Şimdi Ara

İç ünite dış ünite ayrılabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
5.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Belki saçma bir soru olacak ama... Merak ediyorum. Bir klima alacağım. Modelleri araştırmaya çalışıyorum ama bununla ilgili ne doğru dürüst bir site ne de forumlarda yeterli miktarda bilgi var. Daha doğrusu forumlarda uçuşan bilgiler bana bir boy büyük geliyor. Başlangıç seviyesinde bilgi alınabilecek çok yer bulamadım. Ben de işin kötüsü hiçbirşey bilmiyorum.

    Sorum şu : Bir sürü klima çeşidi var. Ev tipi klima diye de girsek Split klima var, multi klima var, VRF klima var... Var da var. Bunlardan hangisi kendime uygundur derken gördüm ki, klima dediğimiz alet (özellikle split klimalarda) iki parçadan oluşuyor ve bu iki parça'nın da ayrı ayrı model numaraları vs. her sitede her yerde veriliyor. Peki ben, iç üniteyi ayrı, dış üniteyi ayrı mı seçmeliyim? Ya da böyle seçebilir miyim? Anladığım kadarıyla asıl soğutma ve ısıtma işlemini gerçekleştiren dış ünite. İç ünite ise, gerekli filtrelemeleri ve hava üflemesini/sirkülasyonunu sağlıyor. İç ünitede dikkat etmem gereken şeyler filtreleme ve ses şiddeti iken dış ünitede coflar ve eerler devreye giriyor. Tabi eğer olayları yanlış yorumlamıyorsam.







  • yok hayır iç ve dış üniteyi farklı seçemezsin tabi split klima için yani duvar tipi diye tabir ettiğimiz evlerde kullanılan 1 e 1 bir motor bir iç üniteden oluşan sistemle.Biz model verirken iç dış farklı vermiyoruz hepsi aynıdır yani bir bütündür onlar farklı farklı alınmaz bi müşteri olarak.Sen kaç mtrekare kaçıncı kat nerde ve ne koşullarda kullanmka istediğini bide çıkabilceğin fiyatı söyle ona göre yardımcı oluruz.
  • İstanbul Kuzey'e bakan 5 Katlı binanın 3. Kat dairesi 35 M2. Özellikle soğutma için düşünülse de kışın ısıtma (faturaya ekleyeceği tutarı gözönünde bulundurmak şartıyla - ekonomik olmazsa kullanmam) için de kullanılabilir. Kaliteli ve uzun soluklu bişey arıyorum. Ancak fiyatlar konusudna hiçbir bilgim yok. Dolayısıyla bir limit veremiyorum, zira ne kadar bir bütçe ayırmalıyım bilmiyorum.
    Bu arada hemen bitişik'de sıkça oturduğum bir odam daha var 20 M2. Aynı klimayı ikisine birden iki iç üniteyle bağlamak olur mu ya da mantıklı olur mu yoksa iki tane klima almak daha mı iyi?
  • şöyleki bizim multi inverter diye tabir ettiğimiz bi olay var o cihazı orda kullanabilrsin ama tabi yer uygunsa hazır evlere tesisatın ortadan geçtiği gibi nedenlerden dolayı pek olmaz daha çok inşşat halinde olur ama bitişiğinde diyorsan olma ihtimali var ama tabi mühendislik aşaması na geçtiği ve cihazların tamami inverter olduğu için açıkçası masrraflı fakat ömürlük tek dış üniteyle iki farklı iç ünite çalıştırıcaksın.35 m2 yer 18.000 lik kaliteli bi cihaz için yeterli olur inverter içinde yeterli olur 20.000 lik varsa onu tercih edebilirsin hoş inverterde zaten kapasitesini çıkartıyor ama yinede tercihimdir.20 m2 yere 12.000 lik cihaz yeterli oolur ısıtmadaada kullanıcaksan ve sürekli kullanıcaksan inverter dediğimiz cihazları kullanabilirsin.ama dediğim gibi bunlar sana ort ikisini farklı farklı multi değilde alıcak olursan ort 3.900 mertebesinde bi fiyat çıkar ha yok benm o kadar bütçem yok orta sınıf dersen oda inverter olmayan sana 2.600 2.700 mertebesinde bi rakam çıkar ortaya keyif senin konfor senin tabiki.




  • Sevgili Eina

    İlginize çok teşekkür ederim.
    Anladığım kadarıyla multi sistem falan bana hem pahalı gelecek hem de yer kazancından fazla çok büyük bir kazanç sağlamayacak. Zaten dış panel binanın dışına takılacağından, çok da aman aman bir getirisi yok diye düşünüyorum. O yüzden biz direk iki tane klima almaktan bahsedelim. Bana hangi marka hangi modelleri tavsiye edersin?
  • ya şimdi bütçeden bütçeye klima var sen bunun için ne kadar bi bütçe düşünüyosun orta sınıf mı son kalitemi ne tür klima düşünüyosun biraz daralt ki ona göre yardımcı olabilelim.
  • Zibro ları inceleyin,fiyatlarda makul oldu.
  • Aslına bakarsanız, her zaman son kaliteyi takip eden bir adamım. Ama tabi bütçe dediğiniz gibi çok önemli. Çoğu zaman da high endi yakalamam zor oluyor. Ancak alacağım ürünün sadece beni idare etmesi için almayacağım açık. Genelde son kararım kaliteli ürünlerin arasında fiyat performans oranını maksimumda tutmak oluyor.

    Fiyatlar konusunda çok fikrim yok. Ancak sizin bahsettiğiniz tutarları değerlendirerek ayıracağımız bütçenin 4000 liralar civarında olacağını düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oceanblues -- 14 Ağustos 2009; 10:14:47 >
  • elinizdeki bütçeyel mitsubihi nin son versiyon inverter bi 18 birde 12.000 liğini alabilirsiniz ömürlük ve rahatlık için.
  • model numarası falan var mı? Mitsubishi de hem electric varmış bi de heavy varmış... Hangisi iyidir? Bir de Fujitsu ve Daikin için iyi diyorlar. Bu markalar hakkında bir fikriniz var mı?...
  • mitsubishi heavy için SRK35ZG-S 12.000 inverter SRK50ZG-S 18.000 inverter
    mitsubishi electric için MSZ-GE35 ve MSZ-GE50 cihazını tercih edebilirsiniz
    daikin da çok kaliteli bi cihazdır fakat fiyat olarak ççok yüksek ikisini tercih ederim arasında seçim yapabilirsiniz.
  • İlginize çok teşekkür ederim
  • yok olamaz diğer arkadaşların yorumuna katılıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.