Şimdi Ara

i5 8400 vs R5 2600 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
2.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • badmobil kullanıcısına yanıt
    Eklediğiniz 3 videonun da ortak özelliği ryzen işlemcinin overclocklanmamış olması. Overclocksuz geride olacağını ben de söyledim zaten. Ayrıca üçüncü videodaki kanal birçok tutarsız test sonuçları sunduğunu bildiğim hiç güvenmediğim sadece paint tablosu yaptığına inandığım kanallardan biri. Güncel oyunlarda overclock + güzel bir ramle ryzen 2600 i5 8400 den çoğu güncel oyunda önde veya benzer sonuç verecektir. Önde demek saçma oluyor aslında performansları aynı. Oyununa bağlı biri diğerini ufak farklarla geçebiliyor. Kimsenin hissedemeyeceği farklar bunlar.

    Açıkçası videolara veya video olmayan internetteki diğer testlere sizden daha çok güveniyorum. Çünkü bu içeriklerin hepsini tüketince kimin tutarlı kimin yanlış sonuçlar verdiğini kavrayabiliyorsunuz. Bir tane test olsaydı ve ona mahkum kalsaydık tabii ki güvenilmezdi. Sizin forumda bir ürünü kötülemeye çalışmak için bu kadar uğraşmanız benim için çok daha şüpheli. Fanboy da değilim. Hatta daha birkaç hafta öncesine kadar intel işlemci kullanıyordum. Hala forumda milletin kabul etmemesine karşın 4 çekirdeğin çatır çatır oyun oynatabildiğini savunurum. Söylediğim gibi 8400 2600 den ucuz olduğu zamanlarda ben de 8400 öneriyordum. Çünkü ryzen alındığında ram ve anakart masrafı biraz daha fazla oluyor ve 300-400 lira daha pahalıya geliyordu. Bu şartlarda üzerine güç tüketiminin azlığı ve overclockla uğraştırmamasıyla 8400 bence daha mantıklıydı. Ama intel fiyatlarını zamladıktan sonra hiçbir işlemcisinin şuan mantık çerçevesinde bir albenisi kalmadı. Ha parasını vermesi koymayan adam için 9700k 9900k çok güzel işlemciler orası ayrı. Parasını düşünen adam için hiçbir intel işlemcisi mantıklı değil. Çok donanımdan anlamayan ve anlamak istemeyen hiç kurcalamadan sorunsuz güzel çalışsın şeklinde rahat kullanmak isteyen bir kişi hala 8400 alabilir gerçi. Ryzenlar biraz bilgi ve ilgi istiyor performansından verimli yararlanabilmek için. Ama muhtemelen birkaç yıl sonra işlemcisini yükseltmek istediğinde karşısında korkunç fiyatlar olacaktır. 8600k dan her anlamda daha güçsüz ve eski olan 7700k nın ikinci el piyasası sıfır 8600k dan daha pahalı. Sırf adı i7 diye pahalıya satılıyor. Allah onlara akıl fikir versin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 4 Ocak 2019; 1:29:31 >




  • badmobil kullanıcısına yanıt
    r5 1600 üm LLC ayarları extremede, 1.1v 3.7 ghz, 1.1875v 3.8v1.2375v 3.9ghz, 1.3v 4.0 ghz, 1.35v 4.1 ghz çalışıyor. Cpu stok soğutucu maks %70 fan ayarında (ses konsuunda son nokta benim için 70 derece altıdna tutmak için 3.9 ghz de çalıştırıyorum. Anakartım b350 prime micro atx muhtemeln en ucuz asus anakarrtı. 2133 cl 15 mhz ramleri 2933mhz cl 16 1.395 v ile stabil oalrak çalışmakta. Aman aman anakart ram almadım ilk çıktığınd almıştım ryzeni. yorumunuz abartılı. belki ben çok şanslıyım.
  • nkvelioglu N kullanıcısına yanıt
    Amd r5 2600 4.0ghz ile kullandığımı belirttim size bu haldeyken bile geride kaldığını da belirttim. Hayla fanboy gibi tablolara bakarak savunuyorsunuz tablolarda bile çoğunda intel önde ya neyse. Amd amd r5 2600 4.2 ghz seviyesinde i5 8400 bazı oyunlarda bi kaç fps ile geçiyor fakat amd r5 2600 gibi bir işlemciyi 4.2ghz de stabil kullanmak cidden şans işi ve baya bir bütçe gerektiriyor. Gerek yok bence o paraları verdimi zaten en iyisi alınır. İntel bu konuda bana göre daha iyi overlock uğraşmadan çok güzel değerler veriyor. Hem overlock ile uğraşılmadığı için ısı değerleri gayet güzel. Fiyat konusunda i5 8400 ile amd r5 2600 arasında 100tl civarı fark var. Kimse için bu fark önemlidir ona karışmam saygı duyarım. Oyun konusunda Amd ryzen ile intel karşılaştırmak mantıksız intel tek çekirdek performansı oyunlardaki optimize uyumu konusunda önde AMD sadece çoklu çekirdeğe çalışıyor. Bunu da şuanki işlemcilerine dayanarak söylüyorum. Amd zen 2 hariç daha gelmedi gelmesini de bekliyorum. Alıp test edeceğim AMD ne kadar gelişmiş diye. Ben asıl sizi anlamıyorum kullanmıyorsunuz şuan tartışdığımız işlemcileri başkasının sadece tabloya yazdığı kelimelere inanarak konuşuyorsunuz. Sizin gibi varsayımlara konuşan insanlardan başkalarını yanlış yönlendirme çabasında olan insanlardan malesef nefret ediyorum. Şimdi kendim video çekip koysam gene inanılmayacak her iki işlemciye de para verdim. Hatta Amd ye daha çok para verdim. Amd bana daha çok masraf ettirdi. O zaman Amd yi savunmam lazım cebimden daha çok para çıktı diye. Bu arada ben burda ürün kötülemiyorum sadece intelin 1080p oyun konusunda Amd ryzen göre daha başarılı olduğunu söylüyorum. Nedense yorumlar farklı konulara gidiyor. Neyse ben boşa konuşuyorum siz youtubedeki tablolara bakarak konuşmaya devam edin. Boşuna dememişler anlayana sivrisinek saz anlamayına gerisini biliyorsunuz işin şakası.




  • Stress testi yapın bi 15dk 20dk arası sıcaklık dereceleri kaç oluyor. Bu arada ben amd r5 2600 4.0ghz dan bahsediyorum. Amd r5 1600 farklı bir işlemci şayet kullanmadığım için bir yorum yapamam. Ben sadece kullandığım modellere kesin yorum yapıyorum. İşlemciler de şöyle bir durum var. Her ne kadar sevmesem de aynı işlemcinin belli başlı serilerindeki slikon yapısı farklı oluyor. Bu durum ısıyı ve overlock konusunda daha üst seviyeye çıkabiliyor. Bu arada ben burda Amd işlemciyi kötülemiyorum veya abartmıyorum. Kendin kullanıyorum hatta sadece oyun konunda intele göre geride olduğunu söylüyorum. Bu durumda işlemci kötü mü oluyor. İşlemci sadece oyun konusundamı kullanıyor bir çok farklı alan var.
  • badmobil kullanıcısına yanıt
    Ekstra bilgi olarak söylüyorum. Ryzenlarda optimizasyondan ziyade başka bir sıkıntı var. Ryzenların normalde IPC de önde olmalarına rağmen aynı frekansta oyunlarda intelden kötü performans vermelerinin asıl sebebi ram gecikmelerinin intelden yüksek olması. Zaten bu yüzden ryzen işlemciye hızlı ram takılması öneriliyor. Ryzen'a ramin kralını dahi taksanız intel 2666 mhz ile daha iyi gecikme değerleri sunar.

    4.2 ye çıkınca ryzenın öne geçtiğini kabul edip ona ulaşmak çok zor diye savunduğunuzu baz alıyorum. Ryzen 2600 kendi soğutucusuyla 4 ghz de oyunlarda rahatlıkla çalışıyor. Stres testinde uçup gidebilir onu saymıyorum. Oyuncu için 4 ghz stok soğutucuyla ulaşılabilir. 4 ghz a göre ele alalım. 4.2 ile 4 ghz arasında uçurum bir fark olmaz. Düz matematik aynen işler burada. 4.2 ghz 4 ghz dan %5 daha yüksek bir değer. %5 in derdinde misiniz? Başından beri ben zaten 8400 ile 2600 arasında oyununa bağlı %5 gibi pek hissedilemeyecek farklar olur diyorum. Üzerine oyunlar çok çekirdeği gitgide daha aktif kullanıyorlar. Ryzenin yavaş da olsa zamanla öne geçeceği bariz. Üzerine intelin üst işlemcileri aşırı pahalı. İleride işlemci değişecek olsanız ryzen 3. nesili veya belki de 4. nesli intel 9. nesilden çok daha ucuza temin edebilir ve fiyatına göre daha iyi performansı olan bir işlemciye geçebilirsiniz. 8400 intelin en f/p ürünü. Diğer ürünlerinde aynı durum söz konusu bile değil. Bu şartlar ve bu fiyatlar altında ryzen 2600 ile 8400 arasındaki umursanmayacak seviyedeki farklar önemsiz oluyor zaten zira çok benzer oyun performansları var. Ben ilerisini düşünür ona göre tercihimi yaparım. Ama önceden de dediğim gibi ilerisini umursamıyorsam ve overclocktan anlamak istemiyorsam takayım çalışsın istiyorsam 8400 alırdım. Ama o adam ben değilim. Öyle adamı da bu günlerde yapması çok basit olan overclocku ve bios kullanmasını öğrenmeye teşvik ederim.

    Ayrıca terbiyenizi takının. Ben laf sokmaya çalışmadım. Sadece forumda bulduğunuz alakalı her konuda amd kötülemeye çalışan biri olarak göründüğünüzü ve bunun şüpheli olduğunu belirttim. Ben normal bir şekilde size cevap veriyorum. Aynı tutumu görmeyeceksem şikayet edip blok atıp basar giderim. Tartışmaya değer biri olduğunuzu varsaydığım için uzatıyorum sadece.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 4 Ocak 2019; 18:35:23 >




  • nkvelioglu N kullanıcısına yanıt
    İlk önce size hakaret edicek bir söz etmedim gayet açık bir şekilde düşüncemi paylaştım. Ben burda hayla ısrarla diretiyorum. i5 8400 ile amd r5 2600 kıyaslıyorum yorumumu ona göre yapıyorum. Sadece oyun konusunda konuştum. Bir işlemci sadece oyun için mi kullanıyor hayır tabikide. AMD'nin anakart konusundaki avantajı işlemci modellerini fiyat oranı gayet güzel en azından şuanki piyasaya göre şimdi intelin fiyat konusunda tamamen haklısınız. i5 8400 ile i5 8600 hatta 8600k ile fiyat farkı bi hayli fazladır. İleriye yönelik hareket AMD ye iyi fakat şunuda belirtmek isterim. Amd r5 2600 den r7 2700x sadece oyun odaklı düşünürle burayı baz alıyorum aralarında fiyat 1000tl farka değmez kendi açımdan söylüyorum. Çünkü 2600 ile 2700 arsında oyun konusunda pek fark yok. İntel de bu durum başka mesela i5 8400 ile i7 8700 veya i7 8700k geçsem oyun konusunda fps gözle görünür şeklinde artacağını biliyorum. Ama i7 8700k ile amd r7 2700x arasında fiyat farkı var. İntel i7 8700k 3000tl civarı amd r7 2700x 2000tl civarında satılıyor. Şimdi aradaki fiyat farkı ekran kartına yatırım yapmak daha mantıklı bi karar. Ben burda şuan sadece i5 8400 ile amd r5 2600 tartışıyorum. Amd r5 2600 anakart masrafı bana yaptımayacak ileride çıkan işlemciyi anakart masrafsız takıcam düşüncesi gayet güzel fakat benim şahsi düşüncem ben para veriyorsam en iyi performansı almak isterim. Yani ileride sırf anakart değiştirmeyeğim diye niye adamların yeni işlemcileri çıkartana kadar düşük performans alım oyun konusunda. Amd yi rekabet açısından seviyorum taktir ediyorum. İntele kalsak hayla 4 çekirdek kullanacağız. Amd yi sevmesem kendim kullanmam. Şuan iphone xs max kullansam kötü olan bi yanını görürsem bunu söylerim sırf kendim aldım diye şurası çok iyi harika bi telefon diye bi yorumda bulunmam. Haksızlığı sevmem çevremde olsun veya başka bi yerde. Şuan AMD'nin Zen 2 mimarili işlemcilerini dört gözle bekliyorum. Şunuda belirtim inşallah güzel bir iş yaparlar inteli geçerler bizde intelin az çekirdekli işlemcilerine fazla para vermeyiz. Şuan intelin tahtı sırf oyun konusundan ayakta duruyor. Espor pro oyuncular yüksek fps için intel tercih ediliyor. 144hz monitörde varsa deme keyfine. 144hz monitörde fps değerleri ufak da olsa azalıp yükselmesi oyundaki frame düşmesini belli ediyor. Ben burda yeni belirtiyorum sadece oyun konusunu tartışıyorum. Oyun konusunda intel iyi olduğunu için intelden daha çok bahsediyorum. Yeri geldimi AMD yide savunuyorum. Ama benim yorum konum farklı.




  • hiç uğraşma 2.el i5 8400 al geç. 3.nesil ryzenlar anca 7.nesil intellerin tek çekirdeğine yetişebilecekler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Doppio

    Nasıl i5 8400 alırsın ? Nasıl i5 8400 iyi dersin ? 2600 süper, milyon tane çekirdeği var, amd uçacak kaçacak demen lazımdı. Azılı amd fanboylarının saldırısına hazır ol

    Alıntıları Göster
    8400 kullanıcısı olarak 2600 veya 2600x derim 1070ti üzeri kartlarda cpu kullanan oyunlarda 8400 yetmemekte ryzenler bu konuda daha iyi
    ufak bir karşılaştırmahttps://www.youtube.com/watch?v=ff8RhAR2VB8
    benim 8400 ü aldığımda fiyat performans işlemcisiydi 820 tl ye aldım ryzen 1600x bile 1200 tl bandında idi 8400 şu an fiyat performans niteliğini kaybetti




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.