: Ankara-Aksaray 230 km (ortalama tüketim 17.4 KW / 100 km)

    İlk şarj molası Aksarayda kampüs dinlenme tesisinde verildi.

    Vardığımızda %22 kalan şarjımız vardı, ZES istasyonda 37 dk DC şarj yapıldı. %86 menzil ile yola devam ettik.

    Şarj: 34.44 KW

    Ödeme: 301 TL


    AraNot: Yazıyı okuyan arkadaşlara bu istasyonu tavsiye etmiyorum çünkü sadece 2 soket var, 1 tanesi arıza olmasına rağmen uygulamada açık görünüyordu. Ayrıca birisi 120KW diğer arızalı olan çıkış 60 KW görünüyordu, görece olarak az bence. Burası yerine, 5 KM gerideki Ağaçlı dinlenme tesisinde açılmak üzere olan TRUGO istasyonları (4 adet) yada hemen yanındaki Köfteci Yusuf içinde EnYakıt istasyonunu (2 adet) tavsiye ederim. Gelecek sefer burayı kulllanacağım.


    2. parkur: Aksaray-Ulukışla Demireller Dinlenme Tesisi Güney 125 KM (ortalama tüketim 18.6 KW / 100 km)

    İkinci şarj molasına vardığımızda %43 şarjımız vardı, OTOJET istasyonda 11 dk DC şarj ile %64'e çıkardık. Toplam 4 istasyon vardı.

    Şarj: 12.68 KW

    Ödeme: 120 TL


    3.parkur Ulukışla-Mersin 150 KM (ortalama tüketim 12 KW/100 km)

    Bu parkurunda ciddi bir rakım avantajı var. Uzun süre yokuş aşağı kullanımla birlikte sık sık tünellerde ve virajlarda hız düşürme zorunluğu nedeniyle ortalama tüketim epey düşük çıktı.


    SONUÇ: 506 km yolu yaklaşık 83 KW toplam tüketim ile yolu tamamlandık.

    Son parkuru tamamladıktan sonra şu kanaate vardım. Tam şarj ile yola çıkılan, Ankara-Adana yada Ankara-Mersin parkurları için, Aksarayda şarj %100'e tamamlanırsa ve 120 KM sabit hız devam edilirse çok rahat şekilde seyahati tek şarj ile tamamlarsınız. Varış noktasına vardığınızda %10-%20 arası şarjınız kalır.

    Tesekkurler paylasiminiz icin. Ben de son gorusunuze tam katilamayacagim ancak 1 saat civari bekleme goze alinacaksa yapilabilir.


    1. Advance almak isteyenlere oneri : Alin ;) acc + serit ortalama gercekten cok guzel birteknoloji. Buna D sinifi artilari katinca bence de bir f/p araci. Ancak progressive bulabilirseniz (ikinci elde dahi artik bulunmuyor) kacirmayin. Son on gunde 2 defa aractan inerek parketmek/parktan cikmak zorunda kaldim. Sivrihisar civarinda mola verip araci sarja takmak istedim ama istasyonun tarafina kayarak park eden bir arac ile istasyonda sarj olan bir tesla arasinda sadece aracin girecegi bosluk kalmisti. Normalde girmem cunku iki kapi da acilmayacak derecede dardi. Ben de araci tam hizalayip aractan indim, geriye alarak parkettim sonra sarji baslattim. Cikacagim zaman kotu parkeden aracin sahibi geldi , onun da kapisi benden dolayi acilmiyordu , yanlis parkettigini soyledim , sonra 2 dkda saji bitirip ayni sekilde araci cikardim. Bu ozelligi daha onceden de 5-6 defa kullandim, pek ise yarayacagini dusunmuyordum ama kullaniliyor.



    Birkac gozlem ve bilgi paylasayim


    1. Serit ortalama otomati acik gelmiyor ,a ve surus esnasinda uzun sure. uyarilara aldiris etmezseniz kapatiyor. Sehir cikisi mutlaka acin. ACC'yi de acinca artik birsey yapmaya gerek kalmiyor.
    2. 1 numarayi yaparak Afyon'dan Ankaraya geri geldim ortalama 120 ile. Bu defa %78 harcadim.


    Bugune kadar DCde sanirim en fazla 70kw gordum . Hatta yukarida anlattigim olayda da 300kw'lik Trugo istasyonunda 1 saatten fazla kullanmis olmama ragmen 70kwh bumadi sarj hizi. Neden? Battery preconditioning kullanmadigimdan (Aracin yaninda degilim turkcesini hatirlayamadim). Bunu kullaninca pilleri isitarak (veya sogutarak) ideal sicakliga getiriyor. Bu durumda DC hizli sarj edebiliyorsunuz. Nasil yapiliyor?


    Preconditioning asamalari:


    1. EV ayarlarindan battery preconditioning acik olacak
    2. Sarj istasyonunda gitmeden 30dk-45 dk once arac navigasyonundan sarj istasyonunu belirleyeceksiniz , arac da kendini ona gore ayarlayacak isitacak/sogutacak ve 10-80 arasi 240kwh hiza sarj hizina ulasabilecegiz.


    Preconditioning acik oldugu asil anlasiliyor? Regen levellarinin yaninda uzerinde simsek simgesi olan pil ikonu var , o simge coil'e (kirmizi bir sarmal) dondugunde preconditioning calisiyor demek.


    Preconditioning artisi hizli sarj etmek , boylece ozellikle uzun yolda bir DC sarj istasyonunda isimizi cabuk bitirebiliyoruz ki bu buyuk bir nimet. Eksisi ise pili tuketmesi. Ne kadar tuketiyor bilmiyorum (cok fazla degil) ancak pilleri isitmak icin pili tuketiyor. Egersarjiniz sifiri tuketmeyecekse hizli sarj icin deger. Bunu pek onemsemiyorum.


    Simdi gelelim bu isin zor tarafina : Manual preconditioning diye birsey yok. Overengineering yapip boyle kullanici dusmani birsey yapmislar sagolsunlar (preconditioning olan diger markalarda da ayni problem var ve yazilimla / yeni araclarla manual yapmaya basladilar). Yola cikip bir sarj istasyonu ayarlayip ben buna gidecegim demek iskence , Afyon'dan Ankaraya Rota cizdim. yolun ortasindaki Sivrihisar civari istedigim EV sarj istasyonunu bulmaya calistim ama navigasyon bunu bulamiyor (zor ihtimal ama ben becerememis de olabilirim) Arti, navigasyonda istedigimiz EV sarj istasyonu da olmayabilir zira patir patir istasyon aciliyor. Peki bunu pratik nasil halledecegiz?


    Oncelikle Battery preconditioning ayariniz surekli acik olsun, bir kere ayarlamak yetiyor. Sarj etmeye niyetlendiginiz yere yarim saat (bu yarim saat 45 dakika meselesinden emin degilim) kala arac navigasyonundan hedefinizi girin ve Istasyonlar tusu ile "Yakinimdakiler" kullanarak bir tanesini bulun, isaretleyin ona dogru gidin. Kirmizi coil simgesini gorun ve preconditioning calistigindan emin olun. Gideceginiz istasyona gelmeden navigasyondaki istasyona gelirseniz ayni islemi tekrarlayip baska istasyon secin. Boylece isinmis pillerinizle istasyonunuza gelince hizli sarj edebilirsiniz.


    Eger istasyona gelince sira varsa aracinizi kapatmayin , pilleriniz sogur.


    Bir baska onemli nokta : Ben henuz denemedim, cesitli youtube videolari ve reddit paylasimlarindan bu bilgiyi derledim. Konuyu bilen / test eden olursa buradan devam edelim. Tum EV sahiplerine de yayalim , cunku uzun yolda ne kadar hizli sarj , o kadar etkin EV.


    Eger araclarimiza yeni guncellemeler gelirse de buradan paylasalim, ozellikle manual preconditioning gelirse o gun yazilimi yukletirim


    Saglicakla kalin

  • HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR

    HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR

    HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR

    HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR

    HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR

    HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR

    HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR



    HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR

    HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR

    HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR

    HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR

    HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR

    HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR

    HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR

    HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR

    HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR




  • HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR

    HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR

    HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR

    HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR

    HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR

    HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR




  • Progressive 2024’de de gelmeye devam edecek mi?
  • en doğru bilgiyi bayilerden alabilirsiniz ama gelmeyeceğine dair bir bilgi ya da söylentiye hiç rastlamadım.
  • Tam olarak progressive ile advance arasındaki farklara bakınca bu fiyat farkına değer mi?
    1.8m pro
    1.6m adv. bulunabiliyor.
  • crzyhntr kullanıcısına yanıt
    eksik olan özelliklerin ne kadar önemli olduğu sizin beklentinize göre, sürücü profilinize göre değişir. kullanmayacağınız ya da kullanamayacağınız özelliklerin olmayışı eksiklik sayılmaz. misal babamın son 14 senedir kullandığı araçlarda hız sabitleyici vardır ama kullanamadığı için gereksizdir onun için, ben ise uzun yolda o özelliği sürekli kullanırım ve hız sabitleyici olmayan bir aracı asla almam.
    advance pakette verilen özellikleri ben biraz popülist buldum yani dıştan bakınca progressive’den farkı anlaşılmıcak(belki jant şekli farklıdır). koltuk ısıtma kesinlikle kalmalıydı kışın kısa mesafelerde klima etkili ısıtana kadar zaten varacağınız yere ulaşıyorsunuz, ama koltuk ısıtma bu durumlarda çok daha işlevsel ve bataryadan neredeyse hiç yemiyor. onun yerine başka özellikler çıkarılabilir ya da opsiyon yapılabilirdi, misal cam tavan opsiyon olabilirdi, herkes tercih etmeyebilir, şeritte kalma/ortalama, matrix farlar, ne kadar elzem, ya da jant boyutu düşürülebilirdi vs tabi bazı özelliklerin alternatif alt paketi olmayabilir misal matrix farlar gibi o konuyu bilmiyorum. güvenlik özelliklerini, koltuk ısıtmayı vs çıkarmak yerine elzem olmayan özellikleri opsiyon yapabilirlerdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ftrpist -- 25 Şubat 2024; 17:29:39 >




  • diğer açıdan bakınca aslında advance paketteki özellikler bir çok markanın dolu diye sattığı paketlerde olan özellikler; matrix farlar, cam tavan, ısı pompası (elektrikli araç için şart), ısı yalıtımlı ve çift kat camlar, karartılmış camlar, katlanır ayna, far-yağmur-park(ön arka ve yan) sensörleri vs var. ama tanıtımlarda en çok bahsi geçen ama herkes için çok da elzem olmayan dışarıya güç verme(V2L) ve akıllı park yardımı(kumandayla dışarıdan hareket ettirme dahil) çıkarılmış
  • HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR

    HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR




  • yabancı bir sitede ioniq 6 kısa ve uzun menzil için AC ve DC şarj cihazlarına göre şarj gücü ve sürelerinin belirtildiği tablolara rastladım, tabi resmi bilgiler değil. 53kw lik kısa menzillinin DC istasyonlarda göreceği max güç 175kw, ama ortalaması 140kw. 77.4kw lik uzun menzillinin DC istasyonlarda göreceği max güç 233kw, ama ortalaması 200kw demişler. bunlarda anormallik yok ama benim takıldığım burda yazılana göre AC şarjda 7.4kw’lik bir cihazdan (mono faze 230volt ve 32A) 7.4kw güç alabildiği. ancak ioniq 6 32A desteklemediği için zaten 22kW yerine 11kW AC şarj destekliyor. bu yüzden 7.4kW desteklediği bilgisi yanlış onu dikkate almayın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ftrpist -- 25 Şubat 2024; 18:17:31 >
  • ftrpist F kullanıcısına yanıt
    1.6m’a cidden f/p aracıdır advance donanım. Net
  • 10 gün önce 408 gt(1.7m) ile ioniq6(1.75m) arasında kalıp 408gt almıştım fakat hala aklım ioniq 6’da. Yüzde 10 ötv avantajı gerçekten müthiş. Evimde şarj imkanı olmadığı ve yaşadığım şehirde sadece bir dc trugo şarj istasyonu olduğu olduğu için almadım.
  • cuma günü malatya bayisi bir müşteriye gece grisi ve siyah renk için gözümün önünde progressive pakete 1780 fiyat verdi
  • crzyhntr kullanıcısına yanıt
    ben yönetimle konuşup kapalı otoparka ortak alandan trifaze priz çektirdim. süzme sayaç da taktım böylece harcadığım kw’ye göre ödeme yapıyorum. benim de bulunduğum ilçede şarj istasyonu yok. ama evden şarj etmedikçe günlük kullanımda elektrikli araç işi sıkıntı. hem maddi olarak hem de vakit harcama olarak
  • ftrpist F kullanıcısına yanıt
    1750’ye bir bayiden anlaşmıştım hocam. Fırsat kaçtı. Kozmik altın.
  • renk çok iyimiş fiyat da. ama mat rengin bakımı nasıldır o konuda bilgim yok. ama elektrikli araç kullanma olayı çok farklı bir deneyim, ben tam formantor alacakken ioniq serisi dikkatimi çekti ve iyiki de bu aracı aldım diyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ftrpist -- 25 Şubat 2024; 18:40:39 >
  • 1 haftadir ioniq 6 sahibiyim ufak tefek seyler disinda hastasiyim arabanin, keske daha erken alsaymisim civic ten sonra esekten inip ata binmis gibi oldum
  • araca talep çok olduğundan son aşamada kalite kontrolde sorun var şu an. aracı teslim alırken çok detaylı kontrol etmek lazım. benim aracı aldıktan 3 gün sonra arka spoilerde açıklık ve ön konsolun solunda uçak kanat ucu gibi olan dekoratif çıkıntının arkasında kırık fark ettim. parça yaklaşık 1.5 ayda geldi ve cuma günü parçayı değişip spoilerdeki sorunu da hallettiler.
  • HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR

    HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR




  • sıfır araç da olsa dikkat etmek şart. üzerinden zaman geçse kullanıcı hatası vs diyebilirler. ama konsoldaki kırığın içten dışa doğru olduğu belli o yüzden montajda kastırıp kırdıkları net. tabi farklı bir durumda kabul etmeyebilirler garanti açısından
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.