Şimdi Ara

hyundai neden kia'nın imajını kendisinin üstüne konumlandırıyor?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar herkesin bildiği gibi kia dünyanın gelmiş geçmiş en kötü otomobillerini ürettiği için iflas ederek hyundai tarafından satın alındı. bu olay kia için hayal bile edilemeyecek bir milat oldu. birbiri ardına piyasaya sürdüğü sorento, picanto, cerato ve rio modelleriyle tüm dünyanın takdirini topladı. bugüne kadar görülmüş en büyük imaj sıçramasını gerçekleştirdi.

    bugün öyle bir noktaya gelindi ki sorento'nun imajı santa fe'den, picanto'nun imajı atos'tan, cee'd'in imajı i30'dan daha yüksek...

    bir firmanın böyle bir strateji izlemesi (iflas eden bir firmayı satın alarak kendi firmasının üstüne konumlandırması) garip değil mi?

    vw skoda'yı aldı, adam etti. ancak hiçbir zaman skoda'nın imajının vw'nin önüne geçmesine izi vermedi. seat içinde aynı şekilde tabi.

    yani bu korelileri anlamak gerçekten zor bir olay...
    bence kia ismine son verilecek kadar kötü bir firmaydı. bide bugünkü durumuna bakın...
    hele sportage ismini hala kullanmalarına inanamıyorum. ihlas grubunun getirdiği sportage leri hala hatırlayanlar vardır belki...

    yorumlarınızı bekliyorum.







  • Farketmez.
    Koreliler milliyetçi insanlar. İkiside Kore markası olduğu sürece bir sorun yok.
    Almanlarda milliyetçi insanlar. skodayı satın almış olsada skoda çek'tir. Alman değil.
    Türklerde milliyetçi , ama bizimki Televole milliyetçiliği. Bizimkiler Opellere saldırıp , milli maçlarda arka camına Türk bayrağı asarlar. Bende bu duruma K..çımla gülerim.
  • her şey den önce kia hyundai isteyerek almadı. O günleri şöyle hatırlayacak olursak Kia devlet fabrikasıydı ve binlerce işçi çalışıyordu. Hükümet kapatma kararı alınca işçiler ayaklandı hatta diğer kamu işçileride onlara katılarak seul sokaklarını aylarca savaş alanına çevirdi. Bu durumda hükümet fabrikayı kapatamazdı ama çalıştıramazdıda çünkü ürünler ve teknoloji rezildi. Hükümet alıcı çıkmadığı için Hyundai zorlayarak fabrikayı satın almasını (gerçi bedva verdiler) sağladı.İlk başlarda Hyundai bu durumdan çok kaygılıydı çünkü kendisine ağır bir maliyet getirecekti. Yapılacak tek şey fabrikaya yatırım yapmak ve reklam yaparak markayı tekrar canlandırmaktı ve bunu yapıyoruz derken kendi markalarına harcamadıkları kadar parayı Kia ya harcadılar sonuçta Kia zaten çok eski ve köklü bir firma olduğu için insanların zihinlerinde yeniden canlandı.

    Birde Kia dünya piyasalarını Hyundai markasından önce girmişti birazda herhalde onun etkisi oldu. Marka köklü ve ürünlerde artık iyi olunca firma ayaklarının üzerine kalkmayı başardı.

    Hyundai birde kia yı Spor ve Suv araçlar segmentinde daha iyi bir kol haline getirmeye çalışıyor.




  • arkadaşım çok güzel konuyo deyindin bende hep bunu merak etmişimdir bu nasıl bir şirkettir iflas eden markayı alıp adam ediyo kendi markasını iflasa doğru getiriyor şöyle sanırım marka değişikliği yapacak hyundaiyi kapatacak belkide buna bir ad bulacaklar sanırım cep to cep gibi bide marka yarışlarıdavar arnes mi arjesmi neydi gelecek olan i30 oldu ceed fuarda sormuştum 2007 sbatta gelecekti topkapı servis mayısta gelecek dedi o bekletiliyor aslında bu i30 da atılacak bir kazık olacaktır belkide hyundaiyi kia aldı derin devlet
  • adamlar yapmış, sonuçta biz yapamamışız. kendi imalatımız bir aracımız bile yok. yazılar olsun..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kokainman

    arkadaşım çok güzel konuyo deyindin bende hep bunu merak etmişimdir bu nasıl bir şirkettir iflas eden markayı alıp adam ediyo kendi markasını iflasa doğru getiriyor şöyle sanırım marka değişikliği yapacak hyundaiyi kapatacak belkide buna bir ad bulacaklar sanırım cep to cep gibi bide marka yarışlarıdavar arnes mi arjesmi neydi gelecek olan i30 oldu ceed fuarda sormuştum 2007 sbatta gelecekti topkapı servis mayısta gelecek dedi o bekletiliyor aslında bu i30 da atılacak bir kazık olacaktır belkide hyundaiyi kia aldı derin devlet

    Yok Hyundai oto kapanmaz veya adı değişmez. Hyundai sadece otomobil demek değil çünkü . Adamlar dünyanın en büyük 20 holding içerisindeler sırasını tam hatırlamıyorum. Uzay mekiklerine parça üretiminden gemi üretimine kadar her işteler. Kia daima hyundai nin ikinci kolu olarak kalacaktır. Yeni modellerde hyundai markalı araçların barındırdığı teknoloji daima kia dan bir adım önde olacaktır. Kia nın Santa Fe den daha iyi bir araç olmaması gibi. Kaldıki Kia bu kadar satıyorsa insanların bu markanın arkasında sağlam bir firma olduğunu bilmesinin de çok etkisi vardır.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: kokainman

    arkadaşım çok güzel konuyo deyindin bende hep bunu merak etmişimdir bu nasıl bir şirkettir iflas eden markayı alıp adam ediyo kendi markasını iflasa doğru getiriyor şöyle sanırım marka değişikliği yapacak hyundaiyi kapatacak belkide buna bir ad bulacaklar sanırım cep to cep gibi bide marka yarışlarıdavar arnes mi arjesmi neydi gelecek olan i30 oldu ceed fuarda sormuştum 2007 sbatta gelecekti topkapı servis mayısta gelecek dedi o bekletiliyor aslında bu i30 da atılacak bir kazık olacaktır belkide hyundaiyi kia aldı derin devlet

    evet, arnejs gibi güzel bir isimden vazgeçip neden "i30" gibi düttürü bir isim koydular anlamak mümkün değil




  • Hocam boyle birsey yok tam tersine Hyundai Kia markasinin ustunde kendini konumlandirmaya basliyor. Bunun da ilk ornegi i30'dur. Kia Cee'd ile ayni platformu paylasan i30 onun donanimla zenginlestirilmis halidir ve daha pahalidir.

    Sadece pazarda halen cok tutulan Sportage ve Sorento icin bu durumun tersi soz konusuydu. Mesela Hyundai Tucson ile Sportage ayni platformu paylasiyor bildigim kadariyla fiyatlarinda 1000 euro falan kia pahali onun da nedeni zaten tutuluyor olmasi ancak son donemde Tucson satislari Sportage'i gecti.

    Hyundai Santa Fe ise Sorento'yu yakalamis durumda bircok ulkede en cok satan 4x4 modeli Santa Fe. Fiyatlarinda da Santa Fe one cikmaya basladi. Ileride bu ayrim daha da netlesecek ve Hyundai ilk marka olarak konumlandirilacak. Simdilik musteri kitlesinin beklenti ve algilari dogrultusunda bu strateji yerlesiyor.

    Ayrica i30 isminin konulmasi da BMW, Mercedes, Mazda gibi firmalarin yaptigi gibi araclar arasinda bir hiyerarsiyi tanimlamak icin dusunulen bir isim. Bundan sonraki modellerde ilk olarak yeni Getz i20 olarak gelecek .

    Ayrica Arnejs bir kod addir zaten. Kod ad ile urun adi farklidir. Urun gelistirme asamasindayken ona bir kod ad verilir urun ortaya cikinca gercek ad da sunulur aksi halde urun gelistirme sirasinda gercek marka yipranir. Yeni urun yeni isimle piyasaya cikar hem merak hem talep uyandirmak icin.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.