Şimdi Ara

= i20 1.248 cc. Benzinli = sayfası (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.103
Cevap
19
Favori
117.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ehhalil

    Koray kardeş, bilgilendirmen için teşekkür ederim.. sis farının tüketimi hatırı sayılır derecede etkileyeceğini düşünmemiştim..
    "... sadece farlar elektrik tüketiminde diğerlerinden ayrılır" demişsin.. burda kastettiğin sis farı mı yoksa standart farlar da tüketimi hatırı sayılır derecede etkiler mi?? (yani bir başka deyişle; "gece yolculuğu daha maliyetli olur" diyebilir miyiz?)


    aslında o cümle ile şey demek istedim. yani çakmak, radyo, arka cam rezistansı gibi özellikler çok az tüketim yaparlar ancak normal farlar ve özellikle sis farları bunlara oranla çok daha fazla tüketim yaparlar.

    zaten sırf bu tüketim olayı yüzünden audi led ışık sistemine geçti. wikipedia da DRL (daytime running lamp) yani gündüz giderken yakılan lambalar hakkında oldukça sağlam bilgiler var. orada gözüme çarpan en önemli cümle şu oldu.

    "The additional fuel consumption to drive normal car lights is considered to be on average around 0.2 l/100 km. With dedicated LED DRLs the fuel equivalent drops to around 0.01 l/100 km."

    yani adam diyorki normal araba lambası sürekli yanarken yolculuk yaparsak ortalama 0.2 lt / 100 km fazla yakıt tüketiriz, ancak led ışıklar ile bu ekstra tüketim 0.01 lt'ye kadar düşüyor.

    wikipedia'da her zaman tutarlı bilgiler olmuyor. zaten yanlı yada yanıltıcı içerik olduğunda şikayet ediliyor ve hemen sayfanın üzerine bu bilgiler doğrulanmamıştır tarzı uyarılar konuluyor. sayfada böyle bir ibare görmedim, o yüzden bu konuda o sayfadaki bilgilere inanmamak için bir sebep yok.

    senin de dediğin gibi gece yolculuğu tabiki masrafı arttıracaktır. gündüzde ışıkları yakıyorsan problem yok, tüketim değişmeyecek zaten

    http://en.wikipedia.org/wiki/Daytime_running_lamp




  • Affınıza sığınarak önceki yorumumla ilgili ufak bir düzeltme yapmak istiyorum. yakıt tüketimine sis farlarının etkisi ön farlardan daha çok diye biliyordum. ancak aşağıdaki resimde de görüldüğü üzere hangi ürünün watt değeri yüksekse aynı çalışma süresi içinde onun tüketimi daha fazla olur. o yüzden tablodaki değerler göz önüne alındığında en çok tüketimi ön farlar yapar demek yanlış olmaz.

     = i20 1.248 cc. Benzinli = sayfası
  • evet arkadaşlar, bu forum sayesinde okadar çok bigilendim ki; bayideki satış yapan arkadaşın yanlışlarını bile düzelttim aslına bakarsanız bu forma satış temsilcisinden daha çok güveniyorum bugün bayiyi aradım ne oldu bizim 1,25 diye? yarın için hazırlayacaklarını söylediler. bir gece daha ukusuz geçecek anlaşılan akşam saatlerinde teslim edebileceklerini söylediler halen çözemediğim bir problem ise kasko problemi hangisini tercih etmeliyim diye düşünüp duruyorum. bir iki gün 1,25 imin tadını çıkartıp fotoları sizinle paylaşırım. Allah kazasız belasız, cezasız sürmeyi nasip etsin herkese....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukals -- 5 Ocak 2010; 22:22:44 >




  • quote:

    Buğri, Kadıkoy ve ben, i20'ler TR'ye gelir gelmez -biraz da ÖTV indirimini kaçırmamak için - "kapış kapış" alan, ilk i20 sahiplerindeniz.. Buğri'nin de dediği gibi biz arabaları araştırırken bu forumlar da yoktu, herhengi bir yerde kullanıcı yorumu da okuyamadık. "i serisi"ne güvenerek ve B segmentinin "iyi" araçlarının teknik tablolarını kıyaslayarak i20 1,25'te karar kıldık ve i20 lerin ÖTV indirimine yetişmesi için dua ettik (şahsen öyle yaptım ) i20'ler ÖTV ind.ne yetişmeseydi 2. alternatifime yönelecek; yani Fiesta alacaktım.. (bu muhabbeti duyan çevremdeki bazı arkadaşlar "keşke Fiesta alsaydın" diyorlar ama ben verdiğim karardan hiç pişmanlık duymadan "i20, Fiesta'dan daha iyi, aracımdan gayet memnunum" diyorum)

    sukals arkadaşım, sizler araç tercihi yaparken bize göre biraz daha şanslısınız, zira 7-8 aydır i20 kullanan birçok kişinin yorumlarını okuma ve kafanıza takılanları sorma olanağınız var (sanırım şu ana kadar yazılanlar size yetmiş olacak ki soru sormadan i20 1,25'te karar kılmışsınız bile )


    ya evet ne gunlerdi o siralar bilgi kitligi vardi ve bilgi cok degerliydi

    dogru tercih yaptigimi gecen hergunde daha iyi anladim butun arkadaslarin hemfikir olmasi ise daha bi guzel. ozellikle su aralar surdugum birbirinden farkli araclara bakiyorumda bi cogu 1.25 teamlerden pahali olmasina ragmen bizimkinin tadini vermiyor. walla su koreli muhendislere sormak lazim bu motorun icinde baska bi motor dahami var




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sukals

    evet arkadaşlar, bu forum sayesinde okadar çok bigilendim ki; bayideki satış yapan arkadaşın yanlışlarını bile düzelttim aslına bakarsanız bu forma satış temsilcisinden daha çok güveniyorum bugün bayiyi aradım ne oldu bizim 1,25 diye? yarın için hazırlayacaklarını söylediler. bir gece daha ukusuz geçecek anlaşılan akşam saatlerinde teslim edebileceklerini söylediler halen çözemediğim bir problem ise kasko problemi hangisini tercih etmeliyim diye düşünüp duruyorum. bir iki gün 1,25 imin tadını çıkartıp fotoları sizinle paylaşırım. Allah kazasız belasız, cezasız sürmeyi nasip etsin herkese....


    araclarini yeni alan arkadaslar hayirli olsun, gule gule binin insallah..

    kasko isi cok onemli trafige cikmadan kaskoyu mutlaka hallettirin. hatta ilk taksidini yatirip makbuzunu yastiginizin altinda saklayin yani o kadar degerli.ilk taksidinin yatmasi kaskonun resmi baslangici olacak.

    yoksa Allah vermesin olumsuz bir durumda hepimiz uzuluruz. su sigorta bu sirket demek istemiyorum. hepsinin benzerlikleri ve bir standarti var ama maddelere dikkat edin bizim kaskolarinin kopyalari forumlarda mevcut onlar mutlaka olsun ayrica mini onarim hizmeti olanlari tercih edin. o kadar cok arac varki buyuk sehirlerde birgun mutlaka biri surtecek malesef..

    ilk onbinde olmasin ama herkese iyi geeler




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Koray987

    Affınıza sığınarak önceki yorumumla ilgili ufak bir düzeltme yapmak istiyorum. yakıt tüketimine sis farlarının etkisi ön farlardan daha çok diye biliyordum. ancak aşağıdaki resimde de görüldüğü üzere hangi ürünün watt değeri yüksekse aynı çalışma süresi içinde onun tüketimi daha fazla olur. o yüzden tablodaki değerler göz önüne alındığında en çok tüketimi ön farlar yapar demek yanlış olmaz.

     = i20 1.248 cc. Benzinli = sayfası



    yıllardır doğru bildiğimiz bir bilgi yanlışmış meğer.. standart farların sis farlarına göre 2 kat enerji tükettiklerini gösteren bu tabloya şaşkınlık içinde baktım
    bu tablo hangi araca ait?? araçtan araca farklılıklar olabilir diye tahmin ediyorum.(gerçi aşırı bi fark olacağını da sanmıyorum)




  • tablo tabiki i20'ye ait. kullanma klavuzunun son sayfalarına doğru yer alıyor. kitapçığın pdf versiyonuna buradan bakabilirsiniz.

    http://www.hyundai.com.tr/pdf/i20.pdf

    ayrıca ehhalil kardeşim, i20 başlığı altında 116. sayfada farların tüketime ne kadar etki edeceği hakkında ayrıtılı birkaç yazı yazdım. zamanın olursa incele.

    birde kısa farlar açıkken gitmek sadece 55 watt değil, kısa farlar açıkken otomatik olarak plaka lambası (5 watt) ve arka lamba (5 watt) yanar, eğer ön park lambalarıda yanık kalıyorsa 5 watt daha eder. o yüzden tüketim en az 65-70 watt olarak düşünülmeli.

    edit: düzeltme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Koray987 -- 6 Ocak 2010; 11:55:23 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Koray987

    ayrıca ehhalil kardeşim, i20 başlığı altında 116. sayfada farların tüketime ne kadar etki edeceği hakkında ayrıtılı birkaç yazı yazdım. zamanın olursa incele.


    116. sayfaya baktım. ancak zihnimde net bir şey oluşmadı..
    "200 watt'lık yük, yakıt tüketim verimini 1.7 mpg düşürür" diye bir cümle kullanmışsın.. mpg'nin anlamı nedir, neyi ifade eder? (bu soruya vereceğin yanıt, bana hesap yapma olanağını sağlayacak bilgiler içermiyorsa, şu soruyu da sorayım: 200 watt'lık yük, yakıt tüketimini % ? oranında arttırır? ya da 100 watt üzerinden de bi oran verebilirsin)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ehhalil


    quote:

    Orijinalden alıntı: Koray987

    ayrıca ehhalil kardeşim, i20 başlığı altında 116. sayfada farların tüketime ne kadar etki edeceği hakkında ayrıtılı birkaç yazı yazdım. zamanın olursa incele.


    116. sayfaya baktım. ancak zihnimde net bir şey oluşmadı..
    "200 watt'lık yük, yakıt tüketim verimini 1.7 mpg düşürür" diye bir cümle kullanmışsın.. mpg'nin anlamı nedir, neyi ifade eder? (bu soruya vereceğin yanıt, bana hesap yapma olanağını sağlayacak bilgiler içermiyorsa, şu soruyu da sorayım: 200 watt'lık yük, yakıt tüketimini % ? oranında arttırır? ya da 100 watt üzerinden de bi oran verebilirsin)


    abi çok basit mpg terimi kaynakta kullanıldığı için değiştirmeden tercüme ettim.

    mpg = mile per gallon
    1 mpg = 0.425 km / lt
    senin ortalama tüketim 5 lt ise, sen 1 lt ile 20km yol gidersin. bu bağlamda aracına ekstra 100 watt yük binerse. 0.425 km yani yaklaşık yarım km az gidersin. bu da %0.25 ekstra yakıt tüketimi demektir.

    bu arada dediğim gibi sadece lambalar 65-70 watt arası, bunun radyosu var, havalandırması, direksiyon hidroliği, cartı curtu.

    tüketimin çoğu istesekte istemesekte olacak. ama bunları minumuma indirebiliriz. ben burdan insanları yanlış yönlendirmek istemiyorum, kalkıpta gündüz farları söndürün diyecek halim yok. zaten mantıklı düşünürsen 20km de 0.4 fark, 1000km de 20km eder. sadece farları yakmayarak ortalama 1000km de taş çatlasa 10km fazla gidersik. bu riske değer mi ona kullanıcı kendisi karar verir.

    ancak yollarımızın çoğunun duble olduğunu, uzun yolculuklarda bir müddet otobandan gidildiği göz önüne alınırsa, farları yakmak yerine parklar açık gidilebilir. tercih meselesi yoksa benim arabam az yaksın diye radyo filan kapattığım yok sadece bilelim neyin ne olduğunu diyerek belirttim tüketim değerlerini.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Koray987 -- 6 Ocak 2010; 15:07:42 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ehhalil

    şu soruyu da sorayım: 200 watt'lık yük, yakıt tüketimini % ? oranında arttırır? ya da 100 watt üzerinden de bi oran verebilirsin)


    abi bu sorunun cevabı şöyle.

    200 wattlık yükün tüketimi her zaman aynıdır. tüketilen enerji = watt x zaman, yani sen hangi hızda gidersen git tüketilen yakıt aynı olur. fakat yakıt tüketimi senin hızına göre değiştiği için elektrikli aletin tüketimi de oransal olarak değişir. yani sen 90km/s hızla gidiyorsan yakıt tüketimi %0.2 artarken, hızın 150km/s olduğunda yakıt tüketimi çok artacağından elektrikli aletlerin tüketime etkisi %0.02 olabilir. 2. değeri öylesine yazdım gözünde canlansın olay diye yoksa hız 150 iken tüketime etkisi ne onu bilmiyorum.
  • Merhaba, acil yardıma ihtiyacım var. Cumartesi günü metalik kırmızı i20 1,25 team arabamı teslim alacağım. Arkadaşım 97 oktan benzinin, daha yüksek sıcaklıkta tutuştuğu için, aynı miktardaki 95 oktan kurşunsuz benzine oranla %3 daha fazla yol katettireceğini yani daha az yakıt harcayacağını söyledi. Bu gerçekten doğru mu? 97 oktan benzin bizim motorlara zarar verir mi? 97 oktan mı yoksa 95 oktan kurşunsuz mu daha az yakıt harcar? Cevabınız benim için çok ama çok önemli. Çünkü en az 15 yıl boyunca kullanmayı düşündüğüm 1,25imde hangi oktanla başlarsam sonuna kadar hep aynı benzini kullanacağım. Cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum. Çok az vaktim kaldı...
  • slm arkadaşlar. bu akşam 18.00 gibi metalik buz mavisi 1,25 team aracımızı teslim aldık. araç 6 kilometredeydi. malum nakliye filan.. 4 kilometre sonra benzinciye çektim. fulle dedim gururla. 3.680x36.70 LT kurşunsuz benzin 97 135,06 TL ye fullendi. bakalım bir daha fulleyebilecekmiyiz yoksa 20-50 liralık mı alacağız benzini. kullanımı gayet keyifli. uzun süre araç kullanmadım buna rağmen çok rahattım. sanki 5 senedir aynı aracı kullanıyorum. motor kaç kilometre yol katedilince ısınıyor bilmiyorum ama ben bu gece toplamda 42 kilometre yol yaptım. ve araç 3 kez stop etti ya da sorun bendeydi tam olarak anlayamadım. neyse yolda giderken anlık yakıt tüketimlerini gözlemledim sürekli. ilk 8-10 km ye kadar 21,5lt 23,0lt gibi değerler varken. ( iş çıkışı ist trafiği )10 km sonrasında düştü. galiba motor ısındı 7,4 civarındaydı. hatta yokuş aşağı 4,6 bile gördüm. bunlar zamanla düşecektir eminim. yeni alan herkese hayırlı uğurlu olsun. ve hepimize kazasız belasız sürüşler dileğiyle... iyi geceler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukals -- 7 Ocak 2010; 2:26:22 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Koray987


    quote:

    Orijinalden alıntı: ehhalil

    şu soruyu da sorayım: 200 watt'lık yük, yakıt tüketimini % ? oranında arttırır? ya da 100 watt üzerinden de bi oran verebilirsin)


    abi bu sorunun cevabı şöyle.

    200 wattlık yükün tüketimi her zaman aynıdır. tüketilen enerji = watt x zaman, yani sen hangi hızda gidersen git tüketilen yakıt aynı olur. fakat yakıt tüketimi senin hızına göre değiştiği için elektrikli aletin tüketimi de oransal olarak değişir. yani sen 90km/s hızla gidiyorsan yakıt tüketimi %0.2 artarken, hızın 150km/s olduğunda yakıt tüketimi çok artacağından elektrikli aletlerin tüketime etkisi %0.02 olabilir. 2. değeri öylesine yazdım gözünde canlansın olay diye yoksa hız 150 iken tüketime etkisi ne onu bilmiyorum.


    değerli bilgilerini paylaştığın ve detaylı açıklamalarda bulunduğun için çok teşekkür ederim kardeş.. anlatımın son derece açıklayıcı ve anlaşır idi bu arada senin de dediğin gibi neyin ne olduğunu bilelim diye sordum ve üstünde durdum.. yoksa birazcık daha az yakmak için aracımızın elektrikli parçalarını hiç kullanmamak olmaz.. canımız sıkılınca radyoyu da açacağız, uzun yola çıkınca CD de çalacağız, farlarımızı da yakacağız elbette..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ATAKSEVER

    Merhaba, acil yardıma ihtiyacım var. Cumartesi günü metalik kırmızı i20 1,25 team arabamı teslim alacağım. Arkadaşım 97 oktan benzinin, daha yüksek sıcaklıkta tutuştuğu için, aynı miktardaki 95 oktan kurşunsuz benzine oranla %3 daha fazla yol katettireceğini yani daha az yakıt harcayacağını söyledi. Bu gerçekten doğru mu? 97 oktan benzin bizim motorlara zarar verir mi? 97 oktan mı yoksa 95 oktan kurşunsuz mu daha az yakıt harcar? Cevabınız benim için çok ama çok önemli. Çünkü en az 15 yıl boyunca kullanmayı düşündüğüm 1,25imde hangi oktanla başlarsam sonuna kadar hep aynı benzini kullanacağım. Cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum. Çok az vaktim kaldı...


    öncelikle bu konunun "çok acil" olduğunu düşünmüyorum.. hangi oktanla başlarsanız onunla devam etmeniz gerekir diye bişey de yok.. bir depo 95, bir depo 97, sonra tekrar bir depo 95, bir depo 97 alarak test edebilir(tabi depoyu her seferinde olabildiğince boşaltın), sonra da uygun gördüğünüz oktanla devam edebilirsiniz..
    klüp forumunun ilk sayfalarında bu oktan konusu geçmişti sanırım.. bu konuda bilgisi olan bir arkadaş bizim motorun teknik değerlerine (sıkıştırma oranına falan) bakarak 97 oktan kullanmanın pek bir artısı olmayacağını söylemişti diye hatırlıyorum. ben de şimdiye kadar hep 95 oktan aldım, tüketimden şikayetçi değilim
    Teknik işler müdürümüz (Koray) ya da bu konuda detaylı ve net bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olacaklardır..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ehhalil


    quote:

    Orijinalden alıntı: ATAKSEVER

    Merhaba, acil yardıma ihtiyacım var. Cumartesi günü metalik kırmızı i20 1,25 team arabamı teslim alacağım. Arkadaşım 97 oktan benzinin, daha yüksek sıcaklıkta tutuştuğu için, aynı miktardaki 95 oktan kurşunsuz benzine oranla %3 daha fazla yol katettireceğini yani daha az yakıt harcayacağını söyledi. Bu gerçekten doğru mu? 97 oktan benzin bizim motorlara zarar verir mi? 97 oktan mı yoksa 95 oktan kurşunsuz mu daha az yakıt harcar? Cevabınız benim için çok ama çok önemli. Çünkü en az 15 yıl boyunca kullanmayı düşündüğüm 1,25imde hangi oktanla başlarsam sonuna kadar hep aynı benzini kullanacağım. Cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum. Çok az vaktim kaldı...


    öncelikle bu konunun "çok acil" olduğunu düşünmüyorum.. hangi oktanla başlarsanız onunla devam etmeniz gerekir diye bişey de yok.. bir depo 95, bir depo 97, sonra tekrar bir depo 95, bir depo 97 alarak test edebilir(tabi depoyu her seferinde olabildiğince boşaltın), sonra da uygun gördüğünüz oktanla devam edebilirsiniz..
    klüp forumunun ilk sayfalarında bu oktan konusu geçmişti sanırım.. bu konuda bilgisi olan bir arkadaş bizim motorun teknik değerlerine (sıkıştırma oranına falan) bakarak 97 oktan kullanmanın pek bir artısı olmayacağını söylemişti diye hatırlıyorum. ben de şimdiye kadar hep 95 oktan aldım, tüketimden şikayetçi değilim
    Teknik işler müdürümüz (Koray) ya da bu konuda detaylı ve net bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olacaklardır..


    rica ederim ehhalil kardeşim tüketim konusunda yardımcı olabildiysek ne mutlu. yalnız anlamamakta ısrar edenler yüzünden konu i20 sayfasında uzadıkça uzadı. iş polemik derecesine geldi. belki de insanların kafası iyice karıştı. ben kendi düşüncelerimi söyledim, arkadaş kendi düşüncelerini söyledi. orta bir yol bulamadık. kendisinden resmi bir makale istedim, bulamadı. ben buna karşılık biri wikipedia diğeri FIA (uluslararası otomobil federasyonu) kaynaklı 2 resmi yazı buldum. kime inanacağın sana ve diğer insanların kendi hür iradesine bağlı. hatta bak sana gerçek hayatta denenmiş bir yazı göstereyim.

    "I have some raw data from my jetta TDi. The TDii has day time running lights, but I have the european switch, which allows me to turn them of, but it then turns on the parking lights. There is no switch setting where I can turn all the lights off.

    Noticed the following while idling at a drive thru window.

    headlights/tail lights/markers on =.08GPH
    tail/lights/markers=.07 GPH
    Daytime running lights/ no tail or markers=.07 GPH

    As you can see, this was a highly scientific and controlled study...."

    aynen çeviriyorum.

    "Jetta TDi arabamla ilgili yeni datalar elde ettim. TDii gündüz otomatik yanan farlara sahip, ancak bendeki avrupa modeli, yani devre dışı bırakabiliyorum, ancak farları kapayınca otomatik park lambaları açılıyor. Bütün ışıkları kapatabilecek buton mevcut değil.

    Dikkat aşağıdakiler araç rölantide iken elde edilmiştir.

    farlar/arka lambalar/park lambaları = .08 GPH (gallon per hour) = 0.3 lt/saat
    arka lambalar/parklar = .07GPH = 0.26 lt/saat
    gündüz otomatik yanan farlar/ arka lambalar ve parklar kapalı = .07GPH = 0.26 lt/saat

    Gördüğünüz gibi, veriler tamamen bilimsel ve kontrol edilmiş çalışmadır..."

    arkadaş üşenmemiş denemiş bu sonuçları elde etmiş. ben kısaca anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az diyorum.

    Bu arada ataksever arkadaşımız aynı mesajına i20 başlığı altında da paylaşmış, ben oradaki yazısını görüp ayrıntılı bilgiyi orada verdim. umarım kendisi de görmüştür.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Koray987


    quote:

    Orijinalden alıntı: ehhalil


    quote:

    Orijinalden alıntı: ATAKSEVER

    Merhaba, acil yardıma ihtiyacım var. Cumartesi günü metalik kırmızı i20 1,25 team arabamı teslim alacağım. Arkadaşım 97 oktan benzinin, daha yüksek sıcaklıkta tutuştuğu için, aynı miktardaki 95 oktan kurşunsuz benzine oranla %3 daha fazla yol katettireceğini yani daha az yakıt harcayacağını söyledi. Bu gerçekten doğru mu? 97 oktan benzin bizim motorlara zarar verir mi? 97 oktan mı yoksa 95 oktan kurşunsuz mu daha az yakıt harcar? Cevabınız benim için çok ama çok önemli. Çünkü en az 15 yıl boyunca kullanmayı düşündüğüm 1,25imde hangi oktanla başlarsam sonuna kadar hep aynı benzini kullanacağım. Cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum. Çok az vaktim kaldı...


    öncelikle bu konunun "çok acil" olduğunu düşünmüyorum.. hangi oktanla başlarsanız onunla devam etmeniz gerekir diye bişey de yok.. bir depo 95, bir depo 97, sonra tekrar bir depo 95, bir depo 97 alarak test edebilir(tabi depoyu her seferinde olabildiğince boşaltın), sonra da uygun gördüğünüz oktanla devam edebilirsiniz..
    klüp forumunun ilk sayfalarında bu oktan konusu geçmişti sanırım.. bu konuda bilgisi olan bir arkadaş bizim motorun teknik değerlerine (sıkıştırma oranına falan) bakarak 97 oktan kullanmanın pek bir artısı olmayacağını söylemişti diye hatırlıyorum. ben de şimdiye kadar hep 95 oktan aldım, tüketimden şikayetçi değilim
    Teknik işler müdürümüz (Koray) ya da bu konuda detaylı ve net bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olacaklardır..


    rica ederim ehhalil kardeşim tüketim konusunda yardımcı olabildiysek ne mutlu. yalnız anlamamakta ısrar edenler yüzünden konu i20 sayfasında uzadıkça uzadı. iş polemik derecesine geldi. belki de insanların kafası iyice karıştı. ben kendi düşüncelerimi söyledim, arkadaş kendi düşüncelerini söyledi. orta bir yol bulamadık. kendisinden resmi bir makale istedim, bulamadı. ben buna karşılık biri wikipedia diğeri FIA (uluslararası otomobil federasyonu) kaynaklı 2 resmi yazı buldum. kime inanacağın sana ve diğer insanların kendi hür iradesine bağlı. hatta bak sana gerçek hayatta denenmiş bir yazı göstereyim.

    "I have some raw data from my jetta TDi. The TDii has day time running lights, but I have the european switch, which allows me to turn them of, but it then turns on the parking lights. There is no switch setting where I can turn all the lights off.

    Noticed the following while idling at a drive thru window.

    headlights/tail lights/markers on =.08GPH
    tail/lights/markers=.07 GPH
    Daytime running lights/ no tail or markers=.07 GPH

    As you can see, this was a highly scientific and controlled study...."

    aynen çeviriyorum.

    "Jetta TDi arabamla ilgili yeni datalar elde ettim. TDii gündüz otomatik yanan farlara sahip, ancak bendeki avrupa modeli, yani devre dışı bırakabiliyorum, ancak farları kapayınca otomatik park lambaları açılıyor. Bütün ışıkları kapatabilecek buton mevcut değil.

    Dikkat aşağıdakiler araç rölantide iken elde edilmiştir.

    farlar/arka lambalar/park lambaları = .08 GPH (gallon per hour) = 0.3 lt/saat
    arka lambalar/parklar = .07GPH = 0.26 lt/saat
    gündüz otomatik yanan farlar/ arka lambalar ve parklar kapalı = .07GPH = 0.26 lt/saat

    Gördüğünüz gibi, veriler tamamen bilimsel ve kontrol edilmiş çalışmadır..."

    arkadaş üşenmemiş denemiş bu sonuçları elde etmiş. ben kısaca anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az diyorum.

    Bu arada ataksever arkadaşımız aynı mesajına i20 başlığı altında da paylaşmış, ben oradaki yazısını görüp ayrıntılı bilgiyi orada verdim. umarım kendisi de görmüştür.



    EHHALIL ve Koray merhaba,

    Diğer topikte Koray 'ında dediği gibi kulaktan dolma bilgilerle herhangi bir resmi dayanağı olmadan sarf edilen iddialar karşısında şaşkınklığımı hala gizleyemiyorum. En acı tablo ise bilimsel olarak kanıtı sunulmuş savunmanın, ısrar ile kabulünün olmamasıdır. Konuyu temel esasından saptırıp kişisel hak mahrumiyetine kadar uzanan kirli bir mücadele verilmiştir. Profesyonel bir yaklaşım tarzı ile bilimsel ve kanıtlanmış verilerle savunmanı yapmış olduğun içinde ayrıca takdir ederim sevgili kardeşim. Başarının sırrı tespitleri ve değerlendirmeyi doğru yapmaktan geliyor.

    Ehhalil 'in açmış olduğu topik senin ve benim için fırtınalardan kurtulduktan sonra sığınacak sakin bir liman niteliğinde. Bu bağlamda Ehhalil 'i de geçmişte karşılaştığı benzer sorunlarında sabrı ve metaneti için yürekten kutluyorum.

    Sağolun, varolun dostlarım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yasertunc


    quote:

    Orijinalden alıntı: Koray987


    quote:

    Orijinalden alıntı: ehhalil


    quote:

    Orijinalden alıntı: ATAKSEVER

    Merhaba, acil yardıma ihtiyacım var. Cumartesi günü metalik kırmızı i20 1,25 team arabamı teslim alacağım. Arkadaşım 97 oktan benzinin, daha yüksek sıcaklıkta tutuştuğu için, aynı miktardaki 95 oktan kurşunsuz benzine oranla %3 daha fazla yol katettireceğini yani daha az yakıt harcayacağını söyledi. Bu gerçekten doğru mu? 97 oktan benzin bizim motorlara zarar verir mi? 97 oktan mı yoksa 95 oktan kurşunsuz mu daha az yakıt harcar? Cevabınız benim için çok ama çok önemli. Çünkü en az 15 yıl boyunca kullanmayı düşündüğüm 1,25imde hangi oktanla başlarsam sonuna kadar hep aynı benzini kullanacağım. Cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum. Çok az vaktim kaldı...


    öncelikle bu konunun "çok acil" olduğunu düşünmüyorum.. hangi oktanla başlarsanız onunla devam etmeniz gerekir diye bişey de yok.. bir depo 95, bir depo 97, sonra tekrar bir depo 95, bir depo 97 alarak test edebilir(tabi depoyu her seferinde olabildiğince boşaltın), sonra da uygun gördüğünüz oktanla devam edebilirsiniz..
    klüp forumunun ilk sayfalarında bu oktan konusu geçmişti sanırım.. bu konuda bilgisi olan bir arkadaş bizim motorun teknik değerlerine (sıkıştırma oranına falan) bakarak 97 oktan kullanmanın pek bir artısı olmayacağını söylemişti diye hatırlıyorum. ben de şimdiye kadar hep 95 oktan aldım, tüketimden şikayetçi değilim
    Teknik işler müdürümüz (Koray) ya da bu konuda detaylı ve net bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olacaklardır..


    rica ederim ehhalil kardeşim tüketim konusunda yardımcı olabildiysek ne mutlu. yalnız anlamamakta ısrar edenler yüzünden konu i20 sayfasında uzadıkça uzadı. iş polemik derecesine geldi. belki de insanların kafası iyice karıştı. ben kendi düşüncelerimi söyledim, arkadaş kendi düşüncelerini söyledi. orta bir yol bulamadık. kendisinden resmi bir makale istedim, bulamadı. ben buna karşılık biri wikipedia diğeri FIA (uluslararası otomobil federasyonu) kaynaklı 2 resmi yazı buldum. kime inanacağın sana ve diğer insanların kendi hür iradesine bağlı. hatta bak sana gerçek hayatta denenmiş bir yazı göstereyim.

    "I have some raw data from my jetta TDi. The TDii has day time running lights, but I have the european switch, which allows me to turn them of, but it then turns on the parking lights. There is no switch setting where I can turn all the lights off.

    Noticed the following while idling at a drive thru window.

    headlights/tail lights/markers on =.08GPH
    tail/lights/markers=.07 GPH
    Daytime running lights/ no tail or markers=.07 GPH

    As you can see, this was a highly scientific and controlled study...."

    aynen çeviriyorum.

    "Jetta TDi arabamla ilgili yeni datalar elde ettim. TDii gündüz otomatik yanan farlara sahip, ancak bendeki avrupa modeli, yani devre dışı bırakabiliyorum, ancak farları kapayınca otomatik park lambaları açılıyor. Bütün ışıkları kapatabilecek buton mevcut değil.

    Dikkat aşağıdakiler araç rölantide iken elde edilmiştir.

    farlar/arka lambalar/park lambaları = .08 GPH (gallon per hour) = 0.3 lt/saat
    arka lambalar/parklar = .07GPH = 0.26 lt/saat
    gündüz otomatik yanan farlar/ arka lambalar ve parklar kapalı = .07GPH = 0.26 lt/saat

    Gördüğünüz gibi, veriler tamamen bilimsel ve kontrol edilmiş çalışmadır..."

    arkadaş üşenmemiş denemiş bu sonuçları elde etmiş. ben kısaca anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az diyorum.

    Bu arada ataksever arkadaşımız aynı mesajına i20 başlığı altında da paylaşmış, ben oradaki yazısını görüp ayrıntılı bilgiyi orada verdim. umarım kendisi de görmüştür.



    EHHALIL ve Koray merhaba,

    Diğer topikte Koray 'ında dediği gibi kulaktan dolma bilgilerle herhangi bir resmi dayanağı olmadan sarf edilen iddialar karşısında şaşkınklığımı hala gizleyemiyorum. En acı tablo ise bilimsel olarak kanıtı sunulmuş savunmanın, ısrar ile kabulünün olmamasıdır. Konuyu temel esasından saptırıp kişisel hak mahrumiyetine kadar uzanan kirli bir mücadele verilmiştir. Profesyonel bir yaklaşım tarzı ile bilimsel ve kanıtlanmış verilerle savunmanı yapmış olduğun içinde ayrıca takdir ederim sevgili kardeşim. Başarının sırrı tespitleri ve değerlendirmeyi doğru yapmaktan geliyor.

    Ehhalil 'in açmış olduğu topik senin ve benim için fırtınalardan kurtulduktan sonra sığınacak sakin bir liman niteliğinde. Bu bağlamda Ehhalil 'i de geçmişte karşılaştığı benzer sorunlarında sabrı ve metaneti için yürekten kutluyorum.

    Sağolun, varolun dostlarım.


    Yasercim çok teşekkür ederim. ancak üzülerek belirtmek istiyorum ki artık i20 başlığında eskiden aldığım tadı alamıyorum. bunda ağır topların eskisi gibi sürekli yazmamasının da etkisi var. mesut hocam artık sık yazmıyor, senin hangi aracı alacağın belli değil ondandır heralde çok aktif olmuyorsun, kadıkoy hocam bi var bi yok.

    bazı gerçekleri anlatmaktan dilimde tüy bitti. her türlü hakarete karşı ağır başlılığımızdan ödün vermemeye çalıştık. ancak gördük ki bizden küçük olanlar bile dil uzattı. bu forumda her türlü yakıştırma yapıldı bana. insanları yalancı çıkarttığımdan kendimi tatmin etme egoma, gösteriş budalasından doğrucu davuta kadar. ben yazılarımı yazdıktan sonra çok pişman oldum. farkettim ki tamamen hurafelere dayandırılan bilgileri çürütmeye kalkmışım. boşa kürek sallamışım. bu tek taraflı sürdürülen bilgi verişi sonucu, 1 kişi hariç bütün forumu bilgilendirebildiysem ne mutlu bana.

    Sen gerçekleri anladıysan bu benim için daha önemli, yeni birşeyler öğrenme çabası içinde olmak paha biçilmez bir özellik. bazı bilgilere körü körüne bağlı kalmadığın için çok teşekkürler.

    Dediğin gibi burası gerçekten bir liman gibi. ben artık daha çok dinleyici olmaya karar verdim. tabi yanlış olduğuna inandığım konularda yine yorumda bulunurum, ama eskisi gibi değil. ehhalil kardeşime bu konuyu açtığı ve arkadaşların gereken hoşgörüyü gösterdiği için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

    Yaser inşallah en kısa zamanda yeni aracınla beraber, yüzyüze tanışmakta mümkün olur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yasertunc

    EHHALIL ve Koray merhaba,

    Diğer topikte Koray 'ında dediği gibi kulaktan dolma bilgilerle herhangi bir resmi dayanağı olmadan sarf edilen iddialar karşısında şaşkınklığımı hala gizleyemiyorum. En acı tablo ise bilimsel olarak kanıtı sunulmuş savunmanın, ısrar ile kabulünün olmamasıdır. Konuyu temel esasından saptırıp kişisel hak mahrumiyetine kadar uzanan kirli bir mücadele verilmiştir. Profesyonel bir yaklaşım tarzı ile bilimsel ve kanıtlanmış verilerle savunmanı yapmış olduğun içinde ayrıca takdir ederim sevgili kardeşim. Başarının sırrı tespitleri ve değerlendirmeyi doğru yapmaktan geliyor.

    Ehhalil 'in açmış olduğu topik senin ve benim için fırtınalardan kurtulduktan sonra sığınacak sakin bir liman niteliğinde. Bu bağlamda Ehhalil 'i de geçmişte karşılaştığı benzer sorunlarında sabrı ve metaneti için yürekten kutluyorum.

    Sağolun, varolun dostlarım.


    topiğimize hoşgeldin kardeş.. ben klüp sayfasına yazmayalı uzun zaman oldu ama benim o topikteki yazılarımı ve bikaç kişiyle "iletişim kurma/izah etme" çabalarımı görmüşsün anlaşılan daha önce açıkladığım nedenlerden ötürü böyle ayrı bi başlık açma ihtiyacı hissettim. saolsunlar bazı arkadaşlar da destek verdi ve senin de dediğin gibi sakin bir liman tadında sohbet ediyor, bilgi paylaşımında bulunuyoruz. topik, zaman zaman yavaşlasa da kuru gürültüyle, kavgayla hızlı ilerlemesinden çok daha iyidir düşüncesindeyim. gereksiz laf salatasıyla doldurulmadığı için takip etmesi de insanı "bezdirmiyor" sanırım




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Koray987


    quote:

    Orijinalden alıntı: yasertunc

    EHHALIL ve Koray merhaba,

    Diğer topikte Koray 'ında dediği gibi kulaktan dolma bilgilerle herhangi bir resmi dayanağı olmadan sarf edilen iddialar karşısında şaşkınklığımı hala gizleyemiyorum. En acı tablo ise bilimsel olarak kanıtı sunulmuş savunmanın, ısrar ile kabulünün olmamasıdır. Konuyu temel esasından saptırıp kişisel hak mahrumiyetine kadar uzanan kirli bir mücadele verilmiştir. Profesyonel bir yaklaşım tarzı ile bilimsel ve kanıtlanmış verilerle savunmanı yapmış olduğun içinde ayrıca takdir ederim sevgili kardeşim. Başarının sırrı tespitleri ve değerlendirmeyi doğru yapmaktan geliyor.

    Ehhalil 'in açmış olduğu topik senin ve benim için fırtınalardan kurtulduktan sonra sığınacak sakin bir liman niteliğinde. Bu bağlamda Ehhalil 'i de geçmişte karşılaştığı benzer sorunlarında sabrı ve metaneti için yürekten kutluyorum.

    Sağolun, varolun dostlarım.


    Yasercim çok teşekkür ederim. ancak üzülerek belirtmek istiyorum ki artık i20 başlığında eskiden aldığım tadı alamıyorum. bunda ağır topların eskisi gibi sürekli yazmamasının da etkisi var. mesut hocam artık sık yazmıyor, senin hangi aracı alacağın belli değil ondandır heralde çok aktif olmuyorsun, kadıkoy hocam bi var bi yok.

    bazı gerçekleri anlatmaktan dilimde tüy bitti. her türlü hakarete karşı ağır başlılığımızdan ödün vermemeye çalıştık. ancak gördük ki bizden küçük olanlar bile dil uzattı. bu forumda her türlü yakıştırma yapıldı bana. insanları yalancı çıkarttığımdan kendimi tatmin etme egoma, gösteriş budalasından doğrucu davuta kadar. ben yazılarımı yazdıktan sonra çok pişman oldum. farkettim ki tamamen hurafelere dayandırılan bilgileri çürütmeye kalkmışım. boşa kürek sallamışım. bu tek taraflı sürdürülen bilgi verişi sonucu, 1 kişi hariç bütün forumu bilgilendirebildiysem ne mutlu bana.

    Sen gerçekleri anladıysan bu benim için daha önemli, yeni birşeyler öğrenme çabası içinde olmak paha biçilmez bir özellik. bazı bilgilere körü körüne bağlı kalmadığın için çok teşekkürler.

    Dediğin gibi burası gerçekten bir liman gibi. ben artık daha çok dinleyici olmaya karar verdim. tabi yanlış olduğuna inandığım konularda yine yorumda bulunurum, ama eskisi gibi değil. ehhalil kardeşime bu konuyu açtığı ve arkadaşların gereken hoşgörüyü gösterdiği için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

    Yaser inşallah en kısa zamanda yeni aracınla beraber, yüzyüze tanışmakta mümkün olur.


    esas ben sizlere(bu foruma destek veren herkese) teşekkür ederim. benzer düşünce ve anlayış sahibi arkadaşlarla -sanal da olsa- birarada olmak ve bilgi paylaşımında bulunmak bana keyif veriyor.

    bu arada Yaser arkadaşımıza hitaben kullandığın şu cümle dikkatimi çekti. "senin hangi aracı alacağın belli değil ondandır heralde çok aktif olmuyorsun"
    imzasında "Hyundai i20 1.2 TEAM / Mavi" yazıyor ama senin kurduğun cümleye bakılırsa henüz araç sahibi değil gibi.. yoksa ben mi yanlış yorumladım?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sukals

    slm arkadaşlar. bu akşam 18.00 gibi metalik buz mavisi 1,25 team aracımızı teslim aldık. araç 6 kilometredeydi. malum nakliye filan.. 4 kilometre sonra benzinciye çektim. fulle dedim gururla. 3.680x36.70 LT kurşunsuz benzin 97 135,06 TL ye fullendi. bakalım bir daha fulleyebilecekmiyiz yoksa 20-50 liralık mı alacağız benzini. kullanımı gayet keyifli. uzun süre araç kullanmadım buna rağmen çok rahattım. sanki 5 senedir aynı aracı kullanıyorum. motor kaç kilometre yol katedilince ısınıyor bilmiyorum ama ben bu gece toplamda 42 kilometre yol yaptım. ve araç 3 kez stop etti ya da sorun bendeydi tam olarak anlayamadım. neyse yolda giderken anlık yakıt tüketimlerini gözlemledim sürekli. ilk 8-10 km ye kadar 21,5lt 23,0lt gibi değerler varken. ( iş çıkışı ist trafiği )10 km sonrasında düştü. galiba motor ısındı 7,4 civarındaydı. hatta yokuş aşağı 4,6 bile gördüm. bunlar zamanla düşecektir eminim. yeni alan herkese hayırlı uğurlu olsun. ve hepimize kazasız belasız sürüşler dileğiyle... iyi geceler...


    aracın hayırlı olsun kardeş. güle güle kullan(ın). (her nedense mesajını geç farkettim ve geç yanıtlıyorum. kusura bakma)

    aracı 3 kez stop ettirmişsin bu gayet normal bir durum(tabi eğer kalkışlarda stop ettirdiysen). araca (özellikle yumuşak pedallara) adapte olmak biraz zamanını alacaktır. ben de ilk zamanlarda "kalkışlarda" 5-6 kez stop ettirdim diğer arkadaşlar da ilk günlerde aynı sıkıntıyı yaşadılar. ancak stop etme durumu kalkışlarda değil de yolda giderken ya da stabil dururken rölantide meydana geldiyse bir ayarsızlık sözkonusu olabilir.

    anlık tüketimini gözlemlediğini söylemiş ve sayısal değerler vermişsin. ancak sayısal olarak gördüğümüz değer anlık değil "ortalama" tüketimi gösteriyor. (bu değer her benzin alışında otomatikman sıfırlanacaktır. ya da istediğin zaman kendin sıfırlayabilirsin) anlık tüketim göstergesi ise yatay bir çubuk olarak "tahmini" olarak gösterilmekte ve üzerinde 0, 10, 20, 30 (lt.) sayıları bulunmaktadır.

    bu arada şahsen benzin aldıktan sonra gördüğüm ortalama tüketim değerim en fazla 13-14 lt./100 km civarında oldu şimdiye kadar. sen, aracına kavuşmanın sevinci ve coşkusuyla gaz pedalına "orantısız güç" uygulamışsın sanırım




  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.