Şimdi Ara

İBB seçiminde AKP'nin YRP ile ittifak yapmaması..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
98
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • akp (reis dememiz gerekiyor sanırım),,, son seçimlerde yaklaşık 1,5 milyon seçmenden oy alıp cumhurbaşkanlığı seçiminde de akp'ye destek olan yeniden refah partisi ile ibb seçimlerine yönelik neden ittifak yapmadı?


    seçim kazanılırsa işler yolunda olacak ama seçim kaybedilirse suçlu yrp mi olacak? yrp'nin siyasetini doğru bulmayıp, yrp'den akp'ye geçen oldu duymuşsunuzdur. nedense giden de her zaman ayrıldığı yeri suçluyor. hizmette yarış hedeflenirken, seçimi kaybetme noktasına gelinme durumu var ise illa ki güçlü olanın zayıf olanı ezmesi mi gerekiyor? yok sana ayak uyduracak ise partilere ne gerek var? her yiğidin yoğurt yiyişi de keza aynı değildir.


    ben kendimce cevabını buldum gibi. bir önceki mutabakatta sözünü tutmayan bir sonraki mutabakatta neden sözünü tutsun ki? bahane de yok. benden ayrılanı aday yapıyorsun deniyor, başkalarından ayrılanı da siz aday yapıyorsunuz. yani bahaneler de geçersiz.


    akp eskiden iyiydi ama artık iyi değil. çok yanlış yapıyorlar ve bunu akp yapınca da çok dikkat çekiyor.




    bölünmeyin birleşin mesajına istinaden, ibb seçimleri için ittifak yapılmamış olması bence ciddi bir sorundur. bu sorunun kaynağı ise bence kesinlikle akp'dir.








  • Yrp belli başkanlıklar istedi ama rte vermedi diye biliyorum. Rte kendince "nasılsa bizim seçmen bize bağlı, 3-5 kişi dışında yrpye oy kaptırmayız" diye düşündü herhalde. Sonra yrpnin aldığı desteği görünce de klasik saldırma siyasetinden yrp de payını aldı.


    Başka istenen sözler, güven kaybı gibi konuların da etkisi vardır tabi.

  • YRP ile anlaşılamamasının sebebi 2 büyükşehir istemesiydi buna ek İstanbuldan 2 İlçe ve bir sürü farklı büyük ilçe veya İl belediyesi istemeleriydi.



    Not: YRP birde seçimin zor olduğu yerleride istemiyor bildiğin BANKO OLAN YERLERİ isteyince bu ittifak olmadı tabi.



    Not2 : Bu arada hiç belli olmaz son gün bile YRP tekrar AKP lehine çekiliyoz derse şaşırmam. Çünkü çoğu belediyeyi kazanamadıkları gibi DEM ve CHP'ye kazandırmak için çalışıyorlar şuan resmen.

  • YRP veya AKP farketmez. Çoğu birbirinin kopyası. Burada iki partinin ideolojisi veya hedeflerinin uyuşmadığı diye bir problem yok. Eğer AKP , YRP'nin istediği belediyeleri verseydi şuan ittifakta olurlardı. Eee adama demezler mi şuan o kadar atıp tutuyorsunuz birbirinize , madem böyle terstiniz de ne diye görüşme yaptınız? Ne diye Cumhurbaşkanlığı seçiminde ittifak oldunuz? İstenilen belediyeler verip ittifak kurulunca ideoloji ve hedefleriniz ortak mı oluyordu?

  • Yrp Erdoğan sonrasına hazırlanıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.