Şimdi Ara

HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
351
Cevap
22
Favori
8.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • MasquraiT kullanıcısına yanıt

    Basılı tutunca snow moduna geçiyor rejeneratif frenlemeyi 1 e alıyor ama o modu özelleştirebiyosununuz.

    en iyi tork modu spor modu zaten ona geçince ana ekranda kw yerine tork göstergesi çıkıyor.

    ben bazen kullanıyorum benzinli araç gibi vites geçişi olmadığı için sarsıntılı değil direk ivmelenmeyi hissediyosunuz trafik ışıklarında beklerken kullanıyorum zevkli

  • Bende bu araçtan aldım şimdilik bayağı memnunum sadece wireless CarPlay yok, ama yabancı forumlarda güncelleme ile gelecek yazıyor.

    Birde hız sınırı uyarısını kalıcı olarak kapatamıyoruz. Her zaman oturunca onu yapıyorum. ABD araçlarında kalıcı olarak kapatma varmış bizde yok.

    Birde ses sistemi göya iyi ama ben beğenmedim. BMW’ye Bose ses sistemi taktırmıştım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Advance paket alıp kullanıcı görüşlerini yazabilecek olan var mı? Ben de advance düşünüyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • crzyhntr kullanıcısına yanıt
    hocam progressive’den dış görüntü ya da sürüş deneyiminde bir fark yok. konfor ve aktif güvenlik özelliklerinde donanım farkı var. çarpışma önleme sistemleri, ekranda kör nokta gösterme yok. V2L dışarıya güç verme olayı çok da kullanılan bir özellik değil ama akıllı park (kumanda ile ileri geri alma dahil) ve kış ayları için koltuk ısıtıcı olsa iyi olurmuş. 360 kamera da dar yerlerden geçerken, park ederken çok faydalı oluyor, özellikle de tekerleri görebilmek çok iyi oluyor kaldırıma yanaşırken yada dar yerlerden geçerken. bir tek ses sistemi hakkında yorum yapamam standart ile bose arasındaki farkı deneyimlemek lazım. donanımlara ihtiyaçlar açısından bakıp karar vermek lazım. bir tek V2L yi henüz kullanmadım ama dediğim gibi çok sık kullanılacak bir özellik değil. diğer tüm özelliklerden memnunum. siz kendi ihtiyaçlarınıza göre donanımda karar verin. tabiki bütçe de önemli ama imkan varsa ve bayilerde bulabilirseniz %10 dilimdeyken yani hala alınabiliyorken ben progressive öneririm. %40dilime girerse fiyat 2450-2500 arasına çıkacak. advance ile aradaki fark 700 bini aşacak. öyle olursa progressive donanımda araç pek gelmeyecektir, gelse de o fiyata almak mantıksız olacaktır. ikinci eli de min 2200-2300 olur (bunu ioniq 5 %40 ötv ye çıkınca ikinci el ilanlarına bakarak söylüyorum). hem donanımlı bir araca binersiniz hem de şu anki fiyattan alırsanız karlı bir alışveriş olur ilerideki ikinci eli için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ftrpist -- 10 Mart 2024; 13:47:19 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • ftrpist F kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. 408 gtden geçiş yapacağım. Yaşadığım şehir Kilis. Evden ya da işten şarj imkanım yok. Mecburen trugolarda şarj edeceğim. 1.62m civarına bayilerin verebileceğini düşünüyorum. 360park, ısıtmalı koltuk, kör nokta çapraz uyarı sistemi olmasa da olur. Ses sistemini de çok takmıyorum aylık yaptığım km 1000km bile değil. Dediğiniz gibi ötv %10 iken 1.6m civarına bence ioniq 6 advance tam bir f/p aracıdır. Geçen ay 1.75m a ioniq 6 progressive kozmik altın sıfır olarak bulmuştum ama tercihimi 408 gtden yana kullandım fakat aklım ioniq 6’da kaldığından bu değişimi yakında yapabilirim aracımı 1.7m’a verip.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • crzyhntr kullanıcısına yanıt
    advance kesinlikle f/p aracı. dıştan fark yok, oldukça dikkat çekici (açık tenkler özellikle), matrix farlar, cam tavan(moonroof), ısı pompası, deri koltuk, şeritte tutma ve şerit ortalama, adaptif hız sabitleme var. elektrikli araçlar açısından bir tek koltuk ısıtma da olsa iyi olurmuş. gerçi klima açık ya da kapalı olması dolu bataryada bile sadece 15km menzilde fark ediyor. şerit ortalama bir çok modelin dolu paketlerinde bile zor bulunuyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • cilman C kullanıcısına yanıt

    Hocam sık kullanılan önemli bir parkuru paylaşmışsınız teşekkür ederim.


    Ankara-Mersin parkuru deneyimi paylaşayım;


    2 yetişkin,1 çocuk, full bagaj ile,

    %96 dolu şarj ile yola çıkıldı,

    Seyahatin genelinde sıcaklık 4 ile 7 C arasındaydı (son 1 saat hariç), kesintisiz hafif yağmur vardı.

    İlk 50 km 100-110 arasında gidildi, kalan güzergahda 120 km sabit yarı-otonom sürüş açıktı. Klima 22.5 C oto olarak ayarlandı


    1. parkur: Ankara-Aksaray 230 km (ortalama tüketim 17.4 KW / 100 km)

    İlk şarj molası Aksarayda kampüs dinlenme tesisinde verildi.

    Vardığımızda %22 kalan şarjımız vardı, ZES istasyonda 37 dk DC şarj yapıldı. %86 menzil ile yola devam ettik.

    Şarj: 34.44 KW

    Ödeme: 301 TL


    AraNot: Yazıyı okuyan arkadaşlara bu istasyonu tavsiye etmiyorum çünkü sadece 2 soket var, 1 tanesi arıza olmasına rağmen uygulamada açık görünüyordu. Ayrıca birisi 120KW diğer arızalı olan çıkış 60 KW görünüyordu, görece olarak az bence. Burası yerine, 5 KM gerideki Ağaçlı dinlenme tesisinde açılmak üzere olan TRUGO istasyonları (4 adet) yada hemen yanındaki Köfteci Yusuf içinde EnYakıt istasyonunu (2 adet) tavsiye ederim. Gelecek sefer burayı kulllanacağım.


    2. parkur: Aksaray-Ulukışla Demireller Dinlenme Tesisi Güney 125 KM (ortalama tüketim 18.6 KW / 100 km)

    İkinci şarj molasına vardığımızda %43 şarjımız vardı, OTOJET istasyonda 11 dk DC şarj ile %64'e çıkardık. Toplam 4 istasyon vardı.

    Şarj: 12.68 KW

    Ödeme: 120 TL


    3.parkur Ulukışla-Mersin 150 KM (ortalama tüketim 12 KW/100 km)

    Bu parkurunda ciddi bir rakım avantajı var. Uzun süre yokuş aşağı kullanımla birlikte sık sık tünellerde ve virajlarda hız düşürme zorunluğu nedeniyle ortalama tüketim epey düşük çıktı.


    SONUÇ: 506 km yolu yaklaşık 83 KW toplam tüketim ile yolu tamamlandık.

    Son parkuru tamamladıktan sonra şu kanaate vardım. Tam şarj ile yola çıkılan, Ankara-Adana yada Ankara-Mersin parkurları için, Aksarayda şarj %100'e tamamlanırsa ve 120 KM sabit hız devam edilirse çok rahat şekilde seyahati tek şarj ile tamamlarsınız. Varış noktasına vardığınızda %10-%20 arası şarjınız kalır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kullanicininDigerAdi -- 22 Mart 2024; 8:53:35 >




  • kullanicininDigerAdi K kullanıcısına yanıt
    hocam son kısımdaki tavsiyeye katılamayacağım. çünkü %80 den sonra şarj hızı kademe kademe düşüyor. sizin %80-100 arası bekleyeceğiniz süre bir sonraki %20-80 şarj süresine neredeyse eşit olacak. belki 5-10 dk daha bekleyip %85-90 arasına getirmek kabul edilebilir ama uzun yolda %100 e kadar beklemek zaman tasarrufu sağlamaz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kullanicininDigerAdi K kullanıcısına yanıt
    Anlaşılan bu araçtaki tek sorun 200kmde bir şarj istasyonu aramak.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ftrpist F kullanıcısına yanıt

    Hocam yanlış anlaşılmasın, tavsiye olarak değil alternatif olarak sundum.

    Araçtan indi-bindi süreleri ve bir sonraki duraktaki şarj istasyonun dolu olması ihtimali nedeniyle, daha uzun bile sürse tek molayı tercih edenler olabilir.

  • Sanıyorum sadece bu aracın değil, tüm elektrikli araçların sorunu maalesef.


    Karayollarımız henüz hazır değil.

    Normalde en kötü her 50 KM'de DC şarj istasyonları olması gerekir.

    Kalabalık bir ülkede yaşıyoruz, şehirlerarası yollarda epey araç var. Daha bunun bayram ve tatil dönemleri var.

    Şuanki menzili fena olmayan elektrikli araçların uzun yolda 300 ile 400 km arasında menzilleri var. 2-3 yıl içinde 500-600 km uzun yol menzili olan araçlar da aramızda katılacaktır ama düşüncem değişmez, çok daha sık şarj istasyon ağına ihtiyaç var.

    Seyahati planlarken güzergahı inceledim. Bildiğiniz üzere Ankara-Niğde-Adana hattındaki otoban ülkenin yeni ve bilinen otobanlarından bir tanesidir. Ankara çıkışından sonra Niğdeye kadar 320 KM boyunca tek bir şarj istasyonu olmadığını görünce şok oldum. Benim gibi Aksaray üzerinden giden eski yolu kullanan porsche kullanıcısıyla mola yerinde sohbet ettim. O da benim gibi otobandan gitmeye cesaret edememiş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kullanicininDigerAdi -- 11 Mart 2024; 11:47:56 >




  • Tesekkurler paylasiminiz icin. Ben de son gorusunuze tam katilamayacagim ancak 1 saat civari bekleme goze alinacaksa yapilabilir.


    1. Advance almak isteyenlere oneri : Alin ;) acc + serit ortalama gercekten cok guzel birteknoloji. Buna D sinifi artilari katinca bence de bir f/p araci. Ancak progressive bulabilirseniz (ikinci elde dahi artik bulunmuyor) kacirmayin. Son on gunde 2 defa aractan inerek parketmek/parktan cikmak zorunda kaldim. Sivrihisar civarinda mola verip araci sarja takmak istedim ama istasyonun tarafina kayarak park eden bir arac ile istasyonda sarj olan bir tesla arasinda sadece aracin girecegi bosluk kalmisti. Normalde girmem cunku iki kapi da acilmayacak derecede dardi. Ben de araci tam hizalayip aractan indim, geriye alarak parkettim sonra sarji baslattim. Cikacagim zaman kotu parkeden aracin sahibi geldi , onun da kapisi benden dolayi acilmiyordu , yanlis parkettigini soyledim , sonra 2 dkda saji bitirip ayni sekilde araci cikardim. Bu ozelligi daha onceden de 5-6 defa kullandim, pek ise yarayacagini dusunmuyordum ama kullaniliyor.



    Birkac gozlem ve bilgi paylasayim


    1. Serit ortalama otomati acik gelmiyor ,a ve surus esnasinda uzun sure. uyarilara aldiris etmezseniz kapatiyor. Sehir cikisi mutlaka acin. ACC'yi de acinca artik birsey yapmaya gerek kalmiyor.
    2. 1 numarayi yaparak Afyon'dan Ankaraya geri geldim ortalama 120 ile. Bu defa %78 harcadim.


    Bugune kadar DCde sanirim en fazla 70kw gordum . Hatta yukarida anlattigim olayda da 300kw'lik Trugo istasyonunda 1 saatten fazla kullanmis olmama ragmen 70kwh bumadi sarj hizi. Neden? Battery preconditioning kullanmadigimdan (Aracin yaninda degilim turkcesini hatirlayamadim). Bunu kullaninca pilleri isitarak (veya sogutarak) ideal sicakliga getiriyor. Bu durumda DC hizli sarj edebiliyorsunuz. Nasil yapiliyor?


    Preconditioning asamalari:


    1. EV ayarlarindan battery preconditioning acik olacak
    2. Sarj istasyonunda gitmeden 30dk-45 dk once arac navigasyonundan sarj istasyonunu belirleyeceksiniz , arac da kendini ona gore ayarlayacak isitacak/sogutacak ve 10-80 arasi 240kwh hiza sarj hizina ulasabilecegiz.


    Preconditioning acik oldugu asil anlasiliyor? Regen levellarinin yaninda uzerinde simsek simgesi olan pil ikonu var , o simge coil'e (kirmizi bir sarmal) dondugunde preconditioning calisiyor demek.


    Preconditioning artisi hizli sarj etmek , boylece ozellikle uzun yolda bir DC sarj istasyonunda isimizi cabuk bitirebiliyoruz ki bu buyuk bir nimet. Eksisi ise pili tuketmesi. Ne kadar tuketiyor bilmiyorum (cok fazla degil) ancak pilleri isitmak icin pili tuketiyor. Egersarjiniz sifiri tuketmeyecekse hizli sarj icin deger. Bunu pek onemsemiyorum.


    Simdi gelelim bu isin zor tarafina : Manual preconditioning diye birsey yok. Overengineering yapip boyle kullanici dusmani birsey yapmislar sagolsunlar (preconditioning olan diger markalarda da ayni problem var ve yazilimla / yeni araclarla manual yapmaya basladilar). Yola cikip bir sarj istasyonu ayarlayip ben buna gidecegim demek iskence , Afyon'dan Ankaraya Rota cizdim. yolun ortasindaki Sivrihisar civari istedigim EV sarj istasyonunu bulmaya calistim ama navigasyon bunu bulamiyor (zor ihtimal ama ben becerememis de olabilirim) Arti, navigasyonda istedigimiz EV sarj istasyonu da olmayabilir zira patir patir istasyon aciliyor. Peki bunu pratik nasil halledecegiz?


    Oncelikle Battery preconditioning ayariniz surekli acik olsun, bir kere ayarlamak yetiyor. Sarj etmeye niyetlendiginiz yere yarim saat (bu yarim saat 45 dakika meselesinden emin degilim) kala arac navigasyonundan hedefinizi girin ve Istasyonlar tusu ile "Yakinimdakiler" kullanarak bir tanesini bulun, isaretleyin ona dogru gidin. Kirmizi coil simgesini gorun ve preconditioning calistigindan emin olun. Gideceginiz istasyona gelmeden navigasyondaki istasyona gelirseniz ayni islemi tekrarlayip baska istasyon secin. Boylece isinmis pillerinizle istasyonunuza gelince hizli sarj edebilirsiniz.


    Eger istasyona gelince sira varsa aracinizi kapatmayin , pilleriniz sogur.


    Bir baska onemli nokta : Ben henuz denemedim, cesitli youtube videolari ve reddit paylasimlarindan bu bilgiyi derledim. Konuyu bilen / test eden olursa buradan devam edelim. Tum EV sahiplerine de yayalim , cunku uzun yolda ne kadar hizli sarj , o kadar etkin EV.


    Eger araclarimiza yeni guncellemeler gelirse de buradan paylasalim, ozellikle manual preconditioning gelirse o gun yazilimi yukletirim


    Saglicakla kalin





  • 737pilot 7 kullanıcısına yanıt

    Bahsettiğim şu:

    HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLARMikesCarInfoyoutube
    How to get the FULL power from the 2023 Hyundai Ioniq 6 SE Long Range!
    https://www.youtube.com/shorts/8rDWvXMERKg?si=n8psjQWWBGxgu-tA
  • Merhabalar, ben de advance paket aldım bir haftadır kullanıyorum, araba gayet iyi beklentilerimi karşıladı, açıkçası koltuk ısıtma soğutma beni pek ilgilendiren özellikler değil, güneyde sıcak yerde yaşıyoruz, sadece V2L ile dışarıya elektrik verme işi üzüldüğüm bir özellik, advance de olsun isterdim ama o da 200bin fark vermeye değmez. Arabada en rahatsız olduğum şey hız sınırı tabela uyarılarını bir türlü kapatamıyorsun, ayarlardan kapatıyorsun fakat arabayı kapatıp açınca tekrar geliyor, maalesef Türkiye ve Avrupa'da satılan arabalar böyle, ama Amerika'ya gönderdiklerinde bu tabela uyarısı tamamen kapatılabiliyor. Hyundai genel merkeze bu konuda geri bildirim yaptım ve yazılım güncellemesi talep ettim, burada bu özellikten rahatsız olan diğer kullanıcılarda hyundai sitesinden şikayet formu doldurabilirse belki dikkate alınır. Bir de arabayı satın alacakların bilgisi olsun içinden AC şarj kablosu çıkmıyor, sadece prizden şarj edebileceğiniz bir kablo çıkıyor, dolayısıyla arabayı aldığınız gibi dışarda ZES lerde şarj edemezsiniz internetten 7-8binTL verip bir şarj kablosu edinmeniz gerekiyor.





  • tvdelisi T kullanıcısına yanıt
    hocam aracınız hayırlı olsun, kazasız belasız, sorunsuz sürüşler dilerim. AC şarj kablosu hemen her araçta aynı şekildedir yani kendiniz almanız gerekiyor. belki firmalar ekstradan hediye ediyordur bilemem. hatta wallbox hediye edeni bile duydum. V2L ye çok da takılmayın, öyle sık kamp yapan biri değilseniz pek de günlük hayatta kullanılacak bir özellik değil. hız sınırı tabelası uyarısı dediğiniz sadece ekranda göstermesi mi yoksa sesli uyarı mı, bende sesli bir uyarı yok, sadece tabelayı ekranda gösteriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ftrpist -- 14 Mart 2024; 10:58:3 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ftrpist F kullanıcısına yanıt

    çok teşekkürler, sizler için de sağlıkla kazasız yolculuklar dilerim. hız sınırı hem sesli uyarıyor dındındın diye hem de ekranda gösteriyor, ekranda göstermesi hiç sorun değil de sürekli ses çıkarması problem, sizin aracınız advance mi progressive mi? ben bir türlü sesi kapatamadım. AC kabloyu da yakın arkadaşlarımdan duydum byd, mercedes kendi logolarıyla yaptırdıkları kabloları hediye ediyorlar, aslında sorun hediye edilmemesi değil de bu kablonun olmayışına bir hazırlık olması lazım, en azından bu belki satın alacak insanlara söylenebilir, aracı teslim almadan tedarik edebilirler böylece.

  • tvdelisi T kullanıcısına yanıt
    benim araç progressive. ben de ilk başta sorun yaşadım, daha doğrusu yaşıyordum az kala AC kablo olmayışından dolayı. uzun yolda kalan şarjın yeterli olacağını düşündüm fakat rakım farkı tüketimi etkileyince bir anda menzil varacağım yere uzaklıktan aşağı düştü. bir de gittiğim güzergahta DC şarj yoktu, AC kablo da olmayınca panik yaptırdı. hızı epeyi düşürüp klimayı da kapatınca zar zor ulaşabildim. rakım farkı hesapları epeyi karıştırıyor, ben de bu hesap kitap işlerine çözüm olarak biraz araştırıp obd2 ile entegre olarak abrp uygulamasını keşfettim. belki duymuşsunuzdur abrp uygulaması özellikle elektrikli araçlarda rota hesaplamasında oldukça faydalıymış, bir de obd2 cihazla entegre kullanınca araçtan tüketim, şarj düzeyi vs gibi anlık bilgileri alıp, internet üzerinden de anlık hava şartları, trafik durumu, rotadaki rakım farklarını vs alıp hesaplayarak, sizin varmak istediğiniz yere yüzde kaçla ulaşabileceğinizi veriyor. diyelimki varış noktasına %10 ile varmak istiyorsunuz, aralarda nerede kaç dk şarj edeceğinizi vs de hesaplıyor. aslında tesladaki sistem de buna benzer bir sistem. hız tabelalarıyla alakalı sesli uyarı ben hiç almadım kesin bir ayar vardır. bulursam paylaşırım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • ftrpist F kullanıcısına yanıt

    abrp ve obd2 yi ilk defa duyuyorum bir araştırayım güzel teknolojilermiş bunlar. hız tabelasını şimdi bayideki arkadaşlara da sordum bakacaklar, siz de eğer bulabilirseniz buraya yazarsanız sevinirim harika olur baya sinir bozuyor çünkü ses uyarısı. teşekkürler.

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.