Şimdi Ara

i7-7700K YÜKSEK SICAKLIK SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar. 2 hafta önce i7-7700K aldım. Hali hazırda olan işlemci soğutucum olan CM Hyper 212 Led'i taktım. Ancak soğutması beni endişelendiriyor. Yükte 70 dereceye kadar çıkıyor. 4.5 ghz de çalışıyor işlemci. Beni bir kaç idare etmesi gerek bu soğutucunun. Daha sonrasında sıvı soğutucuya geçeceğim.

    Tecrübe eden oldu mu bilmiyorum ancak ikinci bir fan daha takılabiliyor soğutucuma. Şuan ki tek fanın RPM'i 1600 maks. Pull-push fan tekıniği ile soğutucuyu çift fan ile kullanırsam ciddi bir şekilde sıcaklık düşer mi acaba ?

    Boşta sıcaklık değerleri 45-55 arası ortalama.
    Yükte sıcaklık değerleri 60-75 arası ortalama.

    Ayrıca şuan tam hız da çalıştırıyorum soğutucuyu. Bunun yanında işlemcinin sensörlerinde sıkıntı var genel olarak sanırım. Ani çıkıp düşüyor. Kasa soğuk olmasına rağmen. Bu sıkıntı tüm i7-7700K'lar da böyle mi ?

    Yardımcı olursanız çok sevinirim.

    Soğutucu : http://www.vatanbilgisayar.com/cool-master-hyper-212-intel-2011-1366-1156-1155-775-amd-fm1-am-islemci-sogutucu.html







  • Yükteki değerler hava soğutmaya göre fazla iyi, boştaki sıcaklıklar yüksek.

    Oc'siz boştaki sıcaklıklar nedir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 7 Ekim 2017; 22:49:0 >
  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    Turbo Boost kapatarak denemedim hiç açıkcası. Ki kapatmak da istemem. Normal frekansı 4.2 Ghz.

    Şuan Evga Precision'da 50 derece olarak görüyorum, HWmonitor'de boşta 40 olarak görüyorum. i7-7700K YÜKSEK SICAKLIK SORUNU
  • 7700K'nın ısı ile ilgili genel sorunlarını yazmışsın, sana özel bir durum değil.

    Fakat boşda ki sıcaklıkların yüksek, boşda ki sıcaklık eğer hiçbirşey yapmadığın sıcaklıksa odanın ısısı kadar olmalıydı, fakat chrome'da filan takılırken anlık 45-55'e çıkabilir.

    Min vcore değerini bularak peak sıcaklık değerini düşürebilirsin sonra bulduğun min vcore değerini adaptive'e çevirip boşta ki sıcaklıklarıda düşürebilirsin.
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Şuan Bios'daki voltaj ayarlarımı değiştirirsem işlemcinin performansını düşürmekten çekiniyorum. Açıkcası pek tecrübeli değilim voltaj ayarlama konusunda...
  • Sıcaklıklardaki bu ani değişimin sebebi ne olabilir ? Uzun süre kullanıyorum gün içerisinde. Yüksek rpm'li sıvı soğutmaya geçtiğimde ciddi fark olur mu ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CYRUX

    Sıcaklıklardaki bu ani değişimin sebebi ne olabilir ? Uzun süre kullanıyorum gün içerisinde. Yüksek rpm'li sıvı soğutmaya geçtiğimde ciddi fark olur mu ?

    Olmaz, 6700 de 7700'de o şekilde çalışıyor.

    Bu işlemcilerde anlık olarak sıcaklık 25-30 derece artıp düşüyor.

    i7-7700K YÜKSEK SICAKLIK SORUNU

    Sadece Chrome ile 2 dakika forumda takılırken olan sıcaklık değişimi.

    Bunu azda olsa engellemek için yukarıda yazdığım 2 yönetemin dışında delid'de yapabilirsin zaten sorunun temel nedeni core ile ihs arasında iletimin çok kötü oluşu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 7 Ekim 2017; 23:52:17 >




  • Selamlar,

    BIOS a girip Cpu Core Voltage Control menüsüne gelerek burada yer alan VCCPLL OC değerini "Auto" dan 1.150 V olarak değiştirip sıcaklıklara tekrar bakabilir misiniz.BIOS üzerinde değiştireceğiniz bu ayar sistem performansını düşürmez fakat sıcaklık değerlerinizin düşümüne etkisi olabilir.Deneyip son durum hakkında haberdar ederseniz sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 7 Ekim 2017; 23:51:45 >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    anladım teşekkür ederim yanıtınız için deneyeceğim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Terminator T-800

    Selamlar,

    BIOS a girip Cpu Core Voltage Control menüsüne gelerek burada yer alan VCCPLL OC değerini "Auto" dan 1.150 V olarak değiştirip sıcaklıklara tekrar bakabilir misiniz.BIOS üzerinde değiştireceğiniz bu ayar sistem performansını düşürmez fakat sıcaklık değerlerinizin düşümüne etkisi olabilir.Deneyip son durum hakkında haberdar ederseniz sevinirim.

    Hemen girip deniyorum, teşekkür ederim
  • Yükteki değerlerin nesi iyimiş fanbotlarin dediği cümleye bakın o dereceler fena uzun süreli kullanımda kasanın içinde diğer parçaların sıcaklığınıda etkiler ve ekran kartı olmak üzere belleklerde dahil ömürleri kısalır ben olsam iade edip r5 1600x alırdım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MogoLKhan

    Yükteki değerlerin nesi iyimiş fanbotlarin dediği cümleye bakın o dereceler fena uzun süreli kullanımda kasanın içinde diğer parçaların sıcaklığınıda etkiler ve ekran kartı olmak üzere belleklerde dahil ömürleri kısalır ben olsam iade edip r5 1600x alırdım.

    Bir sus artık ya sabahtan beri vır vır vır. Bir işe yaramıyorsun bari insanların kafasını karıştırma.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 8 Ekim 2017; 0:36:0 >
  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşim bence hayatinda hiç 75+ derecelerde cpusu çalışan bi sistem görmemişsin ha etrafinda yoksa müsait olduğunda gel aradaki farkı anlatayım bide insanlari yanlış yönlendiriyorsunuz bişe yok olurmu . Ha gelemiyorsanda özet geçim yüksek ısı = ses + arıza demektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • i7-7700K YÜKSEK SICAKLIK SORUNU i7-7700K YÜKSEK SICAKLIK SORUNU

    Şuan durum bu sanki bir kaç derece azalma oldu o voltaj ayarından sonra. Bu değerler bu işlemciye göre normal mi ? 1600 RPM hava soğutucuya göre ?

    Boşta 40 derece gösteriyor 5 sn sonra 50 olup anında tekrar 40 gösteriyor. Anlamadım bu nasıl sensör...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CYRUX -- 8 Ekim 2017; 0:56:7 >




  • CYRUX kullanıcısına yanıt
    O aida testini ilk 3 kutucuğu işaretleyip yapmalısın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CYRUX kullanıcısına yanıt
    İşlemci çekirdek voltajı ile birlikte önceki mesajımda bahsettiğim pll oc voltaj değerini işlemcinize göre ayarlarsanız sıcaklıklar dahada düşecektir.Ayrıca stok turbo boost hızı için 1.248 v voltajı biraz fazla (bu voltajda 5 ghz bile çalışabilir) bu nedenle işlemci çekirdek voltajınıda düşürürseniz sıcaklıklara etkisi olacaktır.Stok boost voltajına göre yorumlamak gerekirse işlemciniz yaklaşık olarak 1.17 v civarında mevcut hızda çalışabilir.Pll oc voltajınıda 1.100-1.150 V arası bir değere ayarlarsanız çekirdek voltajının düşmesiyle birlikte sıcaklık değerleriniz bir miktar daha düşecektir.

    Sıcaklıklarda oluşan ani değişimler malesef ki İntel'in işlemci ile Ihs(Integrated Heat Spreader) arasında tercih ettiği Tım(Thermal Interface Materıal) ın kalitesiz bir macun olması nedeniyle hemen hemen tüm 7700K larda ve 3.nesilden itibaren çıkardığı mainstream işlemcilerde görülebiliyor.Bunu engellemek içinse delid denilen bir işlem uygulamak gerekiyor fakat buda işlemcinin garanti dışı kalması anlamına geliyor.İntel'in 3.nesilden beri kullandığı ve yeni çıkmış olan 8. nesil ailesindede aynen devam ettirdiği benzer termal tasarım nedeniyle uzun yıllardır işlemcilerinde görülen bir sorun olmasından dolayı kullanıcı olarak yapabileceğiniz fazla bir şey bulunmuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 8 Ekim 2017; 3:4:22 >




  • Terminator T-800 kullanıcısına yanıt
    Bu açıklayıcı cevabınız için çok teşekkür ederim size. Dediğiniz gibi ilk etapta oc voltajını 1150’ye çektim. Oyunda 5-10 derece fark etti bu işlem. Şuan maks 60-64 sıcaklık. Diğer dediğinize gelince merak ediyorum turbo boost için otomatik voltaj da olduğu için gerektiği kadar çekmeyip daha fazla voltaj mı çekiyor yani ? Ben maks voltajımı 1.2’ye indirirsem turbo boost’da sıkıntı çıkmayacak anladığım kadarıyla ? Bir de şu ilk indirdiğimiz vcpll oc tam olarak nedir acaba ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • slm hocam konunu yeni gördüm i7 7700k malesef fazla ısınan bi işlemci yukarıda murat hocam gereken açıklamayı yapmış bu işlemcilere malesef elinizdeki kule tipi sogutucu zayıf düşer x62 ve ya h115i tavsiye ederim birde 5 ghz yi rahatlıkla görürsün
  • CYRUX kullanıcısına yanıt
    Aynen dediğiniz gibi oluyor yani anakartlar genelinde stok turbo boost hızında işlemcinin ihtiyaç duyduğundan daha fazla voltaj veriliyor,buda haliyle sıcaklıkları yükseltiyor.



    İşlemci çekirdek voltajını doğrudan bir değere getirmek yerine kademe kademe düşürerek belirlerseniz daha sağlıklı olur.Örneğin stok turbo boost hızında 1.25 V voltajı varsa bu değeri ilk kademede 1.20 V da test edip(30 dakika civarı Aida64 Stress test yada Intel Xtu) bir sonraki kademede 1.19 V-1.18 V..... şeklinde belirli bir oranda düşürerek minimum stabil kaldığı değeri belirleyebilirsiniz.



    İlk bahsettiğim Pll Oc voltaj değeri bu işlemcinin ısınmasında en etkili olan değerdir.Daha önceki serilerde çekirdek voltajı yanısıra buna benzer farklı voltaj değerleri etkili olsada(örneğin Haswell ailesinde Vccin voltajı gibi)bu seride Pll Oc voltajı diğerlerine oranla sıcaklığa daha fazla etki ediyor fakat her anakartta bu ayar işe yaramayabiliyor.Deneyip gözlemlemek gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben kendi işlemcimin (6700K) min vcore değerini 1.168 olarak buldum, 1.150'de Aida ve XTU'dan geçti ama Prime95 hata verdi. Aynı voltajı manüel voltaj olarak girip sonra adaptive yaparsan sıcaklıkların dramatik derecede düşer, soğutucunu da maks devir çalıştırmak zorunda kalmazsın. 70 derece de ölümcül bir sıcaklık değil normal bir sıcaklık 80'e yaklaşana kadar çok kafana takma.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.