Şimdi Ara

HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: gun
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir - 2 Masaüstü1 Mobil1 iOS
5 sn
344
Cevap
22
Favori
8.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ftrpist F kullanıcısına yanıt
    Siz ne renk aldınız?
  • ftrpist F kullanıcısına yanıt
    Kötü olmuş geçmiş olsun.
  • beyaz
  • ftrpist F kullanıcısına yanıt
    Beyaz da 1750den alabiliyordum memnun musunuz renkten ve bakımından? Sanki gri ve altın renkleri daha bir gösteriyor aracı.
  • detaylar siyah olduğundan kontrast yapıyor. koyular önden çok sadece kalıyor. bir de düz buzdolabı beyazı değil, sedefli. bence bu araca en yakışan renk beyaz. tabi renkler-zevkler olayı. diğer açık renkleri yakından görmedim ama koyu bu araca olmamış



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ftrpist -- 25 Şubat 2024; 19:4:6 >
  • ftrpist F kullanıcısına yanıt
    Komple ppf kaplama yaptırdınız mı ya da kaput ppf kalan kısımlar seramik?
  • yok hocam herhangi bir işlem yaptırmadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ftrpist -- 25 Şubat 2024; 20:0:17 >
  • ne kadar koruyucu olacağı, kullanılacak malzeme kalitesi, işçilik, uygulama sırasında boyaya verilebilecek zarar, ne kadar süre sonra yenilenecek, yenilerken sökme işleminin boyaya zarar verme ihtimali vs vs tartışmaya açık konular. elbette iyi kalitede ürün ve iyi işçilik uygulayanlar vardır. ama işte güvenmek gerekiyor. seneler önce sonaxta pasta cila boya kotuma vs yaptırmıştım. uygulamanın etkisi çok kısa sürdü. sonradan öğrendimki adamlar sonax bayisi ama uygulamalarında açık satılan piyasa ürünlerini kullanıyorlarmış 🤣. yerim müsait ve zamanım olsa malzemeyi en iyisinden alır kendim yaparım. el becerim vardır. biraz da bütçe meselesi. komple ppf 50k civarıdır. kimine göre çerez parasıdır bişey diyemem. taş izi vs benim için çok da mühim değil, rötuş yapar geçerim. tabiki sürtmelerde vs büyük faydası olur.
  • ftrpist F kullanıcısına yanıt
    En azından kaput için ppf(tpu 190 mikron) film öneririm.
  • Mr Thoth kullanıcısına yanıt
    Ufak tefek şeyler nelerdir hocam?
  • Mr Thoth kullanıcısına yanıt
    Ben de 2020 civic ten sırasyla son iki ayda 2023 a3, 2023 408 gtye geçtim ama aklım hala ioniq 6da.
  • Merhaba

    Konu icin tesekkurler. @ftrpist apartmanda kullanim, kablo ve elektrik degerleri ile ilgili cok degerli bilgilere sahip , sagolsun benimle ozelden paylasmisti. Buradan da paylasmasini rica edecegim.


    Ben de rastladigim bir bilgiyi paylasayim, youtube uzerinde Yurekten Konusanlar diye bir kanal var , sahibi su an ioniq 6 aldi (ben de onun bilgileri sayesinde aldim) ve ilk-ikinci videosunda uzun yol deneyimini anlatiyor, diyor ki yelken modunda daha cok menzil aldim. Bunu kenisine sordugumda regen frenlemeyi tamamen kapatip kullandigini ogrendim ( elbette fren yapilacak yerlerde acip sonra kapatiyordur). Yani standart uzun yolda giderken ipedal veya levellari sifirlayinca daha uzun yol aliniyor. Zaten aracin yelken modu cok muthis , kayar gibi gidiyor. Henuz uzun yolda deneyimlemedim ancak Ankara sehiricinde surekli regen acip kapayarak kullaniyorum. Auto ozelligini etkin kullanamadim (kullandim ancak manual daha iyi kullaniyorum ve yelken modunda gitmedi auto yapinca) . Deneyimleyenler anlatirsa sevinirim





  • Batarya ömrünü uzatmak için AC şarj ile şarj etmek lazım. Bu dışarıdan da mümkün hatta DC şarja göre %25-30 daha uygun. Ama şarj süresi dışarda bekleyecek kadar makul değil. Belki avm’de vs alışveriş yaparken kullanılabilir ama sırf gideyim de dışardan AC şarj edeyim aracı ve araç içinde bekleyeyim bu süreyi demek mantık dışı. İmkanı olan kesinlikle evden şarj etmeli. Ev müstakil ise zaten iş çok kolay. Apartman ise yine çevre şartları önemli, uygun park yeri var mı? Park yerine fiziki şartlar hat çekmeye elverişli mi? Apartman yönetiminin bu konuya yaklaşımı nedir? Diyelimki tüm şartlar olumlu, bir de kendinizi garantiye almak için apartmandaki komşuların en az %51’inden bu işlem için onay (imza) almanız gerekli. Yoksa ileride sadece 1 kişi bile itiraz etse isterseniz kendi dairenizin hattından çekin yine de sökmek zorunda kalırsınız. Gerçi yaşadığınız yer ve apartmandaki bu tarz konularda insanların tutumu da önemli. Misal ben sadece yöneticiye durumu anlatıp onay aldım. Komşulardan herhangi bir imza vs almadım. Bu tamamen insanların tutumuyla alakalı. Ama tabiki kendinizi yasal olarak garantiye almak için imza alabilirsiniz.

    Tabiki şu konu da var bizim araç AC de 11kw/h destekliyor. Bunun için de trifaze hatta ihtiyaç var. dairelerdeki hat monofazedir. Bunu trifazeye değiştirme işlemlerini bilmiyorum. Ama sayacınızın trifaze ile değişmesi, elektrik şirketiyle bazı işlemleri yapmanız vs gerekebilir ama dediğim gibi bilgim yok. Apartmanlarda asansörler trifaze hat ile çalışır ve bu nedenle ortak alandan trifaze hat çekmek mümkündür. Siz yönetim ve apartman sakinlerinden onay alırken bunu da belirtmelisiniz.

    Diyelimki tüm şartlar olumlu, ilk yapılacak iş ne kadar uzunlukta bir kablolama yapılacağını ölçmekte. Tabiki fiziki şartların uygunluğuna da bu konuya da bir elektrikçi bakmalı. Kablo uzunluğu kablonun kalınlığını da belirleyecek. Çünkü kablolama uzun olacaksa uygun olmayan kalınlıktaki kablo fazla ısınıp yangına neden olabilir. Bunun için önerilen 11kw/h için eğer kablo uzunluğu 20mt ve aşağısındaysa 5x4mm, daha uzun kablo için 5x6mm. Kullanılacak kabloda ısıya dayanıklı olmasına da dikkat edin.

    Şimdi sıra hangi tip cihaz kullanacağınızda. Ben wallbox yerine mobil cihaz tercih ettim. Çünkü wallbox sadece kurulum yapılan yerde kullanılabiliyorken, mobil cihazla 5 pinli sanayi tip bir priz ve trifaze hat olan bir yerde 11kw/h gücünde şarj edebilirsiniz. Hatta dönüştürücü aparat ile normal prizden de kullanılabiliyor ama tabiki monofaze olduğundan max 3.7kw/h güç alınabilir. Mobil cihazın şöyle de bir avantajı olabilir, misal gittiğiniz yerde vs şarj istasyonu yok ve menziliniz bitmek üzere trifaze hattı ve sanayi tipi 5 pinli bir prizi olan bir işletmeden rica edip aracınızı en yakın istasyona yetiştirecek kadar şarj edebilirsiniz. Wallbox’lar için yanlış bilmiyorsam firmalar zaten gelip tüm hat çekme, kurulum vs işlemlerini yapıyorlar. Ama siz benim gibi mobil cihaz kullanacaksanız bir elektirikçiye park yerine trifaze hat çektirip, sanayi tip 5 pinli bir priz taktıracaksınız.

    Lazım olacak malzemeler:

    -5’li elektrik kablosu (20mt’ye kadar 5x4mm, daha uzun ise 5x6mm)
    -Trifaze sayaç: Eğer ki hattı ortak alandan çekecekseniz süzme sayaç olarak gerekli. Çünkü ortak alana gelen elektrik faturasında sizin ne kadar kw harcadığınızı bilip ona göre ödeme yapacaksınız.
    -16A trifaze kaçak akım rölesi: Şart değil ama normal sigortaya göre daha hassas olduğundan ekstra güvenlik sağlar
    -16A trifaze sigorta
    -5/16A 380v sanayi tip priz
    -Kombinasyon kutusu
    -Elektrik panosu: Süzme sayaç olacaksa gerekli

    İçinde kaçak akım rölesi, sigorta, priz takılı halde satılan kombinasyon kutuları da var. Siz takılı olan parçaların özelliklerine dikkat ederek hazırını da alabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ftrpist -- 26 Şubat 2024; 15:53:23 >




  • HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR

    HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR

    HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR




  • Ioniq 6 advance donanım kullanıcısı var mı? Koltukları nasıl?
  • Merhaba arkadaşlar 10 gündür ioniq 6 kullanıyorum bilgi olarak apple carplay kablo ile olunca aliexpress ten usb dongle aldım bugün kulandım bir kaç kez geç bağlantı sorunu haricinde memnunum(bazen 10 sn bazen 30 saniyeye kadar bağlanamıyor özellikle wifi açıksa telefonda bağlantı problemi oluyor. )


    HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR


    HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR


    HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR




  • Anahtarın rengi hoşuma gitmediği için kabuk şeklinde kılıf aldım beyaz rengi.

    Benim gibi alıpta takmak isteyenler tornavidayla zorlamasınlar kırılıyor sonra küçük vida aramak zorunda kalırsınız derinin bir tarafı düğme iliği gibi kanırtarak çıkıyor vidanın karşı tarafındaki perçin baş

    HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR


    HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR




  • HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR
  • ben de bu ürünü kullanıyorum. kısa sürede bağlanıyor. kendi içinde youtube ve netflix de yüklü, wifi ile telefona. bağlayınca online izleyebiliyorsunuz ya da imkan varsa evin wifi’ına bağlayıp içerikleri indirebilirsiniz youtube ve netflixe. ekran yansıtma vs de gayet iyi çalışıyor. usb üzerinden de film izledim. gayet iyi çalışıyor.
  • HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR

    HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR

    HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR

    HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.